אוכל עדתי מידי ימי רביעי - ממולאים

ninga 3

New member
אוכל עדתי מידי ימי רביעי - ממולאים


והיום נבחרו - הממולאים (בשרי)

אז קדימה, אין כאן אף אחת/ד שלא מילא ירק/בצק או אחרת....


גילה
 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים בנוסח סורי - מדהים.......

הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.
כ-16 קישואים ביינוניים - קטנים, להוציא את התוכן בזהירות....יש היום את המכשיר המיוחד והמהיר - כדאי לרכוש - בתמונה
250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:

3-2 כפות רסק עגבניות
(לנסות להוסיף)עגבנייה טרייה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...(אפשר להכין לבד..ראו בהמשך...)
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)...

נענע יבשה

לוקחים צרור של נענע, שוטפים היטב ומנערים משאריות המים, מפזרים על צלחת גדולה, ומכניסים למיקרו ל-5 דקות (אל פחד, זה גם לא מספיק) הצרור נראה גדול, אל דאגה הוא מתכווץ, לאחר 5 דקות, מוללו את הנענע או היפכו אותה להמשך יבושה, לעוד 2-3 דקות, (תלוי במיקרו) יבשו ובידקו עד שהיא מתפוררת במגע האצבעות, קריספית.
תהנו...גילה
 

yafchuk1

New member
בוקר טוב
קישואים עגולים ממולאים


ישואים עגולים ממולאים בשר

מצרכים

10 קישואים

750 קג` בשר בקר טחון

צרור כוסברה

3 בצלים קצוצים

3 עגבניות מגוררות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פלפל לבן

1 כפית כורכום

1 כפית מלח

1 כפית ראס אל חנות

3 גבעולי כרפס קצוץ דק

ההכנה

טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה ,מוסיפים לבשר,עוד מוסיפים מלח,פלפל לבן,כורכום,וראס אל חנות

מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הקישואים.

מרוקנים את הקישואים מהתוכן ושומרים.ממלאים את הקישואים בבשר.

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים את העגבניות,פפריקה,מערבבים היטב כ-10 דקות.מוסיפים את

הכרפס מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הקישואים ואת התוכן בסיר ומבשלים כשעה על להבה

נמוכה עד לספיגת הנוזלים
 

ninga 3

New member
פלפלים ממולאים - נוסח רומני

פלפלים אדומים ממולאים 114/3/2005 09:10

אפשר למלא באורז ואפשר בבורגול.(אני קצת שידרגתי...)

מילוי אורז:
בצל קצוץ
עגבנייה מרוסקת,
שום כתוש,
בשר אם רוצים לא חובה.
שמיר קצוץ,
מיץ רימונים
מל"פ, סוכר
רסק עגבניות.
כמות אורז זהה לבורגול – (כוס בערך)

אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל, להוסיף הבשר, את השום,
העגבניות המרוסקות או מגוררות, מיץ רימונים,
מל"פ ועשבי התיבול. ...להוסיף את האורז ולבחוש.
למלא את הפלפל גמבה עד ל- 3/4 רבעי להניח בסיר רחב את הפלפלים. להרתיח מים חמים להוסיף להם רסק עגבניות,מל"פ, סוכר מעט ולבשל על אש קטנה בערך שעה עד שעתיים, עד שאתה רואה שהאורז תפח והפלפלים התבשלו.
לגבי הבורגול, רצוי לבשל אותו תחילה יחד עם כל התבלינים ואז למלא את הפלפלים ולבשל.
אישית, אני מביאה לרתיחה ומכניסה לתנור לשעתיים בחום של 160 מעלות...והכל הופך לצבע זהוב חום וטעים.

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
ממולאים מעורבים


סירות ממולאים עם כל הסודות גילה


תפו"א - בוחרת עם קליפה אדומה, קולפת חוצה לאורך, חתחתי את הזנבות (לבישול פירה)
קישואים - שוטפת מגררת את הקליפה חוצה בדומה לתפו"א
פלפלים אדומים קטנים
עגבניות אם יש אדומות
היו לי 2 בצלים קלופים(ותמיד יש לאותו צורך)בהקפאה, לצורך מילוי זו השיטה הטובה ביותר וגם חסכונית מאוד.

לקחתי כל חצי של תפו"א או קישוא, סימנתי בעדינות שוליים והוצאתי את התוך בעדינות עם כף פריזית או כפית רגילה.(לא לזרוק, יכול לשמש לפירה או מרק או פשטידה או אפילו חביתה טובה)
רוקנתי רגיל שאר ירקות, ושמתי את כולם זה לצד זה בתבנית גדולה עם דפנות גבוהות(יש לי של נעמן)

המלית:

1/2 קילו בשר בקר טחון
כוס אורז מאודה במים עם מעט מלח גס כ-9 דקות ומסונן, עד שמקבל את גודלו המקסימלי אך עדיין לא מבושל דיו.
בצל גדול קצוץ במעבד מזון וסחוט
זנבות הקישואים - לגרר ולסחט
ביצה
מעט פירורי לחם
תבלינים: פל"מ, פפריקה מתוקה, אב' גריל עוף, פלפל אנגלי, מרק עוף
שום כתוש, 1/2 כפית סודה לשתיה(לריכוך ועידום המילוי, כך הרומנים מכינים, ואני כזאת) - כמויות כל אחד שיחליט, אני לא שמה הרבה.
לערבב את המלית ולהוסיף כף מי ברז...בשלב זה אפשר להשהות במקרר לשעה או יותר לספיגת הטעמים)

ממלאים את הירקות (אני מילאתי תחילה את הסירות הפתוחות ואחר כך לפי מה שנשאר מהמלית ניקיתי והוספתי שאר ירקות מוזכרים.

הרוטב הטעים:

בסיר רחב להזהיב בצל קצוץ ולהוסיף לפי הסדר,
2-3 כפות רסק עגבניות
1-2 עגבניות אדומות מרוסקות
כף גדושה אבקת מרק עוף
כף גדושה מרק בצל (אני משתמשת עם מרקי קנור)
פל"מ (פלפל-מלח גס)
פפריקות
אבקת גריל-עוף
שום כתוש
דאייטיפ/סוכר
מים רותחים, להוסיף תוך כדי בחישה עד קבלת רוטב סמיך מעט.
לשפוך את הרוטב על כל הירקות, שיכסה, אם צריך להוסיף מעט מים רותחים.

לכסות ברדיד אלומיניום ולבשל בתנור חם כשעתיים ב-170 מעלות, להסיר הכיסוי ולהמשיך לבשל כחצי שעה או עד קבלת צבע אפוי יפה.

בתיאבון...תהנו
.
 

ninga 3

New member
מדיאס/מפרום

מדיאס/מפרום
- אני בחרתי בחצילים (אפשר גם תפו"א)
2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה.

המלית:

750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:

2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
כרוב ממולא בנוסח רומני

כרוב ממולא של אמא בוצי


הכרוב מרככים במיקרו כ-15 דקות – מכניסים לשקית ניילון, ועושים כמה חורים, מורידים את הליבה מכניסים למיקרו למשך 7 דקות – ומורידים עלים עליוניים, שוב מכניסים למיקרו ל-5 דקות נוספות ושוב מורידים עלים עליוניים וההמשך דומה.
(גילה) - למדתי מניסיון של אחרים, לשטוף היטב את הכרוב השלם ליבש ולהכניס עטוף להקפאה למשך יומיים לפחות, להוציא כשצריך ולתת לו להפשיר, כל העלים יוצאים בקלות ללא צורך להפעיל מכשירים וגז..גם חסכוני...


המלית:

500 גרם בשר טחון – רצוי עגל טרי
3/4 כוס אורז
בצל גדול מגורר, או קצוץ במעבד מזון
תפו"א – מגורר
כף רסק עגבניות
תבלינים: מל"פ, פפריקה מרוקאית, קצת אבקת מרק עוף
טיפה סוכר/דאייטיפ

בתחתית הסיר שמים את שאריות הכרוב, ומסדרים את גלילות הכרוב הממולא מעל בצפיפות, עם התפר כלפי מטה, מוזגים את הרוטב.

רוטב 1:

קופסת רסק עגבניות – לשים בקערה ולהוסיף:
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
1-2 כפות תמר הינדי / רכז רימונים
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אב' מרק, מלח, סוכר/דאייטיפ
מים רותחים לכדי כמעט כיסוי מלא
צלחת שטוחה ומכסה.

מבשלים על להבה נמוכה, שעה עד שעה ורבע, מכניסים את הסיר לתנור, ללא הצלחת, וללא כיסוי, על 150 מעלות, עד קבלת גוון חום יפה וצמצום הרוטב, (יש שני רטבים, כל פעם בוחרת אחד אחר).
תהנו...בתיאבון.

רוטב 2 - נוסף לכרוב:

3 כוסות מים (רצוי חמים)
300 גרם רסק עגבניות
2 עגבניות אדומות - לגרר גס
4 כפות חומץ
4 כפות מיץ לימון
4-5 כפות סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
ארטישוק ממולא של עופרה ואמנון

כנסו לקובץ ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
גלילות חצילים ממולאים ברוטב - טעיםםםם

חצילים ממולאים ברוטב מתוכנית הטלויזיה של מרגול (לפני כמה שנים)

3-4 חצילים ארוכים מבריקים ויפים
המלית:

250 גרם בקר טחון
תבלינים: מל"פ, פפריקה,
1-2 בצלים
1-2 עגבניות קצוצות
שום כתוש
רסק עגבניות
כף ראסל חנות {אני שמה קינמון ופלפל אנגלי טחון}
2-3 ביצים
3 כפות גדושות פירורי לחם

הרוטב:

2 כפות רסק עגבניות
1-2 כפות אבקת מרק עוף
פל"מ
מעט שמן {לא חייב}
מים רותחים
קמצוץ סוכר או דאייטיפ

ההכנה:

לקלוף ולפרוס חצילים, פרוסות אורך, בעובי 1ס"מ, למרוח כל פרוסה בשמן, בשני הצדדים, ולהניח על נייר אפיה בתבנית התנור, לאפות בתנור חם כ-10 דקות או עד קבלת גוון זהוב
והחצילים מקבלים גמישות לשם גילגול...
קוצצים דק את הבצל במעבד המזון, ומוסיפים לקערת הבשר,
מוסיפים תבלינים: פפריקה, מל"פ, וכו'...בייצים ופירורי לחם,
לוקחים פרוסת חציל, מניחים בקצה לרוחב הפרוסה ככף מלית ומגלגלים, מניחים בפיירקס כשפתח החיבור כלפי מטה,
והגלילות חצילים צמודים.
מכינים את הרוטב ושופכים מעל, מכניסים לתנור חם, לא מכוסה למשך כ-20 דקות.
בתיאבון...תהנו...
גילה
 

ninga 3

New member
קובה אורז - מהמטבח העירקי עם שידרוגים

קובה אורז של יפנית - מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים ...שונה מהמקור, יותר קל להכנה.

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות

4 כוסות אורז שטופים
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף – טחונות או חופן יפה
ביצה אחת
כוס וחצי קמח - ואפשר עוד חצי כוס אם צריך
1/2 כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:

3 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
500 גרם בשר טחון
מעט שומן כבש (בערך כף שטוחה)
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית תבלין ראס אל חנות/בהרט/פלפל אנגלי טחון
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה/חריפה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום, מרק בצל

הכנת המעטפת:

מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים(ללא מכסה) ומצננים מעט, מוסיפים את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור הכורכום (ומעט מים כ-1/4 כוס) מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:

מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:

עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כפית מהמלית, מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה.(אני מכינה את כל הכמות (יוצאים הרבה)) ומקפיאה, כשמוציאים מההקפאה ומפשירים, יש מעט רטיבות, טובלת בקמח מנופה מעצבת את הקובה השטוחה ומטגנת.
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים,
תהנו....גילה
 

ninga 3

New member
קרפעלאך ממולאים בשר של אמא בוצי

הבצק: [הבצק מתאים גם למלית תפו"א]

1/2 ק”ג קמח רגיל מנופה
2 בייצים גדולות
כ- 1/8 הכוס שמן
1/2 כוס מים פושרים מבישול ת"א
כפית סוכר
1/2 כפית מלח
**
ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון ניצמד ולהשהות במקרר כמה שעות או עד למחרת.

מלית בשרית - קרפלך בשרי.
- {יש גם קרפעלך עם גבינה - חלבי, הבצק שונה}
250 גר’ הודו ועוף טחון מעורב יחד - מהמרק
אפשר ורצוי להוסיף קצת בקר מהמרק
לטחון מעט כבד עוף צלוי (ממש כף מוכן ומגורר או מעוך)
בצל קצוץ להזהיב ולהוסיף את הבשר הטחון והכבד לתבל בפלפל מלח ומעט אב’ מרק בצל, אפשר מעט ריבת בצל
מעט אב’ מרק בטעם עוף לערבב יחד לצנן, לרדד עלה בצק דק, ליצור עיגולים או ריבועים, להניח כפית מלית במרכז לקפל לשניים, לצבוט את הקצוות להידוק ולהדק את שני הקצוות המרכזיים יחד, {במצב הזה אני מכינה על מגש מקומח מעט ומקפיאה, כשקפוא ניתן להכניסם יחד לשקית או קופסא לעת הצורך}
בזמן אמת יש לבשל במיי מלח כ-10-15 דקות לסנן, אפשר לאכול כך, אפשר לטגן, גם במרק נהדר ואפשר לערבב עם בצל מטוגן מלח+פלפל שחור.......
ולהנות...גילה
.
בדרך כלל שמה במרק, אך גם מטוגן או לא כתוספת נפלא.
 

ninga 3

New member
רודות בשר עם חצילים, טעיםםם - נוסח טורקי

המלית:

1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:

גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!
 

ninga 3

New member
קובה עם פול נוסח לבנוני של ליזט מהעבודה

קובה עם פול נוסח לבנוני של ליזט מהעבודה


חבילת פול טרי – סנפרוסט (800 גרם ברך)

בצל גדול קצוץ – להזהיב ולהוסיף את הפול המסונן
לבשל כ-15-20 ד' תוך בחישה מידי פעם על להבה נמוכה.
להוסיף:
כפית וחצי שטוחות - מלח, אב. פלפל אנגלי
מוסיפים מים רותחים ומכסים. (במשך הבישול מוסיפים מים רותחים לפי הצורך, הפול שותה מים)

מתבשל כמה שעות, יוצא צבע חום כהה עמוק.

הקובות:
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 קילו אורז טחון (משרים אורז 4 שעות במים מסננים ומייבשים לפני הטחינה של האורז) – מערבבים עם הבשר.
תיבול: מלח, אב. פלפל אנגלי.

בקערה שמים את הבשר, האורז הטחון, התבלינים ולשים כמו בצק, תוך כדי הוספת מים.

מניחים קערית קטנה + טיפה שמן – לטבילת האצבע שמחוללת את הקובה.

צלחת שטוחה גדולה מכוסה בניילון שלא ידבקו הקובות.
מחוללים את הקובות ללא מילוי וסוגרים לקבבונים קטנים
מניחים על הצלחת המנויילנת.
מטגנים את הקובות בשמן עמוק.

הקובות מתאימות גם לחמוד(מרק סורי-לבנוני)
.
 

ninga 3

New member
קובה אדומה בנוסח עירקי של חביבה מזרחי ז"ל

מתכון לכ-30 כופתאות .

1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
1-2 כפות שמן קנולה
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר מסוננים [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי (לכמות יותר גדולה)
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה(לא חובה) – להזהיב יחד
1-2 גבעולי ועלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט מרק בצל.
מעט שמן לטיגון + כפית שומן כבש.

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד

הכנת המילוי:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר, שומן כבש מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט

שלב הכנת הקובה :יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר .סוגרים ומגלגלים בעדינות .
לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.

מרק קובה אדום
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
2 עגבניות בינוניות רכות מרוסקות ללא הקליפה
2-3 כפות רסק עגבניות
בצל גדול קצוץ גס .
כ-2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ משני לימונים, או מלח לימון.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המרק:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהסלק רך והרוטב מבעבע.
אני מוסיפה קצת יותר מים לסיר, ואח"כ מרטיבה את הסולת עם הרוטב והכדורים יוצאים אדומים יותר...
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .

מבשלים את הקובה בתוך המרק כ 15 עד 20 דקות ומגישים

לוקחים בחשבון כ 3 קובה לכל מנה של מבוגר אני מכיר כאלה שאכלו גם יותר באותה ארוחה.
 

ninga 3

New member
קובה במרק עגבניות קישואים וסלרי של יפנית

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

אתי 104

New member
קובה במרק עגבניות קישואים וסלרי של יפנית

יש לציין שזה נראה ממש טוב , אני מאמצת לסוף השבוע תודה רבה
 

ninga 3

New member
אתי

כל מה שניסיתי ממתכוניה של יפנית - מצליח ובגדול, נכון שמבחינת תבלינים אני לוקחת את זה למטבח שלי, אבל חוץ מזה הכל מדוייק וטעים.
גילה
 

ninga 3

New member
פרושקי בשר מהמטבח הרוסי של קרמשניT

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
צ'יבורקי מהמטבח הגרוזיני של נינו

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
גושגישדה מהמטבח הבוכרי של דונה קישוט

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 
למעלה