פינת האוכל העדתי
ופעם לחג פורים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
ופעם לחג פורים


מאכלים סמליים לחג פורים


בין מאכלי פורים ישנם המרמזים או מסמלים דמויות או אירועים הקשורים לחג

תרנגול הודו
יש הנוהגים לאכול בסעודת פורים בשר תרנגול הודו המזכיר את אחשוורוש המולך מהודו ועד כוש.

אוזני המן
עוגיות משולשות, יש הרואים בהן זכר כובעו של המן שהייתה לו צורה של משולש ויש הרואים בהן רמז לשלושת האבות אברהם, יצחק ויעקב, שבזכותם באה הישועה בפורים.

קרעפלעך
יהודי אשכנז נוהגים לאכול בפורים כיסוני בצק ממולאי בבשר.

קטניות או פולים
במספר קהילות נוהגים לאכול קטניות או פולים ובכך מציינים את חסידותה של אסתר שהקפידה לא לאכול מאכלי בשר בבית אחשוורוש והסתפקה בקטניות

שתפו אותנו במתכונים טעימים לחג הפורים הממשמש ובא....הוא כבר כאן...
גילה
 

ninga 3

New member
קרפעלך עם מלית בשר ומעט כבד - טעיםםםם

קרפעלך עם מלית בשר ומעט כבד של אמא בוצי
-...נפלא וטעים. גילה

בתמונה
קרפעלך של קפה בתיה (מאתר המסעדה)התמונה להמחשה בלבד!!
הבצק: [הבצק מתאים גם למלית תפו"א]
1/2 ק”ג קמח רגיל מנופה
2 בייצים גדולות
כ- 1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים מבישול ת"א
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
**
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ניצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת.

מלית בשרית - קרפלך בשרי.
מלית בשרית - קרפעלך בשרי. {יש גם קרפעלך עם גבינה - חלבי, הבצק שונה}
250 גר’ הודו ועוף טחון מעורב יחד - מהמרק
אפשר ורצוי להוסיף קצת בקר מהמרק
לטחון מעט כבד עוף צלוי [ממש כף מוכן ומגורר או מעוך[
בצל קצוץ להזהיב ולהוסיף את הבשר הטחון והכבד לתבל בפלפל מלח ומעט אב’ מרק בצל, אפשר מעט ריבת בצל
מעט אב’ מרק בטעם עוף לערבב יחד לצנן, לרדד עלה בצק דק, ליצור עיגולים או ריבועים, להניח כפית מלית במרכז לקפל לשניים, לצבוט את הקצוות להידוק ולהדק את שני הקצוות המרכזיים יחד, {במצב הזה אני מכינה על מגש מקומח מעט ומקפיאה, כשקפוא ניתן להכניסם יחד לשקית או קופסא לעת הצורך}
בזמן אמת יש לבשל במיי מלח כ-10-15 דקות לסנן, אפשר לאכול כך, אפשר לטגן, גם במרק נהדר ואפשר לערבב עם בצל מטוגן מלח+פלפל שחור.......ולהנות.

מלית לוורניקס עם תפו"א ובצל מטוגן:
3-4 תפו”א רצוי עם קליפה אדומה, לבשל בקליפתם לקלוף למעוך להוסיף מלח, פלפל שחור ובצל מוזהב כולל מעט שמן הטיגון [להכין את הבצל 2-3 בצלים קצוצים או רצועות דקות מוזהבים במעט שמן[
להוסיף מחצית למלית תפו”א, לקרוץ עיגולים מהבצק למלא, כפית מלית לסגור לקפל לשניים ולהדק את הקצוות, את הוורניקס משאירים כך בלי חיבור} אפשר להקפיא או לבשל בסיר עם מי מלח כ-10-15 דקות עד שצפים, מסננים ומערבבים בקערה עם המחצית בצל מטוגן שהותרנו לשם כך בצד, מתבלים במלח ופלפל שחור...ונהנים..מה זה נהנים..ומודים לי כמובן..!!!

הצעת למלית בשרית:
בשר מעוף מבושל במרק (אפשר ורצוי גם חתיכת בשר בקר מבושלת)
1-2 כבדי עוף מטוגנים
3בצלים קצוצים ומטוגנים לצבע חום בהיר

הכנת מלית בשר:
לטחון במטחנת בשר עם חורים גדולים את הבשרים, הבצל והכבד, להוסיף לעיסה ביצה אחת ו-2 כפות שמן לערבב היטב ולמלא בערך כפית לקרפעלך אחד
 

ninga 3

New member
עוגת ז'רבו מהממת (לא רשום של מי..


עוגת ז'רבו


מצרכים: ל- תבנית בגודל -3030X
לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
½ שקית או ½ קוביית שמרית (25 גרם)
1 כפית אבקת אפיה
3 חלמונים (גודל M)
¼ כוס סוכר (50 גרם)
3 כפות מים
250 גרם חמאה רכה
¼ כוס חלב פושר

למילוי:
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
300 גרם אגוזי מלך קצוצים
1 כוס ריבת משמש או תות
200 גרם שוקולד מריר

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הבצק:
בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, חלמונים ומערבלים במהירות בינונית.
מוסיפים מים, חלב וחמאה ומערבלים כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק.
מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 20 דקות עד שהנפח גדל ב-50%.

הכנת המילוי:
מערבבים בקערה את החומרים למלית.

הכנת העוגה:
מחלקים את הבצק ל-3 גושים שווים. מרדדים כל גוש לעלה מרובע בעובי 3 מ"מ המתאים לגודל התבנית (30X30 ס"מ). מניחים עלה אחד בתבנית, מורחים כמחצית מכמות הריבה ומפזרים למעלה מחצית מכמות האגוזים.
מניחים מעליו שכבת בצק נוספת, מורחים את הריבה שנותרה ומפזרים את האגוזים שנותרו. מכסים בעלה הבצק האחרון ומניחים בצד כחצי שעה. כדאי לדקור את הבצק למעלה בכדי שכל שכבות הבצק ייאפו היטב.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
שמים בקערה חסינת חום שוקולד מריר, חמאה ושמנת ומחממים במיקרו עד להמסה. מערבבים היטב ומורחים על העוגה.
 
לא הבנתי לגבי המילוי

רשום שוקולד מריר במילוי.
איך מערבבים אותו עם שאר החומרים ? ממיסים אותו? מגררים אותו?
הוא לא מוזכר בהוראות, אולי הוא שם בטעות?
 

yafchuk1

New member
לחם עם ביצים לפורים

1 ק"ג קמח

1 שמרית

2 ביצים

5 ביצים קשות עם הקליפה

1/2 כוס סוכר

2-1/2 כוסות מים פושרים

3/4 כוס שמן קנולה

1 כף מלח

1 ביצה למריחה

ההכנה

למיקסר עם וו גיטרה מכניסים קמח מנופה,ושמרים מערבבבים מעט

מוסיפים שמן,שתי ביצים מים פושרים ולבסוף את המלח לשים לבצק אחיד

מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד הכפלת הנפח

מוציאים את האוויר מהבצק ויוצרים חמישה כדורים בינוניים

יוצרים גומה עם הביצה

מכינים שתי רצועות דקות לכל ביצה מהבצק מניחים על הביצה שתי רצועות בצורת איקס ומניחים את הביצה

ולוחצים מעט על הכדור בצק

מסדרים את כדורי הבצק בתבנית ומתפיחים עוד כחצי שעה

מורחים ביצה ומעבירים לאפייה של 35 דקות /עד להשחמה ב-180 מעלות



את הלחם המיוחד הזה אימי ז"ל נהגה להכין בפורים (לפי מספר

הסועדים... חמש ליתר דיוק ..נגד עין הרע)

"נגולה"- זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל שתי רצועות

בצק מחזיקות אותו

קוסקוס חלבי- ברקוקש- נהגו להכין ברקוקש שהמרקם שלו

הוא גושי קוסקוס מסולת הוא מורתח עם חלב חמאה ומלח.

"לזכר הורי רחל ויצחק ז"ל "

"לזכרם של אסתר ודוד אדרי ז"ל"
 
וואו!!! איזה יצירתיות!!

לא ראיתי מעודי דבר כזה!!

איך שוברים/אוכלים בעצם את הביצה הקשה?
צריך קצת לפרק את ה"קן" שלה...?
 

ninga 3

New member
רולדות פרג של הקונדיטור דודו אוטמזגין

לבצק:
500 גרם (½ 3 כוסות) קמח לבן
1 כפית מלח
100 גרם (½ כוס) סוכר
25 גרם (2 כפות גדושות) שמרית בגרגרים
25 גרם משפר אפייה שמרית
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
300 מ"ל (1 כוס+2 כפות) חלב פושר

למילוי פרג:
300 גרם פרג טחון טרי
1/2 כפית קינמון
3-4 כפות סוכר
1 כוס חלב
50 גרם חמאה
קורט מלח
2-4 כפות ביסקוויטים מרוסקים
ביצה טרופה, להברשה

לסירופ:
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
3/4 כוס מים

אופן הכנה:
מתחילים בהכנת הבצק:
שמים ¼ כוס מהחלב ביחד עם השמרית ומעט מהסוכר בקערית. משהים 3-4 דקות, עד שעולה קצף לפני השטח.
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים יחד את כל המצרכים לבצק.
לשים את הבצק 7 דקות, עד שהוא אחיד, גמיש ודי רך.
מניחים את הבצק בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת או שקית ניילון ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).

מכינים את המילוי:
שמים בסיר קטן את הפרג, החמאה, החלב, הקינמון, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה, עד שהפרג ספג כמעט את כל הנוזלים.
מוסיפים פנימה בהדרגה את הביסקוויטים הטחונים, עד שלא רואים נוזלים בתחתית הסיר. נותנים למילוי להתקרר.
יוצרים את הרולדות:

מוציאים את הנפח מהבצק ומחלקים אותו ל-2. מרדדים את החלק הראשון לעלה מלבני בגודל 3025X בערך, ועליו מורחים ½ מכמות המילוי בשכבה אחידה.
מגלגלים לרולדה הדוקה.
בעזרת סכין משוננת חותכים את הרולדה כאילו לפרוסות בעובי 2 ס"מ, רק שלא חותכים עד הסוף, מגיעים עד 1 ס"מ מהתחתית ואז עושים עוד חתך, כך לכל אורך הרולדה.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק.
מחממים תנור ל-180 מעלות.

מתפיחים ואופים:
מכסים במגבת ומתפיחים כ-45 דקות, עד שנפח הרולדות עולה במקצת.
אופים 30-45 דקות, עד שהרולדות הזהיבו ונאפו לחלוטין.
בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מחממים את המים והסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס.
כשהרולדות יוצאות מהתנור מספיגים אותן בנדיבות בסירופ.
נותנים להן להתקרר לחלוטין לפני שמגישים.
 

נמושקה1

New member
סמבוסק ממולא בחומוס עירקי


המון עבודה אבל שווהההה כל ביס
1 "ק קמח

1 כף סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים.

1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.

2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )

להכנת המילוי:

חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר

5 בצלים גדולים קצוצים.

מלח

כמון

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים

ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.

הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.

להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.

לקצוץ את הבצל

לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.

להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)

להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.

לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.

לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.

לערבב היטב את הבצל בחומוס.

להכנה:

יש שתי דרכים

1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.

הדרך השניה:

לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה

לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.

להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.

לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה

לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.

הערות:

לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.

הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז

תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...

ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.

הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2490907


גונב את כל ההצגה במשלוחי מנות .אני כבר הכנתי והקפאתי.
פוריםםםם שמייחה לכולם
 

נמושקה1

New member
אוזני המן דווקא לא מתוקים


מי אמר שאוזן המן צריכה להיות מתוקה?????. הנה לכם רעיון למנה ראשונה לסעודת פורים וגם לתת במשלוח מנות ,אני בטוחה שהמקבל יתפעל ..אפשר להכין קטנים, גדולים באין סוף אפשריות שאתן אותם בסוף הפוסט.הבצק פשוט ממרכיבים שאני מאוד אוהבת.

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

חצי כף סוכר.

כוס מיץ תפוחים טבעי.

אפשר רק מים (אבל יוצא בצק פחות טעים)

כוס וחצי מים.

1 כף גדושה שמרים יבשים.

אופן ההכנה:

ללוש בצק מכל המרכיבים.

הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.

להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.

לרדד על משטח מקומח.

לקרוץ עיגולים

למלא במילוי אהוב.

להתפיח שוב.

לאפות בחום בינוני עד הזהבה.

סוגי מילוי:

1. ירקות אפויים: גזר ,בטטה,קישוא,נבטים,דלעת.

למרוח את הבצק בממרח פסטו נותן טעם נפלא.

טונה + בצל עגבניות זיתים

בטטה +בצל מאודה ובזיליקום

כרובית מבושלת +סלרי ובצל מאודה גזר.

ירקות מוקפצים

חומוס

ממרח חצילים דמוי כבד

פירה תפוחי אדמה +עלי סלק +פטריות.

לאוהבי הבשר בשר טחון +בצל עשבי תיבול.

מקווה שהבאתי מספיק רעיונות;)

שיהיה בהצלחה

פורים שמח לכולם
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2494359
 

נמושקה1

New member
אוזני המן דווקא לא מתוקים


מי אמר שאוזן המן צריכה להיות מתוקה?????. הנה לכם רעיון למנה ראשונה לסעודת פורים וגם לתת במשלוח מנות ,אני בטוחה שהמקבל יתפעל ..אפשר להכין קטנים, גדולים באין סוף אפשריות שאתן אותם בסוף הפוסט.הבצק פשוט ממרכיבים שאני מאוד אוהבת.

לבצק:

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

חצי כף סוכר.

כוס מיץ תפוחים טבעי.

אפשר רק מים (אבל יוצא בצק פחות טעים)

כוס וחצי מים.

1 כף גדושה שמרים יבשים.

אופן ההכנה:

ללוש בצק מכל המרכיבים.

הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.

להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.

לרדד על משטח מקומח.

לקרוץ עיגולים

למלא במילוי אהוב.

להתפיח שוב.

לאפות בחום בינוני עד הזהבה.

סוגי מילוי:

1. ירקות אפויים: גזר ,בטטה,קישוא,נבטים,דלעת.

למרוח את הבצק בממרח פסטו נותן טעם נפלא.

טונה + בצל עגבניות זיתים

בטטה +בצל מאודה ובזיליקום

כרובית מבושלת +סלרי ובצל מאודה גזר.

ירקות מוקפצים

חומוס

ממרח חצילים דמוי כבד

פירה תפוחי אדמה +עלי סלק +פטריות.

לאוהבי הבשר בשר טחון +בצל עשבי תיבול.

מקווה שהבאתי מספיק רעיונות;)

שיהיה בהצלחה

פורים שמח לכולם
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2494359
 

נמושקה1

New member
לחם מרוקאי -לסעודת פורים

טוב למזלי יפצ'וק נתנה מתכון תסתפקו בו כי שלי מאוד דומה
תסתפקו בתמונה
 

נמושקה1

New member
אורז פרסי

אומנם כל השנה הם אוכלים את האורז הזה אבל בפורים זה מיוחדלאורז הנפלא הזה מה צריך:

2 כוסות אורז

1-2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים עם הקליפה

2 גזרים מגורדים גס

3 גבעולים ועלים של סלרי קצוצים דק.

כוס צימוקים

כוס אגוזים קצוצים גס

שמן

מלח

פלפל שחור





.

אופן ההכנה:

לשים שליש כוס שמן בסיר ולהניח את תפוחי האדמה מסודרים בתחתית הסיר להדליק את הגז

על להבה בינונית.

בנתיים לשים את האורז בתוך סיר עם מעט שמן וכף מלח אורז ומים ולבשל כ5-6 דקות.

לסנן ולשטוף את האורז.

לגרד את הגזר .לקצוץ את הסלרי .

לשים בקערה את הגזר הסלרי הצימוקים והאגוזים. להוסיף את האורז.

לערבב היטב .להוסיף פלפל שחור חצי כפית סוכר.וחופן שמן. לערבב היטב.

להוסיף את כל הכבודה לסיר על תפוחי האדמה תפוחי האדמה .

לשים מגבת על המכסה ולכסות היטב את הסיר.

להגביה את הלהבה ל5 דקות.

להנמיך את הלהבה אחרי חמש דקות ולבשל כ20-30 דקות לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול.

להציץ בסיר בזהירות אחרי 30 דקות אם האורז עדיין יבש להוסיף 2-3 כפות מים ולסור לעוד כ5- דקות בישול.

לכבות את הגז ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.

זהו. תהנו מהתבשיל חם קר עם תוספת בלי תוספת מבטיחה...

אם הכנתם שתפו אותי אשמח מאוד.

בהצלחה



טובה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2377631
 

BEAUTY האחת

New member
המצאה שלי
אוזני המנשניט


קבלו בבכורה עולמית ! אוזני המנשניט כי חייבים חגיגה בפה בפורים

להסברים ותמונות נוספות מוזמנים לבלוג

המתכון מניב 18 אוזני המן קחו בחשבון שאלה לא רוזני המן שמנשנשים כמו עוגיות כי זה מנת קינוח כמו פרוסת עוגה

ציוד
מערוך
2 תבניות שטוחות
דפי אפייה
סיר בינוני
קערה

רכיבים
1 בצק עלים קפוא ,עדיפות לבצק חמאה אבל אם לא מוצאים גם הרגיל בסדר.

לקרם דיפלומט
1/2 ליטר חלב
40 גרם קורנפלור
4 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורכו
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפות אבקת סוכר
אבקת סוכר לזרייה

לקרם קצפת וניל מי שמעדיף דרך עוד יותר קלה
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב

הכנה

קרם דיפלומט
ניתן להכינו יום לפני ולאחסנו במקרר עד אפיית האוזניים .
מתחילים עם הכנת פטיסייר ולא לחשוש זה יותר קל ממה שאתם חושבים .

בקערה מערבבים את הקורנפלור במעט מהחלב עד המסה מלאה של האבקה
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית עד אחידות .

בסיר שמים את יתרת החלב מגרענים פנימה את גרגרי מקל הוניל וזורקים אף את המקל פנימה .
מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם ,רק כשמתחיל לבעבע מעט מכבים את הלהבה
ומוציאים את מקל הוניל .

מזלפים את החלב החם לתוך תערובת החלמונים תוך ערבוב במטרפה להשוואת טמפרטורות .
יוצקים את הנוזל הלבן והריחני חזרה לסיר על להבה בינונית תוך בחישה מתמדת עד שמרגישים כי מסמיך .
מסירים מהאש ,מכסים בנילון נצמד - צמוד לפני הקרם כדי שלא יווצר קרום ומניחים בצד לקירור .

כשהקרם פטיסייר קר
בקערת המערבל מקציפים קצפת עם 3 כפות אבקת הסוכר לקצפת יציבה .
מקפלים את הקצפת לתוך הקרם פטיסייר עד שמקבלים קרם אחיד וקליל ועכשיו יצרנו קרם דיפלומט
שהוא למעשה קצפת מועשרת בקרם פטיסייר ולכן מרקם הקרם הזה הוא "מוסי" וקליל יותר.

קרם קצפת אינסטנט וניל
שמים את רכיבי הקרם בקערת המערבל ומקציפים עד לקצפת יציבה .

אפיית האוזניים (בצק העלים)
מחממים תנור ל-200 מעלות
מפשירים את בצק העלים לילה במקרר ,פותחים אותו מעל משטח העבודה ומרדדים קלות .
בעזרת חותכן עגול או כוס או כל כלי עגול אחר בקוטר של 10 ס"מ קורצים עיגולים .

מניחים את דיסקיות הבצק בתבנית המרופדת בנייר אפייה ,מכסים את העיגולים בדף אפייה נוסף ומעל הדף מניחים תבנית נוספת .
מהדקים מעט ומעל התבנית הנוספת יש להניח משהו שיכול לשמש כמשקולת למשל מחבת או סיר כבד ומכניסים לאפיה ל-15-20 דקות
עד השחמה קלה . יש להשגיח שלא ישחימו יתר על המידה .

מוציאים ומניחים לצינון .

הרכבת האוזניים
,אחרי שעיגולי הבצק קרים בעזרת סכין חדה על פי "העין" חותכים שלושה חתכים כדי ליצור משולש אמצעי ו"כנפיים" סביב לו (ראו צילום למעלה)

אם רוצים להכין קצפת פודינג וניל זה הזמן להכינה ולמי שהכין מראש את קרם הדיפלומט זה הזמן להוציאו מהקירור .

מכניסים את הקרם שהכנתם לשקית זילוף, זו הדרך הקלה לדעתי ומתחילים לערום קרם מעל המשולש שיצרנו .
אם אין שקית זילוף ניתן להיעזר בכפית ולערום את הקרם בתלולית מעל כל שטח המשולש .
מניחים את ה"כנפיים" ולמעשה סוגרים סביב הקרם ליצירת האוזן המנשניט מפדרים באבקת סוכר וזהו מוכנים להדהים את האורחים בקינוח פורים משגע.
 
למעלה