לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-' משלוח מנות לפורים '
משלוח מנות לפורים
<< ההודעה הנוכחית
02/03/2014 | 07:23
23
184
פורים בפתח עלינו לטובה ...

...בואו נרים כפפה ונשתף במתכונים שנוסו  מ אמא ..בעוגיות....בעוגות....בקינוחים...ובארוחות מלאות לערב שושן פורים.

ברעיונות איך לארוז משלוחי- מנות !!!

חג פורים שמח ...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגיות נהדרות שתאימות תמיד...קלות להכנה'
עוגיות נהדרות שתאימות תמיד...קלות להכנה
02/03/2014 | 07:50
2
500
עוגיות שומשום של פירגוש המדהימה(נוסטלגיה של אמא)

העוגיות לא יבשות אלא עסיסיות בשומשום
מתאימות לכל שעה לשתיה חמה או קרה
מצרכים:
תבנית -  27X33 משומנת או מצופה בניר אפיה
שמים בקערה:
100 גרם שומשום רגיל או מלא
(גילה) - אני מוסיפה 2-3 כפות קוקוס
3/4 כוס סוכר לבן
ביצה שלמה
שקית סוכר וניל
200 גרם מרגרינה/חמאה רכה- ויש כאלה שהמירו ל3/4 כוס שמן (ראו בתגובות)-(אני שמתי כמה פעמים רק שמן, והן נפלאות)
2 כוסות קמח לבן מ נ ו פ ה
שקית אבקת אפיה
(גילה) הוספתי 3-4 כפות קוקוס.
ההכנה:
ללוש ביד ולשטח בתבנית
לסמן (לפי האפייה) אצבעות או ריבועים
לאפות בחום 175 רק עד שיזהיבו – בערך 10 דקות.
להוציא מהתנור ולחתוך שוב לפי הסימנים
להחזיר לתנור ולהמשיך באפייה עד השחמה
לקרר ולשמור בקופסה סגורה

"טיפ"
כדי לשטח את העיסה בקלות בתוך התבנית כדאי להרטיב את קצות האצבעות בשמן...תהנו


השבת הן נשאבו......חחחח, הולכת להכין עוד נגלה, נהדרות לתה, קפה ובכלל...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילה, מאמצת את המתכון.'
גילה, מאמצת את המתכון.
05/03/2014 | 12:18
1
51
לא בטוחה שאכין לפורים - אולי לאחרי פורים.
ושאלה: את העוגיות שבתמונה הכנת עם שמן? כי הן נראות רכות בפנים.
כך הן צריכות להיראות?
(אני תמיד מעדיפה שמן...)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי'
רותי
06/03/2014 | 07:58
96
העוגיות האלה נהדרות עם כל משקה חם.

כן אני הכנתי עם שמן, תמיד עדיף שמן אם יש אופצייה כזו.
כתבתי שאני מוסיפה גם קוקוס שנותן רכות וטעם נפלא ומשופר.

תהני יקירתי
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוזני המן '
אוזני המן
02/03/2014 | 08:14
3
352
מתכון קל ומוצלח
500 ג`ר קמח

200 ג`ר חמאה קרה

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 כוס סוכר

למילוי:

קופסא ממרח תמרים

כפית קינמון,

1/2 כוס אגוזים קצוצים

לערבב למחית אחידה (אפשר להוסיף פרורי ביסקוויטים למילוי)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אתי תודה נראות מעולה'
אתי תודה נראות מעולה
02/03/2014 | 09:42
44
לצפיה ב-'האם אפשר להחליף במחמאה? תודה ושבוע טוב'
האם אפשר להחליף במחמאה? תודה ושבוע טוב
02/03/2014 | 13:55
1
37
לצפיה ב-'רחל ,כן אפשרי '
רחל ,כן אפשרי
03/03/2014 | 09:17
27
לצפיה ב-'משלוח נושא'
משלוח נושא
02/03/2014 | 08:25
106
שנה שעברה עשיתי משלוח תפוזי - עוגת תפוזים בתבנית אינגליש קייק קטנה, פריגת תפוזים ומסטיקים בטעם תפוז. ניתן לצרף שוקולד תפוז וכדומה.
על אותו עיקרון ניתן לעשות, משלוח לימוני, תותי וכו'.המשלוח יוצא אסתטי וטעים. שנה קודם אפיתי חלה וצירפתי סלט יווני בכלי טייק אווי של בתי קפה בצירוף רוטב אלף האיים. שנה שעברה היה עוד משלוח שעשיתי. 4 כוסות חד פעמיות על רגל וכל כוס מילאתי במטעם אחר - מוס שוקולד, עוגיות פיצוץ, פיצוחי אפונה ודובוני גומי. את ארבעת הכוסות איגדתי באמצעות סרט אריזה עבה והמשלוח היה צבעוני ויפה.
שלושה רעיונות פרסתי לפניכן, שלושתם לא קורעים את הכיס. ועכשיו תורכן...
&nbsp;
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סיגרים בקוקוס'
סיגרים בקוקוס
02/03/2014 | 08:33
6
403
מצרכים

כ-80 יח'                                                                      

חצי קילו קמח

1 אבקת אפייה

גרידת לימון

1/2 כוס אבקת סוכר

200 גר' חמאה/מחמאה רכה

1 ביצה  בגודל (לארג')

חצי כוס שמן

רבע כוס מים חמימים

לסירופ:
2 כוסות סוכר

2 כוסות מים

תמצית וניל

קוקוס לציפוי

אופן ההכנה

להניח את כל המצרכים בקערת המיקסר עם וו גיטרה

לערבב את החומרים עד שמתגבש בצק רך ונעים לתת מנוחה רבע שעה

לקרוץ עיגולים לגלגל לסיגר/לשושנה (ראו בתמונה)                             

לאפות בחום 170 מעלות

להניח סוכר ומים בסיר בינוני ולהביא לרתיחה                                                              

להנמיך להבה ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות עד לקבלת נוזל סמיך

לטבול בסירופ ולגלגל בקוקוס



***המתכון בהשראת אתי אביטבול אדרי

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יפצוק זה נראה מעולה'
יפצוק זה נראה מעולה
02/03/2014 | 09:01
1
51
ויוצאת כמות בלתי מבוטלת של תוצרים. כאלה אני אוהבת
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ממכר תכפילו כמויות'
ממכר תכפילו כמויות
02/03/2014 | 14:11
37
לצפיה ב-'יפה נראה מעולה מאמצת'
יפה נראה מעולה מאמצת
02/03/2014 | 09:42
38
לצפיה ב-'נראות בתמונה מגרות מאוד.'
נראות בתמונה מגרות מאוד.
05/03/2014 | 12:19
15
תודה על המתכון - שומרת אותו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כמה זמן מראש ניתן להכין'
כמה זמן מראש ניתן להכין
06/03/2014 | 08:32
1
26
והאם לשמור בחוץ או במקרר?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא ניסיתי מראש ...בחוץ עדיף שלא יתייבשו'
לא ניסיתי מראש ...בחוץ עדיף שלא יתייבשו
06/03/2014 | 15:12
15
לצפיה ב-'שנה אחת (וואו עברו הרבה שנים)'
שנה אחת (וואו עברו הרבה שנים)
02/03/2014 | 09:02
86
קניתי מגש ארוך מזכוכית. במרכזו הנחתי בלינצסים מתוקים, בצד אחד הנחתי ערימת תותים שזו העונה שלהם, בצד שני הנחתי עוגיות מאפה בית. משלוח מרענן
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' פרווה מבצק פריך שמתפצח בפה.'
פרווה מבצק פריך שמתפצח בפה.
02/03/2014 | 16:11
2
272
אוזני המן פרווה שהכנתי כעת של נירה שויאר עם כמה שידרוגים זעירים והסברים

משלוח המנות שלי הוא פרווה לכן הכנתי עם "מחמאה"

אוזני המן  במלית אגוזים מבצק פריך משובח של נירה שויאר

הכנה ותמונות:אילנית12

כוס 200 סמ"ק

החומרים:בערך 40 יחידות לפי הגודל שבתמונה.

1/2  2 כוסות קמח לבן רגיל
1/2 כוס סוכר
2  חלמונים
1/4 כוס ברנדי/חלב או מיץ תפוזים(שמתי מיץ תפוזים סחוט טרי)
1 כף תמצית וניל(הוספתי גם שקיק סוכר וניל)
1 כף קליפת לימון מגוררת(הוספתי גם גרידת תפוז)
קורט מלח
200  גרם מרגרינה קרה או חמאה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

אפשר ללוש את הבצק במערבל חשמלי. במקרה זה יש להכניס את כל החומרים יחד  כולל המרגרינה / חמאה לקערה הגדולה של המערבל ולהפעילו ל- -5 דקות במהירות איטית.עד שמקבלים גוש בצק

לשים בניילון נקי ולאחסן במקרר.

להכנה ביד, יש להכניס את החומרים לקערה שטוחה מלבד המרגרינה ולערבב, ואז להוסיף את המרגרינה או החמאה וללוש עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק נדבק לידיים, להוסיף עוד מעט קמח.

רצוי להשהות את הבצק כמה שעות  במקרר לפני השימוש  עטוף בנילון(אני השהתי כ3 שעות, רידדתי דק ,ככה האוזני המן מתפצחות בפה)

לקמח היטב משטח עבודה לקרוץ עיגולים דקים לשים מלית בערך חצי כפית לסגור היטב בידיים מקומחות.

לפני האפיה לסגור שוב.

(לא לפחד לקמח תמיד את משטח העבודה)

אפיה 170-180 מעלות בתנור שחומם מראש. בערך 30 דקות  או פחות (תלוי בתנור)ניתן למלא במבחר מליות,ממרח תמרים,נוטלה  עם פירורי ביסקוויט ,סילאן ואגוזים ועוד .

אני מילאתי במלית אגוזים

מלית אגוזים שלי:
1 כוס  אגוזים טחונים
1 כפית קינמון
בערך 3/4 כוס דבש.
לערבב  היטב.

בהצלחה./אילנית12

לפוסט המלא:http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...


המלצה על ספר מעולה

"לפני השינה" כל הפרטים:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...






.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משלוח מנות לכתה..'
משלוח מנות לכתה..
02/03/2014 | 20:17
1
219
משלוח מנות לבית הספר ..

עוגות  שוקולד אישיות מעל ציפוי בצק סוכר ומעל זה פיסול קטן ....

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אפרופו עוגות אישיות..'
אפרופו עוגות אישיות..
02/03/2014 | 20:53
114
אני צריכה מתכון מנצח שנוסה בהצלחה לקאפקייקס וניל ו/או שוקולד. חשוב לי לדעת כמה יוצא מהכמות
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אוזני המן - מתכון מעולה של ברי סייג'
אוזני המן - מתכון מעולה של ברי סייג
02/03/2014 | 23:56
227
המלית יכולה להיות כל מה שתרצו.
אני מעדיפה פרג.
אוהבת גם תמרים.
לא סובלת שוקולד.


אוזני המן – ברי סייג

60 יחידות (מעיגולים בקוטר 6 ס"מ)

רכיבים:
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
270 גרם חמאה רכה [השתמשתי במחמאה – רותי]
3 כוסות + 3 כפות גדושות (450 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה (2 גרם) אבקת אפייה
1/4 מכל (60 מ"ל) שמנת מתוקה [שמנת צמחית – ר']
1/2 כפית תמצית וניל איכותית

אופן הכנה:
1. שמים את אבקת הסוכר והחמאה בקערת המערבל בעל וו הגיטרה ומתחילים לערבל במהירות נמוכה עד שמתחילים להיווצר פירורים. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה וממשיכים לערבב. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
2. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
3. מקמחים משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך למלבן גדול בעובי 3 מ"מ. קורצים מהמלבן עיגולים בכוס בקוטר 6 ס"מ, בעזרת כפית מניחים במרכז כל עיגול מלית, סוגרים ומהדקים לצורת משולש. מניחים את האוזניים בתבניות, שומרים על מרווחים ביניהן ומאחסנים את התבניות שעה במקרר.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180). אופים את האוזניים כ-15-17 דקות עד שהן מזהיבות. מצננים ומגישים.

ניתן לאחסן בקופסה אטומה בטמפ` החדר עד 5 ימים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משלוח מנות שינצח בפור ענק את כל השאר!'
משלוח מנות שינצח בפור ענק את כל השאר!
04/03/2014 | 15:03
105
צירפתי לך מתכון לאוזני המן צבעוניים ומדליקים ביותר, בהצלחה!
http://www.weekly.co.il/2014/03/blog-post_3688.htm...
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מאוכזבת... לא עפתם על השיתוף'
מאוכזבת... לא עפתם על השיתוף
06/03/2014 | 08:33
36
לצפיה ב-'עוגת קלמנטינות וקוקוס '
עוגת קלמנטינות וקוקוס
13/03/2014 | 17:35
88
זו אחת מהעוגות שאפיתי היום למשלוחי מנות ביום ראשון היתר הם עוגות שוקולד..
ביום ראשון יצטרף אלהם בקבוק יין קטן עם כל מני שוקולדים נחמדים יעטפו בצלופן ויגיעו ליעדם

מתכון קוקוס קלמנטינות - פירגה
צולם ע"י אושרת מלמד

המצרכים

תבנית משומנת 25X35 או 27X32
1.5 כוסות קוקוס
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ קלמנטינות טרי, סחוט ומסונן
2 ביצים שלמות
1/2 כוס מים חמים

לסירופ

1/2 כוס מיץ תפוזים, מהול ב-1/4 כוס סוכר

אופן ההכנה

לערבב בקערה קוקוס, סוכר, אבקת אפייה וקמח.
להוסיף אחר כך גם את הנוזלים ואת הביצים.
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
ליצוק לתבנית ולאפות בחום של 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה זהוב-חום.
להוציא את העוגה מהתנור ולחורר אותה בקיסם.
לצקת מיד, כשהעוגה חמה, סירופ מחצי מיץ תפוזים או מים מהול ב-/1/4 כוס סוכר
לקרר בטמפרטורת החדר.
לפזר קוקוס
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ