פינת האוכל העדתי
והפעם -"קציצות בשר"

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי
והפעם -"קציצות בשר"

קציצות בשר ועוף....מהמטבח העדתי של כולנו...אז קדימה הפגיזו אותנו במתכונים מוצלחים מהמטבח הפרטי שלכם..


בתמונה, מתכון לקציצות מופלאות ממטבחה של זהבה שומרי הבשלנית המדהימה, שלצערי יושבת השבוע שבעה במות עליה אימה ז"ל.

קציצות בקר במילוי חצילים מטוגנים ברוטב סויה לקוח מהבלוג של הברון/זהבה שומרי


קציצות בקר נימוחות במלית קוביות חצילים מטוגנים ומבושלים ברוטב סויה ,השילוב המנצח של בשר וחצילים ברוטב מיוחד ושונה.
המצרכים:
2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות עם הקליפה
תערובת הבשר
700 גר` בשר
1 ביצה
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורר
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
3-4 כפות שמן

הכנת התערובת
לערבב את כל חומרי תערובת הבשר , לתבל לפי הטעם, להניח את התערובת במקרר לשעה

החצילים:
לטגן את קוביות החצילים בשמן עד השחמה .
להוציא למסננת להגרת עודפי השמן

רוטב:
1 בצל בינוני שקצצנו דק
4 שיני שום
1 כף קמח
שמן זית
2 כוסות מים רותחים
כף אבקת מרק עוף
4 כפות רוטב סויה
1/4 כוס רוטב צ`ילי
מל"פ, פפריקה.

הכנת הרוטב:
להזהיב את הבצל בשמן זית, להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב עד שמרגישים היטב את ריח השום . להוסיף כף קמח ולבחוש, להוסיף את מרק העוף שהמסנו במים הרותחים ,רוטב הסויה ורוטב הצ`ילי .לבחוש , לתבל במל"פ ולשפר טעמי הרוטב ,לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.

הכנת הקציצות:
להכין בידיים משומנות קציצות גדולות בצורת כדור, לי יצאו מהכמות הזו 14 קציצות גדולות .

לאחר הכנת הכדורים לשטח אותם וליצור בכל כדור גומה גדולה, עם כפית למלא כל גומה עם קוביות החצילים ולסגור את הכדורים .

להגביר את האש על מנת שהרוטב ירתח ואז להוסיף את הקציצות לתוך הרוטב . לאחר התמצקות הקציצות להנמיך את הלהבה לנמוכה ולבשל כחצי שעה - בתיאבון
 

ninga 3

New member
קציצות ללא ביצים מהמטבח הלבנוני

+
קציצות בקר ברוטב עגבניות טריות וללא ביצים של ליזט הלבנונית מהעבודה
.

המיצרכים לקציצות: ( רצוי להכין כמות כפולה)
1/2 קילו בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים – קצוצים בפולסים במעבד מזון (לא למעוך)
מלח
פלפל שחור – הרבה
(גילה) 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה (נותן אווריריות)
(גילה) מעט אבקת פלפל אנגלי
ללוש היטב את הבשר על כל התוספות, כולל הבצל.

המיצרכים לרוטב:
7 עגבניות אדומות ויפות, שרי גדול או תמר (רצוי מהזן המתקתק) לחצות לאורכן, ולרבעי פרוסות דקות.
אפשר קופסת עגבניות מרוסקות.
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
כ-1/2 כוס מים.

אופן ההכנה:
בסיר גבוה ורחב לחמם כ-1/2 כוס שמן, ליצור מהבשר קבבונים קטנים ולהניח בתוך הסיר לטיגון, להפוך כשצריך..

להוציא לצלחת את הקציצות המוכנות, ולהכניס לאותו סיר על אותו שמן את העגבניות והתבלינים, ולבשל כ-20 דקות או עד שמתרככות.
להכניס פנימה את הקציצות, עירבוב קל, לשפר תיבול אם צריך...20 דקות וזה מוכן.
מתאים ליד פירה, אורז, פסטה/מקרוני
תהנו.
 

ninga 3

New member
קציצות עירקיות מדהימות לאירוח ברוטב בתנור

קציצות ברוטב בתנור – גילה

הכנה פשוטה קלה וטעימה

המצרכים:
500 גר’ בשר בקר [אפשר רצוי וטעים עם מעט שומן כבש]
בצל גדול קצוץ דק וסחוט
קישוא לגרר ולסחוט
1 בייצה
פירורי לחם כ-3 כפות
אב’ מרק עוף
פלפל שחור, מלח, מעט אב’ פלפל אנגלי
**
לערבב ולהשהות כמה שעות או למשך לילה

למחרת,
2-3 בצלים גדולים - לחתוך לרצועות ולהזהיב במחבת, להניח אותם בתחתית תבנית מלבנית וגבוהת דפנות .

מטגנים את הקציצות, ומניחים בצפיפות מעל הבצל המטוגן.
3-4 עגבניות אדומות ויפות, לפרוס פרוסות רוחב עגולות
להניח מעל הקציצות את פרוסות העגבנייה.

הרוטב:
כוס מים רותחים, לתת בקערית
3 שיני שום כתושות
כף רוטב סויה
1/2 כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה [אם רוצים]
1/2 כפית אבקת גריל עוף
פל"מ (פלפל שחור ומלח)
כפית אבקת מרק עוף
**
לערבב הייטב, ולצקת מעל הקציצות ומעל העגבניות
לכסות בנייר כסף, ולתנור ל-1/2 שעה בחום ביינוני
[אפיה רגילה]
ברבע שעה אחרונה להסיר נייר הכסף ולאפות כרבע שעה...עד 20 דקות, ללא כיסוי...
מתאים להגשה עם אורז לבן או פירה...בתיאבון, ספרו איך יצא..!!!!!!!!!!!!!!


*
בדרך כלל אני מכינה את הקציצות באופן רגיל, ומגישה ליד פירה, ולמחרת ממשיכה עם יתרת הקציצות ברוטב...ואז יוצא משהו אחר וחדש...תהנו..גילה
 

ninga 3

New member
קציצות עוף ברוטב עם עלי דפנה של אמא בוצי

קציצות ברוטב מתקתק מעט עם עלי דפנה של אמא בוצי... מהמטבח הרומני - 18/3/2005 18:34

המצרכים:
250 גר’ חזה עוף טחון
250 גר’ חזה הודו טחון
בצל גדול קצוץ דק- להזהיב במעט שמן.
2 ביצים מופרדות [חלבונים להקציף ולהוסיף בסוף - זה אוורירי מאוד]
פירורי לחם - כ- 4 כפות
פלפל, מלח, מעט סוכר [את הסוכר אפשר להוסיף לחלבונים בהקצפה]
כף גדושה רסק עגבניות..
*
לערבב את כל החומרים לקפל בסוף את הקצף, ורצוי להשהות לילה במקרר - מכוסה.

למחרת - בסיר עמוק ורחב כ- 31/2 כוסות מיי ברז.
3-4 עלי דפנה
3-4 פלפל אנגלי - שלם.
סוכר או דאייטיפ, מלח,
3 כפות רסק, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה (הרוטב צריך להיות קצת סמיך, ואם לא סמיך יש להוסיף רסק בהתאם)
~עגבנייה בשלה ואדומה מגוררת(מניסיוני למדתי שבכל רוטב עגבניות עם רסק מוכן אני מוסיפה עגבנייה אחת/שתיים מגוררות, תלוי בגודל הרוטב)
במקביל להזהיב את הקציצות ולהכניס לרוטב המבעבע
להביא לרתיחה ולהנמיך האש, לבשל כחצי שעה...ולהנות.
מומלץ להכין ליד, פירה טוב, פסטה, פתיתים או אורז.
 

ninga 3

New member
קציצות עירקיות ברוטב לימון מהמטבח של פיני

כנסו לקובץ, ותהנו...גילה.
 

לינדה7

New member
קציצות בשר בטעם של פעם..

קציצות בשר בתוספת ירקות

י

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2176160&r=1

מנה עשירה וטעימה


קציצות בשר בתוספת תפ"א ירושלמי .אפונה. ובטטות

המצרכים לקציצות:
קילו בשר טחון (אני שמה חצי בקר וחצי הודו)
חצי חבילה פיטרוזיליה קצוצה.
2בצלים קצוצים.
2פרוסות לחם או 4כפות פירורי לחם.
תבלינים,כפית פלפל שחור,כפית כמון,כפית כורכום,כפית בהרט.חצי כפית קינמון.
חצי כוס מי סודה לשתיה.

הירקות :
רבע כוס שמן רגיל
2בצלים .
3-4 שיני שום.
קילו תפ"א ירושלמי מקולף וחתוך לחצי.
4בטטות חתוכות לקוביות.
חבילה אפונה קפואה.

אופן ההכנה:
מכינים מכל המצרכים לקציצות לעיסה מכניסים למקרר...
לוקחים סיר מוסיפים רבע כוס שמן רגיל פורסים את הבצלים לפרוסות מוסיפים אותם לסיר מוסיפים את האפונה
מערבבים היטב מין טיגון קל ,מוסיפים את שיני השום קצוצים או שלמים(אני מכניסה שלמים)
מוסיפה 2כוסות מים נותנת רתיחה קטנה מוציאה את עיסת הבשר לשה היטב מכינה קציצות קטנות ומכניסה לסיר
מוסיפה פפריקה מתוקה .ופלפל שחור .בערך כף מכל תבלין.
נותנים להתבשל בערך 40 דקות על אש קטנה בסוף מוסיפים את התפ"א ירושלמי ואת הבטטות נותן עוד בישול עד שהתפ"א
רכים מעט ..(ניתן להוסיף רסק עגבניות לתבשיל אני לא הוספתי )
והנה לכם ארוחה יפה וחגיגית וכמובן גם בריאה בלי טיגון.

באהבה לינדוש
 

ninga 3

New member
קציצות ברוטב שהנכדים לא יכולים בלי
:

קציצות ברוטב שהנכדים שלנו מאוד אוהבים עם ירקות
גילה

לקציצות: (אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה מחצית, מקילו בשר)
הקציצות מאוד טעימות לדברי הנכדים שלנו, והסוד כאן, שאני מכניסה ירקות לעיסת הבשר והם אוכלים לא יודעים...ונהנים מאוד....
250 גר’ בשר בקר טחון
250 גר’ חזה עוף או הודו טחונים
ביצה שלמה
מעט - מלח, פלפל שחור,
מעט - אב’ פלפל אנגלי
2 שיני שום כתושות
כ- 4 כפות פירורי לחם או קמח מצה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות סוכר או מעט דאייטיפ
כף גדושה רסק עגבניות
מעט - אב’ גריל עוף
בצל גדול קצוץ דק וסחוט [אפשר לקצוץ במערבל]
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
תפו"א קטן קלוף מגורר דק וסחוט (לא חובה ולא תמיד מוסיפה)
סלק בינוני מגורר דק (אפשר גם סלק קטן)
גזר מגורר דק
מעט אב’ מרק עוף
מעט פפריקה מתוקה
כ-1/8 כוס מי ברז (מוסיף אווריריות לקציצות)

לערבב ולהשהות כמה שעות במקרר או ללילה לספיגת הטעמים..
למחרת או אחרי כמה שעות של ספיגת טעמים:
בסיר גדול יחסית להזהיב בצל בינוני קצוץ דק, ולהוסיף 2-3 תפו”א קוביות, 2 גזר פרוסות עבות , להוסיף מים רותחים כדי כיסוי, להביא לרתיחה ולהוסיף
תיבול:
2 שיני שום כתושות
כף גדושה פפריקה,
פלפל שחור, מלח
כפית גדושה אב’ מרק עוף,(אני משתמשת עם קנור)
3-4 כפות גדושות רסק עגבניות, הרוטב שיהיה מעט סמיך ולא דליל מידי…מעט סוכר.
1-2 עגבניות מגוררות

להביא לרתיחה, ובידיים רטובות לגלגל כדורי פינג פונג [אפשר גם לגלגל בצורת קבבונים קטנים]מהבשר כמובן, ולהכניס לרוטב, להיעזר בכף, לכסות, להביא לרתיחה ולהנמיך הלהבה..לבשל כ-3/4 שעה...לשפר תיבול.......
ובתיאבון.
 

ninga 3

New member


קציצות עוף עם גרגרי תירס ובצל ירוק של גילה


350 ג' טחון הודו + 350 ג' בקר + כפית שומן כבש
כפית שום כתוש
מעט מכל תבלין: (כ-1/2 כפית)
פלפל אנגלי, קינמון, חאואיג' למרק,
1/2כפית אב' סודה לשתיה,
מרק עוף, פל"מ
2 כפות מי ברז,
3-4 בצל ירוק קצוץ כולל הירוק,
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן גרגרי תירס (אפשר קפואים)
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם + 2 כפות קמח מצה
ערבבתי הכל וטיגנתי...יצא מעדן
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
קציצות עוף ברוטב קובה סלק

500 גרם חזה עוף טחון
1/2כפית אב' סודה לשתיה,
מרק עוף, פל"מ, מעט סוכר
2 כפות מי ברז,
בצל גדול קצוץ דק וסחוט
קישוא בינוני מגורר דק וסחוט
ביצה
כ-4 כפות פירורי לחם

למרק קובה אדום:
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח] (לא חייבים)
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
2 עגבניות בינוניות רכות מרוסקות ללא הקליפה
2-3 כפות רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ גס .
מים רותחים לכיסוי
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ מלימון שניים.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המרק:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-10 דקות או עד שהרוטב מבעבע.
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור ....משפרים תיבול אם צריך,וכשרותח עם ידיים רטובות מגלגלים כדורי בשר ומכניסים לרוטב, מכסים ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
קציצות פרסה מדהימות -
בטיגון/ובאפיה

|
קציצות פרסה עם בשר....מדהימות..


5-6 פרסות [לא גדולות מידי] החלק הלבן והירוק הבהיר...לשטוף הייטב, לחצות לאורך פעמיים ולקצוץ דק ולבשל עם הרבה מים..[אפשר לוותר על הקיצוץ ולבשל חתיכות ואח”כ לסחוט ולטחון במעבד מזון, אבל יש סיבים, רצוי בכל מצב לטחון במעבד מזון מעט.]

כ-200 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול קצוץ דק אפשר במעבד מזון - ולסחוט
2 בייצים
מעט אבקת מרק עוף
פלפל, מלח
3-4 כפות קמח מצה או פירורי לחם
לערבב הייטב לאחסן סגור מס’ שעות או ללילה לטגן ולהנות....

לא!!!! לוותר על הבצל, משדרג את הטעם..

לפי אבי השף –
באפייה - בתבנית מאפינס משומנת או בקפסולות המתאימות לאפיה
בחום 170 מעלות עד שמוכן כ 15-20 דקות
תהנו...גילה
 
למעלה