לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים לבשר '
מתכונים לבשר
<< ההודעה הנוכחית
24/10/2013 | 08:41
13
334
פינה חדשה למתכוני בשר ..

שתפו אותנו במתכונים שהכנתם או שאכלתם וקבלת מתכון מעולה ומומלץ ..

יאלה בואו נרים כפפה .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צלי בשר בתוספת פיטריות ...'
צלי בשר בתוספת פיטריות ...
24/10/2013 | 09:03
274














המרכיבים:

1 קילו בשר מספר 6-5

1 קילו תפוחי אדמה

חצי קילו בצל יבש

חצי כוס שמן קנולה

חבילת פטריות שמפיניון קפואות או שימורים

כמון

קינמון

פלפל שחור

כורכום או חוויאג` למרק

בקבוק בירה שחורה או 2 כוסות

אופן ההכנה:
פורסים את הבשר לפרוסות, את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות עבות. את הבצלים קוצצים דק. בסיר כבד שבו יתבשל הצלי. מוסיפים את חצי כוס השמן, מטגנים את הבשר משני צידיו ( בכדי לאטום אותו ).
מוציאים לצלחת את פרוסות הבשר, ומטגנים את תפוחי האדמה באותה צורה. מוציאים גם אותם לצלחת.
עכשיו מוסיפים לאותו שמן, את הבצלים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את הבשר. לאחר מכן מוסיפים את תפוחי האדמה ומעל מוסיפים את הפטריות. מערבבים, מוסיפים את התבלינים והבירה. נותנים לתבשיל להתבשל כשעה בערך. אח``כ מקטינים את האש, ומבשלים עוד שעה עד שהבשר מבושל ורך. אם צריך להוסיף עוד נוזלים אז מוסיפים מים רותחים.


                        בתיאבון  לינדה

קישור לתמונות :http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...


                                            
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קלופס – של אמא בוצי'
קלופס – של אמא בוצי
24/10/2013 | 09:04
313
 קלופס – של אמא בוצי

חומרים:
3/4 קילו בשר טחון (רצוי 1/4 מכל סוג – עוף, בקר, הודו)אפשר רק בקר.
1/2 ראש שום כתוש
200 גרם בצל קצוץ – מזהיבים בסיר בצל
1 קישוא – להוסיף לבצל המוזהב ולהמשיך כמה דק' להזהבה – להוסיף אבק מרק עוף ובצל כף מכל אחד.
1/2 כפית אב' סודה לשתיה
3 ביצים – להפריד ולהקציף חלבונים לחוד
כף שטוחה מיונז
כפית חרדל
1-2 כפות קטשופ
כ-3/4 כוס קמח מצה/פירורי לחם (להוסיף לפי הצורך)
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט –אב' פלפל אנגלי.
לקישוט: שמים במרכז הקלופס  אפונה, ביצים קשות, רצועות גזר מבושל או מה שאוהבים.

כציפוי:לקראת הסוף למרוח קטשופ – לגוון יפה, 1/4 שעה לפני הסוף.(לקוח מהרוזנת היחפה הינה)
אופן ההכנה:
יש להכין עיסה מכל התערובת כמו לקבב.
אחר כך יש לקחת כדור גדול של בשר ליצור גומה (חור) ולשים בתוכה ביצים שלמות, בזו אחר זו. יש לסגור וליצור רולדת בשר.
• טיפ של הרוזנת היחפה:למרוח מעל קטשוף בנדיבות רבה.
• לאפות ב-160 מ’ כשעה וחצי....טעים לדבריה גם קר ככריך...אני אפיתי כשעתים וחצי, חיכיתי שישחים קצת בצדדים.
• טיפ: [של הרוזנת[-כדי שהקציץ בשר לא יסדק - להניח תבנית עם מים חמים מתחת לקציץ בתנור, כשהקציץ בשר על הרשת.....האורחים שלה התענגו (לא שמתי מים, לא התפוצץ אצלי)
תהנו...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צלי בקר עם פיטריות וחצילים'
צלי בקר עם פיטריות וחצילים
24/10/2013 | 09:27
805
צלי בקר עם פיטריות וחצילים – של יהודית עם שיפורים שלי.. גילה

נתח בקר מס' 4 או 5 (אפשר גם אחר)בשלמותו
(גילה אני משתמשת עם צלי כתף מס' -5 או 6 לפעמים נתח שריר)
סלסילת פיטריות שמפיניון – פרוסות (גילה – משתמשת עם פיטריות טריות, ולפעמים מוסיפה 2-3 פיטריות פורטובלו)
כוס קוביות קטנות של חציל קלוף (גילה – לא חובה, לא תמיד ממשת, לעיתים מוסיפה חציל קלוי קצוץ, בפעם האחרונה הוספתי חצי קופסת חצילים"על האש" קנויה ויצא טעים מאוד)

רכיבים:
בצל גדול – רצועות – להזהיב
עצם שתים טובות
כוס יין אדום יבש
מים רותחים לכיסוי התבשיל (או מיי בישול הבשר מסוננים)
2-3 שיני שום מעוכות וחתוכות גס
מלח גס, פלפל גרוס טרי, מעט פלפל אנגלי
כפית גדושה פפריקה מתוקה ומעט חריפה
כפית שטוחה אבקת גריל עוף
כף גדושה אב. מרק בצל
כף גדושה אב. מרק עוף
כ-1/4 כוס רכז רימונים
2-3 כפות סילאן
חציל קלוי או 1/2-3/4 קופסת חצילים קנויה (על האש)

ולהכנה:
אני מניחה את נתח הבשר בסיר לחץ, מכסה אותו במים ומוסיפה, בצל קלוף בינוני, גזר לא גדול קלוף, 2-3 עלי דפנה ו-2-3 גרגרי פלפל אנגלי שלם, שן שום, להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל על נמוך 45 דקות..מוציאה את הנתח ומקררת..לאחר מכן למקרר בקופסא למשך כמה שעות או לילה(לממהרים אפשר שעה בהקפאה זה כמו 8 שעות במקרר) את נוזלי הבישול מסננים ומשאירים במקרר...השומן במידה ויש מתקרש למעלה וניתן להשליכו...אם נשאר מיי בישול ניתן להוסיפו לכל תבשיל אחר במקום מים.

למחרת:
בסיר רחב להזהיב בצל גדול קצוץ גס או לרצועות ולהוסיף:
פרוסות פיטריות וקוביות חצילים, להמשיך בהזהבה כ-8 דקות
פורסים לפרוסות את נתח הבשר ומניחים מעל הפיטריות
מסננים מעל את נוזלי המישרה ומוסיפים כוס יין אדום ותבלינים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-3/4 שעה או עד שרך, אם מצטמצם הרוטב יש להוסיף מים רותחים כדי כיסוי... שפרו תיבול ותהנו.
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתכון מנצח בערוץ 2'
מתכון מנצח בערוץ 2
24/10/2013 | 09:30
1
503
כנסו לקובץ..ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מוקפץ בקר סצ'ואן ממסעדת "ג'ירף"'
מוקפץ בקר סצ'ואן ממסעדת "ג'ירף"
24/10/2013 | 09:53
6246
כנסו לקובץ, זה פשוט מעדן.
תהנו..גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לשון של שרה בר המדהימה'
לשון של שרה בר המדהימה
24/10/2013 | 09:55
130
לשון עם פטריות של שרה בר

מצרכים:
1 לשון בקר
6 שיני שום
4 עלי דפנה

תבלינים:
שמן לכיסוי תחתית הסיר
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כרכום
מים
קופסה גדולה של פטריות שלמות

למלא חצי סיר מים להכניס את הלשון ולהרתיח כ- 45 דק’ .
מורידים את הכרום המחוספס שעוטף את הלשון ולשטוף היטב .

לשים בסיר שמן עד כדי כיסוי התחתית, שמים את הלשון , השום ועלי דפנה, (אפשר להוסיף יין אדום יבש).
לצקת מים בסיר עד כיסוי הלשון מבשלים עד שהלשון רכה .

להוציא להניח על קרש חיתוך להצטננות.
לאחר שהתקררה לפרוס לפרוסות של 1 ס”מ.

לשים בסיר שמן , מסדרים את פרוסות הלשון , מפזרים מעל את הפטריות, התבלינים ומים עד גובה הלשון ומבשלים עוד כ- 1/2 שעה.

להשאיר מעט מאוד רוטב .
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גולש מעולה ממלון "ויסטה" - אילת'
גולש מעולה ממלון "ויסטה" - אילת
24/10/2013 | 09:57
2
251
כנסו לקובץ..ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איך אני אוהבת את המלון הזה'
איך אני אוהבת את המלון הזה
24/10/2013 | 14:35
1
86
הייתי בו הרבה פעמים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם אנחנו מתארחים שם הרבה'
גם אנחנו מתארחים שם הרבה
24/10/2013 | 14:44
67
והיום היות ויש לנו יחידה בקלאב הוטל, אנחנו הולכים לעשות שם קידוש,, צ'ארלי מנהל חדר האוכל מכין לנו שולחן כיד המלך....
אנחנו נוסעים עוד שבועיים כבר דיברתי איתו...הוא מחכה לנו...חחח..את באה...?
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושפלו של השף ישראל אהרוני הגדול'
אושפלו של השף ישראל אהרוני הגדול
24/10/2013 | 09:59
7023
אושפלוב תבשיל אורז, גזר וכבש של השף ישראל אהרוני..  גילה      121/10/2005  07:28

המצרכים:
4 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק
חצי כוס שמן
1 ק”ג בשר כבש חתוך לקוביות גדולות
8 גזרים קלופים חתוכים ל”גפרורים” דקים
1 כף גרגירי כמון שלמים [גילה -אני שמתי אבקה וקצת פחות]
1/2 כוס צימוקים בהירים ללא חרצנים
תבלינים: כף מלח, כפית פלפל, כף כמון, אפשר מרק עוף.
2 ראשי שום שלמים - חצויים
3 כוסות אורז עגול
כוס גרגירי חומוס לאחר השרית לילה

אופן ההכנה:
 .1. שוטפים היטב את האורז, מסננים ומשרים אותו בהרבה מים קרים למשך שעה לפחות.

 .2. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא שחום. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משחים יפה. מוסיפי חופן גזר, מערבבים, מוסיפים גם חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.

 .3. מוסיפים על הבשר בשכבה אחידה את שאר הגזר, מוסיפים שכבות [בלי לגעת או לערבב] מפזרים מעל את הצימוקים וגרגרי החומוס, כמון ופלפל. מניחים על הגזר את ראשי השום חצויים.

 .4. מוסיפים לסיר את האורז המסונן. מוסיפים מים כדי כיסוי האורז [על כל כוס אורז כוס מים, כי יש נוזלים נוספים בסיר],. ”מחוררים” באורז 5-6 גומות עד עומק הסיר, מביאים לרתיחה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כשלוש ארבע שעות, או בסיר לבישול איטי 4-6 שעות..
אפשר לשים בתחתית [אם זה מתבשל בתנור] פרוסות תפוחי אדמה
תיאבון..!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'"בחש" - מאכל בוכרי טעיםםם של השף אהרוני'
"בחש" - מאכל בוכרי טעיםםם של השף אהרוני
24/10/2013 | 10:02
1
342
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילוש תודה יקירה על המתכונים '
גילוש תודה יקירה על המתכונים
24/10/2013 | 11:30
57
הם נקראים טעימים ומעולים את אלופה יקירה..

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוף שיכור'
עוף שיכור
25/10/2013 | 08:55
85
מתכון מיוחד וטעים
נ.ב. לצערי בדרך כלל התנאים לא מאפשרים לי לכתוב מתכון בפרוט
ו/או להעתיק לטקסט את הקישור לכן אודה למי שתעשה זאת במקומי
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ