משלוח מנות לפורים

לינדה7

New member
משלוח מנות לפורים


פורים בפתח עלינו לטובה ...

...בואו נרים כפפה ונשתף במתכונים
שנוסו מ
אמא ..בעוגיות....בעוגות....בקינוחים...ובארוחות מלאות לערב שושן פורים.

ברעיונות איך לארוז משלוחי- מנות !!!

חג פורים שמח ...


לינדה
 

ninga 3

New member
עוגיות נהדרות שתאימות תמיד...קלות להכנה

עוגיות שומשום של פירגוש המדהימה(נוסטלגיה של אמא)

העוגיות לא יבשות אלא עסיסיות בשומשום
מתאימות לכל שעה לשתיה חמה או קרה
מצרכים:
תבנית - 27X33 משומנת או מצופה בניר אפיה
שמים בקערה:
100 גרם שומשום רגיל או מלא
(גילה) - אני מוסיפה 2-3 כפות קוקוס
3/4 כוס סוכר לבן
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה- ויש כאלה שהמירו ל3/4 כוס שמן (ראו בתגובות)-(אני שמתי כמה פעמים רק שמן, והן נפלאות)
2 כוסות קמח לבן מ נ ו פ ה
שקית אבקת אפיה
(גילה) הוספתי 3-4 כפות קוקוס.
ההכנה:
ללוש ביד ולשטח בתבנית
לסמן (לפי האפייה) אצבעות או ריבועים
לאפות בחום 175 רק עד שיזהיבו – בערך 10 דקות.
להוציא מהתנור ולחתוך שוב לפי הסימנים
להחזיר לתנור ולהמשיך באפייה עד השחמה
לקרר ולשמור בקופסה סגורה

"טיפ"
כדי לשטח את העיסה בקלות בתוך התבנית כדאי להרטיב את קצות האצבעות בשמן...תהנו


השבת הן נשאבו......חחחח, הולכת להכין עוד נגלה, נהדרות לתה, קפה ובכלל...
 

רותי410

New member
גילה, מאמצת את המתכון.

לא בטוחה שאכין לפורים - אולי לאחרי פורים.
ושאלה: את העוגיות שבתמונה הכנת עם שמן? כי הן נראות רכות בפנים.
כך הן צריכות להיראות?
(אני תמיד מעדיפה שמן...)
 

ninga 3

New member
רותי

העוגיות האלה נהדרות עם כל משקה חם.

כן אני הכנתי עם שמן, תמיד עדיף שמן אם יש אופצייה כזו.
כתבתי שאני מוסיפה גם קוקוס שנותן רכות וטעם נפלא ומשופר.

תהני יקירתי
גילה
 

אתי כק

New member
אוזני המן

מתכון קל ומוצלח
500 ג`ר קמח

200 ג`ר חמאה קרה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס סוכר

למילוי:

קופסא ממרח תמרים

כפית קינמון,

1/2 כוס אגוזים קצוצים

לערבב למחית אחידה (אפשר להוסיף פרורי ביסקוויטים למילוי)
 
משלוח נושא

שנה שעברה עשיתי משלוח תפוזי - עוגת תפוזים בתבנית אינגליש קייק קטנה, פריגת תפוזים ומסטיקים בטעם תפוז. ניתן לצרף שוקולד תפוז וכדומה.
על אותו עיקרון ניתן לעשות, משלוח לימוני, תותי וכו'.המשלוח יוצא אסתטי וטעים. שנה קודם אפיתי חלה וצירפתי סלט יווני בכלי טייק אווי של בתי קפה בצירוף רוטב אלף האיים. שנה שעברה היה עוד משלוח שעשיתי. 4 כוסות חד פעמיות על רגל וכל כוס מילאתי במטעם אחר - מוס שוקולד, עוגיות פיצוץ, פיצוחי אפונה ודובוני גומי. את ארבעת הכוסות איגדתי באמצעות סרט אריזה עבה והמשלוח היה צבעוני ויפה.
שלושה רעיונות פרסתי לפניכן, שלושתם לא קורעים את הכיס. ועכשיו תורכן...
 
 

yafchuk1

New member
סיגרים בקוקוס

מצרכים

כ-80 יח'

חצי קילו קמח

1 אבקת אפייה

גרידת לימון

1/2 כוס אבקת סוכר

200 גר' חמאה/מחמאה רכה

1 ביצה בגודל (לארג')

חצי כוס שמן

רבע כוס מים חמימים

לסירופ:
2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

תמצית וניל

קוקוס לציפוי

אופן ההכנה

להניח את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו גיטרה

לערבב את החומרים עד שמתגבש בצק רך ונעים לתת מנוחה רבע שעה

לקרוץ עיגולים לגלגל לסיגר/לשושנה (ראו בתמונה)

לאפות בחום 170 מעלות

להניח סוכר ומים בסיר בינוני ולהביא לרתיחה

להנמיך להבה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות עד לקבלת נוזל סמיך

לטבול בסירופ ולגלגל בקוקוס



***המתכון בהשראת אתי אביטבול אדרי
 
שנה אחת (וואו עברו הרבה שנים)

קניתי מגש ארוך מזכוכית. במרכזו הנחתי בלינצסים מתוקים, בצד אחד הנחתי ערימת תותים שזו העונה שלהם, בצד שני הנחתי עוגיות מאפה בית. משלוח מרענן
 

אילנית12

New member
פרווה מבצק פריך שמתפצח בפה.

אוזני המן פרווה שהכנתי כעת של נירה שויאר עם כמה שידרוגים זעירים והסברים

משלוח המנות שלי הוא פרווה לכן הכנתי עם "מחמאה"

אוזני המן במלית אגוזים מבצק פריך משובח של נירה שויאר

הכנה ותמונות:אילנית12

כוס 200 סמ"ק

החומרים:בערך 40 יחידות לפי הגודל שבתמונה.

1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי/חלב או מיץ תפוזים(שמתי מיץ תפוזים סחוט טרי)
1 כף תמצית וניל(הוספתי גם שקיק סוכר וניל)
1 כף קליפת לימון מגוררת(הוספתי גם גרידת תפוז)
קורט מלח
200 גרם מרגרינה קרה או חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -5 דקות במהירות איטית.עד שמקבלים גוש בצק

לשים בניילון נקי ולאחסן במקרר.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

רצוי להשהות את הבצק כמה שעות במקרר לפני השימוש עטוף בנילון(אני השהתי כ3 שעות, רידדתי דק ,ככה האוזני המן מתפצחות בפה)

לקמח היטב משטח עבודה לקרוץ עיגולים דקים לשים מלית בערך חצי כפית לסגור היטב בידיים מקומחות.

לפני האפיה לסגור שוב.

(לא לפחד לקמח תמיד את משטח העבודה)

אפיה 170-180 מעלות בתנור שחומם מראש. בערך 30 דקות או פחות (תלוי בתנור)ניתן למלא במבחר מליות,ממרח תמרים,נוטלה עם פירורי ביסקוויט ,סילאן ואגוזים ועוד .

אני מילאתי במלית אגוזים

מלית אגוזים שלי:
1 כוס אגוזים טחונים
1 כפית קינמון
בערך 3/4 כוס דבש.
לערבב היטב.

בהצלחה./אילנית12

לפוסט המלא:http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2494542


המלצה על ספר מעולה

"לפני השינה" כל הפרטים:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2493413






.
 

לינדה7

New member
משלוח מנות לכתה..

משלוח מנות לבית הספר ..

עוגות שוקולד אישיות מעל ציפוי בצק סוכר ומעל זה פיסול קטן ....

לינדה
 
אפרופו עוגות אישיות..

אני צריכה מתכון מנצח שנוסה בהצלחה לקאפקייקס וניל ו/או שוקולד. חשוב לי לדעת כמה יוצא מהכמות
 
למעלה