פינת האוכל העדתי - והפעם מרקים

לינדה7

New member
הודעה לדיירי הפורום.
|כלני

שרשור המרקים העלתי בהודעות נבחרות !!!

תודה לגילוש וליתר הבנות שהשתתפו וכבדו אותנו במטעמם.

לינדה
 

ninga 3

New member
מרק צ'ורבה רומני של אמא בוצי

מרק צ'ורבה רומני של אמא בוצי


ירקות:
1/4 כרוב ירוק – חתוך גס
5 פלפלים - אדום, ירוק, ירקרק(נהריה), כתום, צהוב
קולרבי מקולף
4-5 בצלים ירוקים עם הירוק
1/2 קילו עגבניות – (רצוי לחלוט ע"מ להוריד את הקליפות)
1-2 קישואים (לגרר מעט את הקליפה ולחתוך גס)
שומר – חתוך גס
ראש סלרי
פטרוזיליה, שמיר, עלי סלרי מעט2 גזרים קלופים וחתוכים גס
ירק רומני בשם לושטייאן - כשיש
תבלינים:
פל"מ,
אב' מרק בצל מעט,
אב' מרק עוף מעט
מים כדי כיסוי ועוד ....ואם צריך כמה טיפות מיץ לימון(לפי טעם אישי)

*
כשמבושל מוסיפים אורז מבושל כ-1/2 כוס עד כוס לא יותר שלא תיווצר דייסה

**
אפשר להוסיף בשר בקר, עצמות, חלקי עוף - מבושלים

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
מרק תירס וגזר מהיר הכנה וטעיםםםם

מרק תירס וגזר
פשוט להכנה ומאוד טעים

1/2 סיר מים
שקית תירס סנפרוסט
2 גבעולי סלרי עם העלים
*
לרסק חלקית (עם מיקסר מוט)לאחר רתיחה ראשונה
להוסיף:
4 גזרים – לגרר גס
כף אבקת מרק פיטריות
כף אבקת מרק עוף פרווה
מל"פ

זמן הבישול – 45 ד' עד שעה
אני מבשלת הכל יחד, ולבסוף טוחנת חלקית עם המיקסר מוט.

מרק מהיר הכנה לממהרים...וטעים מאוד....
גילה
 

ninga 3

New member
מרק קישואים מהמם וקל הכנה - חלבי

מתכון המרק אינו שלי, ואין לי שם על מנת לתת לו את הקרדיט המגיע בהחלט...

כנסו לקובץ, היות ואני לא צילמתי ושם יש תמונה של המרק....תהנו.

מרכיבים:
•7 קישואים חתוכים לפרוסות לא דקות
•2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
•1.5 ליטר מרק עוף או
•1.5 ליטר מים רותחים + 1 כף אבקת מרק עוף
• חבילה גבינה להבאש קרי מעושנת הגבינה עם הפרה המחייכת
•פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם
• כף חמאה מלוחה
•בצל ירוק קצוץ דק להגשה.
דרך הכנה:
1.ממיסים את החמאה בסיר מרק, מוסיפים את הבצל, מערבבים היטב ומאדים עד להזהבה קלה של הבצל.
2.מוסיפים את הקישואים, מערבבים היטב וממשיכים לאדות עוד כמה דקות.
3.מוסיפים את מרק העוף ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות, עד שהקישואים מתרככים. מורידים מהאש.
4.מוסיפים את הגבינה וטוחנים הכל בעזרת מטרף יד עד לקבלת מרק חלק.
5.מתקנים תיבול עם פלפל שחור גרוס טרי ומלח.
6.מגישים עם מעט בצל ירוק קצוץ מעל ובגט טרי או קרוטונים טריים.
הערות:
מגישים עם בגט טרי וקריספי. המרק קל ועדין ומתאים לכל ארוחת ערב, לשבועות ובכלל.
תהנו...גילה...(כנסו לראות את המרק ממש מגרה ובא להכינו...בהצלחה.)
 

ladybug4NLP

Active member
ואם תוספו למרק התירס הזה קצת:

רוטב סויה
מיץ לימון (בהתאם לכמות המרק)
כוסברה קצוצה
מעט קורנפלור בלול במים
בצל ירוק פרוס באלכסון

אפשר להגליש פנימה ביצה ולטרוף אותה עד להקרשה

והנה יש לכם מרק תירס ביני

בתיאבון
 

golan heights

New member
מרק עדשים ואטריות


נלקח ממה בלוגריה - http://mablogeria.blogspot.co.il/2010/07/blog-post_17.html

מצרכים

שתי כוסות עדשים אדומות שרויות במים רבים כשעה - מסוננים

שני בצלים גדולים קצוצים דק

שמן זית נדיב לטיגון

כ- 10 כוסות מים

כף גדושה מרק עוף

כף פפריקה אדומה

כף כמון

כוס וחצי אטריות ביצים

~

אופציה: קוביות משני תפוחי אדמה




הכנה

מטגנים את הבצלים, מוסיפים את העדשים

ואת התבלינים מערבבים

מוסיפים את המים ומבשלים כ- 40 דקות
תוך ערבוב מעת לעת

מוסיפים את האיטריות ומבשלים עוד 10 דקות תוך ערבוב

אם בוחרים להוסיף קוביות תפוחי אדמה, מוסיפים אותן
יחד עם העדשים
 
למעלה