המתכון לחמין מרוקאי ,סכינא
חמין מרוקאי שלמדתי מסבתא שלי , סכינאו--- זהבה ש 6/12/2011 09:19
אן לי כמיות
שני ראשים של שום שלמים
בצל גדול שלם
חומוס
,בשר שפונדרה חתיכות גדולות
עצמות עם מח
1 אבקת מרק עוף
כורכום,פלפל לבן ושמן אדום (כמות גדולה של פפריקה מרוקאית עם שמן מערבבים היטב ומחכים עד אשר השמן עולה והפפיקה
נשארת למטה)
חצי סיר מים
להוסיף שני תמרים יבשים או שזיפים מיובשים
תפוחי אדמה כמספר הסועדים
אופן ההכנה
בסיר גדול לחמין , פלפל לבן , כורכום ושמן אדום ומעט מים. לבשל עד אשר נוצר רוטב מעט סמיך. להוסיף את שאר המרכיבים ושארית המים
הקציצה
300 ג"ר בשר טחון
פטרוזיליה
בצל מגורד
תבלין קציצות(לקמה די קווארי),קינמון,1/2 כפית סוכר, פלפל לבן, ביצה
אורז שבושל 1/2 בישול+ שמן לקרר ולהוסיף לבשר
לגלגל לרולדה לעטוף בניר כסף ולחורר מעט ולהניח בצד הסיר הגדול
חיטה
ראש שום
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף
מלח , פלפל, כורכום
שמן אדום הרבה
חתיכה אחת של בשר
ובסיר קטן שיכול להיכנס לתנור עם סיר החמין או מעליו.. להוסיףחצי מגובה הסיר מים
ולבשל עד אשר הרוטב מסמיך
לכבות את האש
להוסיף את החיטה ולערבב ולהניח על הסיר של החמין על המכסה של הסיר הגדול
באמצע הלילה לבדוק אם מבושל חצי בשול. ואם לא להוסיף מים ולערבב כדי שיתבשל גם החלק התחתון של הסיר