לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1033210,332 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'השף רמי טל מתארח בפורום '
השף רמי טל מתארח בפורום
22/10/2013 | 05:44
46
943

 
מזה 24 שנה מבשל ואופה לחיילים קרביים.  

תחום ההתמחות שלי הנו אפייה כולל בצקים:

שמרים,בצק עלים, פריך, רבוך ( פחזניות ), כל עוגות השוקולד והקרם למיניהם, עוגיות מתוקות ומלוחות

בבישול ההתמחות שלי מגוונת ורחבה. אחת המומחיות שלי היא מתכוני עדות.

את ההתמחות בתחום האפייה רכשתי בבית ספר לנ"י בנתניה, בקורסים והשתלמויות שונות ומגוונות וכו"  מנסיון החיים.

גם בתחום הבישול יש לי יידע רב ובידיי תעודת מקצוע סוג 4 מבית הספר לבישול ומגדנאות  תדמור.

,ההתמחות שלי היא מגוונת ורחבה על פני עשרות שנים של וותק ליד סירים ומחבתות מוסדיים.


אתם מוזמנים לשרשור את שאלותיכם. המענה יינתן ביום רביעי 23-10-13 משעה 16-30 עד 17-30 .


שיהיה בתאבון :)

השף רמי טל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' לשף רמי טל שאלה לגבי בצק שמרים '
לשף רמי טל שאלה לגבי בצק שמרים
22/10/2013 | 08:46
3
154
רמי ברוך בואך ...

שאלה לי בקשר לבצקים :

אני יודעת שיש הרבה מתכונים משמרים מתוק מלוח ..

אשמח לישמוע מה ההבדל בין בצק קר לבצק רגיל ...(ואם יש לך מתכונים תשתף ותכבד אותנו )

מאחלת לך יום נעים
לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלום רמי - האם רצוי לתת לבצק'
שלום רמי - האם רצוי לתת לבצק
23/10/2013 | 11:42
2
94
לחמניות לתפיחה בלילה במקרר? ואם כן - מה נכון לעשות לאחר מכן?אשמח למתכון מדויק לחצי קילו.תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות לתפיחה בלילה במקרר'
לחמניות לתפיחה בלילה במקרר
23/10/2013 | 16:20
1
107
שלום רב
ראשית אומר שיש הרבה מתכונים וגרסאות למשפחת הבצקים המקוררים , יש הנוהגים לאחסן את הבצק במקרר כדי שלא יעלה מהר וההתפתחות תהיה איטית
מה שנכון לעשות זה להוציא את הבצק לטמפ' החדר כשעתיים לפני השימוש (  מאוד תלוי גם עונת השנה ), בקיץ מספיק חצי שעה ,בחורף כמו שציינתי.
אני לא נוהג להשתמש בטכניקה הזאת אם כי היא לא פסולה בעיניי , מה שכן צריך סבלנות כדי לאפשר לבצק לתפוח על מנת לקבל מוצר נפוח בעל נוכחות.
להלן המתכון שלי לבקשתך:
1/2 ק"ג קמח לבן מנופה, 2 כפות סוכר, כפית מלח, כף מלאה שמרים יבשים, 1/2 כוס שמן רגיל, מים לפי ספיגה ( בערך כוס וחצי ).
אופן הכנה:
לשים מכל המצרכים בצק נוח לעבודה, מכניסים למקרר למנוחת לילה, מוצאים לטמפ' החדר צרים צורה רצויה , מתפיחים ,ביצה , שומשום / פרג/מלח גס ואופים עד קבלת צבע זהוב.
בהצלחה
.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
23/10/2013 | 21:16
15
לצפיה ב-'2 שאלות ברשותך:'
2 שאלות ברשותך:
22/10/2013 | 09:19
1
175
1. לגבי בצק פריך וכד', כשאני משתמשת בידיים ללא מיקסר, מה הצורה הכי אידיאלית ללישה? סדר החומרים, רכות המרגרינה וכו'?

2. עוגת מחבת - ללא תנור כלל. יש לך מתכון כזה? (רק לא עוגת פנקייק)

תבורך!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלום רב בת של מלך'
שלום רב בת של מלך
23/10/2013 | 16:42
95
בצק פריך:
הצורה הכי נכונה ורצויה לשימוש בבצק פריך ללא מיקסר היא מרגרינה רכה בטמפ' החדר +סוכר +קורט מלח לערבב רק עד לאיחוד.
אח"כ מוסיפים ביצה /רבע כוס מים קרים וקמח +אבקת אפיה .
לשים לישה קצרה עד לאיחוד ומקררים כשעה כדי לאפשר למרגרינה להתקשות .
הסוד בהצלחת בצק פריך הוא לישה קצרה, קירור ואפיה בחום בינוני גבוה.

לגבי שאלתך השנייה, להלן תשובתי:
ישנם המון גרסאות לעוגות ללא אפיה , ברשותך אתן טעימונת
יש הנוהגים לרסק 200 ג"ר בסקוויטים ריסוק גס, להמיס 50 ג"ר חמאה/מרגרינה, מעט סוכר /סוכר וניל ( 1/4 כוס ),  כל זה כתחתית
מוסיפים בקערה נפרדת 3 כוסות פצפוצי אורז תפוח ללא מלח, 300 ג"ר שוקולד מריר /חלב מומס ומאחדים עד לקבלת מרקם אחיד ( אפשר להוסיף 2 כפות גדושות ממרח בוטנים /ממרח לוטוס )
שופכים מעל התחתית ומהדקים חזק בעזרת כף עם הצד הכמור. מקררים וחותכים לקוביות ונהנים.
אפשר להשקיע מעט ולהמיס שוקולד לבן (200 ג"ר ) עם 2 כפות שמן רגיל ולצקת מעל הפצפוצים.
לפעמים אני מכין את זה לבנותיי ולאורחים שלי בצימרים שברשותי.
מיותר לציין את המחמאות שמקבלים מפצצת אנרגיה כזאת.
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מצטרפת לשאלה של לינדה, ומוסיפה בקשה'
מצטרפת לשאלה של לינדה, ומוסיפה בקשה
22/10/2013 | 09:48
2
136
אם יש לך דרך טובה ו ק צ ר ה להכין צלי בשר שיהיה גם טעים וגם רך-רך - נמס בפה, אשמח מאוד.
אני מכינה את הצלי במשך שעות עד שהוא נעשה רך - וזה גוזל ממני המון זמן.
אז אם יש טיפים לקיצורי דרך ושהתוצאה תהיה מעולה באותה מידה - אודה לך מאוד.
ותודה שאתה מתארח ועונה לשאלות.
בהזדמנות הזאת נשמח גם לטיפים שלך במטבח - אם תרצה לחלוק אותם אתנו.
ברוך הבא ותודה מראש
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בשר צלי רך רך'
בשר צלי רך רך
<< ההודעה הנוכחית
23/10/2013 | 17:16
1
231
שלום לרותי 410 מה שלומך,
ברשותך אתן 2 דוגמאות לבקשתך , האחת בבישול והאחת לצלייה בתנור.
להלן השיטה שלי להכנת בשר צלי בבישול:
נתח כתף בקר מס' 5, ( אם קפוא מפשירים לילה במקרר ), אם טרי מבשלים ישר.
את נתח הבשר מבשלים בסיר במים קרים מהברז, מוסיפים 2 עלי דפנה, 3 יחידות פלפל אנגלי שלם , מעט מאוד רוזמרין 3 שיני שום שלמות לא מקולפות , ומבשלים עד לריכוך הנתח.( יש כאלה שנוהגים גם לבשל בסיר לחץ, הבישול בסיר לחץ הוא כשעה מרתיחה ).
כאמור אחרי הבישול חובה בקירור הנתח , עדיף לילה במקרר.
פורסים לפרוסות או אצבעות ומשלימים עם רוטב
להכנת הרוטב:
קוצצים בצל גדול , 2 שיני שום פרוסות, גזר אחד פרוס, גבעול סלרי פרוס, מטגנים קלות לפי דרגות קושי, מוסיפים כוס יין אדום יבש לניקוי משקעים של הירקות, מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כף חרדל, 2 כפות רוטב סויה, חצי כף סוכר ,מעט רוזמרין , פפריקה מתוקה, כורכום, מעט מאוד אגוז מוסקט, קורט בהרת, קורט ראס אל חנות,
בוללים את הכל במעט מים קרים או נוזל הבשר, שופכים מעל פרוסות הבשר ומבשלים עד הריכוך מוחלט.
אפשר להוסיף פטריות פרוסות לעידון המראה ( ישנה אפשרות להסמיך את הרוטב ע"י הוספת כף גדושה קמח מנופה ).

אפשרות נוספת להכנת צלי מס' 5 בתנור:
את נתח הבשר מורחים קלות בחרדל, מלח, פלפל שחור גרוס,מעט רוזמרין, שיני שום כתושות.
מכניסים הכל לשקית קוקי , אוטמים טוב וצולים במשך שעתיים בחום בינוני עד לריכוך ( בודקים בעזרת סכין חדה ).
מקררים הנתח קירור מוחלט ופורסים לצורה רצויה.
מוסיפים את הרוטב כמו שפירסמתי מקודם.
תסמכי עליי רותי 410 תקצרי מחמאות

את המנה הזאת זוכים לטעום האורחים שלי בצימרים היוקרתיים בהזמנת ארוחת ערב זוגית , זאת ועוד אפשר להתרשם " אהבה במושבה " צימרים בקרבת הכנרת עם שף פרטי

בהצלחה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המון המון תודה. שומרת את המתכונים, ובהצלחה'
המון המון תודה. שומרת את המתכונים, ובהצלחה
23/10/2013 | 18:22
42
עם הצימרים לך ולסיגל.
(נכנסתי לראות ומאוד התרשמתי.)

ואני סומכת עליך - מקווה לנסות בקרוב.
אני בדרך כלל קונה פרוסות בשר - מעדיפה שריר, אבל גם צלי כתף הולך.
אז בפעם הבאה אנסה נתח שלם.
תודה, שוב על ההיענות.
ונשמח לביקוריך פה מפעם בפעם.

ותודה גם ללינדוש
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בכמה מתכוני בצק נתקלתי'
בכמה מתכוני בצק נתקלתי
22/10/2013 | 11:49
2
145
בחומץ.
האם מוסיפים כדי  להלבין את הבצק  ? או סיבה שונה?
תודה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תוספת חומץ בבצק'
תוספת חומץ בבצק
23/10/2013 | 17:22
1
162
שלום רב אילנית 12 מה שלומך
תפקיד תוספת חומץ בחלק מבצקים הוא הפרדה בעלים ( בצק עלים ),החומץ גורם למעין גז וזה משחרר עם האפייה .
יש הנוהגים להוסיף כף חומץ לבישול אורז לבן, הדבר מלבין את האורז.
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
23/10/2013 | 20:27
7
לצפיה ב-'שאלה לרמי טל בקשר להכנת כרוב ניצנים,,,'
שאלה לרמי טל בקשר להכנת כרוב ניצנים,,,
22/10/2013 | 14:59
9
110
הכנתי כרוב ניצנים קפוא מספר פעמים ,
ותמיד התוצאה מרירה,וזאת למרות שתיבלתי במיץ -לימון ,מלח ושום.

השאלה שלי:
איך מנטרלים את הטעם המריר  ?

אשמח לקבל מתכון מוצלח שלא יוצא מריר מדי.

בתודה,
שרון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלום לך ושאלה :אשמח לדעת מה אני עושה לא נכון'
שלום לך ושאלה :אשמח לדעת מה אני עושה לא נכון
22/10/2013 | 22:49
3
108
בבצק פריך, מדוע יוצא לי רך ולא מתפורר קראנצי כמו שכולם אוהבים,? היכן אני טועה?
תודה רבה. אשמח למתכון מוצלח.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שאלה לגבי מיקסר, ותבנית קוגלהוף'
שאלה לגבי מיקסר, ותבנית קוגלהוף
23/10/2013 | 08:36
1
77
בתור מישהי שאופה הרבה לחם מ-2 קילו בצק, על איזה מיקסר היית ממליץ? אני כבר חודש מחפשת המלצות למיקסר מקצועי
והבנתי שקיצ'ן אייד וקנווד הם המועמדים הנבחרים של השוק, אך האם הם מסוגלים לעמוד בכמות כזו של קמח?

שאלה נוספת, קניתי לאחרונה תבנית קוגלהוף עם החור באמצע מסיליקון, הכנתי עוגת שיש והמילוי לא הספיק למלא את כולה,  בנוסף חצי ממנה נאפה והחצי השני נשאר לא אפוי
איך אוכל לדעת איזה מתכונים כן מתאימים לתבנית הזו , וגם ימלאו את כל התבנית?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רכישת מיקסר'
רכישת מיקסר
23/10/2013 | 17:45
78
שלום לך רועת צאן 1 , (לא נראה לי שיש עוד אחת זה תפקיד לגברים ).

מניסיוני שניהם עושים עבודה מצוינת אבל עד קילו וחצי של בצק אח"כ זה מתחיל להסתובב על המלוש והבצק לא מתאחד בתחתית.
ולכן כדאי להכין בצק מקילו אחד של קמח  ( אני הכנתי פעם בצק משני קילו ונאלצתי להמשיך ללוש אותו על השיש ).

תבנית סיליקון:
לא סתם אומרים אין חכם כבעל ניסיון, והכוונה היא שעכשיו את יודעת שצריך להכפיל את כמות החומר עבור התבנית הנ"ל. בקשר לאפיה, קשה לשער האם חום התנור היה גבוה ?, אולי בתנור שלך צריך להפוך את התבנית או המאפה ?, בקשר למתכונים לתבנית הנ"ל , כל מתכון יכול להתאים לתבנית.

אני סבור שתצליחי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בצק פריך מוצלח'
בצק פריך מוצלח
23/10/2013 | 17:34
91
היי דובשנית 72 , עם שם כמו שלך חייבים להצליח
להלן מתכון לבצק פריך :
1/2 כוס סוכר , 200 ג"ר חמאה / מרגרינה, 1 ביצה / רבע כוס מים קרים , 2.5 כוסות קמח מנופה , שקית אבקת אפייה.
אופן הכנה:
סוכר+חמאה / מרגרינה+ביצה מערבבים לקבלת ממרח ( לא מקציפים ), מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפייה עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות , לא ללוש הרבה.
מקררים ומעבדים לצורה רצויה.
אם רוצים שהבצק לא יתפורר אז לא מוסיפים אבקת אפיה לקמח.
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אשמח למתכון מבושל של כרוב אדום,ללא מתוק.'
אשמח למתכון מבושל של כרוב אדום,ללא מתוק.
23/10/2013 | 16:50
2
46
במתכונים רבים ראיתי שמכינים כרוב אדום מבושל ,
בתוספת דבש /סוכר צימוקים,והמתיקות לא לטעמי .
אשמח למתכון כרוב אדום מבושל -ללא תיבול מתוק.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרוב אדום מבושל'
כרוב אדום מבושל
23/10/2013 | 17:54
1
83
שלום שרון 17 מה נשמע ?
תבשיל כרוב אדום בדר"כ בא מתקתק אבל אתן לך גרסה נוספת :
קוצצים בצל בינוני ומאדים במעט שמן רגיל , מוסיפים חתיכות הכרוב לסיר עם מעט מים ומכסים עד לריכוך.
מתבלים במלח, פלפל שחור , מעט אבקת מרק או ציר עוף , מעט מיץ לימון , כף סוכר ( זה לא מתוק ), אפשר במקום הסוכר כף דבש,
כף רוטב סויה או רוטב טריאקי , או רוטב גריל .
אפשר להוסיף חריפות לפי הטעם.
ניתן גם לבשל כרוב לבן
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה רבה .'
תודה רבה רבה .
23/10/2013 | 18:13
10
לצפיה ב-'כרוב ניצנים'
כרוב ניצנים
23/10/2013 | 17:28
1
65
היי שרון 17 מה שלומך
כרוב ניצנים מטעמו יוצא מעט מריר , לניטרול הטעם מוסיפים לרוטב מעט אבקת מרק או ציר עוף, קורט סוכר, מיץ לימון ושום.
יש באפשרותך גם לעדן אותו לפני ההגשה עם שקדים קלויים ופרוסים, שומשום קלוי על מחבת יבשה , ואפילו אפשר לפזר עליו בזמן ההגשה שברי בוטנים מקורמלים ( מוכרים את הממתק הזה ).
בהצלחה רבה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' תודה רבה !'
תודה רבה !
23/10/2013 | 17:47
14
לצפיה ב-'שאלה לגבי לחמניות מתוקות מבצק שמרים-'
שאלה לגבי לחמניות מתוקות מבצק שמרים-
23/10/2013 | 09:58
2
355
אצלנו בבית היו קוראים לזה  "שורק"  
בבת-ים היה איש מבוגר [לפני הרבה שנים - תקופת בית המקדש בערך]   האיש הזה היה מכריז "טרי בריא "    לחמניות מתוקות תפוחות עם ציפוי דבש [דביק כזה]

אם  מכירים את המוצר ויש מתכון  אשמח מאוד.
תודה
חיים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לחמניות מתוקות מצופות דבש דביק'
לחמניות מתוקות מצופות דבש דביק
23/10/2013 | 18:17
1
102
שלום חיים חביבי מה שלומך
אנסה במתכון זה לשחזר לך את תקופת בית המקדש לטעם הלחמניות.
להלן המתכון:
1 ק"ג קמח מנופה  
2 כפות שמרים יבשים או קובייה שמרים טריים
כפית מלח
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
2.5 כוסות מים
2 שקיות סוכר וניל / פקק תמצית וניל
א.הכנה :
לשים מהכל בצק נוח לעבודה , מתפיחים עד להכפלת נפח, חותכים לכדורים בערך כ- 16 יח'
מתפיחים פעם נוספת ואופים עד לקבלת צבע זהוב.
רוטב :
1 כוס סוכר , 1/5 כוס מים , מיץ מחצי לימון , 2 כפות דבש, פקק תמצית רום ( לא חובה ).
מביאים הכל לרתיחה ,
אחרי האפייה של הלחמניות מורחים אותן בציפוי המבריק. אפשר לצפות פעם נוספת לתוצאה מבריקהההההה.
בהצלחה חביבי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה לך איש יקר,.הולך להכין את המתכון.'
תודה רבה לך איש יקר,.הולך להכין את המתכון.
23/10/2013 | 20:10
23
לצפיה ב-'שלום לך , אם תוכל לתת טיפים להכנת '
שלום לך , אם תוכל לתת טיפים להכנת
23/10/2013 | 11:02
81
בצקים ללחמים ולחמניות,
כמה זמן ללוש, איזה מיקסר מתאים יותר
כמה זמן להתפיח, כי לפעמים יוצאים לחמניות
קשה מידי וצריך מרק בשביל לטבול אותם...
אחרת אין דרך אחרת לאכול אותן....חחחחח
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רמי שלום '
רמי שלום
23/10/2013 | 11:26
3
94
שאלה: למה כשאני מכינה עוגה בחושה בכמות כפולה וכמובן מגדילה גם את התבנית בהתאם , מרכז העוגה נשאר לא אפוי ואף צונח למטה וכל שאר העוגה עולה ונאפת כמו שצריך?
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא רמי אבל'
לא רמי אבל
24/10/2013 | 12:25
2
40
ממליצה לך להפחית מעט את חום התנור ולאפות זמן ארוך יותר אך כך העוגה תעלה בצורה אחידה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה בת של מלך....'
תודה בת של מלך....
24/10/2013 | 12:48
15
לצפיה ב-'אפיית עוגה בחושה'
אפיית עוגה בחושה
24/10/2013 | 20:38
148
יפה מאוד בת של מלך||
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רמי שלום '
רמי שלום
23/10/2013 | 12:26
3
74
שאלתי בעבר בכמה פורומים לגבי שימוש
בסודה לשתייה לריכוך בשר. התשובות היו
לאו מוחלט לצערי ללא הסבר. לכן אני פונה גם
אליך, האם שימוש בסודה לשתייה מסוכן? האם
הוא עושה את העבודה לריכוך הבשר? ואם כן
איך לעשות זאת נכון.

תודה לתשובה  
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לא קבלתי תשובה מרמי. מה הסיבה? '
לא קבלתי תשובה מרמי. מה הסיבה?
24/10/2013 | 11:53
12
לצפיה ב-'ריכוך בשר'
ריכוך בשר
24/10/2013 | 20:35
1
93
נהורית יקירתי שלום רב מה שלומך
ראשית אני מתנצל שלא הספקתי לענות לשאלתך ולהלן תשובתי :
אני אישית לא מכיר שיטת ריכוך בשר עם סודה לשתייה , הדבר לא מסוכן כי גם ככה משתמשים בו כחומר מתפיח לעוגות אבל לבשר                                                                                                            לא ניסיתי ולכן לא אענה בצורה לא מקצועית . אך עם זאת אשמח לסייע בכל דרך אחרת בנושא בשרים.
בברכה ובהצלחה שף רמי טל                                                                                                       
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
24/10/2013 | 21:05
6
לצפיה ב-'שינוי מתכון חלה מקמח לבן לקמח מלא'
שינוי מתכון חלה מקמח לבן לקמח מלא
23/10/2013 | 14:32
11
53
אם אני משנה את כל הכמות בכמה צריך להשתנות כמות המים?
וכנ"ל גם לגבי החלפה של חצי מכמות הקמח?

תודה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רמי אני רוצה מתכון מוצלח לקציצות ..'
רמי אני רוצה מתכון מוצלח לקציצות ..
23/10/2013 | 16:38
8
51
תודה ועוד דבר יש את הלחם המרוקאי אשמח למתכון..

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רמי מתכון לסופגניות .'
רמי מתכון לסופגניות .
23/10/2013 | 18:06
4
28
נכון שיש כל כך הרבה מתכונים לסופגניות אולי בכול זאת תכבד אותנו במתכון מוצלח .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סופגניות בטעם בייתי'
סופגניות בטעם בייתי
23/10/2013 | 18:28
3
89
להלן המתכון שלי להכנת סופגניות :
1 ק"ג קמח מנופה ( אפשר ורצוי להוסיף לקמח כף משפר אפייה )
2 כפות שמרים יבשים / קובייה שמרים טריים
חצי כוס סוכר ועד כף
כפית מלח
3 ביצים
1/4 כוס שמן , / 1/2 חבילה חמאה רכה
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות ברנדי ( הדבר עוזר לספוג פחות שמן בבצק ).
א.הכנה:
מהכל לשים בצק אחיד ונוח לעבודה , מתפיחים עד להכפלת נפח , מחלקים לכדורים ( כ- 16 יח' )
מתפיחים שוב , בינתיים מחממים שמן רגיל לטמפ' 170 מעלות ( חום בינוני ), ומתחילים לטגן את הסופגניות לצבע זהוב.
כל אחד יכול לבחור ציפוי , ריבה אדומה קלאסית , שוקולד, או ציפוי בסוכר גבישי.
הכי חשוב להנות כי חנוכה יש רק פעם בשנה.
בהצלחה לכל העוסקים במלאכה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רמי על המתכון ..'
רמי על המתכון ..
23/10/2013 | 18:47
2
42
המתכון נקרא קל להכנה...

שאלה רשמתה 1/2 כוס שמן ,וחצי חבילה חמאה ,( זה יותר מידי )

תודה על הארוח .
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדוש, הוא כתב או חצי כוס שמן או חצי'
לינדוש, הוא כתב או חצי כוס שמן או חצי
23/10/2013 | 21:02
1
57
חבילה חמאה. לא גם וגם.
יש כאן כמה מתכונים ממש קורצים - כמו הלחם המרוקאי.
מעתיקה אותם.
ותודה לך על הזמנתו של רמי לפורום.
נהנינו והחכמנו מאוד
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רותי..'
תודה רותי..
24/10/2013 | 08:51
8
שמחה לשמוע שנהנתם מחברתו ...

נכון מתכונים קלים שפוטים אך טעימים ..

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות של אלופים'
קציצות של אלופים
23/10/2013 | 18:44
2
114
לבקשתה של לינדה יקירתי
קציצות אליפות:
1 ק"ג בשר בקר
2 בצלים קצוצים גדולים
2 שיניי שום כתושות
צרור גדול פטרוזיליה
מלח, פלפל שחור טחון, קורט ראס אל חנות, קורט בהרת, מעט כורכום טחון, כפית פפריקה אדומה מתוקה, כפית פפריקה חריפה, שקית אבקת אפייה / חצי כוס  מיי סודה.
מהכל לשים עד קבלת מסה אחידה ומכדררים לקציצות.
בהצלחה

לחם מרוקאי - פרנה :
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים /קובייה שמרים טריים
כף מלח
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן רגיל
3 כוסות מים פושרים

א.הכנה :
ללוש מהכל בצק נוח לעבודה ( הבצק רך מהרגיל , וזה בסדר ).
להתפיח עד להכפלת נפח ומרקם
לחתוך ל 4 חתיכות  ולשטח מעט
לקחת אבנים עגולות שטופות ( חלוקי נחל ) בתוך תבנית ולחמם אותם בתנור , לשטח מעל את הבצק ולאפות בחום גבוה.
יש אופציה נוספת והיא לאפות בתוך סיר גריל

אין על הטעם הזה באחריות.

את הלחם הזה בפרט אני מגיש לאורחי הצימרים שלי אהבה במושבה עם הזמנת ארוחת ערב זוגית
ומי שלא מאמין מוזמן לצפות בתמונות שלי  בפייסבוק , שף רמי טל
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה איש יקר על השיתוף ..'
תודה איש יקר על השיתוף ..
23/10/2013 | 18:57
31
המתכון ללחם נשמע לי מדהים וטעים חייב לנסות ..

המתכון לקציצות מעולה. תודה

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה....תודה...על האירוח אתה כבר בן בית'
תודה....תודה...על האירוח אתה כבר בן בית
23/10/2013 | 19:00
41
https://www.facebook.com/profile.php?id=1000030546...

כנסו לקישור לפרופיל של רמי ...

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שינוי מתכון מקמח לבן למלא'
שינוי מתכון מקמח לבן למלא
24/10/2013 | 20:50
1
26
ערב טוב , ראשית אני מתנצל שלא הספקתי לענות לשאלתך, ולהלן תשובתי
לא ממליץ לשנות מתכון ב 100% מקמח לבן לקמח מלא, אלא מקסימום ב 50%
מכל סוג קמח, צריך לקחת בחשבון שקמח מלא סופח יותר נוזלים ולכן הייתי ממליץ לך יקירתי להוסיף מים בהדרגה עד קבלת בצק עם מרקם נוח לעבודה.
קחי בחשבון גם את ההתפחה הממושכת בגלל החלפת קמח, ואחרי ההתפחה לבדוק שוב אם צריך עוד מים.
* טיפ נוסף - לפני שאת מסדרת את כיכר הלחם בתבנית ממליץ לגלגל אותו בסולת. יוצא קריספי חבל"ז.
* ממליץ לך להתרשם מדף הבית שלי בפייסבוק - שף רמי טל, ישנם סוגי לחמים אליפות.
* ממליץ לך להתרשם מאתר הבית שלי " צימרים אהבה במושבה ", ליד הכנרת עם שף פרטי ואירוח מהלב.
בהצלחה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה '
תודה
28/10/2013 | 13:48
2

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ