עוגת השבת שלי.ספרו לנו

נמושקה1

New member
עוגת השבת שלי.ספרו לנו

איזו עוגה אתם מכינים לשבת.
נשמח למתכונים מלאים ותמונות יוסיפו המון
נשמח לשיתוף פעולה מצידכן.
יום טוב לכולם
בריאות

טובה
 

pirge

New member
נמושקה יקירתי

תודה על הפירגון והשיתוף בתמונה.
מי שירצה את המתכון מכיר את האתר שלי ובוודאי ימצא אותה. שימשיך להיות לכולם טעים.המשך יום רגוע ונפלא.
 

ninga 3

New member
גביניות של קרין גורן

גביניות של קרין גורן


כמות: 24 גביניות

חומרים לבצק:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 שקית שמרית (25 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
3 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
120 גרם חמאה מומסת, פושרת
1 כפית מלח

למלית גבינה וצימוקים:
500 גרם גבינה לבנה יבשה 5% שומן (למשל "טוב טעם")
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
2 כפות קורנפלור (20 גרם)
20 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס צימוקים (75 גרם)

לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ושמרית.
מוסיפים סוכר, חלב, חלמונים, קליפת לימון, חמאה מומסת ומלח ומעבדים 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ורך למדי.
מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה).

מכינים את מלית הגבינה:
מערבבים גבינה, סוכר ,סוכר וניל, תמצית וניל, חלמונים, קליפת לימון וקורנפלור ומערבבים היטב לתערובת חלקה. מערבבים פנימה חמאה מומסת וצימוקים. שומרים במקרר עד השימוש.

מרכיבים ואופים:
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה למשטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מיישרים את השוליים וחותכים לריבועים שווים (בגודל 10 ס"מ בערך).
שמים במרכז כל ריבוע כף גדושה מהמלית, וסוגרים באופן הבא: מקפלים פינה אחת מעל גבעת הגבינה, ומקפלים את הפינה הנגדית כך שתכסה את קצה הפינה הראשונה. מקפלים פינה שלישית מעליהן, ואת הפינה הרביעית מעל הכל – אמורה להתקבל מעטפה כמעט סגורה לגמרי (זה בסדר אם מלית הגבינה קצת מציצה).
מניחים את המעטפות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומניחים לתפיחה עד שהמעטפות כמעט מכפילות את נפחן.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מברישים בעדינות בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות, עד שהגביניות זהובות (גם בתחתית) מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 

ninga 3

New member
עוגה לקפה שלי

עוגה לקפה משודרגת.ומהממת... גילה


בצק בחוש:{לשתי תבניות אינגליש ארוכות}
200 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
לערבל יחד חזק בקערת המיקסר...ולהוסיף:
4 ביצים [זו אחר זו[
- 3-2 כפיות תמצית ווניל

4 כוסות קמח תופח + כפית שטוחה מלח
+כפית שטוחה סודה לשתיה באבקה - לערבב יחד בקערה לחוד.
2 יוגורט + כ-1/3 כוס חלב.

להוסיף את הקמח והיוגורט לסירוגין, ולבסוף לדלל עם חלב...

לשתי תבניות אינגליש מתאימים נייר אפיה, ויוצקים 1/4 כמות בצק לכל תבנית.....
סירופ שוקולד - מזליפים בנדיבות, ובכל פינה...

ציפוי:
כף גדושה קקאו
כפית אבקת נס קפה + 1/2 כפית קינמון
2 כפות סוכר
שקית ווניל
כוס אגוזים קצוצים
מפזרים את מחצית הציפוי על השוקולד בשווה בין שתי התבניות, מכסים עם 1/4 בצק נוסף לכל תבנית, ומעל מפזרים רק ציפוי באופן שווה בין שתי התבניות...
אופים יחד בחום בינוני 180 מעלות, כ-35 דקות

תהנו....גילה
 

לינדה7

New member
עוגת השבת שלי


בתמונה עוגות אישיות ..

עוגה קלה להכנה וטעימה ...

מצרכים:
==========
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
3/4 כוס שמן
כוס מים רותחים
4כפות ממרח תמרים
כף נס-קפה
2כפות קקאו.
1שקית אבקת אפיה
1סוכר וניל
3/4 1 כוסות קמח רגיל..

אופן הכנה:
===========
לקערה להכניס את הסוכר ואת הביצים לערבב היטב ..להוסיף את השמן ולערבב ...בקערה קטנה יותר להוסיף את התמרים את הנס קפה ואת הקקאו לערבב להוסיף את המים הרותחים לערבב ולהניח בצד.

להוסיף לקערה הגדולה את הקמח ואת הסוכר וניל ואת אבקת אפיה ואת העיסה של (הקערה הקטנה ) לערבב לשמן 2תבניות של אינגלש קייק או תבניות אישיות .לאפות לבחום של 170 מעלות עד שהמאפה משתחרר מדפנות התבנית ..או לבדוק עם קיסם...
להוציא את העוגה מהתנור לזלף מעל סירופ מייפל או קרם שוקולד .

עוגה טעימה ותמיד יש לי במקפיא לשעת הצורך ..

לינדה .


 

רותי410

New member
עוגת גבינה - מתכון בסיסי של

דודו חמוד - עם שינויים והתאמות שלי.
הכנתי ב-2 א' קייק
מתכון לעוגת גבינה

עוגת גבינה משופצרת – בסיס של דודו חמוד עם שינויים שלי


המצרכים:
(לשתי תבניות א' קייק)

- 750 גרם גבינה 5%
- 2 שמנת חמוצה (אחת לציפוי)
- 2 סוכר וניל (אחת לציפוי)
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים מופרדות
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף אינסטנט וניל

ההכנה:

- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר.
- מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת.
- מערבבים את הגבינה עם 1 מכל שמנת ועם 1 שקיק סוכר וניל.
- מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את 2 כפות הקורנפלור דרך מסננת – ומערבבים תוך הקפדה שלא יישארו גושים. מוסיפים את אינסטנט הווניל ומערבבים טוב-טוב.
- מוסיפים את החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
- יוצקים לתבניות, מכניסים את התבניות לתבנית גדולה עם מים רותחים ומכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות.
- אופים עשר דקות ומנמיכים את החום ל-165-170 מעלות. אופים עוד כשעה.
- עשר דקות לפני תום האפייה מוציאים את העוגות, ומורחים עליה את מכל השמנת החמוצה שעורבבה עם שקיק סוכר וניל. מחזירים לתנור לעוד כעשר דקות אפייה. [אם רוצים למרוח גנאש שוקולד - מכינים גנאש משמנת מתוקה + 100 גרם שוקולד ואחרי שהעוגה מתקררת יוצקים עליה את הציפוי]
- פותחים מעט את דלת התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור.

בתמונה: עוגת גבינה של דודו חמוד + רעיון של פירגה להוסיף שוקולית ולעשות אותה עוגת גבינה משוישת.
למעלה ציפוי גנאש שוקולד מריר.
 

לינדה7

New member
עוגת תפוזים



פורסם ב-21 בפברואר 2013, 19:31 במדור עוגות ועוגיות

עוגת תפוזים מי לא אוהב שיקום....



המצרכים :

6ביצים

כוס וחצי סוכר.

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

2וחצי כוסות קמח תופח (או רגיל עם כף אבקת אפיה)

קליפת לימון וקליפת תפוז.

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים (לבן) לקצף מוקשה להוסיף בהדרגה להוסיף כוס סוכר.ולהמשיך להקציף,

להוסיף את החלמונים לקצץ להמשיך להקציף להוסיף את השמן ולאחר מכן את המיץ לערבל להוסיף את הקמח ואת

יתר החומרים לשמן 3 בתבניות של אינגלש קייק לפרוס תפוז שלם לפרוסות דקות ולהניח על התבנית לשטח את העיסה

לאפות בחום של 180 מעלות כ30 דקות או עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא יבש.

אחרי שבעוגה יוצאת מהתנור לשפוך עליה בזילוף סירופ מייפל ....או לחכות שתקרר ולפזר אבקת סוכר...

עוגה רכה עסיסית ומאוד טעימה..

עוגה לשבת

באהבה ענקית ממני.
לינדה
 
כל העוגות כל כך שוות

אני מאוד רציתי להכין עוגת טורט עם קרם ותותים אך כשהגענו לשוק וראינו את מחירי התות ירדתי מזה...
מחר אחליט כנראה שזה יהיה בצק פילאס ממולא בתפוחי עץ
 
למעלה