אוכל עדתי מידי ימי רביעי

ninga 3

New member
אוכל עדתי מידי ימי רביעי


והפעם - "תבשילי קדירה" - כמה מחמם בחורף הקר...והריח שמתפשט לו אט א ט בבית......אךךךךך


שתפו אותנו בתבשילי הקדירה שלכם...שכל בני הבית מתענגים ממנו...


גילה
 

ninga 3

New member
קדירת עוף עם ירקות


עוף בקדירה עם ת"א בטטות, ועוד....יאמי...גילה


חלקי עוף רצויים, [אני לוקחת 6-8 כרעיים, מופרדים לשוק וירך]
3-4 ת"א דזירה חתוכים לאורך (האדומים)
2-3 בטטות קלופות וחתוכות באופן עבה.
בסיר גדול(רצוי כבד, שניכנס גם לתנור) אפשר להוסיף גם ירקות אחרים, כמו: ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית, גזר, (מה שאוהבים) להזהיב את חלקי העוף בשני הצדדים..
2 בצלים גדולים יבשים, קצוצים גס להוסיף ולהזהיב...להניח מעל את ת"א והבטטות....שיני שום קלופות (כמה שאוהבים..) ולפזר את הפירות היבשים.

מישרה:
1/4 כוס שמן
3-4 כפות רוטב סויה [קיקומן]
2-3 כפות דבש/סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר מעט חריפה]
כף גדושה אבקת גריל עוף
כף שטוחה אב` מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור [אפשר פחות]
קמצוץ מלח
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי [או כף גדושה של מיקפא תפוזים להמיס במים]
1/2 כפית אב`קפה שחור רגיל, (זה לא טעות)נותן גוון יפה ומעט ארומה מעניינת ומיוחדת.
5-6 מישמשים יבשים
4-5 דבלות, (תאנים מיובשות)
2 תמרים

אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המישרה הייטב, ובעזרת כף להזליף על חלקי העוף ת"א והבטטות, לכסות עם נייר כסף [גם את הידיות]או מכסה המתאים לחום התנור.
להכניס לתנור חם בחום של 160 מעלות כשלוש שעות..ובתיאבון...!!!
תהנו.....גילה
 

ninga 3

New member
קבב קזאן מבמטבח הקאבקאזי-אוסבקי

אני לקחתי את התיבול לטעמים של משפחתי, וכך אני מציעה לכל אחת/ד לעשות, להתאים את המנות לטעמי הבית.

הכנתי מישרה מתקתק (זה מה שאצלי אוהבים:

כף גדושה אב. מרק בצל
כפית גריל עוף
5-6 שיני שום כתוש
מיץ תפוזים (כף של פריגת קפוא)
2-3 כפות סילאן
מעט מים חמים
מעט שמן קנולה
מלח גס, פלפל
השרתי את הפרגיות בכלי סגור למשך יממה או לפחות 4 שעות - לספיגת הטעמים.
8-10 בתבנית גבוהת דפנות ומשומת מעט הנחתי בתחתית ? תפו"א קטנים או חצויים(עם קליפה אדומה) קלופים,
ניתן להוסיף ירקות נוספים, כמו פרוסות בטטות, גזר, פירחי כרובית, ברוקולי, פרוסות עבות קישואים, שומר, דלעת, עגבניות, וכל מה שאוהבים, לתבל כמו את הבשר...(מומלץ לתבל
בזרעי כמון, פל"מ, אב, מרק בצל ושום בשלמותו עם הקליפה)
מניחים את הבשר על הירקות, אם נשאר תיבול, מוסיפים כ-1/4 כוס מים חמים מערבבים ושופכים מסביב
מכסים ואופים כשלוש שעות בחום נמוך 160 מ', מורידים רת נייר הכסף ומוסיפים לאפות עוד כחצי שעה, נעשה צבע משגע...טעים מאוד.. .לא מוסיפים נוזלים!!!!!
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
מקלובה תבשיל אורז עוף וירקות של אהרוני

כנסו לקובץ...ותהנו..גילה
 

ninga 3

New member
אושפלו מהמטבח הבוכרי, שלב אחר שלב

המתכון של אריאלה פיקסלר אלון המדהימה.

כנסו לקובץ ותהנו..גילה
 

in12

New member
כמה זמן לוקח להכין את אושפלו?

האם אפשר להוסיף זמן משוער ליד מתכון?

תודה
 

ninga 3

New member
מצטערת, אף פעם לא מודדת זמנים


המתכון לוקח זמן, לקלוף ירקות, לחתוך אותם, אירגון הקדירה, לוקח לפחות שעה לפני הבישול.

מקווה שטיפה עזרתי...
 

zhavaeli

New member
ערב טוב בנות, מדי פעם מציצה פה .וכדי שתכירו

העלתי תמונה שמאוד מזוהה איתי.
המיטבח המרוקאי.
נכון התמונה לא צולמה נכון . אדומה מידי בהיזדמנות אחפש טובה יותר.
אני אוכל לתרום לכן מהידע שלי במיטבח המרוקאי ומעט מהערקי [כמו כל בית בישראל , מבשלים הכל מהכל]
בתמונה הדג בושל עד אשר נישאר רק השמן שלו. כך צריך ליהיות.
שמי זהבה. סבתא ל3 .ניכנסת למיטבח כאשר צריך. אבל כאשר אני ניכנסת משתדלת שיצא הכי טעים ומכל הלב
 

לינדה7

New member
זהבה יקירה ברוכה המצטרפת ..


שמחתי ליראות אותך כאן איתנו ..ועוד נשמח אם תישארי ותשפי אותנו במעשה ידייך המבורכות...

בזמנך הפנוי תשתפי אותנו במתכונים מלאים וכך אני יעלה אותם למאמרים ..(שלא יעלמו לנו)

ערב נעים
לינדה.
 

ninga 3

New member
איזה כיף שהצטרפת שוב אלינו זהבוש


זהבושקה, אוהבת אותך חברה ומאוד, שמחה מאוד מאוד שהצטרפת, ואני מאוד מקווה שתשארי, ותעשירי אותנו מידי פעם במתכונייך המופלאים, שאת חלקם כבר יש לי....


מתה להפגש שוב.....


להשתמע חברה יקרה..


גילה
 

נמושקה1

New member
ברוכה הבאה זהבה


תישארי איתנו ותני לנו להתענג ממטעמיך .
הכל נראה נפלאאאאא.
אפשר מתכון לקציצות סלק בבקשה.

טובה
 

shron17

New member
היי זהבה,יופי של תמונה, איזה דג יש בתמונה,,,

אשמח אם תוכלי לרשום את המתכון בצורה מפורטת,
שנוכל גם להכין לשבת.
 

zhavaeli

New member
מתכון לדג מרוקאי

תוכן ההודעה

דג מרוקאי לפי מתכון משפחתי[סבתא]ו--- זהבה ש 10/12/2010 00:21



אפשר בורי , מושט רצוי לוקוס ואפילו דג קרפיון גדול כדי שהעצמות יהיו גדולות


דגים,2-3 פלפל גמבה , פלפל חריף שלם , כמה פלפלים אדומים יבשים, 1 חבילה כוסברה[ אפשר פטרוזליה ], ראש שום קלוף והשניים שלמות, גזר
פפריקה מרוקאית חובה, כורכום ואבקת מרק עוף







אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח להניח את הגבעולים של הכוסברה,לחתוך את הגזרים לאורך ולחצי ולהניח בסיר
בקערה להניח את הדגים ולפזר מעליהם את התבליניםלערבב.להוסיף מעל לגזר
את הפלפל גמבה לחתוך ל-8 ולהוציא חרצנים ולהוסיף מעל לדגים

את הפלפל היבש להשרות מעט זמן במים רותחים , לנקות גרגירים ולהוסיף לסיר.
ואת שני השום השלמות לפזר מעל, ואת הכוסברה הקצוצה.
בקערה שתיבלנו את הדג להוסיף מעט מים ולערבב עם התבלינים שנישארו בקערה לאחר תיבול הדג, ולשפוך מהצד של הסיר
כדי לא להוריד את התבלינים מהדג לבשל מעט עם מכסה סגור , לפתוח את המכסה ולבשל עד אשר המים מתאדים ונישאר רוטב סמיך
בתחילת ההכנות לבישול הדג להכין בצנצנת כמה כפות של פפריקה מרוקאית {לקנות במשקל לא בשקית בסופר היא מרה}
לערבב עם שמן והרבה שמן וכאשר הפלפל שוקע להוסיף לסיר כאשר הרוטב כבר סמיך ולבשל עוד עד אשר הדג נישאר { כמו שסבתא שלי אומרת} על השמן שלו
 

zhavaeli

New member
תמונה נוספת של קציצות בשר ועלי סלק

וברוטב הגבעולים של העלי סלק. ברוטב מעט חמצמץ
 
למעלה