אוכל עדתי מידי ימי רביעי

לינדה7

New member
ערב טוב סבתא רות ...התגעגענו .


אין על המתכונים של זהבה מעולים היא בשלנית ענקית ..


לינדה.
 

in12

New member
חייב את המתכונים....

בבקשה נא לעדכן שהמתכונים של זהבה עולים
 

zhavaeli

New member
בבקשה מתכון לקציצות עם עלי סלק

קציצות עם עלי סלק

קציצות עם עלי סלק

מצרכים
חבילה של עלי מנגולד ,שטופה , להכניס לסיר רק את החלק הירוק ולאדות להיתרכחות רק עם הטיפות מים שנישארו לאחר שטיפה
לסחוט ולקצץ
1/2 קילו בשר טחון אני קונה צוואר יותר עסיסי
בצל בנוני קצוץ דק, חופן פטרוזליה קצוצה, ביצה , פרורי לחם , מלח, פלפל שחור ומעט כמון
מערבבת ונותנת לנוח
מטגנת


אופן ההכנה
לרוטב
מנקה את הסיבים של המנגולד החלק הלבן מטגנת כמה שני שום קצוצות מוסיפה את הגבעולים ומטגנת קלות
סוחטת חצי לימון , מוסיפה כורכום , מלח,פלפל שחור ואבקת מרק עוף ומעט מים נותנת רתיחה ומחזירה את הקציצות לסיר
על אש קטנה . עד אשר הקציצות רכות והרוטב סמיך, ומעט רוטב לא כמו מרק.
 

zhavaeli

New member
המתכון לחמין מרוקאי ,סכינא

חמין מרוקאי שלמדתי מסבתא שלי , סכינאו--- זהבה ש 6/12/2011 09:19







אן לי כמיות


שני ראשים של שום שלמים
בצל גדול שלם
חומוס
,בשר שפונדרה חתיכות גדולות
עצמות עם מח
1 אבקת מרק עוף
כורכום,פלפל לבן ושמן אדום (כמות גדולה של פפריקה מרוקאית עם שמן מערבבים היטב ומחכים עד אשר השמן עולה והפפיקה
נשארת למטה)
חצי סיר מים
להוסיף שני תמרים יבשים או שזיפים מיובשים
תפוחי אדמה כמספר הסועדים


אופן ההכנה

בסיר גדול לחמין , פלפל לבן , כורכום ושמן אדום ומעט מים. לבשל עד אשר נוצר רוטב מעט סמיך. להוסיף את שאר המרכיבים ושארית המים



הקציצה
300 ג"ר בשר טחון
פטרוזיליה
בצל מגורד
תבלין קציצות(לקמה די קווארי),קינמון,1/2 כפית סוכר, פלפל לבן, ביצה
אורז שבושל 1/2 בישול+ שמן לקרר ולהוסיף לבשר
לגלגל לרולדה לעטוף בניר כסף ולחורר מעט ולהניח בצד הסיר הגדול


חיטה
ראש שום
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף

מלח , פלפל, כורכום
שמן אדום הרבה
חתיכה אחת של בשר
ובסיר קטן שיכול להיכנס לתנור עם סיר החמין או מעליו.. להוסיףחצי מגובה הסיר מים
ולבשל עד אשר הרוטב מסמיך
לכבות את האש
להוסיף את החיטה ולערבב ולהניח על הסיר של החמין על המכסה של הסיר הגדול
באמצע הלילה לבדוק אם מבושל חצי בשול. ואם לא להוסיף מים ולערבב כדי שיתבשל גם החלק התחתון של הסיר
 
למעלה