מאכלי עדות

לינדה7

New member
מאכלי עדות


תעלו ושתפו כאן בשרשור מאכלי עדות ..
אשמח ליענות מכם .

לינדה.
 

נמושקה1

New member
סייקה גולש- הונגרי

"סייקה גולש"

זהו מתכון מבית אמא. תמיד שאני נזכרת בתבשיל הזה אני מכינה אותו.

יש לציין שאני לא מגיעה לרמת הבישול של אימי, תבשיל הונגרי מובהק.

"סיקה" בהונגרית = כרוב. תבשיל קל להכנה וטעים.



בקשה אחת אליכם תכינו הרבה לחם לטבול ברוטב התבשיל, רצוי חלה טריה ;)



מה צריך:

4 כרעיים של עוף

בצל גדול חתוך לקוביות

שתי קופסאות כרוב כבוש בשימורים

שמן לטיגון הבצל

מלח

כפית גדושה סוכר

פפריקה מתוקה

פפריקה חריפה אם רוצים מאוד חריף אפשר להוסיף פלפל שניים "שאטה"



אופן ההכנה:

קוצצים בצל לקוביות. שמים בסיר שטוח שמן, ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הפפריקה, המלח, הסוכר והעוף. מטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים מים עד כדי כיסוי העוף ומבשלים כ-50 דקות.

מרוקנים את נוזלי הכרוב ומוסיפים אותו לעוף. ( לשים לב שישארו נוזלים בסיר ) מערבבים קלות,
וממשיכים לבשל עוד עשרים דקות.



הערות:

התבשיל במקור הוא עם בשר.

אפשר להכין עם כנפי עוף, גרונות הודו ..

מי שלא מעונין להשתמש בכרוב מקופסת שימורים, יכול להכין לבד כרוב כבוש בבית.



להכנת הכרוב:

כרוב גדול חתוך לרצועןת דקות

מלח

מים

צנצנת זכוכית גדולה



אופן ההכנה:

לחתוך לרצועות את הכרוב ולדחוס לצנצנת זכוכית כמה שיותר כרוב.

להוסיף מים מדודים = לכל כוס מים כפת מלח. לאטום היטב את הצנצנת ולשים על השיש.

בחום שלנו היום תוך יומיים שלושה יש לכם כרוב כבוש מוכן.

זהו, מה נשאר לכם? לשבת עם לחם בריא, כוס בירה לבנה קרה ולהתענג.



שלכם

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2363598
 

נמושקה1

New member
סמבוסק- לפורים ולא רק -עירקי

1 "ק קמח

1 כף סוכר

1 כף מלח

1 כף שמרים יבשים.

1 וחצי כף אלכוהול נקי. לא ברנדי ולא וודקה אלכוהול נקי 95% זהו המרכיב הסודי ששמים בבצק ולא נותן לשמן לחדור לבצק בזמן הטיגון.

2 וחצי כוסות מים .(יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים )

להכנת המילוי:

חצי קילו חומוס מושרה לילה במקרר

5 בצלים גדולים קצוצים.

מלח

כמון

פפריקה חריפה

פפריקה מתוקה

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר שימו את הקמח הסוכר וערבבו. הוסיפו את השמרים וערבבו הוסיפו את האלכוהול והמים

ולושו בצק רך ונעים אך לא דביק.

הניחו במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.

להכנת המילוי כאמור להקל על העבודה יום לפני.

לקצוץ את הבצל

לשים במחבת שמן ולטגן את הבצל.

להוסיף כמון (הרבה הכמון נותן את הטעם הטוב למילוי)

להוסיף מלח ופפריקה מתוקה וחריפה ,להמשיך לטגן עוד כמה דקות. לשים בצד ולקרר.

לשטוף את החומוס המושרה לשים בסיר מים ולבשל את החומוס עד לריכוך לא יותר מידי שלא יהיה דיסתי.ולסנן.

לטחון את החומוס במטחנה עם החורים הגדולים.

לערבב היטב את הבצל בחומוס.

להכנה:

יש שתי דרכים

1: לחלק את הבצק ל4 כדורים שווים לרדד ולקרוץ עיגולים .אבל אז נשאר שארית מהבצק.שאפשר לרדד אותה שוב.

הדרך השניה:

לחלק את הבצק לכמה חלקים ולגלגל לנקניק .ולחתוך .לרדד לעגול כל חתיכה

לשים כפית גדושה מהמילוי באמצע הבצק לסגור ולהדק היטב את הבצק,שלא יפתח בטיגון.

להניח על מפה או מגבת את המוכנים למילוי.

לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד הזהבה

לשים את הסמבוסק המוכן על נייר סופג.

הערות:

לא להכין הרבה סמבוסק לטיגון בבת אחת .הסמבוסק לא צריך לתפוח הרבה.

הסמבוסק בשמן מזהיב מהר מאוד אז

תמיד טוב לעבוד בשניים ההכנה מהירה מאוד...

ו.....אזהרה אחרונה הסמבוסק ממכר אם אתם רוצים שישאר לפורים תכינו כשאתם יודעים שלא יגיעו אורחים כי אז חסל סדר סמבוסק.

הסמבוסק נשאר בהקפאה מעולה הרבה זמן. אצלי לפעמים נשאר עד לפני פסח...ואז כשבא לנשנש משהו טעים אני שולפת מהמקפיא מחממת בתנור ,ונהנת.

בהצלחה

שלכם
טובה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2490907
 

נמושקה1

New member
אורז פרסי -ה "אורז" הכי טעים

לאורז


הנפלא הזה מה צריך:

2 כוסות אורז

1-2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים עם הקליפה

2 גזרים מגורדים גס

3 גבעולים ועלים של סלרי קצוצים דק.

כוס צימוקים

כוס אגוזים קצוצים גס

שמן

מלח

פלפל שחור





.

אופן ההכנה:

לשים שליש כוס שמן בסיר ולהניח את תפוחי האדמה מסודרים בתחתית הסיר להדליק את הגז

על להבה בינונית.

בנתיים לשים את האורז בתוך סיר עם מעט שמן וכף מלח אורז ומים ולבשל כ5-6 דקות.

לסנן ולשטוף את האורז.

לגרד את הגזר .לקצוץ את הסלרי .

לשים בקערה את הגזר הסלרי הצימוקים והאגוזים. להוסיף את האורז.

לערבב היטב .להוסיף פלפל שחור חצי כפית סוכר.וחופן שמן. לערבב היטב.

להוסיף את כל הכבודה לסיר על תפוחי האדמה תפוחי האדמה .

לשים מגבת על המכסה ולכסות היטב את הסיר.

להגביה את הלהבה ל5 דקות.

להנמיך את הלהבה אחרי חמש דקות ולבשל כ20-30 דקות לא לפתוח את הסיר בזמן הבישול.

להציץ בסיר בזהירות אחרי 30 דקות אם האורז עדיין יבש להוסיף 2-3 כפות מים ולסור לעוד כ5- דקות בישול.

לכבות את הגז ולהשאיר מכוסה עוד כעשר דקות.

זהו. תהנו מהתבשיל חם קר עם תוספת בלי תוספת מבטיחה...

אם הכנתם שתפו אותי אשמח מאוד.

בהצלחה

שלכם

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2377631
 

נמושקה1

New member
"נוקדלי " הונגרי

להכנת הבצקיות:

החומרים:

4 כוסות קמח

1 ביצה

כף שטוחה מלח

בערך כוס ורבע מים



לעוף:

6 כרעיים או בשר גולש

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 עגבניות מגורדות ללא הקליפה ( לא חייב )

כפית שטוחה פפריקה חריפה ( מרוקאית )

כפית גדושה פפריקה מתוקה ( מרוקאית )

מלח

מעט שמן לטיגון העוף

גזר 1 פרוס לפרוסות דקות ( זה תוספת שלי לא חייב )

כוס אפונה קפואה ( גם תוספת שלי לא חייב )



הכנת הבצקיות:

לשים בקערה את הקמח, המלח והביצה להוסיף תחילה כוס מים וללוש לבצק.

הבצק צריך להיות דביק מאוד ורך. אם חסר מים להוסיף בהדרגה ולהמשיך ללוש, עד לאיחוד הבצק ללא גושים.

להניח את הבצק על קרש חיתוך רטוב.

למלא סיר עמוק וגדול במים וכף מלח. להביא לרתיחה.

להניח על הסיר את הקרש עם הבצק. להרטיב סכין ולהתחיל לחתוך חתיכות מהבצק, להטיל אותם למים.

כאשר כל חתיכה שאתם חותכים, תרטיבו את הסכין במים שבסיר כך לא ידבקו לסכין.

ברגע שהנוקדלי צף, להנמיך להבה. לבשל על אש נמוכה 20 דקות. לשים במסננת לשטוף במים קרים ולשים בצד.



הכנת העוף / הבשר:

לטגן את הבצל עד להזהבה קלה. להוסיף את הפפריקה, העגבניות והמלח. להוסיף את העופות,
לטגן אותם כמה דקות תוך כדי ערבוב.

הוסיפו מים עד כדי כיסוי 5 ס"מ מגובה העוף והביאו לרתיחה. תקנו תיבול לפי הצורך והנמיכו להבה.

בשלו חצי שעה והוסיפו את הגזר והאפונה. בשלו עוד כ-20 דקות.

הוסיפו את הבצקניות בתוך הסיר עם העוף וערבבו. בשלו ביחד עוד כ-25 דקות. טעמו תיבול. לשים לב שיש עדיין מים בסיר.



הכנת רוטב פרווה:

לטגן את הבצל, להוסיף תבלינים, רסק ומים. לבשל כמה דקות ולהוסיף את הנוקדלי. לבשל חצי שעה.

אפשר לבשל עם נקניקיות טבעול למי שמשתמשת, אפשר גם עם נקניק בשרי.

מגישים חם חם ונהנים



**הערות:
אם השתמשתם בבשר, זמן בישול כמובן ארוך יותר.



בהצלחה .יש שאלות? אני בדרך כלל כאן

שלכם

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2360095
 
קובנה על שמן זית

קובנה עם שמן זית- אושרת מלמד

חומרים:

1 ק"ג קמח מנופה

1/2 כוס סוכר

1 כף מלח

2 כפות שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

שמן זית לפתיחת הבצק

אופן ההכנה

1 שמים את כל החומרים ללא השמן זית בקערת המיקסר עם וו לישה נותנים לו לעבוד עד שהבצק נפרד מהדפנות של הקערה, מכסים במגבת ונותנים לו לתפוח עד שהוא מכפיל את עצמו.

2. משמנים משטח עבודה בשמן זית ואת הסירים גם, מחלקים את הבצק לשני כדורים (יותר קל לעבוד) פותחים את הבצק לריבוע משמנים את כולו בשמן זית ומתחילים לגלגל לרולדה כאשר כל 2 סיבובים מורחים את כל שטח הפנים בשמן זית עד שנגמר הבצק חותכים לפרוסות לא דקות ומסדרים בסיר מהאמצע כלפי חוץ את כל הפרוסות.

3 נותנים לו מנוחה עד שמגיע 3/4 גובה הסיר מפה שתי דרכים

א. להקפיא ולאפות מכניסת שבת עד מתי שרוצים לאוכל אותה.

ב. הדרך שאני עושה: אני אופה ביום שאני מכינה שעה וחצי על חום של 180 מעלות מקררת בתנור מוציאה ומקפיאה עד יום שישי בערב ואז מוציאה את הקובנה מפשירה אותה עד שבת בבוקר ומכניסה אותה לעוד 2-3 שעות של חימום בטמפרטורת שבת.
 

לינדה7

New member
מעקודה פשטידת תפו"א .(טוניסאי)

מעקוד זו פשטידת תפוחי-אדמה



מצרכים :
============
קילו תפוחי-אדמה
4ביצים קשות
4גזרים
כוס אפונה ירוקה
6-8 ביצים טריות
כף אבקת מרק
כפית פלפל שחור
רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

לבשל את התפוחי-אדמה את הביצים ואת הגזרים במים עד שיתרכו .

לסנן אותם מהמים לתת להם להתקרר אחרי זה לקלף את הירקות ואת הביצים הקשות ...למעוך את התפ"א לפירה להוסיף את הגזרים

ואת הביצים הקשות לאותה קערה ולהמשיך למעוך (יש כאלה שלא מועכים אלה חותכים לקוביות )

אחרי זה להוסיף את האפונה ואת התיבול את הביצים הטריות מקציפים אותם בניפרד כ6 ביצים להוסיף אותם לקערה

ואם זה עוד ביצים אז מוסיפים העיסה צריכה להיות כמו בלילה של פנקיק . לצקת את השמן לתבנית אפיה לישפוך את העיסה לתבנית

ולאפות בחום של 180 מעלות כשעה בערך עד שהפשטידה מוכנה.

באהבה ממטבחה של לינדוש
 
ספינג ופריקסה - סנדויץ טוניסאי

מתכון של קרין גורן...

אגב בעלי תהה היום מה "הגאון" שהמציא מאפה ככ שומני ועוד ממלאים אותו בטונה ביצה וכו, עוד שומנים ופחמימות?
עניתי לו שלכן לטוניסאים יש אגן רחב...

בתמונה הספינג
 

לינדה7

New member
תודה יצחק על הקישורים...

אבקש לפעם הבא לעלות גם מתכון מלא או כתבה מלאה ולא רק קישור !!!

יום נעים
לינדה.
 
למעלה