המתכון שלי ליום
ראשון

לינדה7

New member
המתכון שלי ליום
ראשון


יש לכם בלוג והעלתם מתכון שתפו אותו גם כאן (מתכון מלא וקישור ) שנוכל להתענג בבלוג ליתר המתכונים ולתמונות.

לא לשכוח לתת קרדיט לבעל/ת המתכון !

לינדה
 

נמושקה1

New member
גונדי-- החמין הפרסי

מצרכים לקציצות:

600 גרם חזה עוף טחון

צרור של שמיר קצוץ דק

חצי כוס סולת

2 כוסות אורז

חצי כוס שמן

כורכום, מלח פלפל שחור.

למרק :

גרונות של הודו/ פולקעאס של עוף/ כנפיים של עוף.

מים (כמובן)

תפוחי אדמה שלמים כמספר הסועדים

גזרים

קישואים

כוס או יותר עדשים ירוקות.

מלח ,כורכום,פלפל שחור, כפית כמון.

כף א` מרק.

להכנת הקציצות

ללוש היטב את כל המרכיבים של הקציצות.

ליצור כדורים בגודל המתאים לכם.

לשים את הקציצות במגש ולהכניס למקפיא לחצי שעה.

בנתיים לשים בסיר מים על הגז.

להכניס את גרונות ההודו או מה שבחרתם לשים במרק.

להוסיף את הירקות והעדשים ולהביא לרתיחה.

להנמיך להבה ולהוסיף את התבלינים.

אחרי שהוצאנו את הקציצות מהמקפיא, להנמיך את הלהבה עד למצב שהמרק לא רותח.ורק אז להכניס את הקציצות למרק .(הפעולה הזו מתבצעת כדי שהקציצות לא יתפוררו.

לא מגביהים את הלהבה כדי שהתבשיל ירתח התבשיל צריך להיות כל השעות על חום בלבד.כמה שיותר שעות ככה יוצא תבשיל חום חום וטעיםםםם ;)

הערות : 1נאמר לי לא לשים קישוא כי הוא גורם לתבשיל להחמיץ. אני לקחתי סיכון :D.

2 לא היתה לי סבלנות לחכות עוד ולאכול מהתבשיל ולכן אכלתי לפני שהתבשיל השחים.

3 אם שמים על פלטה לשבת לדאוג שהתבשיל יהיה לא במקום הכי חם של הפלטה.

4 יצאו לכם המון קציצות .תקפיאו לפעם הבאה.

5 תיהנו ובהצלחה
טובה
קישור לבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2568889&r=1
 
יאמייייי נראה נפלא טובהלה

גם אני מכינה גונדי בימים קרים אך עדיין לא מספיק קר לנו כנראה כדי שיבקשו שאכין.....
 

לינדה7

New member
גונדי אמרת אני כאן..

נראה מעולה אוהבת ..

ואותך טובה"לה אוהבת יותר שמרי על בריאותך את חסרה לנו כאן


לינדה
 
מאפינס תירס

מאפינס תירס / מתוך על השולחן מקור המתכון: שי לי ליפא אנג'ל
(1 כוס) קמח תירס מהיר הכנה
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
2 ביצים טרופות
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1/4 כוס שמן זית
3 כוסות תירס קפוא מופשר
1 כוס גבינה צהובה מגוררת

+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מערבבים שני סוגי קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה.
+ מערבבים ביצים, שמנת חמוצה ושמן זית בקערה נפרדת.
+ מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים. מקפלים את התירס והגבינה לתוך התערובת. יוצקים לתבנית שקעים משומנת.
+ אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים.
 
סלט פלפלים בטחינה....

סלט פלפלים בטחינה

מצרכים

1 בצל חתוך לקוביות

6 פלפלים בכל צבע שתבחרו (אפשר לערבב) חתוכים לקוביות

מעט שמן זית

מלח פלפל לפי הטעם

2 כפות טחינה גולמית.

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצל עד שהוא שקוף עם השמן זית.

2. מוספים את הפלפלים וממשיכים לאדות על אש קטנה עד שהפלפלים מתרככים תוך ערבוב.

3. מורידים מהאש מחכים שיתקרר שכסלט בטמפרטורת החדר מוסיפים את המלח הפלפל והטחינה הגולמית

מערבבים טוב ומכניסים למקרר.
 

לינדה7

New member
מעולה ..אהבתי את הרעיון עם השילוב לטחינה.

תבורכי יקירתי.

לינדה.
 
סופריטו קציצות

לקציצות:
1/2 קג בשר טחון
גזר קטן
2 כפות עגבניות מרוסקות
2 שיני שום
בצל קטן
חצי כף מלח
חצי כפית פלפל
חצי כף תבלין גריל / פילדלפיה
1 ביצה
2 כפות פרורי לחם

לשים את הבשר בקערה
לקצוץ את הגזר הבצל והשום ולהוסיף
להוסיף את שאר המרכיבים ולערבב
לקרוץ ולגלגל קציצות
לטגן מ2 הצדדים לייצוב.
__________________
ירקות:
2 גזרים
3 תפוחי אדמה

לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ואת הגזרים לעיגולים.
לטגן מכל הכיוונים
___________________

להרכבת הסופריטו:
בצל חתוך לחצאי טבעות
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
חצי כף מלח
כפית פלפל שחור
כף גדושהפפריקה
כפית תבלין גריל או פילדלפיה
חצי כפית כורכום
חצי כף אבקת מרק
2 כוסות מים

לאדות את הבצל ב2 כפות שמן
להוסיף את השום
להוסיף את הקציצות והירקות המטוגנים
לערבב את התבלינים עם המים ולהוסיף לסיר
להביא לרתיחה באש גבוהה
להנמיך את האש ולבשל עוד כ 10 דקות
לנער את הסיר מדי פעם לערבוב

בתאבון!!
 
תודה אושרת

מתכון שנבנה ביום שישי...
בהחלט יצא מוצלח ליקקו את האצבעות, במיוחד בעלי, ואפילו הקטן בן השנה שבקושי אוכל רצה עוד...
 
למעלה