לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתיוהפעם פשטידות פרווה'
פינת האוכל העדתיוהפעם פשטידות פרווה
<< ההודעה הנוכחית
05/02/2014 | 07:55
15
239
השבוע בחרו המנהלות שלנו את קטגורית הפשטידות פרווה, ויש כאלה לא מעט, אז בואו ונעשיר את הפינה....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיגל תפו"א עם שמרים (נקרא טוץ' )'
קיגל תפו"א עם שמרים (נקרא טוץ' )
05/02/2014 | 08:05
98
קיגל תפו"א עם שמרים של יוצאי בוקובינה (נקרא טוץ' ):

2 תבניות מאורכות (של אינגליש-קייק) או תבנית עגולה גדולה ועמוקה (לא לאפות בחד-פעמי).

החומרים:
7 תפו"א בינוניים מגוררים דק
בצל קטן מאוד מרוסק
שלוש ורבע כוסות קמח רגיל
חצי כוס מים פושרים
50 גרם שמרים טריים (רצוי קוביה, או 2 כפות שטוחות של יבשים)
1 כפית סוכר
2 ביצים גדולות
שליש כוס שמן רגיל
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים בקערית חצי כוס קמח, את המים, הסוכר ואת השמרים ומתסיסים את העיסה כרבע שעה או מעט יותר.
מרסקים את תפו"א והבצל, מוסיפים מלח ופלפל, את השמן והביצים וחלק מהקמח.
אחרי שהשמרים תססו, מוסיפים אותם לתערובת תפו"א. מערבבים ולשים, תוך הוספת כל הקמח שנותר.
משמנים את התבניות, מניחים את הבצק בתבנית ומכסים להתפחה.
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לפני שאופים, כדאי לצפות את פני הבצק בחלמון או אפילו במעט שמן.

מכניסים לתנור קר, מניחים את התבניות בשליש התחתון של התנור, מדליקים לחום של כ-160 מעלות לכשעה, אופים עד שמשחים, כמו לחם.
יש שאופים תחילה בחום גבוה ואח"כ בחום נמוך מאוד, זמן ממושך יותר, לעיתים זה לוקח אפילו שעתיים או יותר. וכמובן שאפשר להשאיר כל הלילה כמו קוגל ירושלמי, אבל אז מפסידים את האווריריות של השמרים ואת הצבע הבהיר.

בתיאבון,
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוגל ירושלמי של ישראל אהרוני'
קוגל ירושלמי של ישראל אהרוני
05/02/2014 | 08:36
168
כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוגל תפו"א של גיטל מירושלים'
קוגל תפו"א של גיטל מירושלים
05/02/2014 | 08:38
2
152
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוגל תפוחי אדמה'
קוגל תפוחי אדמה
05/02/2014 | 11:52
1
249
טיגנת שני בצלים גדולים או אחד גדול, תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי רחל - כנסי'
היי רחל - כנסי
05/02/2014 | 13:49
85
אני אוהבת הרבה בצל, את יכולה להסתפק עם בצל גדול אחד, וגם אם תשימי שניים זה לא יגרע, אני אוהבת את המתיקות שנותן הבצל המטוגן, ...את מחליטה, אני מקווה שהבנת אותי.......גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קוגל פירותי של המערוך המקפץ'
קוגל פירותי של המערוך המקפץ
05/02/2014 | 08:44
92
כנסו לקובץ..ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיגל ירושלמי של מרילין'
קיגל ירושלמי של מרילין
05/02/2014 | 08:48
90
כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הקיגל של השריף - קיגל תפו"א נהדר'
הקיגל של השריף - קיגל תפו"א נהדר
05/02/2014 | 08:58
119
כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קרטופל קוגל ממאה שערים'
קרטופל קוגל ממאה שערים
05/02/2014 | 09:00
1
167
כנסו לקובץ...ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילה, תודה רבה'
גילה, תודה רבה
05/02/2014 | 15:40
7
לצפיה ב-'אחלה דברים העלית לנו, גילה!'
אחלה דברים העלית לנו, גילה!
05/02/2014 | 09:30
2
41
נראה לי שאני אגנוב לי את המתכון של מרילין ושל השריף.
חן-חן.
יש לי ספר פשטידות עולמיות של רות סירקיס.
יש שם יופי של מתכונים - אבל הם כוללים גם פוקצ'ה, קישים וטארטים.
אפשר להכניס גם אותם לקטגוריה הזאת?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי כנסי למשרדי בבקשה'
רותי כנסי למשרדי בבקשה
05/02/2014 | 09:41
1
66
את המתכונים לכל סוגי הבצקים מלוחים נעלה בפינה אחרת ..

מכיון שאת השרשור לפשטידות אני מעלה אותם להודעות מובחרות !!

תעלי איזה מתכון למתכון הימי ..מחכה

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טוב, קיבלתי את ההערה (רק אל תעמידי'
טוב, קיבלתי את ההערה (רק אל תעמידי
05/02/2014 | 09:51
49
אותי בפינה)
אבל הבאתי כאן מתכון ללזניה - אני מחשיבה את זה כפשטידה - סוג של...
נבדוק מה להכניס במתכון היומי.
יש לי יופי של מתכונים טעימים שהכנתי, רק שאין לי תמונות, אז זה לא שווה.
נראה לי שאני אלך לקורס צילום - אולי אני אפסיק לשנוא את הצילום!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לזניה פטריות'
לזניה פטריות
05/02/2014 | 09:48
152
לזניה פטריות עם רוטב בשמל - גיל חובב
מצרכים
לבשמל
50 גרם חמאה
3 כפות קמח  לבן
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור או לבן

ללזניה
עלי לזניה
1 כוס קצ'קבל מגוררת
1 סלסילת פטריות שמפיניון
50 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים די דק
2 שיני שום פרוסות

ההכנה
1. מכינים את הבשמל: מתיכים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח ומערבבים נמרצות, עד שמתקבלת משחה אחידה. מסירים מהאש ובוחשים פנימה את החלב בהדרגה. מערבבים כל הזמן, עד שמתקבל רוטב דליל. מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים אגב ערבוב מתמיד עד שמסמיך (זה לוקח כשלוש דקות). מסירים מהאש.
2. מכינים את הפטריות: מזהיבים את הבצל גרם חמאה. קוצצים את הפטריות גס ומוסיפים יחד עם השום למחבת. מטגנים עד שהנוזלים שהפרישו הפטריות מתאדים.
3. מרכיבים את הלזניה: אם משתמשים בלזניה רגילה, מבשלים את העלים לפי ההוראות שעל השקית ומסננים. אם משתמשים בלזניה ללא צורך בבישול מראש (מומלץ!) מדלגים, כמובן על הבישול, וישר מרפדים בעלים את תחתית התבנית. העלים צריכים טיפונת לחפוף זה את זה, ואם נשאר רווח בין העלים לשולי התבנית ניתן לשבור עלים כדי להשלים את הפאזל.
4. מורחים את שכבת עלי הבצק ברבע מהבשמל, מפזרים מעל שליש מתערובת הפטריות ומעליה רבע מהגבינה הצהובה. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים (עלי בצק, בשמל, פטריות, גבינה צהובה) ומסיימים בשכבת עלי בצק.
5. על השכבה האחרונה מורחים את שארית הבשמל ומפזרים את שארית הגבינה (בלי פטריות בשכבה העליונה).
6. אופים בחום בינוני (180 מעלות) עד שהגבינה מזהיבה היטב.
7. מוציאים מהתנור, ממתינים 10 דקות, פורסים ומגישים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת כרובית-לא זוכרת מאיפה לקחתי'
פשטידת כרובית-לא זוכרת מאיפה לקחתי
05/02/2014 | 15:10
104
אבל היא אחת הטובות שיש

כרובית מפורקת לפרחים - לבשל עד שרכה אבל לא מדי. לסנן ולמעוך גס עם מזלג.

לערבב יחד:
4 ביצים
4 כפות קמח תופח
4 כפות מיונז (אני משתמשת במיוקל)
מלח ופלפל.

מערבבים את הכרובית עם הבלילה.

2 אינגליש - משמנים (תרסיס שמן) ומפזרים פירורי לחם. שופכים את הבלילה ומעל עוד קצת פירורי לחם.  
לפות עד שמשחים.

מצויינת
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ