אוכל עדתי
היום פשטידות בשריות

ninga 3

New member
אוכל עדתי
היום פשטידות בשריות


במיסגרת הפינה נעבור מידי שבוע בימי רביעי על מאכלים שונים לפי סדר מסויים, וניגע בכולם, כמובן שלקראת החגים באופק ניגע גם בהם....וכמובן אנחנו צריכים את עזרתכם במתכונים טעימים....


גילה
 

ninga 3

New member
פשטידת איטריות עם בשר טחון שלdaimond1

פשטידת איטריות עם בשר טחון של daimond1

רכיבים:
- איטריות דקות למרק או ספגטי שבור לחתיכות - להכין לפי הוראות היצרן (רצוי להכין אחרי שהבשר מוכן)
- בצל בינוני
- 250 גר בשר טחון
- תפוח אדמה מגורר
- גזר מגורר
- פטריות חתוכות
- רסק עגבניות
- מים
- אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל

אופן הכנה:
לטגן את הבצל, להוסיף את הבשר. כשהבשר מוכן להוסיף את התפו"א, גזר, פטריות ותבלינים.
לערבב הכל. להוסיף את רסק העגבניות ומים - לפי מידת הסמיכות שרוצים.

בתבנית לשים שיכבה של האיטריות (פסטה), מעל שיכבה של הבשר ושוב שיכבה של האיטריות (פסטה)
להכניס לתנור בחום של 180 מעלות, 45 דקות.

אפשר לשים נייר כסף שהאיטריות לא ישרפו

 

ninga 3

New member
רולדות בשר וחצילים חגיגיות

רולדות בשר וחצילים חגיגיות / גילה

המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים/אוכמניות כהים קטנים (מיוחדים למילוי) מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.

ההכנה:
גליל בצק עלים, (מחלקים ל-3 חלקים)לוקחים את אחד החלקים, על שיש משומן מעט, עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

מי שרוצה רוטב...בבבקשה...
מצרכים לרוטב פטריות שחורות – לפי אמנון
2 פטריות פורטובלו ענקיות קצוצות
עלים מענף תימין
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
2 כפות קמח
פלפל ומלח ע"פ טעמכם

ההכנה:
מטגנים קלות בסיר את הפטריות בשמן הזית....מוסיפים את המים לבישול של 5 דקות.....מוסיפים את המים והקמח ומערבבים.....מתבלים בתימין מל"פ ע"פ טעמכם.....

לאחר שטעמנו ולא צריך תיקוני תבלון....טוחנים עם בלנדר מוט שיצא חלק.......
 

ninga 3

New member
פשטידת הרועים טעיםםם..קל ומהיר הכנה

פשטידת הרועים - קל מהיר, משביע ומאוד טעים
.. גילה
2005
6-8 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם, רצוי מהסוג עם הקליפה האדומה, לקלוף ולמעוך לפירה, להוסיף בקערה:
כף שמן קנולה
מלח, פלפל, מעט פירורי לחם
המלית:
במחבת עם מעט שמן להזהיב בצל גדול וקצוץ
להוסיף:
3-4 שיני שום קצוצים דק ולערבב
300-500 גר’ בשר בקר טחון להוסיף ולערבב עם הבצל, אפשר ורצוי מעט שומן כבש, לתבל, בפפריקות, פלפל שחור, מעט רוטב סויה, מעט מלח, 1/2 כפית סוכר, אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה, שמיר קצוץ,, צנוברים ואגוזי מלך שבורים גס אם רוצים, אב’ פלפל אנגלי מעט.

לשמן תבנית אפיה מלבנית, לפזר מעט פירורי לחם על התחתית המשומנת, לשטח מחצית כמות הפירה, מניחים מעל את מלית הבשר ומעל לסגירה את הפירה הנותר, לסדר יפה, אפשר לעבור עם מזלג או קלף משונן, לדוגמא עליונה, לפזר חתיכות קטנות מחמאה ושומשום.. .
לאפות בחום בינוני כ-חצי שעה [ללא כיסוי[להוסיף ולשים 5 דקות נוספות בגריל..לקבלת גוון חום..לא לשרוף.

בפעמים האחרונות, אני משאירה בערך שליש מכמות הבשר ומפזרת למעלה עם חתיכות מרגרינה.. וזה טעיםםםםם, כמו בתמונה
 

ninga 3

New member
מוסקה נפלאה..תהנו

מוסקה נפלאה

3-4 חצילים
1 בצל
חצי קילו בשר טחון
2 שיני שום
חצי כפית אוגנו
קורט קנמון
קורט פלפל
2 קופסאות רסק עגבניות קטנות
מלח

רוטב לבן:
כף מרגרינה או שמן קנולה
כף קמח
חצי כוס מים
ביצה
מלח
קורט אגוז מוסקט טחון

חותכים את החצילים לפרוסות ארוכות, מורחים עליהם שמן זית משני הצדדים ואופים בתנור עד שהם משחימים. (חוסך קלוריות )
קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן, מוסיפים את הבשר ומפוררים, מטגנים עד שהוא מחליף את צבעו. מוסיפים את השום הכתוש, התבלינים ורסק העגבניות, בוחשים ומוסיפים מעט מים כדי למנוע היחרכות.
מבשלים חצי שעה.(אם יש צורך ניתן להוסיף כף מים בעת הבישול)

להכנת הרוטב הלבן:
בסיר קטן ממיסים את המרגרינה, מוסיפים כף קמח, בוחשים ומוסיפים את המים. מערבבים עד שהתערובת מתעבה. מסירים מהאש. טורפים את הביצה בכלי קטן, מוסיפים אליה כף מהרוטב ומערבבים. מחזירים את הביצה לסיר ובוחשים ביחד. מתבלים במלח ואגוז מוסקט.

מסדרים שכבה של חצילים בתבנית פיירקס עליהם מחצית הבשר, שוב חצילים ועליהם בשר, ושוב שכבת חצילים. עליהם שופכים את הרוטב ואופים בחום בינוני כ- 40 דקות.
 

ninga 3

New member
פשטידה נהדרת - "סינייה" - שלושה מתכונים

פשטידה נהדרת - "סינייה" - שלושה מתכונים עם תוספות והערות שלי...תבחרו ותהנו.

כנסו לקובץ..גילה
 
פאי רועים

חומרים:
6 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים .
1/2 ק"ג בשר טחון.
2 ביצים
2 שיני שום
כפית כמון
1/2 כפית בהרט
מלח לפי טעם...

אופן ההכנה
מטגנים קלות את השום מוסיפים את הבשר הטחון מטגנים אותו עד סגירה
מוסיפים את התבלינים מערבבים ומכבים את האש....
מוסיפים לבשר את הביצה
מסדרים שכבת פירה מעלה את הבשר הטחון ושוב פירה.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות 45 דקות
בתאבון
 
למעלה