חמין עדתי - פינה חדשה

ninga 3

New member
חמין עדתי - פינה חדשה


התבקשתי ע"י המנהלות לפתוח שרשור "חמין" של כל העידות, כל אחת מתבקשת לתת מתכון אחד או יותר שנוסה ואהבו כמובן...ונחגוג יחד....יאללה לעבודה...


חמין שלי ~ גילה


המרכיבים:
3-4 עצמות בקר (מח, סוכר – אפשר שניהם)
נתח שלם בקר, שפונדרה, שריר הזרוע וכד'
2-4 פולקס הודו נקבה
כוס וחצי שעועית חומה ומנומרת
כוס גריסי פנינה
1-2 ראשי שום שלמים בקליפתם חצויים
6-7 חצאי תפו"א בגודל בינוני-קטן
5-7 ביצים – מבושלים תחילה לחוד.
קישקע 1-2 – מניחה בסיר ומכסה במים, מבשלת כך על להבה נמוכה, עד שהקישקע מתנפח – מכבים.
2-3 בצלים גדולים
1-2 ראשי שום
2 גזרים

תיבול:
כף גדושה פלפל שחור גרוס
2 כפות מלח גס
2 כפות אבקת מרק עוף
2-3 כפות דבש או סילאן
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית שטוחה קפה שחור , ללא תוספת הל וכו'.

אופן ההכנה:
בסיר גדול מאד, שמיועד לחמין לטגן בשמן 2-3 בצלים גדולים ו-2 גזרים חתוכים לעיגולים.
להוסיף עצמות, הקיטניות ולערבב, להוסיף את נתח הבשר, הפולקס, למלא מים רותחים ולהביא לרתיחה.
להוסיף תיבול חוץ מהקפה
מוסיפים תפו"א – מפזרים גם את הביצים
מניחים מזהירות את הקישקע והקוגל, מוסיפים מים רותחים אם יש צורך ומביאים שוב לרתיחה...
מוזגים מעט רוטב לצלוחית ומערבבים עם כפית הקפה, מחזירים בזילופים לסיר ומערבבים כמה שניתן.
מכסים...ולתנור ב-130 מעלות מכניסת השבת עד למחרת.

טיפ מצויין: - למחרת בדרך כלל נשאר לי רוטב(נוזלי הצ'ולנט) כשמתקרר מחלקת לקופסאות פלסטיק ומקפיאה, הרבה פעמים יוצא לי להוסיף את הרוטב לכל מיני תבשילים וזה נמצא בהשג ידי...
 

ninga 3

New member
טבית - חמין עירקי טעיםםםםם


קיבלתי מחברה לפני מספר שנים מתכון לחמין עירקי, שידרגתי מעט והילדים לא מפסיקים לבקש שאכין אותו, שישי זה אכין לבקשתם...


טבית
- חמין עירקי שמתאים לקור הזה ומעלה חיוך על פני כולם.

בסיר שנכנס גם לתנור...
2 בצלים גדולים לקצוץ - להזהיב ולהוסיף..
2 עגבניות אדומות גדולות ויפות קצוצות קטן - כמו לסלט [השתמשתי בחצי קופסא של עגבניות חתוכות לקוביות]

לשים בצלוחית:
1/4 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה וחריפה
כף גדושה אב' גריל עוף
כף אבקת מרק עוף [ג]
מעט כורכום
לערבב, למרוח את חלקי העוף, ולהניח על העגבניות, לבשל כ-רבע שעה.[את שארית ממרח העוף להשאיר בצד]

לשים בקערה עמוקה:
3 כוסות אורז או יותר...רטוב, שטוף ומסונן
כף מלח
2-4 כפות רוטב סילאן
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כפית קפה שחור
כף אבקת מרק בצל
=
לערבב היטב הכל, ולשפוך על העוף.
2-3 בטטות קלופות ופרוסות עבות, למרוח את שארית ממרח העוף, להניח מעל האורז.
3-5 תפו"א כנ"ל.
ביצים שהרתחתי מבעוד מועד..[כדי שיקבלו צבע חום במהלך הבישול]

מים רותחים לשפוך מסביב עד לגובה האורז.

לסגור עם נייר כסף את פתח הסיר, ולהניח מעל מכסה, - לבשל על להבה נמוכה 20 דקות בדיוק - לכבות את האש.

המשך בישול בתנור כ-12 שעות ב-100 מעלות, ויוצא נהדר.
אפשר גם לאפות ב-160 מ' 4-5 שעות.
בהצלחה.

הערות: (גילה) אני מוסיפה פרוסות עבות של תפו"א (קליפה אדומה) כנ"ל בטטות, טובלת בשארית המישרה ומניחה מסביב לפתח הסיר, וביצים קשות שהתבשלו תחילה כ-10 דקות והופכות לחומות במהלך הבישול.
אם מתבשל כל הלילה, מכניסה תפוחי אדמה בינוניים שלמים.
 

רותי ב2

New member
נקרא מעולה,סליחה,לא מוזכר איך לטפל בעוף,

גילה שלום,את יכולה בבקשה לפרט איך לטפל בעוף?איזה חלק?האם אני יכולה להשתמש ב"פרפר" של חזה?תודה מראש על העזרה
 

ninga 3

New member
רותי יקרה - כנסי בבקשה

כפי שכתבתי - לשים בצלוחית:
1/4 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה וחריפה
כף גדושה אב' גריל עוף
כף אבקת מרק עוף [ג]
מעט כורכום
לערבב את התבלינים, ולמרוח את חלקי העוף, ולהניח בסיר על העגבניות, לבשל כ-רבע שעה.[את שארית ממרח העוף להשאיר בצד]
אני משתמשת בכרעיים (ירכיים ושוקיים), לא ניסיתי חלקים אחרים, אם את מנסה ספרי לנו, חוץ מזה חזה עוף הוא לא כל כך עסיסי כמו הכרעיים, ממש לא יודעת מה להציע לך...ואם בכל זאת את משתמשת בחזה עוף, תוסיפי מעט יותר שמן, כדי שהחתיכה לא תתייבש, ולבשל פחות זמן.
מקווה שעזרתי...גילה.
 

רותי ב2

New member
גילוש,עוד שאלה (סליחה :))

האם צריך לבשל את האורז לפני?
כמובן שאדווח כשאכין לעצמי. לא חושבת שילדיי יאהבו.
 

ninga 3

New member
היי רותי - כנסי

לא חמודה את האורז שמים כפי שהוא מהאריזה, בקערה שוטפים כמה פעמים(מערבבים עם האצבעות או עם כף, ואז אם משהו פסול הוא צף ומסירים אותו) ומשאירים אותו רטוב, אליו מוסיפים את שאר התבלינים מערבבים ושמים על העוף...
את יכולה לשאול כמה שתרצי, אני אענה לך או מיד או כשאחזור מהעבודה או למחרת...אל דאגה...
בהצלחה.
 

ninga 3

New member
חמין מקרוני של אהרוני


מעולה...
מצרכים:
12 שוקי עוף, ללא העצם
1 בצל סגול גדול, פרוס
מעט מלח גס ופלפל
3 תפוחי אדמה, פרוסים לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ
4 כפות שמן זית
1 חבילת ספגטיני, דקים
1/2 כוס פירורי לחם

אופן הכנה:
מתבלים את שוקי העוף במלח ופלפל. מחממים שמן זית במחבת.
מכניסים את השוקיים למחבת ומוסיפים את הבצל, ממליחים ומפלפלים ונותנים לשוקיים להיטגן ולהשחים.
מבשלים את האטריות במים עד מידת עשייה אל-דנטה, מסננים היטב ומעבירים לקערה, מזליפים מעל האטריות מעט שמן זית, מלח, פלפל ואת פירורי הלחם, מערבבים הכל באופן יסודי.
שמים שמן זית בסיר רחב עם תחתית עבה, ממליחים ומפלפלים את פרוסות תפוחי האדמה ומסדרים אותן בסיר בצורת פרח.
ממליחים ומפלפלים שוב את תפוחי האדמה וממשיכים בטיגון עד שהם משחימים מלמטה.
לאחר שתפוחי האדמה השחימו מצידם התחתון, מסדרים את השוקיים והבצל בשכבה אחידה מעליהם.
שופכים את האטריות מעל הכל, מורידים את הסיר מהאש, משטיחים ומהדקים את האטריות לשכבה אחת.
גוזרים עיגול מנייר אפייה בגודל הסיר, משמנים אותו משני צידיו ומניחים מעל שכבת האטריות.
סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לשעה.
ניתן להוציא את הסיר אחרי שעה, או להנמיך את החום ל-120 מעלות ולהמשיך האפייה עוד 2-3 שעות.

תהנו...
גילה
 

ninga 3

New member
חמין מקרוני נוסף של ישראל אהרוני


חמין מקרוני מהתוכנית של אהרוני (שיעור פרטי)

המצרכים:
10-12 פולקס עוף – משוחררים מהעצם ועם העור
בצל גדול קצוץ
100 גרם חזה אווז מעושן – קוביות קטנות
1/2 קילו בקר טחון
פלפל, מלח
פירורי לחם

חב' מקרוני – לבשל רגיל לפי הוראות היצרן לסנן ולבזוק מעל מעט שמן (כדי שלא ידבק)
2 תפו"א קלופים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ לאורך.

אופן ההכנה:
במחבת גדולה להזהיב את הבצל ולהוסיף את קוביות האווז
להוסיף את הבקר הטחון עד שינוי הגוון ולתבל – לסגור האש ולצנן

ממלאים כל פולקה וסוגרים בעזרת קיסם עץ, מטגנים את כל הפולקס יחד, את שארית המילוי מערבבים עם המקרוני עם פירורי לחם כ-1/2 – 3/4 הכוס.
לוקחים סיר עמוק ומניחים על תחתית הסיר את פרוסות תפו"א בצורת פרח.
שופכים מעל מחצית המקרוני ומסדרים מעליהם את הפולקס (לא צמודים לדפנות הסיר, שם דוחפים מקרוני)
מעל שמים את שארית המקרוני, מהדקים ובתנור 10-12 שעות ב-120 מעלות..

הופכים וחותכים כמו עוגה – הכל בצבע חום משגע.
*****************************************************
1 חבילה ספגטי (כך במקור ללא מידה מדוייקת וגם לא ברור למה קוראים לזה מקרוני ומשתמשים בספגטי...)
12 שוקי עוף ללא עצם (למילוי).
250 גר' בשר בקר טחון
100 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות

4 תפוחי אדמה פרוסים לאורכם
1 בצל ירוק קצוץ דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
5 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן ומסננים. (עד כמה שזכור לי בעלת המתכון הוסיפה מעט שמן למניעת הדבקויות אבל במתכון זה לא מופיע).
מאדים את הבצל בשמן הזית כשלוש דקות. מוסיפים את חזה האווז וממשיכים לטגן עד שהוא שחום ופריך מעט. מוסיפים את הבשר הטחון, מלח ופלפל ומטגנים עד שהבשר מפורר ושחום לגמרי. מקררים. מוסיפים לתערובת 2 מתוך 5 הכפות של פירורי הלחם.
מערבבים רבע מתערובת הבשר הטחון ו- 3 כפות פירורי לחם עם הספגטי.
ממלאים את השוקיים ב- 3/4 מתערובת הבשר הטחון שנשארה סוגרים ומהדקים בקיסם.
מטגנים את השוקיים במחבת עם שמן זית עד שהן שחומות. מקררים מעט ושולפים מהשוקיים את הקיסמים.
שמים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מחצית מכמות האטריות ומהדקים. עליהם שמים את השוקיים בצפיפות ועליהם את שכבת האטריות הנוספת. מהדקים. יוצקים לסיר, סביב, סביב את השומן בו טוגנו השוקיים.
מכסים את הסיר, שמים בתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות למשך הלילה.
הופכים את הסיר אל צלחת הגשה ופורסים את המאפה כמו עוגה.

תהנו...גילה
 

לינדה7

New member
מתכון חמין גריסים של גיסתי




המצרכים:
===========
2 כוסות מלאות גריסים

תפוחי אדמה בינוניים, (אחד לכל סועד בערך)

ביצים, אחת לכל סועד ,

נתחי עוף כמספר הסועדים,

או לחילופין, בערך קילו בשר לחמין,

מלח, פלפל, כורכום או חוואייג'

3 =בצלים פרוס ים לטבעות ,

שמן לטיגון

4 תמרים מגהול (התמרים הגדולים והבשרניים)

אופן ההכנה:
===============
רוחצים את הגריסים

מחממים שמן בסיר רחב

מטגנים בו עד להזהבה את נתחי העוף, או עד להשחמה את נתחי הבשר ,

לקראת סוף הטיגון מוסיפים את טבעות הבצל וממשיכים לטגן עד שגם הבצל יוזהב ,

קולפים את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר, ממשיכים לטגן/לערבב כמה דקות ,

מוסיפים לסיר את הגריסים ,

ממלאים מים רק עד כדי כיסוי ,

מוסיפים מלח ותבלינים, ומערבבים ,

שוטפים את הביצים (יש המעדיפים קודם להרתיח אותן בנפרד, אבל אין חובה ) ומוסיפים לסיר ,

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ -30 דקות, עד שרוב המים נספגים ,

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכניסים את הסיר לתנור.

כעבור כשעה מנמיכים החום ל - 100 מעלות, ופותחים את הסיר שוב רק למחרת בבוקר, כדי לבדוק איך עבר עליו הלילה. השכבה העליונה

אמורה להיות שחומה ודי יבשה. אם נראה כאילו הסיר כולו התייבש, מוסיפים לו חצי כוס מים רותחים ששופכים אותם מסביב, קרוב לדופן

הסיר.

אם מסיבה כל שהיא החמין טובע בנוזלים, אתם בצרות. צריך לנסות לנקז אותם החוצה, בכף, ולהחזיר לתנור לייבוש.

נכון שאני לא מכינה חמין בין לבין שיחה עם גיסתי בקשתי את המתכון לחמין שזכה במקום ראשון לפני כמה שנים


לינדה.
 

ninga 3

New member
סופריטו בסגנון העידה החאלבית-סורית

בעלי ממוצא חאלבי-סורי, את המתכון קיבלתי באדיבות אחת מאחיותיו...וכרגיל שידרגתי קצת...

אחד מהמתכונים שכיף להכנס הביתה ולהריח את אותו ריח שמתפשט בבית....


(סליחה - אין לי תמונה, אכין בעוד שבועיים ואביא בפניכם)

סופריטו סורי חלבי עם שידרוג קל שלי


צריכים לקחת בחשבון שאנחנו מחלקים בדימיוננו את הסיר ל-3 בכל שליש מניחים דבר מה , לא מערבבים......וכך זה מתבשל...בסיר בישול איטי או בסיר רחב עם יכולת עמידה בתנור.

2-3 כוסות אורז שטוף - מבשלים עם הרבה מים ומעט מלח ושמן כ-10-12 דק’ - ומסננים.
כ-4-6 ת”א [רצוי עם קליפה אדומה] גדולים יחסית, לקלף ולחתוך לאורכם ולקבל 4 רבעי אורך, חותכים לפרוסות של ס”מ כ”א, משרים במים עם מלח כשעה - מסננים מנגבים ומטגנים, מניחים בצד...
חלקי עוף רצויים - מכינים רוטב בצלוחית למריחת העוף:
מעט דבש
כמה טיפות מיץ לימון
כמה טיפות רוטב סויה
*
לערבב, ולמרוח היטב את חלקי העוף ע”י מסג’, - לטגן ולהניח בצד. [אני מכינה גם קציצות רגילות ומניחה למעלה, כי אצלי יש גם ילדים שלא אוהבים עוף]
*
ההכנה:
3-4 בצלים - רצועות או אחר, להזהיב היטב.
**
מפזרים מחצית הבצל המטוגן על תחתית הסיר, בשליש הראשון על הבצל מניחים את העוף המטוגן, בשליש השני את האורז ושלישי את הת”א המטוגנים [אני דוחפת מספר ת”א בין האורז ודפנות הסיר, כדי שהאורז לא יתקשה, יש לו נטייה להתייבש...] את שארית הבצל מטוגן מפזרים מעל, ואפשר להוסיף קציצות, קישקע, מה שאנשי הבית אוהבים...אצלי לא כולם אוהבים עוף - התאמינו...?
1/3 כוס מים
פלפל שחור + מלח ומעט כורכום.
מערבבים ובעזרת כף מזליפים מעל הכל, מפזרים באופן חופשי מעל גם מעט קינמון..
בסיר לבישול איטי כ-6 שעות, בסיר בתנור 4-5 שעות ב-160 מ’....תהנו


תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
היי רחלי - כנסי בבקשה

לא ניסיתי אך אני בטוחה שאפשר, הניחי לפנות ערב בתנור, רק רצוי להנמיך את טמפרטורת התנור ל-125 מעלות, ואז זה יתבשל בחום נמוך עד למחרת בצהריים...בהצלחה.
אשמח אם תכתבי את התוצאה..ואולי תצרפי תמונה..תודה רבה יקירה.
 

נמושקה1

New member
חמין ספגטי משגע


שווה כל ביס.לא להבהל זה רק נראה הרבה עבודה אבל בהחלט לא.

המצרכים:

חבילת ספגטי מבושל חצי בישול לפי הוראות היצרן שעל האריזה .(5 דקות בישול)

כרעיים של עוף לפי מספר הסועדים.

ביצים קשות קלופות לפי מספר הסועדים.

3-4 תפוחי אדמה פרוסים לעובי של 1 ס"מ

1 גזר גדול פרוס

1 קישוא פרוס

1בצל קצוץ

ראש שום מופרד (עם הקליפה)

300 גרם דלעת פרוסה לפרוסות רחבות.

מלח- כורכום-פלפל שחור- פפריקה מתוקה - מעט פפריקה חריפה.

2 כפות סילאן

4- כפות שמן.

2 קוביות תיבול קנור של עשבי תיבול/ 2 כפות א` מרק .

3 כפות רסק עגבניות.

אופן ההכנה:

לבשל את המקרוני חצי בישול עם כף מלח לסנן את הנוזלים ולשטוף היטב במים קרים. לשים בצד לקירור.

בסיר להניח את כרעי העוף להוסיף מים עד חצי כיסוי העוף כך שברתיחה כל העוף יכוסה בנוזלים .

להוסיף לעוף את קוביות הקנור/א` מרק, תבלינים והסילאן לבשל על אש גבוה כ20-30 דקות.

לטעום תיבול.

בנתיים בסיר רחב ומספיק גדול לכל הסועדים. לשים את השמן.

להוסיף את הבצל ועליו לסדר את תפוחי האדמה שיכסו את תחתית הסיר.

בקערה נפרדת לערבב את שיני השום עם הספגטי ורסק העגבניות.

כשהעוף מוכן לדאוג שישאר בעוף לפחות כוס וחצי נוזלים

הרכבת החמין:

על גבי תפוחי האדמה שמים חצי מכמות ה ספגטי.

על הספגטי לשים את כרעי העוף..ולפזר את הירקות.והביצים הקשות והקלופות

לחתוך את הדלעת לפרוסות ולשים בדפנות הסיר מסביב אם נשאר לכם דלעת שימו מעל הספגטי.

למזוג את ציר העוף על כל תכולת החמין .

לכסות את הסיר בנייר אפיה ומכסה הסיר.

לחמם תנור ל200 מעלות ולהכניס את סיר החמין.

להוריד את הטמפרטורה ל120 מעלות ולאפות כ6-7 שעות.

הערה:

אם אתם מחממים את החמין בשבת על גבי הפלטה אסור שסיר יהיה במגע ישיר עם הפלטה .

לשים תחתית מפח ועליה את הסיר.

איך מגישים

לוקחים צלחת גדולה מקוטר הסיר ובזהירות הופכים את תכולת הסיר לצלחת.

אוכלים ונהנים

עונג שבת ממשי

ושיהיה לכולם שבת נעימה טעימה והרבה שמחה.

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2699879&r=1

לתמונות המחשה כנסו לבלוג.
בהצלחה
 

נמושקה1

New member
עוד חמין


טעיםםםם
מה צריך:
1 בצל גדול

כרעיים של עוף (אצלי לא אוהבים בשר) לפי הסועדים

ראש שום

גזר

קולורבי

תפוחי אדמה

דלעת חתוכה לקוביות גדולות

קישוא

כוס חיטה מושרית לשעה.

פיטרוזיליה- סלרי- כוסברה לאוהבים.

פרוסות חציל מטוגנות או אפיות (מה שלא שמתי בחמין שצולם ) אבל תכינו זה מעדן בחמין.

פפריקה מתוקה - פפריקה חריפה- כמון - מלח- מעט שמן- 2-3 תמרים ללא החרצנים - סוכר -דבש- סילאן

לקציצה:

קמח

מלח

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה

שמן.

יש כאלה שמטגנים בצל קצוץ לריבועים ושמים בקציצה הזו אני לא שמה בצל.

אופן הכנת הקציצה:

לשים בקערה את הקמח להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה ,להתחיל להוסיף שמן בהדרגה וללוש עד שנוצרת לנו קציצה לא קשה מידי אבל גם לא רכה,שלא תתפורר בחמין

את הקציצה מוסיפים לחמין כשהוא רותח . אחרת היא מתפוררת.

אפשר להכין קציצות קטנות כמספר הסועדים. ואפשר קציצה שתיים ואז בעת ההגשה פורסים לפרוסות ומגישים.

אופן הכנת החמין :

בתחתית של סיר גדול שמים מעט שמן

את כל הירקות כולל תפוחי האדמה ראש שום מפורק (לא לקלף ) מוסיפים ירק.עליהם את העוף ,תבלינים.

מכינים את החיטה בשקית קוקי ,או שקית נילון מרשרשת מוסיפה תבלינים +שתי כוסות מים וקושרת.

למלא בסיר מים ולהביא לרתיחה

לתקן תיבול.

כשהחמין רותח מוסיפים את הקציצה בין העוף דואגים שיהיה כולו בתוך הנוזל.

על כל הכבודה הזו שימו את החציל המטוגן. סופג מנוזלי החמין והופך להיות חום חמין

בוודאי לא חידשתי לכם על החמין אבל על הקציצה כן.

שיהיה לכם בהצלחה...

התמונות צולמו כמובן לפני שבת והחמין כמעט מוכן אני מבשלת אותו כמה שעות על להבה נמוכה עם תחתית.

אם הכנתם ספרו שתפו אותי רוצה לדעת אם אהבתם

כנסו לקישור לעוד תמונות והסברים
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2416140
בהצלחה

טובה
 

נמושקה1

New member
שבוע טוב- לא ניסיתי

אבל אם תניחי על הפלטה פחח שהסיר לא יבוא במגע עם הפלטה סביר להניח שזה יצליח.
בהצלחה

טובה
 

אילנית12

New member
חמין חיטה


יהודית לוי הספיקה כבר להכין ושלחה תמונה .התמונה בבלוג

מרק חיטה

מרק חיטה/חמין חיטה.

מרק סמיך טעים ומשביע לימי החורף.

מקור ותמונות:אילנית12 ויהודית לוי

הביצה מאוד טעימה בבוקר למחרת היא משחימה יפה.

יש לא מעט גירסאות לחמין/מרק הזה.

הכמות גדולה.

מרק סמיך סמיך אפשר עם בשר או חלקי עוף

החומרים:סיר רחב ועמוק

1 1/2 כוסות חיטה ,בוררים אותה שוטפים אותה ומשרים אותה לילה בסיר מכוסה עם מים מהברז.לאחר מכן שוטפים ומסננים.

1/2 ק"ג בשר או חלקי עוף לעיתים משלבת את שניהם (אני משתמשת בבשר טרי)את הבשר חותכים לפרוסות או קוביות.

1 בצל קצוץ דק

כ 2 שיני שום טרי קצוץ דק או יותר לפי טעמכם האישי.

1 כף גדושה רסק עגבניות

תפוחי אדמה מקולפים חתוכים לרבעים או תפו"א קטנטנים

לא חייבים אבל זה מוסיף.

ביצים.

מים רותחים

תבלינים:

אני שמה כ1 כפית כמון, אבקת מרק עוף או כורכום בערך 1 כפית שטוחה

מלח,פלפל שחור,1 כף גדושה פפריקה מתוקה או חריפה.

כל התבלינים לפי טעמכם.

הכנה:

מטגנים עם מעט שמן את הבצל והשום עד להזהבה קלה בלבד,להוסיף את הבשר או העוף מטגנים והופכים עד שהבשר משנה צבע.

מוסיפים את החיטה,התבלינים,התפוחי אדמה מערבבים

מוסיפים מים רותחים הוספתי כ 5 כוסות בהתחלה.

במשך הבישול החיטה סופגת את המים.

את הביצים אני מרתיחה כמה דקות שוטפת ומעבירה לסיר המרק.

מעבירים לפלטה ומבשלים בערך כ6 עד 8 שעות.(אפשר יותר אבל צריך לבדוק לעיתים קרובות)

מדי פעם יש צורך לערבב ולבדוק אם המים לא התיבשו.

אני הצטרכתי להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים אחרי כמה שעות.אתם תבדקו אם צריך.

שימו לב:המרקם בסוף צריך להיות דייסתי ולא מימי כמרק.

לפני ההגשה טועמים אם חסר מלח.

בהצלחה./אילנית12

לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2718996

אם אהבתם שתפו בפייסבוק.

הנה התמונה שיהודית לוי צ`יפרוט הספיקה להכין

ושמה בפייסבוק.

יהודית:

"החיטה כבר במים , בזכותך יהיה לנו חמין חיטה מחר במקום בשבת, למה מחר? בשבת אני לא בבית"

"אילנית יצא פצצה טעימה מאד, כל בני הבית ברכו אותך"(יהודית)
 
למעלה