לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032510,325 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי מידי ימי רביעי'
אוכל עדתי מידי ימי רביעי
<< ההודעה הנוכחית
29/01/2014 | 08:51
17
175
והפעם - ד ג י ם

שתפו אותנו במתכונים שהכנתם,, או שאכלתם וקיבלתם מתכון משגע..תודהגילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נתחי פילה אמנון ברוטב'
נתחי פילה אמנון ברוטב
29/01/2014 | 08:59
223
בסיר רחב ושטוח מסדרים לפי הסדר הבא:
3 גזרים – חצויים ופרוסים גס
ראש שום חצוי (לא קלוף, אך שטוף)
פלפל אדום מתוק - חתוך לקוביות כמו לסלט (אפשר רצועות)
עגבנייה גדולה- חתוכה לקוביות כמו לסלט
1/2 חב' כוסברה – שטופה (לא חובה לקצוץ)
1-2 פלפלים ירוקים חריפים (תלוי כמה אתם אוהבים את השריפה בלשון....)
כף רסק עגבניות
מעט סוכר
כוס מים מהברז

בקערית שטוחה – מרינדה לדגים:
1-2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר לשלב עם חריפה)
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 – 1 כפית מלח גס
כפית גדושה שום כתוש...(או יותר...)
1/2 כוס שמן קנולה
מעט כורכום

כ-8 פילטים אמנון

לערבב את חומרי המרינדה, ולטבול בה כל חתיכת דג ולהניח בסיר מעל הכל, אם נשאר לשפוך בסיר מעל הדגים

להביא לרתיחה, ולהנמיך הלהבה, לכסות את פני הסיר ולבשל כ-1/2 שעה.
בתיאבון...תהנו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סלמון בתנור עם ירקות'
סלמון בתנור עם ירקות
29/01/2014 | 12:14
3
205
כנסו לקובץ...ותהנו..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילה, של איזו עדה המתכונים האלה?'
גילה, של איזו עדה המתכונים האלה?
29/01/2014 | 12:19
2
60
כי זה נראה ישראלי, לא?
גם זה נקרא עדתי?
בכלל, היום כולם מכינים את של כולם וכולם מוסיפים את הטאץ' שלהם, שהכול קיבוץ גלויות אחד, וזה יפה מאוד.
ויופי של מתכונים.
שומרת את המתכון של המושט.
(הסלמון פשוט פחות אהוב, אבל אעביר לחברה שאצלם הם אוהבים מאוד סלמון)
תודה רבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'היי רותי - כנסי'
היי רותי - כנסי
29/01/2014 | 12:25
1
93
מתכון הסלמון לקוח מהמטפלת הפיליפינית של אמא, היא מבשלת מעולה, והיום עושה את הדג בעצמי, רק מוסיפה לו מעט יין לבן.

רוב המתכונים שאני מכינה, אחרי שטעמתי ושידרגתי לביתי שלי, הרבה פעמים זה מתכון שנוצר משלושה- ארבעה מתכונים יחד....חחח, ולכן אני גם לא נותנת קרדיט, כי לפחות יותר ממחצית המתכון החלפתי ונוצר משהו חדש.

אם יש לך משהו שאת מעדיפה, אימרי ואם יש לי אצרף, ולא יש כאן בחורות מקסימות שוודאי יוסיפו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא, רק שאלתי בשביל לדעת. וראיתי'
לא, רק שאלתי בשביל לדעת. וראיתי
29/01/2014 | 12:29
60
שאת הסלמון הכינה הפיליפינית - אבל לא ראיתי שם ג'ינג'ר או סויה וכל מיני תבלינים
ופרודוקטים שמשתמשים במזרח הרחוק, ולכן לא הייתי בטוחה שהיא הביאה את זה מהבית.
וזה נשמע ממש טוב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פילה אמנון בירקות בתנור'
פילה אמנון בירקות בתנור
29/01/2014 | 12:20
155
דג אמנון בתנור        

חצאי מושטים/אמנון במשקל של 800 גרם כ"א
אפשר גם פילטים – אפשרי דגים אחרים.
מישרה לדגים {יש להשרות לילה קודם}
2 עגבניות – קוביות קטנות
2 פלפלים אדומים מתוקים – קוביות קטנות
  {אני ריסקתי במעבד מזון}
1/2 חב' כוסברה – קצוצה
3/4 כף שום כתוש
כף  גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
מלח גס
פלפל שחור גרוס בנדיבות
1/2 כוס שמן קנולה

לסדר את הדגים בתבנית [חד פעמית גדולה נכנסים 8 פילטים]
לצקת מעליהם את הרוטב והירקות, לכסות בנייר כסף ולהשהות לילה במקרר.

לאפות ללא כיסוי ב-180 מ' כחצי שעה.
בתיאבון....תהנו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות דג קרפיון מבית אמא בוצי'
קציצות דג קרפיון מבית אמא בוצי
29/01/2014 | 12:27
4
121
כנסו לקובץ, הגפילטע קציצות בנוסח רומני שזה מבית אמא בוצי שלי....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חריימה /לינדוש'
חריימה /לינדוש
29/01/2014 | 12:34
3
56



המרכיבים:
- - - - - - - -
קילו דג נסיכת הנילוס
4 עגבניות
1 בצל גדול
4 שיני שום
2 גמבות
1 גבעול סלרי
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף סוכר
רבע כוס שמן
2 כוסות מים

אופן ההכנה
========
חותכים את הדג לפרוסות לפי המנות שרוצים. מזלפים מיץ לימון.
בינתיים חותכים לפרוסות את הבצל, מוספים לסיר עם השמן ומעמידים על האש לאידוי. מוסיפים את שיני השום חתוכים
לפרוסות, מוסיפים את העגבניות שחתוכים לקוביות וממשיכים לערבב. מוסיפים כנ"ל את הגמבות ואת עלי הסלרי.
בינתיים שוטפים את הדגים מהלימון, מניחים במסננת להורדת הנוזלים.
בינתיים מוסיפים לסיר את התבלינים. מערבבים היטב עד שמתקבל מין תערובת סמיכה, מוסיפים את המים ונותנים רתיחה.
מסדרים את פרוסות הדג על הסיר, וממשיכים לבשל על אש קטנה בסיר מכוסה כחצי שעה או עד שהדג מבושל.


הערה חשובה:
לא מערבבים את התערובת רק מנערים את הסיר מדי פעם ...

לתמונות כנסו לקישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

מלינדה באהבה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות דגים /לינדוש'
קציצות דגים /לינדוש
29/01/2014 | 12:39
2
47
                                     

המרכיבים:

1 קילו בקלה טחון

חבילה פטרוזיליה קצוצה דק

3 בצלים קצוצים גס

2 ביצים

2 פרוסות לחם מושרה במים

פלפל שחור

כמון

אבקת מרק

מלח


אופן ההכנה:
מוסיפים את כל החומרים לקערה ומערבבים היטב. טועמים, אם חסר תיבול מוסיפים לפי הטעם.
מכניסים את העיסה למקרר כשעה, שכל הטעמים יספגו.
בינתיים מחממים שמן במחבת ,מוציאים את העיסה מהמקרר ומכינים כדורים קטנים. מטגנים משני הצדדים.
ניתן לאכול אותם כך או עם טחינה וסלט ירקות עשיר.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

מלינדה באהבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'דגים אפויים עם ירקות בתנור /לינדוש'
דגים אפויים עם ירקות בתנור /לינדוש
29/01/2014 | 17:03
1
49
מכיון שאנחנו לא אוכלים בשר כל השבוע הכנתי דגים עם ירקות בתנור מעדן ולא משמין ...

מצרכים :

קילו דג סול מסונן .

ירקות : 4עגבניות 4בצלים 4פלפלים 2פלפל חריף חופן של עלי סלרי .

תבלינים: מלח .פלפל שחור. כמון.מיץ לימון.

אופן ההכנה:

להשרות את הדגים במים ומיץ לימון עד להכנת הירקות בתבנית אפיה.

לחתוך את כל הירקות לפרוסות להכניס לקערה לתבל לערבב היטב לסדר אותם בתבנית אפיה ומעל להניח את הפרוסות של הדגים לטפטפ מעט שמן לכסות את התבנית לאפות בחום של 180 מעלות כחצי שעה ולאחר מכן להוריד את הנייר לתת עוד רבע שעה של אפיה לספיגת הנוזלים .

ניתן להגיש עם מצע של אורז לבן או פירה ....
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שניצל דג /לינדוש'
שניצל דג /לינדוש
29/01/2014 | 17:06
44

מצרכים:

=============
חבילה גדולה של קילו דג נסיכת הנילוס.
כוס קמח .
כוס פירורי לחם.
3ביצים,
כפית חרדל
כפית פלפל שחור,
כפית מלח.

אופן ההכנה:

============
להשרות את הדג במי מלח לרבע שעה.אחרי זה לשטוף והזלף מעל הפרוסות מיץ מלימון לשם.
בינתיים לקחת קערה להכניס את הקמח ופירורי הלחם לערבב היטב .לקחת קערה שניה להכניס את הביצים ואת החרדל
לטרוף היטב ולהניח בצד.!!!
לשטוף את הפרוסות הדגים להניח על מסננת .לחמם שמן במחבת .ולהתחיל במשימה !!!
לקחת פרוסה דג לקערת הקמח ליטבול מכל הצדדים ואחרי זה ליטבול בביצה וישר לטגן.
להכין את כל הפרוסות .
ניתן להגיש כך עם פרוסות לימון וסלט חסה.או להכין רוטב עגבניות ולהכניס את הדגים לבישול קצר מאוד.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות בקר ברוטב של מתכון הדגים'
קציצות בקר ברוטב של מתכון הדגים
29/01/2014 | 15:57
5
640
  קציצות
מתכון קודם שכבר נתתי.
1/2 ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ
כמה שיני שום
פטרטזליה קצוצה
פרוסת חלה רטובה וסחוטה ומגרדת לתערובת
1 ביצה
פלפל שחור,כמון,מלח,
מעט שמן
ולמען הרכות 1/4 כוס מים [לא לחשוש]
לערבב ולהמתין כחצי שעה

ובישלתי ברוטב כמו של הדג מרוקאי
חומוס שבושל חלקית
בתחתית מעט גבעולי כוסברה למניעת הידבקות ומעל את החומוס שהושרה לילה ובושל חלקית
מעל רצועות פלפל אדום ראש שום מפורק ומקולף[אפשר להשאיר כמה שיניים לא קלופים טעים לאכול לאחר הבישול]
לפזר כמה פלפלים  יבשים שהושרו במים חמים מים מעט עד גובה חצי מהקציצות
כורכום ושמן אדום[שמן שערבבנו עם פפריקה מרוקאית.ונתנו מעט לעמוד .
אפשר להוסיף 1-2 כפות רסק עגבניות [רק ברוטב הקציצות לא ברוטב הדגים]
לתת רתיחה ולהוסיף את הקציצות. לבשל עד אשר הרטוב מצטמצם ומסמיך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הדגים הנהדרים של זהבוש ש.'
הדגים הנהדרים של זהבוש ש.
30/01/2014 | 08:00
4
145
כנסו לקובץ ותהנו.....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נכנסתי ונהניתי. ושמרתי. נשמע'
נכנסתי ונהניתי. ושמרתי. נשמע
30/01/2014 | 09:27
3
42
ממש טוב.
וראיתי שהיא לא שמה חומוס בדג - בדרך כלל המרוקאים שמים חומוס בדג.
אני מעדיפה בלי.
בע"ה ינוסה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רותי - זהבה בשלנית מעולה, זכיתי לטעום לא '
רותי - זהבה בשלנית מעולה, זכיתי לטעום לא
30/01/2014 | 10:44
2
48
פעם ממטעמיה.....היא מדייקת ונותנת מתכונים במלואם....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טוב לדעת. אני ממש רוצה להכין. אולי'
טוב לדעת. אני ממש רוצה להכין. אולי
30/01/2014 | 10:52
1
35
אפילו בשבוע הבא.
יש לי דגי מושט במקפיא.
תודה על המתכון - לזהבה ולך
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בכיף תמיד'
בכיף תמיד
30/01/2014 | 11:46
14

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ