מתכונים לקראת ט"ו בשבט - 15.1

לינדה7

New member
תודה ענקית על המקבץ העשיר לטו-בשבט.


ערב טוב לכולם לא היתי כאן עקב דלקת ריאות חום כאבי גרון איבוד קול ומה לא (אפילו שקבלתי חיסון נדה השפעת לא דילגה מעלי)

היום אני מרגישה קצת יותר טוב החום ירד תודה לאל .באתי לבקר אותכם האמת התגעגתי
.

אני רוצה להודות לגילה ולנמושקה על המתכונים .
.צבעתם את הפורום מכל טוב ...


אושרת שולחת לך החלמה מהירה ....

לינדה
 

נמושקה1

New member
מעדן תמרים


במילה אחת ממכר.אל תגידו שלא הזהרתי. תנסו מה תפסידו?





















מה צריך:

חצי קילו תמרים לחים

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

גרידת תפוז

אופן ההכנה:

לקלוף את התמרים הלחים מקליפתם הדקה

לחצות אותם לחצי

לסדר אותם במגש .

לגרד עליהם קליפת תפוז.

לשפוך על התמרים שמנת מתוקה.

להכניס לאישפוז ל24 שעות למקרר

לא לנסות לטעום לפני 24 שעות

וזהו תוציאו מהמקרר ותחגגו

אני לא אחראית לתוצאות
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2480535
 
טנזיה מרוקאית


הקישור למתכון, מתוך הבלוג שלי, בבקשה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2259943

טנזיה פירות יבשים


מצרכים:

100 גרם משמשים יבשים

100 גרם שזיפים יבשים

100 גרם חמוציות

100 גרם צימוקים

100 גרם שקדים מולבנים חצויים

3 בצלים גדולים פרוסים לרצועות

מלח לפי הטעם

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית פפריקה מתוקה

שליש כפית כורכום

כף רוטב צ`ילי מתוק או דבש

שליש כפית צ`ילי גרוס

2 כפות שמן

חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה:

בסיר רחב או מחבת יש לחמם את השמן ולטגן את הבצל על להבה קטנה כ-20 דקות עד להשחמה,

תוך כדי ערבוב.

להוסיף את השקדים המולבנים ולערבב.

להוסיף את יתר הפירות היבשים, להוסיף את מרכיבי התיבול ולערבב.

כשהמחבת מבעבע יש להוסיף את המים, (אם ברצונכם לרוטב יותר דליל יש להוסיף עוד מים),

לבשל עוד כ-5 דקות, עד להסמכת הרוטב ולכבות את האש.

ניתן להכין את הטנזיה עם סוגי בשר שונים,

כגון, עוף או קוביות בשר בקר, בתופסת קוסקוס...כך אמי היתה מכינה..

מעדן אמיתי !!

טו` בשבט שמח לכולנו

רות פוזדירקה
 

לינדה7

New member
תודה רותי על המתכון נראה מעולה...


איזה רעיון מעולה ...לשלב פירות עם הבשר וגם בלי בשר זה מעדן ..אני הכנתי לראש השנה בלי בשר ויצא מעדן ..

יצא לי כמות גדולה חלקתי לקופסאות והקפאתי והנה נתת לי רעיון למנה עשירה לערב שישי...


לינדה
 
עוגת טחינה שקדים ותמרים

עוגת טחינה שקדים ותמרים
חומרים:
4 ביצים
2 כוסות סוכר
200 גרם חמאה מומסת (אני השתמשתי ב1/2 כוס שמן זית)
2 וחצי כוסות קמח תופח
כף סולת
כוס רוויון/ מיץ תפוזים / חלב
כוס טחינה גולמית (אני השתמשתי באל-ארז, אלא מה?)
8 תמרים יבשים מגולענים וקצוצים
חצי כוס שקדים קצוצים
כפית גרידת תפוז, אם יש
סילאן לקישוט
וכך תעשו:
1. הקציפו את הביצים עם הסוכר והוסיפו את החמאה המומסת/ שמן זית באיטיות תוך כדי ערבול.
2. הוסיפו את הטחינה והנוזלים (מיץ/ חלב/ ריוויון) והמשיכו לערבל.
3. הוסיפו את הקמח והסולת והמשיכו לערבל.
4. הוסיפו את התמרים הקצוצים והשקדים, ערבלו עוד קצת וזהו.
5. שיפכו את הבלילה לתבנית עגולה משומנת (24) או לשתי תבניות אינגליש קייק.
6. אפו בחום בינוני נמוך (160 מעלות) עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
7. ניתן לזלף מעט סילאן מעל.
 

נמושקה1

New member
תודה אושרתי


העוגה נראית טעימה מאוד .ואכן מתאימה לחג האילנות
תודה על השיתוף

 

לינדה7

New member
אשרת העוגה ניראת פיצוץ


אהבתי את המתכון לעוגה גם קלילה וגם טעימה ...ויש בה מלא אהבה מכל הלב.
4U
4U|
לינדה
 
למעלה