עוף בפריקה
החומרים:
כרעיים של עוף (לפי הסועדים)
4 כפות שמן זית לטיגון הבצל +עוד 4 כפות לטיגון העוף.
4 בצלים קצוצים
1-2 גזרים חתוכים לקוביות
2 כוסות פריקי שטופים ומסוננים
חופן חמוציות
חופן אגוזים קלויים
כפית בהרט
כף סילאן
כף דבש.
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כוסות מים.
אופן ההכנה :
לשטוף את הפריקי ולשים במסננת להגרת המים.
מחממים במחבת או בסיר שמן ומטגנים את הבצל.
מוסיפים את העוף מתבלים בבהרט ומטגנים ,מכל צד בערך 7 דקות
מוסיפים את הסילן , הדבש והגזר, מערבבים בעדינות.
מוסיפים את הפריקי ומטגנים עוד כ3 דקות.
מוסיפים את החמוציות. המים מלח והפלפל
מביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה.ומבשלים כ45 דקות.
להגשה: מפזרים אגוזי מלך קלויים.
תהנו.
את הפריקי אפשר למצוא בבתי הטבע. ובאחריות אם תכינו לא תתאכזבו.
ואם הכנתם ואהבתם (וגם אם לא אהבתם) ספרו.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2458289
בהצלחה