אוכל עדתי מידי ימי רביעי

ninga 3

New member
אוכל עדתי מידי ימי רביעי


והפעם - ד ג י ם

שתפו אותנו במתכונים שהכנתם,, או שאכלתם וקיבלתם מתכון משגע..תודהגילה
 

ninga 3

New member
נתחי פילה אמנון ברוטב

בסיר רחב ושטוח מסדרים לפי הסדר הבא:
3 גזרים – חצויים ופרוסים גס
ראש שום חצוי (לא קלוף, אך שטוף)
פלפל אדום מתוק - חתוך לקוביות כמו לסלט (אפשר רצועות)
עגבנייה גדולה- חתוכה לקוביות כמו לסלט
1/2 חב' כוסברה – שטופה (לא חובה לקצוץ)
1-2 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי כמה אתם אוהבים את השריפה בלשון....)
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כוס מים מהברז

בקערית שטוחה – מרינדה לדגים:
1-2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם חריפה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 – 1 כפית מלח גס
כפית גדושה שום כתוש...(או יותר...)
1/2 כוס שמן קנולה
מעט כורכום

כ-8 פילטים אמנון

לערבב את חומרי המרינדה, ולטבול בה כל חתיכת דג ולהניח בסיר מעל הכל, אם נשאר לשפוך בסיר מעל הדגים

להביא לרתיחה, ולהנמיך הלהבה, לכסות את פני הסיר ולבשל כ-1/2 שעה.
בתיאבון...תהנו.
 

רותי410

New member
גילה, של איזו עדה המתכונים האלה?

כי זה נראה ישראלי, לא?
גם זה נקרא עדתי?
בכלל, היום כולם מכינים את של כולם וכולם מוסיפים את הטאץ' שלהם, שהכול קיבוץ גלויות אחד, וזה יפה מאוד.
ויופי של מתכונים.
שומרת את המתכון של המושט.
(הסלמון פשוט פחות אהוב, אבל אעביר לחברה שאצלם הם אוהבים מאוד סלמון)
תודה רבה
 

ninga 3

New member
היי רותי - כנסי

מתכון הסלמון לקוח מהמטפלת הפיליפינית של אמא, היא מבשלת מעולה, והיום עושה את הדג בעצמי, רק מוסיפה לו מעט יין לבן.

רוב המתכונים שאני מכינה, אחרי שטעמתי ושידרגתי לביתי שלי, הרבה פעמים זה מתכון שנוצר משלושה- ארבעה מתכונים יחד....חחח, ולכן אני גם לא נותנת קרדיט, כי לפחות יותר ממחצית המתכון החלפתי ונוצר משהו חדש.

אם יש לך משהו שאת מעדיפה, אימרי ואם יש לי אצרף, ולא יש כאן בחורות מקסימות שוודאי יוסיפו.
 

רותי410

New member
לא, רק שאלתי בשביל לדעת. וראיתי

שאת הסלמון הכינה הפיליפינית - אבל לא ראיתי שם ג'ינג'ר או סויה וכל מיני תבלינים
ופרודוקטים שמשתמשים במזרח הרחוק, ולכן לא הייתי בטוחה שהיא הביאה את זה מהבית.
וזה נשמע ממש טוב.
 

ninga 3

New member
פילה אמנון בירקות בתנור

דג אמנון בתנור


חצאי מושטים/אמנון במשקל של 800 גרם כ"א
אפשר גם פילטים – אפשרי דגים אחרים.
מישרה לדגים {יש להשרות לילה קודם}
2 עגבניות – קוביות קטנות
2 פלפלים אדומים מתוקים – קוביות קטנות
{אני ריסקתי במעבד מזון}
1/2 חב' כוסברה – קצוצה
3/4 כף שום כתוש
כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
מלח גס
פלפל שחור גרוס בנדיבות
1/2 כוס שמן קנולה

לסדר את הדגים בתבנית [חד פעמית גדולה נכנסים 8 פילטים]
לצקת מעליהם את הרוטב והירקות, לכסות בנייר כסף ולהשהות לילה במקרר.

לאפות ללא כיסוי ב-180 מ' כחצי שעה.
בתיאבון....תהנו.
 

ninga 3

New member
קציצות דג קרפיון מבית אמא בוצי

כנסו לקובץ, הגפילטע קציצות בנוסח רומני שזה מבית אמא בוצי שלי....גילה
 

לינדה7

New member
חריימה /לינדוש




המרכיבים:
- - - - - - - -
קילו דג נסיכת הנילוס
4 עגבניות
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 גמבות
1 גבעול סלרי
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף סוכר
רבע כוס שמן
2 כוסות מים

אופן ההכנה
========
חותכים את הדג לפרוסות לפי המנות שרוצים. מזלפים מיץ לימון.
בינתיים חותכים לפרוסות את הבצל, מוספים לסיר עם השמן ומעמידים על האש לאידוי. מוסיפים את שיני השום חתוכים
לפרוסות, מוסיפים את העגבניות שחתוכים לקוביות וממשיכים לערבב. מוסיפים כנ"ל את הגמבות ואת עלי הסלרי.
בינתיים שוטפים את הדגים מהלימון, מניחים במסננת להורדת הנוזלים.
בינתיים מוסיפים לסיר את התבלינים. מערבבים היטב עד שמתקבל מין תערובת סמיכה, מוסיפים את המים ונותנים רתיחה.
מסדרים את פרוסות הדג על הסיר, וממשיכים לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כחצי שעה או עד שהדג מבושל.


הערה חשובה:
לא מערבבים את התערובת רק מנערים את הסיר מדי פעם ...

לתמונות כנסו לקישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1863236&r=1

מלינדה באהבה.
 

לינדה7

New member
קציצות דגים /לינדוש



המרכיבים:

1 קילו בקלה טחון

חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

3 בצלים קצוצים גס

2 ביצים

2 פרוסות לחם מושרה במים

פלפל שחור

כמון

אבקת מרק

מלח


אופן ההכנה:
מוסיפים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. טועמים, אם חסר תיבול מוסיפים לפי הטעם.
מכניסים את העיסה למקרר כשעה, שכל הטעמים יספגו.
בינתיים מחממים שמן במחבת ,מוציאים את העיסה מהמקרר ומכינים כדורים קטנים. מטגנים משני הצדדים.
ניתן לאכול אותם כך או עם טחינה וסלט ירקות עשיר.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1888352&r=1

מלינדה באהבה
 

לינדה7

New member
דגים אפויים עם ירקות בתנור /לינדוש


מכיון שאנחנו לא אוכלים בשר כל השבוע הכנתי דגים עם ירקות בתנור מעדן ולא משמין ...

מצרכים :

קילו דג סול מסונן .

ירקות : 4עגבניות 4בצלים 4פלפלים 2פלפל חריף חופן של עלי סלרי .

תבלינים: מלח .פלפל שחור. כמון.מיץ לימון.

אופן ההכנה:

להשרות את הדגים במים ומיץ לימון עד להכנת הירקות בתבנית אפיה.

לחתוך את כל הירקות לפרוסות להכניס לקערה לתבל לערבב היטב לסדר אותם בתבנית אפיה ומעל להניח את הפרוסות של הדגים לטפטפ מעט שמן לכסות את התבנית לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר מכן להוריד את הנייר לתת עוד רבע שעה של אפיה לספיגת הנוזלים .

ניתן להגיש עם מצע של אורז לבן או פירה ....
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2578243&r=1

לינדה
 

לינדה7

New member
שניצל דג /לינדוש



מצרכים:

=============
חבילה גדולה של קילו דג נסיכת הנילוס.
כוס קמח .
כוס פירורי לחם.
3ביצים,
כפית חרדל
כפית פלפל שחור,
כפית מלח.

אופן ההכנה:

============
להשרות את הדג במי מלח לרבע שעה.אחרי זה לשטוף והזלף מעל הפרוסות מיץ מלימון לשם.
בינתיים לקחת קערה להכניס את הקמח ופירורי הלחם לערבב היטב .לקחת קערה שניה להכניס את הביצים ואת החרדל
לטרוף היטב ולהניח בצד.!!!
לשטוף את הפרוסות הדגים להניח על מסננת .לחמם שמן במחבת .ולהתחיל במשימה !!!
לקחת פרוסה דג לקערת הקמח ליטבול מכל הצדדים ואחרי זה ליטבול בביצה וישר לטגן.
להכין את כל הפרוסות .
ניתן להגיש כך עם פרוסות לימון וסלט חסה.או להכין רוטב עגבניות ולהכניס את הדגים לבישול קצר מאוד.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2152183&r=1

לינדה
 

zhavaeli

New member
קציצות בקר ברוטב של מתכון הדגים

קציצות
מתכון קודם שכבר נתתי.
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ
כמה שיני שום
פטרטזליה קצוצה
פרוסת חלה רטובה וסחוטה ומגרדת לתערובת
1 ביצה
פלפל שחור,כמון,מלח,
מעט שמן
ולמען הרכות 1/4 כוס מים [לא לחשוש]
לערבב ולהמתין כחצי שעה

ובישלתי ברוטב כמו של הדג מרוקאי
חומוס שבושל חלקית
בתחתית מעט גבעולי כוסברה למניעת הידבקות ומעל את החומוס שהושרה לילה ובושל חלקית
מעל רצועות פלפל אדום ראש שום מפורק ומקולף[אפשר להשאיר כמה שיניים לא קלופים טעים לאכול לאחר הבישול]
לפזר כמה פלפלים יבשים שהושרו במים חמים מים מעט עד גובה חצי מהקציצות
כורכום ושמן אדום[שמן שערבבנו עם פפריקה מרוקאית.ונתנו מעט לעמוד .
אפשר להוסיף 1-2 כפות רסק עגבניות [רק ברוטב הקציצות לא ברוטב הדגים]
לתת רתיחה ולהוסיף את הקציצות. לבשל עד אשר הרטוב מצטמצם ומסמיך
 

רותי410

New member
נכנסתי ונהניתי. ושמרתי. נשמע

ממש טוב.
וראיתי שהיא לא שמה חומוס בדג - בדרך כלל המרוקאים שמים חומוס בדג.
אני מעדיפה בלי.
בע"ה ינוסה.
 

ninga 3

New member
רותי - זהבה בשלנית מעולה, זכיתי לטעום לא

פעם ממטעמיה.....היא מדייקת ונותנת מתכונים במלואם....
גילה
 

רותי410

New member
טוב לדעת. אני ממש רוצה להכין. אולי

אפילו בשבוע הבא.
יש לי דגי מושט במקפיא.
תודה על המתכון - לזהבה ולך
 
למעלה