פינת האוכל העדתי - והפעם מרקים

ninga 3

New member
פינת האוכל העדתי - והפעם מרקים


אין טוב יותר מאשר בערב קריר להתחמם עם צלחת מרק....אז קדימה תנו לנו את הצלחת הכי הכי טעימה שלכם, ואם יש לכם יותר ממתכון אחד...נשמח מאוד


מרק קיטניות מעולה....
גילה

3/4 כוס עדשים ירוקים
3/4 כוס שעועית לבנה קטנה
3/4 כוס חומוס
3/4 כוס לוביה יבשה - לבנה
1/2 כוס לוביה יבשה אדומה
*
*בסה”כ נחוצים 31/2 כוסות קיטניות, ואפשר לשים מה שרוצים ומה שאוהבים....

להשרות במים במשך לילה לסנן ולשטוף..
למחרת, לבשל בסיר עם מים ולהביא לרתיחה, לסנן לשטוף ולהחזיר לסיר, להביא שוב לרתיחה, שוב לסנן ולשטוף..[זאת על מנת להוציא את מרבית הגזים הנמצאים בקיטניות]

מתחילים בבישול המרק...
ממלאים סיר עם הקיטניות השטופות ומוסיפים פי 3 מים ומבשלים..
במחבת מטגנים 2-3 בצלים יבשים קצוצים עם שמן כמובן, לא הרבה, מטגנים עד קבלת גוון חום, לא לשרוף! לקראת סוף הטיגון להוסיף כ-5 - 4 שיני שום קצוצים דק...להוסיף לסיר הקיטניות..את הבצל והשום ואת המוצרים הבאים:
4 גזרים - טבעות או קוביות
2-3 תפוחי אדמה עם קליפה אדומה -קוביות קטנות.
3 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל שחור,
אבקת מרק עוף, אפשר גם פרווה.
מבשלים כשעתים על להבה נמוכה אחרי שרתח...{לא!!! בסיר לחץ}
לשפר תיבול לפני ההגשה...בתיאבון....גילה
 

ninga 3

New member
מרק שורשים

מרק שורשים מדהים עם בטטות


750 גר’ בטטות קלופות
1/2 ק”ג תפו”א קלופים
6 גזרים קלופים
2 בצלים גדולים
1 פרסה שטופה [גם הירוק הבהיר]
1 שורש סלרי גדול
1 שורש פטרוזיליה גדול או שניים
3 ארטישוק ירושלמי
לקלוף את כל הירקות ולחתוך גס, בסיר עם מים כדי כיסוי, להביא לרתיחה
ולהנמיך את הלהבה, להוסיף תבלינים ולחלום....

התבלינים:
מלח
מעט פפריקה מתוקה/חריפה (לא חייב)
כף אב’ מרק בטעם עוף
כף שטוחה חאואייג’ למרק, לערבב ניתן להוסיף תיבול לפי הטעם....לבשל עד שרך...
לרסק במעבד מזון רגיל או במיקסר מקל, לא לרסק לגמריי, להשאיר גבישי....בתיאבון...!!!

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
מרק פיטריות תפו"א ושום - מדהים


מרק גולש תפוחי אדמה ופטריות


ק”ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות [כ-4-5 ת"א גדולים]
2 סלסילות פטריות שמפיניון טריות [הוספתי 11/2 ס' שמפיניון+10 פטריות מיובשות שיטאקי מיובשות שהשהו שעה במים חמים, הוספתי לסיר עם מי ההשריה]
בצל בינוני-גדול חתוך לקוביות גדולות
מעט שמן זית
3 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
כ- 3 כוסות מים
כ-1/2 כוס יין אדום יבש
אפשרות להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
מעט כורכום ואבקת מרק .
לקשט עם קוביות פלפל אדום ועשבי תיבול קצוצים
לעידון אפשר להוסיף מעט חלב קוקוס או במידה ומעוניינים בחלבי להוסיף שמנת לבישול
.
הערה : אפשר להוסיף עוד סוגי פטריות כגון פטריות שיטאקי טריה או פורטובלו מעט מכמות השיטאקי ואת פטריות היער אותה כמות כמו השמפיניון היות ויש להן פחת בחיתוך של הגבעול העבה
מזהיבים מעט את הבצל ומוסיפים את תפוחי האדמה מערבבים ומוסיפים את הפטריות מערבבים מוסיפים את השום הכתוש מתבלים ומוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה מבושלים .

בתאבון ...גילה
 

ninga 3

New member
מרק לוביה יבשה
מהמטבח הבולגרי

מרק לובייה יבשה יאמי...- מתאים ונפלא לצמחונים...

כ-4 כוסות לובייה יבשה, לברור ולשטוף הייטב.
1-2 בצלים יבשים קצוצים - להזהיב בסיר,
ולהוסיף:
2 פלפלים אדומים מתוקים - מרוסקים במעבד מזון, להוסיף לבצל ולהמשיך באידוי כ-5 דקות(הפעם קליתי תחילה שלושה פלפלים, הסרתי הקליפה ואז טחנתי, היה מדהים)..
מוסיפים את הלובייה השטופה..
2 גזרים חתוכים
2 ת”א קוביות קטנות.
+אפשר להוסיף בשר ועצמות אם רוצים...?!
מים רותחים כדי כיסוי ועוד קצת..
תיבול:

כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה..
להביא לרתיחה, להנמיך האש, ולבשל כ-3/4 שעה...תהנו...גילה בתיאבון..!
 

מ ר י ם 7

New member
מרק יום ראשון

מרק זה אני מכינה כשנשאר לי
חומוס ושעועית מצ'ונט של שבת
מרק שעועית מצ'ונט
מועכים כמה שיני שום
מעט שמן זית +עלי רוזמרין קצוצים
ברגע שהשום ורוזמרין מתחילים להעלות ריח
מוסיפים 2 עגבניות מרסקות
מרתיחים 5 דקות מוסיפים את
השעועית והחומוס מהצ'ונט
מערבבים ומרתיחים 5 דקות
משפרים תבלון
והמרק מוכן.
בתאבון.
 

ninga 3

New member
מרק עוף עשיר וחגיגי של אמא בוצי

*||מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד....
(את המרק הזה בדרך כלל אני מכינה בערבי החג....
או כשיש אורחים חשובים או כשמבקשים...
)
חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים

לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :
2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי
שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חת’ דלעת
2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים, אפשר גם כוסברה.
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה שנייה, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק
להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים.
תהנו.גילה


הגומבוץ עוף
של אמא בוצי(כופתאות מהמטבח ההונגרי, וקיימים סוגים שונים)
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, אך בהחלט מוסיף לטעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..

כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..

קרפעלאך


מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח,
2 ביצים,
2 כפות שמן,
1/4 כוס מים,
1/4 כפית מלח.
אופן הכנת הקרפלאך:
לשים יחד על מנת ליצור בצק גמיש ולא דביק. משהים במקרר כשעה
מרכיבים להכנת מלית הבשר:
250 גרם בשר טחון בקר/עוף מבושלים(אפשר שניהם)
1 בצל קצוץ דק ומוזהב
1 שן שום
פלפל ומלח לפי הטעם
גילה – מעט כבד צלוי/מבושל וטחון
אופן ההכנה:
מוציאים הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים את הבצק לעלה דק ועושים עיגולים בעזרת כוס מתאימה.
שמים במרכז כל עיגול מהמלית שהכנו ומדביקים את השוליים
ממלאים סיר עם ליטר מים ומרתיחים.
מוסיפים כף מלח ומוסיפים את הקרפעלאך .
מבשלים כ- 20 דקות על אש בינונית
שמים במסננת ומקררים...
מגישים את הקרפעלעך בתוך מרק העוף.

תהנו...גילה
 

לינדה7

New member
תודה גילוש על המתכונים...ועל הפינה החמה.


אהבתי את המבחר הגדול למתכונים ..

יותר מאוחר מעבירה את השרשור להודעות מובחרות...

ערב נעים
לינדה
 

אילנית12

New member
מרק קובה סלק עיראקית

לכל שלבי ההכנה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1592965

קובה סלק עירקית/אילנית12
קובה "שוונדר".



קובה ממטבחה של אימי עליה השלום.

מקור ותמונות:אילנית12

כשיש לי זמן וחשק אני מכינה את הכדורי קובה

ומקפיאה בשקיות.

כשבא לי אני מכינה רק את הרוטב.

החומרים בערך ל 15 כדורים

למלית:
200 גרם בשר טחון ,או עוף טחון.(במקור בשר)
כמה עלים של פטרוזליה וכרפס קצוצים
1 בצל קצוץ וסחוט
מלח
פלפל שחור
בהרת לקובה
מעט פפריקה חריפה(.לא חובה)
למעטפת:
2 כוסות סולת(200 cc)
חצי כפית מלח
1 כוס מים (200 cc)

לרוטב:2 סלקים פרוסים ואחד מגורד(סה"כ 3 )-לעיתים אני מוסיפה עוד סלק מגורד אם אני מבחינה שהרוטב לא מספיק אדום.
תבלין בהרת לקובה
מלח
פלפל שחור
מיץ מלימון שלם
כפית סוכר.
הוראות למעטפת:

שופכים את הסולת לקערה,מוסיפים את המלח והמים,ולשים,העיסה צריכה להיות גמישה,אם היא קשה להוסיף מעט מים,אם היא רטובה
להוסיף מעט סולת.

הכנת המילוי:
מערבבים את כול החומרים בקערה.
ומתחילים למלות את הקובות.:לוקחים חתיכה ומשטחים כמה שיותר דק ,ליצור גומה,לשים את תערובת הבשר ולסגור ולגלגל לכדור בידיים רטובות.
(אני הייתי מרטיבה את הידיים מידי פעם.)
הרוטב:
להרתיח מים להוסיף את הסלק והתבלינים.
להחליק את הקובות בעדינות ,המים צריכים לכסות את הקובות.
לבשל 10 דקות אש בינונית,ואחר כך 20 דקות על אש נמוכה.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך,הטעם צריך להיות מעט חמצמץ.
אוכלים בתור מרק,או עם אורז לבן

הערות: המעטפת צריכה להיות דקה,אחרת הקובה יוצאת קשה ולא טעימה.

בתיאבון./אילנית12



טיפים במטבח שנוסו על ידי:

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1869509
 

mmw2008

New member
בא לי מרק כזה עכשיו! ואני בכלל לא מחובבי

הסלק חחח..זה נראה ממש טעים!
 

אילנית12

New member
"דאל"-מרק עדשים הודי


"דאל" מרק/תבשיל עדשים הודי מבית בעלי
מקור ותמונות:אילנית12

יש כמה וורסיות לתבשיל הזה ,קבלו אחת מהן.
מרק טעים ומשביע.
צבע המרק צריך להיות צהוב.
יוצא כמות גדולה אפשר להשתמש בחצי כמות.


החומרים:
2 כוסות עדשים צהובות (מוכרים בחנויות המזרח הרחוק או בחנות תבלינים הודים .מצורפת תמונה בבלוג )אשר נשטפו היטב במים
1 בצל גדול קצוץ
שיני שום חצויים לפי הטעם אני שמה בערך 4 שיניים גדולות (אפשר גם קצוצים)
נשתמש בשום לקראת הסוף.
1 עגבניה קטנה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות(לא הכרחי )
קורט פפריקה חריפה
רבע כפית פפריקה מתוקה
קורט אבקת ג'ינג'ר
1 כפית כורכום
מלח(בסוף)
לקישוט:חופן כוסברה טרייה ,מי שלא אוהב אפשר פטרוזליה (לא הכרחי)
הכנה:
1. משקיפים את הבצל עם שמן (לא להשחים). מוסיפים את העדשים המסוננות. מערבבים.
2. מוסיפים את העגבניות, ואת התבלינים. חוץ מהמלח .מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי מערבבים היטב וממתינים לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה להעביר לאש קטנה,לעיתים קרובות לפתוח את הסיר ולערבב(ולבדוק אם לא חסר מים). לבשל בערך 40 דקות. את המלח להוסיף לפני סוף הבישול.
העדשים סופגים את המים לכן במשך הבישול יהיה צורך להוסיף שוב מים רותחים.
4 . 10 דקות לפני שמכבים את הגז והעדשים התבשלו ,לטגן את השום עם מעט שמן במחבת משני הצדדים,חשוב לא לשרוף אותו אלא רק להזהיב.
5. לשפוך מיד את התערובת של השום והשמן,לתוך סיר העדשים ולערבב.
לטעום ולתקן תיבול אם צריך.
הערות:
לאחר יום במקרר המרק מסמיך מאוד ובכדי לחממו יש צורך להוסיף מעט מים.
יוצאת כמות גדולה, אפשר להכין חצי כמות.
אם לא משיגים עדשים צהובות ,ניתן להשתמש באדומות

בהצלחה.
אילנית12
 

ladybug4NLP

Active member
עדשים צהובות של הודים נקרא צ'אנה דאל

chana dahl
(לא להחליף עם אפונים חצויים שגם הם באים בצבע צהבהב בהיר).
מאד טעים ובעל ערך גליקמי ממש נמוך (27) כך שמתאים מאד כתוספת פחממתית לסוכרתיים.

ובאותה הזדמנות אילנה - אני מאד אוהבת אכול הודי.
יש לך מתכון טוב לצ'אטני פטרוזיליה?
תודה ושבת שלום
 

אילנית12

New member
תודה רבה,קבלי מתכון לצ'אטני

נענע וכוסברה (לדעתי ניתן להחליף לפטרוזליה במקום כוסברה.)



צ'אטני מטבל הודי חריף אפשר לכנות אותו הסחוג של ההודים.

מקור ותמונות:אילנית12

לרשומה המלאה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1997300



את המתכון הבאתי פעם אבל עורכת כמה שינויים קלים

להודים יש המון סוגים של צ`אטני: של מנגו,תפוחים,עגבניות לימון,ואפילו קאשו
בינתיים קבלו את הנפוץ והקל ביותר:של כוסברה ונענע.

ההודים אוכלים אותו עם בטטה וואדה כדורי תפו"א,באג'יה ירקות בבלילת קמח חומוס ועוד

המתכונים נמצאים בבלוג בקטגוריה המטבח ההודי.

אפשא לאכול אותו גם עם אורז,או כל מאכל.

ניתן לחלק למנות ולהקפיא.

אני מכפילה כמויות.

החומרים:

1צרור גדול של כוסברה


שום טרי לפי הטעם


נענע טריה בערך חצי צרור


ג`ינג`ר טרי ,חתיכה קטנה חתוכה לרצועות


פלפלים ירוקים חריפים ללא הגרעינים הלבנים כמות לפי טעמכם.


קוקוס טחון בערך 5 או 6 כפות(בסוף)

שמן בערך כף (בסוף)כמון


מיץ מלימון טרי בערך 2 לימונים או לפי טעמכם

מלח



ההכנה:לשים ביד כפפות כשבאים במגע עם הפלפלים.

קוצצים את הנענע והכוסברה(רק את הפרחים),מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהקוקוס והשמן.
שמים בבלנדר או מעבד מזון או במכונת בשר
(אם החומרים לא מתגבשים להוסיף בהדרגה עוד מיץ לימון.)

התערובת אמורה להיות חלקה.

להעביר לקערה עמוקה ולהוסיף את הקוקוס השמן ולערבב ולטעום אם חסר לימון או מלח.

משיחה מבנות משפחתו של בעלי הן אומרות שאפשר לקחת קוקוס טרי לחתוך לחתיכות קטנות קטנות ולטחון עם שאר המרכיבים.במקום פתיתי הקוקוס הטחון.

מתכוונת ליישם את זה.

המלצה על ספר :

פשטידות בקלי קלות של דנית סלומון וגם מתכון שהקלדתי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1996678
 

ladybug4NLP

Active member
תודה-בצ'אטני פטרוזיליה שאני אוכלת במסעדות

הודיות אין זכר פקוקוס בשום צורה
 

ladybug4NLP

Active member
כמובן צריך להיות כתוב: "קוקוס"

ועוד שאלה למוצ"ש:
חלב קוקוס/מי קוקוס/קרם קוקוס - אם פותחים את הפחית כמה זמן אפשר לשמור ואיך לשמור.

אני פותחת, משתמשת קצת ואחרי יופ זורקת

ואיזו חברה הכי טעים אוטנטי?
תודה
 

אילנית12

New member
"שורבה"-מרק עגבניות עיראקי


http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1625539

מרק עגבניות עוף ואורז
"שורבה"-מרק בסגנון עיראקי.


מקור ותמונות:אילנית12

חומרים:
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות רסק עגבניות
2 עגבניות אדומות מגורדות בפומפיה ללא הקליפה.(אני חוצה אותן ל2 ומגרדת)
מלח
פלפל שחור
קורט הל(לא חובה)
קורט אבקת מרק עוף
כ4 שוקיים או חלקי עוף אחר.
חצי כוס אורז שטוף ומסונן.
הכנה:
מזהיבים את הבצל בשמן קנולה,מוסיפים את העוף,ומטגנים אותו עד שהוא משנה את ציבעו.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב.
מוסיפים בערך 4 כוסות מים רותחים(תלוי בסמיכות שאתם אוהבים)
מנמיכים להבה,ומבשלים כחצי שעה.

מתאים לימי החורף הקרים

בהצלחה/אילנית12.


מנפלאות פרי הרימון-כתבה על סגולות הרימון:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2149935
 
למעלה