פינת האוכל העדתי - הפעם עוף

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - הפעם עוף


מאכלי עוף(לא כולל חזה, פרגיות,טחון – לזה יהיו פרקים בנפרד)

גילה
 

ninga 3

New member
עוף בחצילים מתכון פרסי - מדהיםםםם

עוף בחצילים מתכון פרסי משודרג מעט ...מצויין... גילה

3 חצילים [לא פחות!!!] ביינוניים, לקלוף פס כן ופס לא, לפרוס פרוסות לאורך בעובי של 1-11/2 ס”מ להשהות במסננת עם מעט מלח לכמה שעות או כל הלילה...
להספיג הנוזלים מפרוסות החציל ולטגן מעט חצי טיגון בערך..[לא לשרוף]
(גילה) לא השהתי את הפרוסות ומרחתי בשכבה דקה שמן ואפיתי בתנור [סופג פחות שמן ונהדר] לשים בצד..

בינתיים, בסיר גדול ורחב, להזהיב בצל גדול וקצוץ חלקי עוף רצויים, להוסיף מים חמים כדי כיסוי העוף.
והתבלינים: פפריקה מתוקה וחריפה,אב’ מרק בצל, אב’ מרק עוף, מעט כורכום, ברביקיו [תבלין יבש],או אב’ גריל עוף, 6 שיני שום, מלח, פלפל,
כ- 3 עגבניות בשלות פרוסות
פלפל מתוק אדום, רצועות רחבות (לא חובה)

מסדרים את החצילים מעל העוף ומעל החציל פרוסות הפלפל והעגבניות, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה וחצי [אפשר גם בתנור..ואפילו טוב יותר....טעים משגע, להכין ליד אורז לבן.....
בהצלחה....תהנו.
 

ninga 3

New member
עוף בקפה של אמא בוצי שלי - יאמי

פולקס הודו [נקבה] או כרעיים בקפה...מדהים מבית אמא
גילה

מטגנים עד להזהבה יפה פולקס הודו או חלקי עוף רצויים, אפשר לערבב (עושים זאת יום לפני הבישול, ומכניסים לקופסא גדולה עם מכסה ...ומישרה)
המישרה:
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מיץ קלמנטינות או 1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס יין אדום יבש
1/4 כוס סויה
2 כפות רסק עגבניות או קטשופ
2 כפות אב’ מרק עוף
1/2 כוס מים חמים
1/2 כוס שמן
2 כפות פפריקה (אפשר גם קצת חריפה)
הרבה הרבה שום כתוש או פרוסות
2 כפות דבש
שום כתוש
כף גדושה חמאת בוטנים – לא לוותר...
לערבב מים ואב’ מרק ולערבב הכל יחד, לשפוך על העוף...
בקופסת המישרה.

למחרת,.................
2 בצלים קצוצים גס, להזהיב ולהניח מעליהם את חלקי העוף, לנוזלים שנותרו מוסיפים כף גדושה אב’ מרק בצל, מערבבים ומוסיפים לסיר מעל העוף, מביאים לרתיחה מוסיפים פרוסות שום נוספות, מוציאים מעט נוזל לקערית ומערבבים את הנוזלים בקערית עם כפית שטוחה קפה שחור נקי [ללא תוספות טעם]
מחזירים לסיר מערבבים קלות וממשיכים בבישול איטי בתנור כ- 4 שעות בתנור....ב-160 מ’
הקפה נותן צבע ומוסיף ארומה וטעם שאי אפשר להאמין...
תהנו...
 

ninga 3

New member
עוף בגרגרי חומוס וכרובית - הריח בבית....

העוף מקבל טעמים מהחומוס ומהכרובית - לא תאמינו כמה שזה טעים ועדין...תהנו..גם הצבע חום משגע..
להגיש עם אורז לבן או פתיתים .

חלקי עוף רצויים - נקיים
כרובית קטנה - נקייה ומפורקת לפרחים,
1} אפשר לטבול בביצה טרופה ובקמח - ולטגן
2} אפשר לטבול בביצה טרופה, בקמח או פירורי לחם זהב, להניח על נייר אפיה, ובתנור כ-40 דקות {אני עשיתי
השבוע את הכרובית בתנור, יצא מצויין}

כוס וחצי חומוס מושרה ומורתח פעמיים להוצאת הגזים..}לי יש מבושל בהקפאה מחולק למנות, יצא מעולה}

1 בצל גדול קצוץ גס – להזהיב וגם את חלקי העוף
לתת בסיר שעמיד גם בתנור ולהוסיף: {אני שמתי 5 כרעים
מפורקות}
+ כ-2 כוסות מים רותחים
+ כפית שטוחה כורכום
+ קמצוץ מלח, פלפל שחור {לשים ממש טיפה או להמתין
לרתיחה, ואז להוסיף אם צריך, לי יצא טיפה מלוח}
+ מעט קינמון
+ כף אבקת מרק עוף
+ כף אבקת מרק בצל
+ כפית שטוחה אב' גריל עוף
+ שיני שום שלמים בקליפתם מפוזרים מעל התבשיל.

הסבר מפורט קצת יותר

***אני מתחילה עם הכרובית, טובלת בביצה טרופה ואח"כ בפירורי לחם ומעט קמח בערך כף מניחה על נייר אפיה ולתנור ב-180 מ' כ-40 דקות..

בסיר שיכול לשאת את חום התנור מזהיבה :
1 בצל גדול קצוץ גס – וגם את חלקי העוף
ולהוסיף: {אני שמתי 5 כרעים
מפורקות}
+ כ-2 כוסות מים רותחים
+ כפית שטוחה כורכום
+ קמצוץ מלח, פלפל שחור {לשים ממש טיפה או להמתין
לרתיחה, ואז להוסיף אם צריך, לי יצא טיפה מלוח}
+ מעט קינמון
+ כף אבקת מרק עוף
+ כף אבקת מרק בצל
+ כפית שטוחה אב' גריל עוף
+ שיני שום שלמים בקליפתם מפוזרים מעל התבשיל.

להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה עד שהכל רך...לשפר תיבול.
מוסיפה מים רותחים ותיבול ומביאה לרתיחה, ואז מוסיפה את הכרובית וכוס וחצי גרגרי החומוס שיש לי בהקפאה, אפשר מקופסת שימורים, או מושרה לילה במים, מרתיחה אותם על מנת להוציא את הגזים...

מרטיבים עם כף את הכרובית והגרגרים מכסים ולתנור, במהלך הזמן מוציאה עוד כפעמיים על מנת להרטיב שוב את הכרובית, וכל זה כשעתים..או קצת יותר....
 

ninga 3

New member
עוף עם ערמונים של גילה

עוף עם ערמונים של גילה

מצרכים:
6 כרעיים מופרדים לשניים
קמח רגיל לקימוח העוף
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
5 גזרים קלופים ופרוסים ברוחב 1 ס"מ
2 חבילות ערמונים בואקום מקולפים מוכנים
5 כפות סויה
3 כפות דבש
4 כפות סילאן
כף גדושה חרדל
1/2כוס יין אדום יבש השתמש
1 כף סוכר חום דממרה
כף שטוחה מלח גס
תבלין ברביקיו
גריל עוף
אבקת מרק עוף (אני משתמשת עם "קנור")
פפריקה
שמן קנולה ושמן זית.
3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה – קלופים וחתוכים לפרוסות עבות (2 ס"מ)

אופן ההכנה:
בקערית שטוחה ומרווחת לשים קמח, גריל עוף, אב' מרק עוף, פפריקה, מל"פ. – לערבב.
~לקמח את חלקי העוף.
בסיר גדול הנכנס לתנור, לחמם שמן ולטגן את חלקי העוף עד השחמה, להוציא את חלקי העוף המוכנים לקערה.
לאותו שמן בסיר להוסיף 3 בצלים ולהזהיב, להוסיף 3 כפות שמן זית ושיני שום מעוכים וקצוצים, פרוסות הגזר, לבשל כ-10 דקות תוך כדי עירבוב.
להוסיף את חלקי העוף ולערבב בעדינות
להוסיף תיבול: לערבב בקערית או בכוס גדולה: סויה, דבש, ,חרדל , חצי כוס יין וכף סוכר חום. לערבב ולהביא לרתיחה לכסות ולהשאיר עוד כ-10 דקות על הגז.
לחמם תנור ל- 180 מעלות ולהכניס את הסיר המכוסה לשעה.

להסיר מכסה ולהוסיף בעדינות 2 חבילות ערמונים מקולפים מוכנים, את פרוסות תפו"א, לתוך הרוטב של העוף.

להכניס לתנור ל-50 דקות נוספות.

בתיאבון...תהנו.
 

לינדה7

New member
כרעי עוף בגרגירי חומוס בכמון.

מנה עשירה טעימה בתוספת גרגירי חומוס וניתן להוסיף אורז לבן.

מצרכים:
4-6 כרעים או לפי מנות הסועדים,
4בצלים.
כף שמן,
כף כמון,
כף מלח,
כף אבקת מרק,
כוס מים.
כוס גרגירי חומוס (מבושלים )
3-6 שיני שום.

אופן ההכנה:
לפרוס את הבצלים לפרוסות להניח לתוך הסיר להוסיף את השמן ומעל להניח את הכרעיים (אני מנקה משרה במיץ לימון ~!~!לא להוריד את העור) לתת מין אידוי קל להפוך את הכרעיים להוסיף את התבלינים את הגרגירי החומוס לערבב שהבצל לא ידבק לסיר ! להוסיף את המים לכסות את הסיר להקטין את הלהבה לבשל עד שהעוף רך ומחליף צבע ..

את המתכון הזה אני מכינה כבר הרבה זמן וכל פעם משדרגת מוסיפה לפעמים חציל או קישוא .זו מנה עשירה וטעימה.

בתיאבון לכולםםםםםםםם.
לינדה
 
עוף בזיתים

מצרכים:
6 כרעיים
קופסת רסק עגבניות קטנה
קופסת זיתים מגורענים
מלח פלפל לפי טעם
כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פפירקה חריפה
1 כפית כמון
2 שיני שום
מים רותחים לפי צורך

אופן ההכנה
מסננים את הזיתים מהמים שלהם ומרתחים עם מי ברז שופכים את המים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת

מטגנים שום קטוש מוסיפים רסק עגבניות כל התבלינים מערבבים ומוסיפים מים עד שנהיה רוטב מבשלים 10 דקות
מוספים את הכרעיים (אם חסר מים לכיסוי הכרעיים מוספים עוד מים) מבשלים 45 דקות.
מוספים את הזיתים ומבשלים עוד 15 דקות מכבים את האש....

מצטערת שאין תמונה עובדת דרך הלפטופ היום....
 

נמושקה1

New member
עוף בוודקה ולימון

מה צריך:

4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק

חופן שמיר קצוץ דק

3 כפות סוכר חום

4 שיני שום פרוס

מלח גס

2 כפות שמן

פלפל לבן

4 כפות וודקה


אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.

2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.

3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.

4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.

5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.

6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף

בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )

מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.

בטוחה שתהנו

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2349616
 

נמושקה1

New member
עוף בפריקה

החומרים:

כרעיים של עוף (לפי הסועדים)

4 כפות שמן זית לטיגון הבצל +עוד 4 כפות לטיגון העוף.

4 בצלים קצוצים

1-2 גזרים חתוכים לקוביות

2 כוסות פריקי שטופים ומסוננים

חופן חמוציות

חופן אגוזים קלויים

כפית בהרט

כף סילאן

כף דבש.

מלח

פלפל שחור גרוס

4 כוסות מים.

אופן ההכנה :

לשטוף את הפריקי ולשים במסננת להגרת המים.

מחממים במחבת או בסיר שמן ומטגנים את הבצל.

מוסיפים את העוף מתבלים בבהרט ומטגנים ,מכל צד בערך 7 דקות

מוסיפים את הסילן , הדבש והגזר, מערבבים בעדינות.

מוסיפים את הפריקי ומטגנים עוד כ3 דקות.

מוסיפים את החמוציות. המים מלח והפלפל

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה.ומבשלים כ45 דקות.

להגשה: מפזרים אגוזי מלך קלויים.

תהנו.

את הפריקי אפשר למצוא בבתי הטבע. ובאחריות אם תכינו לא תתאכזבו.

ואם הכנתם ואהבתם (וגם אם לא אהבתם) ספרו.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2458289
בהצלחה
 
למעלה