יהודית לוי הספיקה כבר להכין ושלחה תמונה .התמונה בבלוג
מרק חיטה
מרק חיטה/חמין חיטה.
מרק סמיך טעים ומשביע לימי החורף.
מקור ותמונות:אילנית12 ויהודית לוי
הביצה מאוד טעימה בבוקר למחרת היא משחימה יפה.
יש לא מעט גירסאות לחמין/מרק הזה.
הכמות גדולה.
מרק סמיך סמיך אפשר עם בשר או חלקי עוף
החומרים:סיר רחב ועמוק
1 1/2 כוסות חיטה ,בוררים אותה שוטפים אותה ומשרים אותה לילה בסיר מכוסה עם מים מהברז.לאחר מכן שוטפים ומסננים.
1/2 ק"ג בשר או חלקי עוף לעיתים משלבת את שניהם (אני משתמשת בבשר טרי)את הבשר חותכים לפרוסות או קוביות.
1 בצל קצוץ דק
כ 2 שיני שום טרי קצוץ דק או יותר לפי טעמכם האישי.
1 כף גדושה רסק עגבניות
תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או תפו"א קטנטנים
לא חייבים אבל זה מוסיף.
ביצים.
מים רותחים
תבלינים:
אני שמה כ1 כפית כמון, אבקת מרק עוף או כורכום בערך 1 כפית שטוחה
מלח,פלפל שחור,1 כף גדושה פפריקה מתוקה או חריפה.
כל התבלינים לפי טעמכם.
הכנה:
מטגנים עם מעט שמן את הבצל והשום עד להזהבה קלה בלבד,להוסיף את הבשר או העוף מטגנים והופכים עד שהבשר משנה צבע.
מוסיפים את החיטה,התבלינים,התפוחי אדמה מערבבים
מוסיפים מים רותחים הוספתי כ 5 כוסות בהתחלה.
במשך הבישול החיטה סופגת את המים.
את הביצים אני מרתיחה כמה דקות שוטפת ומעבירה לסיר המרק.
מעבירים לפלטה ומבשלים בערך כ6 עד 8 שעות.(אפשר יותר אבל צריך לבדוק לעיתים קרובות)
מדי פעם יש צורך לערבב ולבדוק אם המים לא התיבשו.
אני הצטרכתי להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים אחרי כמה שעות.אתם תבדקו אם צריך.
שימו לב:המרקם בסוף צריך להיות דייסתי ולא מימי כמרק.
לפני ההגשה טועמים אם חסר מלח.
בהצלחה./אילנית12
לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...אם אהבתם שתפו בפייסבוק.
הנה התמונה שיהודית לוי צ`יפרוט הספיקה להכין
ושמה בפייסבוק.
יהודית:
"החיטה כבר במים , בזכותך יהיה לנו חמין חיטה מחר במקום בשבת, למה מחר? בשבת אני לא בבית"
"אילנית יצא פצצה טעימה מאד, כל בני הבית ברכו אותך"(יהודית)