פרווה מבצק פריך שמתפצח בפה.
אוזני המן פרווה שהכנתי כעת של נירה שויאר עם כמה שידרוגים זעירים והסברים
משלוח המנות שלי הוא פרווה לכן הכנתי עם "מחמאה"
אוזני המן במלית אגוזים מבצק פריך משובח של נירה שויאר
הכנה ותמונות:אילנית12
כוס 200 סמ"ק
החומרים:בערך 40 יחידות לפי הגודל שבתמונה.
1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי/חלב או מיץ תפוזים(שמתי מיץ תפוזים סחוט טרי)
1 כף תמצית וניל(הוספתי גם שקיק סוכר וניל)
1 כף קליפת לימון מגוררת(הוספתי גם גרידת תפוז)
קורט מלח
200 גרם מרגרינה קרה או חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -5 דקות במהירות איטית.עד שמקבלים גוש בצק
לשים בניילון נקי ולאחסן במקרר.
להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.
רצוי להשהות את הבצק כמה שעות במקרר לפני השימוש עטוף בנילון(אני השהתי כ3 שעות, רידדתי דק ,ככה האוזני המן מתפצחות בפה)
לקמח היטב משטח עבודה לקרוץ עיגולים דקים לשים מלית בערך חצי כפית לסגור היטב בידיים מקומחות.
לפני האפיה לסגור שוב.
(לא לפחד לקמח תמיד את משטח העבודה)
אפיה 170-180 מעלות בתנור שחומם מראש. בערך 30 דקות או פחות (תלוי בתנור)ניתן למלא במבחר מליות,ממרח תמרים,נוטלה עם פירורי ביסקוויט ,סילאן ואגוזים ועוד .
אני מילאתי במלית אגוזים
מלית אגוזים שלי:
1 כוס אגוזים טחונים
1 כפית קינמון
בערך 3/4 כוס דבש.
לערבב היטב.
בהצלחה./אילנית12
לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2494542
המלצה על ספר מעולה
"לפני השינה" כל הפרטים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2493413
.