עוגת גבינה - מתכון בסיסי של
דודו חמוד - עם שינויים והתאמות שלי.
הכנתי ב-2 א' קייק
מתכון לעוגת גבינה
עוגת גבינה משופצרת – בסיס של דודו חמוד עם שינויים שלי
המצרכים:
(לשתי תבניות א' קייק)
- 750 גרם גבינה 5%
- 2 שמנת חמוצה (אחת לציפוי)
- 2 סוכר וניל (אחת לציפוי)
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים מופרדות
- 2 כפות קורנפלור
- 1 כף אינסטנט וניל
ההכנה:
- מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ½ כוס סוכר.
- מקציפים את החלמונים עם חצי כוס סוכר הנותרת.
- מערבבים את הגבינה עם 1 מכל שמנת ועם 1 שקיק סוכר וניל.
- מוסיפים את החלמונים לתערובת הגבינה ומערבבים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את 2 כפות הקורנפלור דרך מסננת – ומערבבים תוך הקפדה שלא יישארו גושים. מוסיפים את אינסטנט הווניל ומערבבים טוב-טוב.
- מוסיפים את החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול כדי לא לשבור את הקצף.
- יוצקים לתבניות, מכניסים את התבניות לתבנית גדולה עם מים רותחים ומכניסים לתנור שחומם לחום של 200 מעלות.
- אופים עשר דקות ומנמיכים את החום ל-165-170 מעלות. אופים עוד כשעה.
- עשר דקות לפני תום האפייה מוציאים את העוגות, ומורחים עליה את מכל השמנת החמוצה שעורבבה עם שקיק סוכר וניל. מחזירים לתנור לעוד כעשר דקות אפייה. [אם רוצים למרוח גנאש שוקולד - מכינים גנאש משמנת מתוקה + 100 גרם שוקולד ואחרי שהעוגה מתקררת יוצקים עליה את הציפוי]
- פותחים מעט את דלת התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור.
בתמונה: עוגת גבינה של דודו חמוד + רעיון של פירגה להוסיף שוקולית ולעשות אותה עוגת גבינה משוישת.
למעלה ציפוי גנאש שוקולד מריר.