המצאה שלי
אוזני המנשניט
קבלו בבכורה עולמית ! אוזני המנשניט כי חייבים חגיגה בפה בפורים
להסברים ותמונות נוספות מוזמנים
לבלוג
המתכון מניב 18 אוזני המן קחו בחשבון שאלה לא רוזני המן שמנשנשים כמו עוגיות כי זה מנת קינוח כמו פרוסת עוגה
ציוד
מערוך
2 תבניות שטוחות
דפי אפייה
סיר בינוני
קערה
רכיבים
1 בצק עלים קפוא ,עדיפות לבצק חמאה אבל אם לא מוצאים גם הרגיל בסדר.
לקרם דיפלומט
1/2 ליטר חלב
40 גרם קורנפלור
4 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפות אבקת סוכר
אבקת סוכר לזרייה
לקרם קצפת וניל מי שמעדיף דרך עוד יותר קלה
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב
הכנה
קרם דיפלומט
ניתן להכינו יום לפני ולאחסנו במקרר עד אפיית האוזניים .
מתחילים עם הכנת פטיסייר ולא לחשוש זה יותר קל ממה שאתם חושבים .
בקערה מערבבים את הקורנפלור במעט מהחלב עד המסה מלאה של האבקה
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד אחידות .
בסיר שמים את יתרת החלב מגרענים פנימה את גרגרי מקל הוניל וזורקים אף את המקל פנימה .
מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם ,רק כשמתחיל לבעבע מעט מכבים את הלהבה
ומוציאים את מקל הוניל .
מזלפים את החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך ערבוב במטרפה להשוואת טמפרטורות .
יוצקים את הנוזל הלבן והריחני חזרה לסיר על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עד שמרגישים כי מסמיך .
מסירים מהאש ,מכסים בנילון נצמד - צמוד לפני הקרם כדי שלא יווצר קרום ומניחים בצד לקירור .
כשהקרם פטיסייר קר
בקערת המערבל מקציפים קצפת עם 3 כפות אבקת הסוכר לקצפת יציבה .
מקפלים את הקצפת לתוך הקרם פטיסייר עד שמקבלים קרם אחיד וקליל ועכשיו יצרנו קרם דיפלומט
שהוא למעשה קצפת מועשרת בקרם פטיסייר ולכן מרקם הקרם הזה הוא "מוסי" וקליל יותר.
קרם קצפת אינסטנט וניל
שמים את רכיבי הקרם בקערת המערבל ומקציפים עד לקצפת יציבה .
אפיית האוזניים (בצק העלים)
מחממים תנור ל-200 מעלות
מפשירים את בצק העלים לילה במקרר ,פותחים אותו מעל משטח העבודה ומרדדים קלות .
בעזרת חותכן עגול או כוס או כל כלי עגול אחר בקוטר של 10 ס"מ קורצים עיגולים .
מניחים את דיסקיות הבצק בתבנית המרופדת בנייר אפייה ,מכסים את העיגולים בדף אפייה נוסף ומעל הדף מניחים תבנית נוספת .
מהדקים מעט ומעל התבנית הנוספת יש להניח משהו שיכול לשמש כמשקולת למשל מחבת או סיר כבד ומכניסים לאפיה ל-15-20 דקות
עד השחמה קלה . יש להשגיח שלא ישחימו יתר על המידה .
מוציאים ומניחים לצינון .
הרכבת האוזניים
,אחרי שעיגולי הבצק קרים בעזרת סכין חדה על פי "העין" חותכים שלושה חתכים כדי ליצור משולש אמצעי ו"כנפיים" סביב לו (ראו צילום למעלה)
אם רוצים להכין קצפת פודינג וניל זה הזמן להכינה ולמי שהכין מראש את קרם הדיפלומט זה הזמן להוציאו מהקירור .
מכניסים את הקרם שהכנתם לשקית זילוף, זו הדרך הקלה לדעתי ומתחילים לערום קרם מעל המשולש שיצרנו .
אם אין שקית זילוף ניתן להיעזר בכפית ולערום את הקרם בתלולית מעל כל שטח המשולש .
מניחים את ה"כנפיים" ולמעשה סוגרים סביב הקרם ליצירת האוזן המנשניט מפדרים באבקת סוכר וזהו מוכנים להדהים את האורחים בקינוח פורים משגע.