קציצות בשר ועוף....מהמטבח העדתי של כולנו...אז קדימה הפגיזו אותנו במתכונים מוצלחים מהמטבח הפרטי שלכם..
בתמונה, מתכון לקציצות מופלאות ממטבחה של זהבה שומרי הבשלנית המדהימה, שלצערי יושבת השבוע שבעה במות עליה אימה ז"ל.
קציצות בקר נימוחות במלית קוביות חצילים מטוגנים ומבושלים ברוטב סויה ,השילוב המנצח של בשר וחצילים ברוטב מיוחד ושונה.
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות עם הקליפה
תערובת הבשר
700 גר` בשר
1 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורר
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן
לערבב את כל חומרי תערובת הבשר , לתבל לפי הטעם, להניח את התערובת במקרר לשעה
לטגן את קוביות החצילים בשמן עד השחמה .
להוציא למסננת להגרת עודפי השמן
1 בצל בינוני שקצצנו דק
4 שיני שום
1 כף קמח
שמן זית
2 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף
4 כפות רוטב סויה
1/4 כוס רוטב צ`ילי
מל"פ, פפריקה.
להזהיב את הבצל בשמן זית, להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמרגישים היטב את ריח השום . להוסיף כף קמח ולבחוש, להוסיף את מרק העוף שהמסנו במים הרותחים ,רוטב הסויה ורוטב הצ`ילי .לבחוש , לתבל במל"פ ולשפר טעמי הרוטב ,לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.
להכין בידיים משומנות קציצות גדולות בצורת כדור, לי יצאו מהכמות הזו 14 קציצות גדולות .
לאחר הכנת הכדורים לשטח אותם וליצור בכל כדור גומה גדולה, עם כפית למלא כל גומה עם קוביות החצילים ולסגור את הכדורים .
להגביר את האש על מנת שהרוטב ירתח ואז להוסיף את הקציצות לתוך הרוטב . לאחר התמצקות הקציצות להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל כחצי שעה - בתיאבון