לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'אוכל עדתי מידי ימי רביעי'
אוכל עדתי מידי ימי רביעי
<< ההודעה הנוכחית
22/01/2014 | 08:24
24
121
והפעם - "תבשילי קדירה" - כמה מחמם בחורף הקר...והריח שמתפשט לו אט א ט בבית......אךךךךך

שתפו אותנו בתבשילי הקדירה שלכם...שכל בני הבית מתענגים ממנו...

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קדירת עוף עם ירקות'
קדירת עוף עם ירקות
22/01/2014 | 08:44
163
עוף בקדירה עם ת"א בטטות, ועוד....יאמי...גילה

חלקי עוף רצויים, [אני לוקחת 6-8 כרעיים, מופרדים לשוק וירך]
3-4 ת"א דזירה חתוכים לאורך (האדומים)
2-3 בטטות קלופות וחתוכות באופן עבה.
בסיר גדול(רצוי כבד, שניכנס גם לתנור) אפשר להוסיף גם ירקות אחרים, כמו: ברוקולי, שעועית ירוקה, כרובית, גזר, (מה שאוהבים) להזהיב את חלקי העוף בשני הצדדים..
2 בצלים גדולים יבשים, קצוצים גס להוסיף ולהזהיב...להניח מעל את ת"א והבטטות....שיני שום קלופות (כמה שאוהבים..) ולפזר את הפירות היבשים.

מישרה:
1/4 כוס שמן
3-4 כפות רוטב סויה [קיקומן]
2-3 כפות דבש/סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר מעט חריפה]
כף גדושה אבקת גריל עוף
כף שטוחה אב` מרק עוף
כפית שטוחה פלפל שחור [אפשר פחות]
קמצוץ מלח
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי [או כף גדושה של מיקפא תפוזים להמיס במים]
1/2 כפית אב`קפה שחור רגיל, (זה לא טעות)נותן גוון יפה ומעט ארומה מעניינת ומיוחדת.
5-6 מישמשים יבשים
4-5 דבלות, (תאנים מיובשות)
2 תמרים

אופן ההכנה:  
לערבב את חומרי המישרה הייטב, ובעזרת כף להזליף על חלקי העוף ת"א והבטטות, לכסות עם נייר כסף [גם את הידיות]או מכסה המתאים לחום התנור.
להכניס לתנור חם בחום של 160 מעלות כשלוש שעות..ובתיאבון...!!!
תהנו.....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קבב קזאן מבמטבח הקאבקאזי-אוסבקי'
קבב קזאן מבמטבח הקאבקאזי-אוסבקי
22/01/2014 | 08:55
142
אני לקחתי את התיבול לטעמים של משפחתי, וכך אני מציעה לכל אחת/ד לעשות, להתאים את המנות לטעמי הבית.

הכנתי מישרה מתקתק (זה מה שאצלי אוהבים:
כף גדושה אב. מרק בצל
כפית גריל עוף
5-6 שיני שום כתוש
מיץ תפוזים (כף של פריגת קפוא)
2-3 כפות סילאן
מעט מים חמים
מעט שמן קנולה
מלח גס, פלפל
השרתי את הפרגיות בכלי סגור למשך יממה או לפחות 4 שעות - לספיגת הטעמים.
8-10 בתבנית גבוהת דפנות ומשומת מעט הנחתי בתחתית ? תפו"א קטנים או חצויים(עם קליפה אדומה) קלופים,
ניתן להוסיף ירקות נוספים, כמו פרוסות בטטות, גזר, פירחי כרובית, ברוקולי, פרוסות עבות קישואים, שומר, דלעת, עגבניות, וכל מה שאוהבים, לתבל כמו את הבשר...(מומלץ לתבל
בזרעי כמון, פל"מ, אב, מרק בצל ושום בשלמותו עם הקליפה)
מניחים את הבשר על הירקות, אם נשאר תיבול, מוסיפים כ-1/4 כוס מים חמים מערבבים ושופכים מסביב
מכסים ואופים כשלוש שעות בחום נמוך 160 מ', מורידים רת נייר הכסף ומוסיפים לאפות עוד כחצי שעה, נעשה צבע משגע...טעים מאוד..   .לא מוסיפים נוזלים!!!!!
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מקלובה תבשיל אורז עוף וירקות של אהרוני'
מקלובה תבשיל אורז עוף וירקות של אהרוני
22/01/2014 | 09:04
223
כנסו לקובץ...ותהנו..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושפלו מהמטבח הבוכרי, שלב אחר שלב'
אושפלו מהמטבח הבוכרי, שלב אחר שלב
22/01/2014 | 11:03
2
147
המתכון של אריאלה פיקסלר אלון המדהימה.

כנסו לקובץ ותהנו..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כמה זמן לוקח להכין את אושפלו?'
כמה זמן לוקח להכין את אושפלו?
22/01/2014 | 12:04
1
29
האם אפשר להוסיף זמן משוער ליד מתכון?

תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מצטערת, אף פעם לא מודדת זמנים'
מצטערת, אף פעם לא מודדת זמנים
22/01/2014 | 13:10
65
המתכון לוקח זמן, לקלוף ירקות, לחתוך אותם, אירגון הקדירה, לוקח לפחות שעה לפני הבישול.

מקווה שטיפה עזרתי...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ערב טוב בנות, מדי פעם מציצה פה .וכדי שתכירו '
ערב טוב בנות, מדי פעם מציצה פה .וכדי שתכירו
22/01/2014 | 18:56
9
153
העלתי תמונה שמאוד מזוהה איתי.
המיטבח המרוקאי.
נכון התמונה לא צולמה נכון . אדומה מידי בהיזדמנות אחפש טובה יותר.
אני אוכל לתרום לכן מהידע שלי במיטבח המרוקאי ומעט מהערקי [כמו כל בית בישראל , מבשלים הכל מהכל]
בתמונה הדג בושל עד אשר נישאר רק השמן שלו. כך צריך ליהיות.
שמי זהבה. סבתא ל3 .ניכנסת למיטבח כאשר צריך. אבל כאשר אני ניכנסת משתדלת שיצא הכי טעים ומכל הלב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זהבה יקירה ברוכה המצטרפת ..'
זהבה יקירה ברוכה המצטרפת ..
22/01/2014 | 19:25
1
39
שמחתי ליראות אותך כאן איתנו ..ועוד נשמח אם תישארי ותשפי אותנו במעשה ידייך המבורכות...

בזמנך הפנוי תשתפי אותנו במתכונים מלאים וכך אני יעלה אותם למאמרים ..(שלא יעלמו לנו)

ערב נעים
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה כיף שהצטרפת שוב אלינו זהבוש'
איזה כיף שהצטרפת שוב אלינו זהבוש
23/01/2014 | 07:53
58
זהבושקה, אוהבת אותך חברה ומאוד, שמחה מאוד מאוד שהצטרפת, ואני מאוד מקווה שתשארי, ותעשירי אותנו מידי פעם במתכונייך המופלאים, שאת חלקם כבר יש לי....

מתה להפגש שוב.....

להשתמע חברה יקרה..

גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ברוכה הבאה זהבה '
ברוכה הבאה זהבה
22/01/2014 | 19:36
33
תישארי איתנו ותני לנו להתענג ממטעמיך .
הכל נראה נפלאאאאא.
אפשר מתכון לקציצות סלק בבקשה.

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה בנות יקרות. היה שווה להיכנס'
תודה רבה בנות יקרות. היה שווה להיכנס
22/01/2014 | 20:14
31
לצפיה ב-'היי זהבה,יופי של תמונה, איזה דג יש בתמונה,,,'
היי זהבה,יופי של תמונה, איזה דג יש בתמונה,,,
22/01/2014 | 20:26
2
36
אשמח אם תוכלי לרשום את המתכון  בצורה מפורטת,
שנוכל גם להכין לשבת.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' היי שרון לרוב מכינה עם מושט ורוד או רגיל'
היי שרון לרוב מכינה עם מושט ורוד או רגיל
22/01/2014 | 20:33
1
52
לצפיה ב-'אפשר לקבל את המתכון למושט ?'
אפשר לקבל את המתכון למושט ?
22/01/2014 | 20:34
24
לצפיה ב-'תמונה נוספת של הדג'
תמונה נוספת של הדג
22/01/2014 | 20:41
1
110
לצפיה ב-'מתכון לדג מרוקאי'
מתכון לדג מרוקאי
23/01/2014 | 13:02
239
       
תוכן ההודעה

  דג מרוקאי לפי מתכון משפחתי[סבתא]ו--- זהבה ש   10/12/2010 00:21



אפשר בורי , מושט רצוי לוקוס ואפילו דג קרפיון גדול כדי שהעצמות יהיו גדולות


דגים,2-3 פלפל גמבה , פלפל חריף שלם , כמה פלפלים אדומים יבשים, 1 חבילה כוסברה[ אפשר פטרוזליה ], ראש שום קלוף והשניים שלמות, גזר
פפריקה מרוקאית חובה, כורכום ואבקת מרק עוף







אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח להניח את הגבעולים של הכוסברה,לחתוך את הגזרים לאורך ולחצי ולהניח בסיר
בקערה להניח את הדגים ולפזר מעליהם את התבליניםלערבב.להוסיף מעל לגזר
 את הפלפל גמבה לחתוך ל-8 ולהוציא חרצנים ולהוסיף מעל לדגים

את הפלפל היבש להשרות מעט זמן במים רותחים , לנקות גרגירים ולהוסיף לסיר.
ואת שני השום השלמות לפזר מעל, ואת הכוסברה הקצוצה.
בקערה שתיבלנו את הדג להוסיף מעט מים ולערבב עם התבלינים שנישארו בקערה לאחר תיבול הדג, ולשפוך מהצד של הסיר
כדי לא להוריד את התבלינים מהדג לבשל מעט עם מכסה סגור , לפתוח את המכסה ולבשל עד אשר המים מתאדים ונישאר רוטב סמיך
בתחילת ההכנות לבישול הדג להכין בצנצנת כמה כפות של פפריקה מרוקאית {לקנות במשקל לא בשקית בסופר היא מרה}
לערבב עם שמן והרבה שמן וכאשר הפלפל שוקע להוסיף לסיר כאשר הרוטב כבר סמיך ולבשל עוד עד אשר הדג נישאר { כמו שסבתא שלי אומרת} על השמן שלו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תמונה נוספת של קציצות בשר ועלי סלק'
תמונה נוספת של קציצות בשר ועלי סלק
22/01/2014 | 18:59
149
וברוטב הגבעולים של העלי סלק. ברוטב מעט חמצמץ
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חמין מרוקאי[סכינא]'
חמין מרוקאי[סכינא]
22/01/2014 | 19:01
3
185
לצפיה ב-'כל האוכל שלך נראה מעולה'
כל האוכל שלך נראה מעולה
22/01/2014 | 19:20
1
53
אני מאד אוהבת את המטבח המרוקאי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ערב טוב סבתא רות ...התגעגענו .'
ערב טוב סבתא רות ...התגעגענו .
22/01/2014 | 19:26
45
אין על המתכונים של זהבה מעולים היא בשלנית ענקית ..

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חייב את המתכונים....'
חייב את המתכונים....
22/01/2014 | 20:23
99
בבקשה נא לעדכן שהמתכונים של זהבה עולים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בבקשה מתכון לקציצות עם עלי סלק'
בבקשה מתכון לקציצות עם עלי סלק
22/01/2014 | 20:24
146
  קציצות עם עלי סלק

קציצות עם עלי סלק

מצרכים
חבילה של עלי מנגולד ,שטופה , להכניס לסיר רק את החלק הירוק ולאדות להיתרכחות רק עם הטיפות מים שנישארו לאחר שטיפה
לסחוט ולקצץ
1/2 קילו בשר טחון אני קונה צוואר יותר עסיסי
בצל בנוני קצוץ דק, חופן פטרוזליה קצוצה, ביצה , פרורי לחם , מלח, פלפל שחור ומעט כמון
מערבבת ונותנת לנוח
מטגנת


אופן ההכנה
לרוטב
מנקה את הסיבים של המנגולד החלק הלבן מטגנת כמה שני שום קצוצות מוסיפה את הגבעולים ומטגנת קלות
סוחטת חצי לימון , מוסיפה כורכום , מלח,פלפל שחור ואבקת מרק עוף ומעט מים נותנת רתיחה ומחזירה את הקציצות לסיר
על אש קטנה . עד אשר הקציצות רכות והרוטב סמיך, ומעט רוטב לא כמו מרק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המתכון לחמין מרוקאי ,סכינא'
המתכון לחמין מרוקאי ,סכינא
22/01/2014 | 20:32
1
113
חמין מרוקאי שלמדתי מסבתא שלי , סכינאו--- זהבה ש    6/12/2011 09:19







אן לי כמיות


שני ראשים של שום שלמים
בצל גדול שלם
חומוס
,בשר שפונדרה חתיכות גדולות
עצמות עם מח
1 אבקת מרק עוף
כורכום,פלפל לבן ושמן אדום (כמות גדולה של פפריקה מרוקאית עם שמן מערבבים היטב ומחכים עד אשר השמן עולה והפפיקה
נשארת למטה)
חצי סיר מים
להוסיף שני תמרים יבשים או שזיפים מיובשים
תפוחי אדמה כמספר הסועדים


אופן ההכנה

בסיר גדול לחמין , פלפל לבן , כורכום ושמן אדום ומעט מים. לבשל עד אשר נוצר רוטב מעט סמיך. להוסיף את שאר המרכיבים ושארית המים



הקציצה
300 ג"ר בשר טחון
פטרוזיליה
בצל מגורד
תבלין קציצות(לקמה די קווארי),קינמון,1/2 כפית סוכר, פלפל לבן, ביצה
אורז שבושל 1/2 בישול+ שמן לקרר ולהוסיף לבשר
לגלגל לרולדה לעטוף בניר כסף ולחורר מעט ולהניח בצד הסיר הגדול


חיטה
ראש שום
1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף

מלח , פלפל, כורכום
שמן אדום הרבה
חתיכה אחת של בשר
ובסיר קטן שיכול להיכנס לתנור עם סיר החמין או מעליו.. להוסיףחצי מגובה הסיר מים
ולבשל עד אשר הרוטב מסמיך
לכבות את האש
להוסיף את החיטה ולערבב ולהניח על הסיר של החמין על המכסה של הסיר הגדול
באמצע הלילה לבדוק אם מבושל חצי בשול. ואם לא להוסיף מים ולערבב כדי שיתבשל גם החלק התחתון של הסיר
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה,זהבה:)'
תודה רבה,זהבה:)
23/01/2014 | 22:24
6

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ