השף רמי טל מתארח בפורום

רמי טל112

New member
כרוב ניצנים

היי שרון 17 מה שלומך
כרוב ניצנים מטעמו יוצא מעט מריר , לניטרול הטעם מוסיפים לרוטב מעט אבקת מרק או ציר עוף, קורט סוכר, מיץ לימון ושום.
יש באפשרותך גם לעדן אותו לפני ההגשה עם שקדים קלויים ופרוסים, שומשום קלוי על מחבת יבשה , ואפילו אפשר לפזר עליו בזמן ההגשה שברי בוטנים מקורמלים ( מוכרים את הממתק הזה ).
בהצלחה רבה
 

haim1b

New member
שאלה לגבי לחמניות מתוקות מבצק שמרים-

אצלנו בבית היו קוראים לזה "שורק"
בבת-ים היה איש מבוגר [לפני הרבה שנים - תקופת בית המקדש בערך] האיש הזה היה מכריז "טרי בריא " לחמניות מתוקות תפוחות עם ציפוי דבש [דביק כזה]

אם מכירים את המוצר ויש מתכון אשמח מאוד.
תודה
חיים
 

רמי טל112

New member
לחמניות מתוקות מצופות דבש דביק

שלום חיים חביבי מה שלומך
אנסה במתכון זה לשחזר לך את תקופת בית המקדש לטעם הלחמניות.
להלן המתכון:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים או קובייה שמרים טריים
כפית מלח
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2.5 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל / פקק תמצית וניל
א.הכנה :
לשים מהכל בצק נוח לעבודה , מתפיחים עד להכפלת נפח, חותכים לכדורים בערך כ- 16 יח'
מתפיחים פעם נוספת ואופים עד לקבלת צבע זהוב.
רוטב :
1 כוס סוכר , 1/5 כוס מים , מיץ מחצי לימון , 2 כפות דבש, פקק תמצית רום ( לא חובה ).
מביאים הכל לרתיחה ,
אחרי האפייה של הלחמניות מורחים אותן בציפוי המבריק. אפשר לצפות פעם נוספת לתוצאה מבריקהההההה.
בהצלחה חביבי
 

etinka10

New member
שלום לך , אם תוכל לתת טיפים להכנת

בצקים ללחמים ולחמניות,
כמה זמן ללוש, איזה מיקסר מתאים יותר
כמה זמן להתפיח, כי לפעמים יוצאים לחמניות
קשה מידי וצריך מרק בשביל לטבול אותם...
אחרת אין דרך אחרת לאכול אותן....חחחחח
 
רמי שלום

שאלה: למה כשאני מכינה עוגה בחושה בכמות כפולה וכמובן מגדילה גם את התבנית בהתאם , מרכז העוגה נשאר לא אפוי ואף צונח למטה וכל שאר העוגה עולה ונאפת כמו שצריך?
 
לא רמי אבל

ממליצה לך להפחית מעט את חום התנור ולאפות זמן ארוך יותר אך כך העוגה תעלה בצורה אחידה
 

נהורית1

New member
רמי שלום


שאלתי בעבר בכמה פורומים לגבי שימוש
בסודה לשתייה לריכוך בשר. התשובות היו
לאו מוחלט לצערי ללא הסבר. לכן אני פונה גם
אליך, האם שימוש בסודה לשתייה מסוכן? האם
הוא עושה את העבודה לריכוך הבשר? ואם כן
איך לעשות זאת נכון.

תודה לתשובה
 

רמי טל112

New member
ריכוך בשר

נהורית יקירתי שלום רב מה שלומך
ראשית אני מתנצל שלא הספקתי לענות לשאלתך ולהלן תשובתי :
אני אישית לא מכיר שיטת ריכוך בשר עם סודה לשתייה , הדבר לא מסוכן כי גם ככה משתמשים בו כחומר מתפיח לעוגות אבל לבשר לא ניסיתי ולכן לא אענה בצורה לא מקצועית . אך עם זאת אשמח לסייע בכל דרך אחרת בנושא בשרים.
בברכה ובהצלחה שף רמי טל
 

emmaKatelin

New member
שינוי מתכון חלה מקמח לבן לקמח מלא

אם אני משנה את כל הכמות בכמה צריך להשתנות כמות המים?
וכנ"ל גם לגבי החלפה של חצי מכמות הקמח?

תודה
 

לינדה7

New member
רמי אני רוצה מתכון מוצלח לקציצות ..


תודה ועוד דבר יש את הלחם המרוקאי אשמח למתכון..

לינדה.
 

לינדה7

New member
רמי מתכון לסופגניות .


נכון שיש כל כך הרבה מתכונים לסופגניות אולי בכול זאת תכבד אותנו במתכון מוצלח .

לינדה.
 

רמי טל112

New member
סופגניות בטעם בייתי

להלן המתכון שלי להכנת סופגניות :
1 ק"ג קמח מנופה ( אפשר ורצוי להוסיף לקמח כף משפר אפייה )
2 כפות שמרים יבשים / קובייה שמרים טריים
חצי כוס סוכר ועד כף
כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס שמן , / 1/2 חבילה חמאה רכה
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי ( הדבר עוזר לספוג פחות שמן בבצק ).
א.הכנה:
מהכל לשים בצק אחיד ונוח לעבודה , מתפיחים עד להכפלת נפח , מחלקים לכדורים ( כ- 16 יח' )
מתפיחים שוב , בינתיים מחממים שמן רגיל לטמפ' 170 מעלות ( חום בינוני ), ומתחילים לטגן את הסופגניות לצבע זהוב.
כל אחד יכול לבחור ציפוי , ריבה אדומה קלאסית , שוקולד, או ציפוי בסוכר גבישי.
הכי חשוב להנות כי חנוכה יש רק פעם בשנה.
בהצלחה לכל העוסקים במלאכה
 

לינדה7

New member
רמי על המתכון ..


המתכון נקרא קל להכנה...

שאלה רשמתה 1/2 כוס שמן ,וחצי חבילה חמאה ,( זה יותר מידי )

תודה על הארוח .

לינדה
 
למעלה