השף רמי טל מתארח בפורום

לינדה7

New member
השף רמי טל מתארח בפורום




מזה 24 שנה מבשל ואופה לחיילים קרביים.

תחום ההתמחות שלי הנו אפייה כולל בצקים:

שמרים,בצק עלים, פריך, רבוך ( פחזניות ), כל עוגות השוקולד והקרם למיניהם, עוגיות מתוקות ומלוחות

בבישול ההתמחות שלי מגוונת ורחבה. אחת המומחיות שלי היא מתכוני עדות.

את ההתמחות בתחום האפייה רכשתי בבית ספר לנ"י בנתניה, בקורסים והשתלמויות שונות ומגוונות וכו" מנסיון החיים.

גם בתחום הבישול יש לי יידע רב ובידיי תעודת מקצוע סוג 4 מבית הספר לבישול ומגדנאות תדמור.

,ההתמחות שלי היא מגוונת ורחבה על פני עשרות שנים של וותק ליד סירים ומחבתות מוסדיים.


אתם מוזמנים לשרשור את שאלותיכם. המענה יינתן ביום רביעי 23-10-13 משעה 16-30 עד 17-30 .


שיהיה בתאבון :)

השף רמי טל
 

לינדה7

New member
לשף רמי טל
שאלה לגבי בצק שמרים


רמי ברוך בואך ...


שאלה לי בקשר לבצקים :

אני יודעת שיש הרבה מתכונים משמרים מתוק מלוח ..

אשמח לישמוע מה ההבדל בין בצק קר לבצק רגיל ...(ואם יש לך מתכונים תשתף ותכבד אותנו )


מאחלת לך יום נעים
לינדה.
 

מלכה90

New member
שלום רמי - האם רצוי לתת לבצק

לחמניות לתפיחה בלילה במקרר? ואם כן - מה נכון לעשות לאחר מכן?אשמח למתכון מדויק לחצי קילו.תודה
 

רמי טל112

New member
לחמניות לתפיחה בלילה במקרר

שלום רב
ראשית אומר שיש הרבה מתכונים וגרסאות למשפחת הבצקים המקוררים , יש הנוהגים לאחסן את הבצק במקרר כדי שלא יעלה מהר וההתפתחות תהיה איטית
מה שנכון לעשות זה להוציא את הבצק לטמפ' החדר כשעתיים לפני השימוש ( מאוד תלוי גם עונת השנה ), בקיץ מספיק חצי שעה ,בחורף כמו שציינתי.
אני לא נוהג להשתמש בטכניקה הזאת אם כי היא לא פסולה בעיניי , מה שכן צריך סבלנות כדי לאפשר לבצק לתפוח על מנת לקבל מוצר נפוח בעל נוכחות.
להלן המתכון שלי לבקשתך:
1/2 ק"ג קמח לבן מנופה, 2 כפות סוכר, כפית מלח, כף מלאה שמרים יבשים, 1/2 כוס שמן רגיל, מים לפי ספיגה ( בערך כוס וחצי ).
אופן הכנה:
לשים מכל המצרכים בצק נוח לעבודה, מכניסים למקרר למנוחת לילה, מוצאים לטמפ' החדר צרים צורה רצויה , מתפיחים ,ביצה , שומשום / פרג/מלח גס ואופים עד קבלת צבע זהוב.
בהצלחה
.
 
2 שאלות ברשותך:

1. לגבי בצק פריך וכד', כשאני משתמשת בידיים ללא מיקסר, מה הצורה הכי אידיאלית ללישה? סדר החומרים, רכות המרגרינה וכו'?

2. עוגת מחבת - ללא תנור כלל. יש לך מתכון כזה? (רק לא עוגת פנקייק)

תבורך!
 

רמי טל112

New member
שלום רב בת של מלך

בצק פריך:
הצורה הכי נכונה ורצויה לשימוש בבצק פריך ללא מיקסר היא מרגרינה רכה בטמפ' החדר +סוכר +קורט מלח לערבב רק עד לאיחוד.
אח"כ מוסיפים ביצה /רבע כוס מים קרים וקמח +אבקת אפיה .
לשים לישה קצרה עד לאיחוד ומקררים כשעה כדי לאפשר למרגרינה להתקשות .
הסוד בהצלחת בצק פריך הוא לישה קצרה, קירור ואפיה בחום בינוני גבוה.

לגבי שאלתך השנייה, להלן תשובתי:
ישנם המון גרסאות לעוגות ללא אפיה , ברשותך אתן טעימונת
יש הנוהגים לרסק 200 ג"ר בסקוויטים ריסוק גס, להמיס 50 ג"ר חמאה/מרגרינה, מעט סוכר /סוכר וניל ( 1/4 כוס ), כל זה כתחתית
מוסיפים בקערה נפרדת 3 כוסות פצפוצי אורז תפוח ללא מלח, 300 ג"ר שוקולד מריר /חלב מומס ומאחדים עד לקבלת מרקם אחיד ( אפשר להוסיף 2 כפות גדושות ממרח בוטנים /ממרח לוטוס )
שופכים מעל התחתית ומהדקים חזק בעזרת כף עם הצד הכמור. מקררים וחותכים לקוביות ונהנים.
אפשר להשקיע מעט ולהמיס שוקולד לבן (200 ג"ר ) עם 2 כפות שמן רגיל ולצקת מעל הפצפוצים.
לפעמים אני מכין את זה לבנותיי ולאורחים שלי בצימרים שברשותי.
מיותר לציין את המחמאות שמקבלים מפצצת אנרגיה כזאת.
בהצלחה
 

רותי410

New member
מצטרפת לשאלה של לינדה, ומוסיפה בקשה

אם יש לך דרך טובה ו ק צ ר ה להכין צלי בשר שיהיה גם טעים וגם רך-רך - נמס בפה, אשמח מאוד.
אני מכינה את הצלי במשך שעות עד שהוא נעשה רך - וזה גוזל ממני המון זמן.
אז אם יש טיפים לקיצורי דרך ושהתוצאה תהיה מעולה באותה מידה - אודה לך מאוד.
ותודה שאתה מתארח ועונה לשאלות.
בהזדמנות הזאת נשמח גם לטיפים שלך במטבח - אם תרצה לחלוק אותם אתנו.
ברוך הבא ותודה מראש
 

רמי טל112

New member
בשר צלי רך רך

שלום לרותי 410 מה שלומך,
ברשותך אתן 2 דוגמאות לבקשתך , האחת בבישול והאחת לצלייה בתנור.
להלן השיטה שלי להכנת בשר צלי בבישול:
נתח כתף בקר מס' 5, ( אם קפוא מפשירים לילה במקרר ), אם טרי מבשלים ישר.
את נתח הבשר מבשלים בסיר במים קרים מהברז, מוסיפים 2 עלי דפנה, 3 יחידות פלפל אנגלי שלם , מעט מאוד רוזמרין 3 שיני שום שלמות לא מקולפות , ומבשלים עד לריכוך הנתח.( יש כאלה שנוהגים גם לבשל בסיר לחץ, הבישול בסיר לחץ הוא כשעה מרתיחה ).
כאמור אחרי הבישול חובה בקירור הנתח , עדיף לילה במקרר.
פורסים לפרוסות או אצבעות ומשלימים עם רוטב
להכנת הרוטב:
קוצצים בצל גדול , 2 שיני שום פרוסות, גזר אחד פרוס, גבעול סלרי פרוס, מטגנים קלות לפי דרגות קושי, מוסיפים כוס יין אדום יבש לניקוי משקעים של הירקות, מטבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כף חרדל, 2 כפות רוטב סויה, חצי כף סוכר ,מעט רוזמרין , פפריקה מתוקה, כורכום, מעט מאוד אגוז מוסקט, קורט בהרת, קורט ראס אל חנות,
בוללים את הכל במעט מים קרים או נוזל הבשר, שופכים מעל פרוסות הבשר ומבשלים עד הריכוך מוחלט.
אפשר להוסיף פטריות פרוסות לעידון המראה ( ישנה אפשרות להסמיך את הרוטב ע"י הוספת כף גדושה קמח מנופה ).

אפשרות נוספת להכנת צלי מס' 5 בתנור:
את נתח הבשר מורחים קלות בחרדל, מלח, פלפל שחור גרוס,מעט רוזמרין, שיני שום כתושות.
מכניסים הכל לשקית קוקי , אוטמים טוב וצולים במשך שעתיים בחום בינוני עד לריכוך ( בודקים בעזרת סכין חדה ).
מקררים הנתח קירור מוחלט ופורסים לצורה רצויה.
מוסיפים את הרוטב כמו שפירסמתי מקודם.
תסמכי עליי רותי 410 תקצרי מחמאות

את המנה הזאת זוכים לטעום האורחים שלי בצימרים היוקרתיים בהזמנת ארוחת ערב זוגית , זאת ועוד אפשר להתרשם " אהבה במושבה " צימרים בקרבת הכנרת עם שף פרטי

בהצלחה
 

רותי410

New member
המון המון תודה. שומרת את המתכונים, ובהצלחה

עם הצימרים לך ולסיגל.
(נכנסתי לראות ומאוד התרשמתי.)

ואני סומכת עליך - מקווה לנסות בקרוב.
אני בדרך כלל קונה פרוסות בשר - מעדיפה שריר, אבל גם צלי כתף הולך.
אז בפעם הבאה אנסה נתח שלם.
תודה, שוב על ההיענות.

ונשמח לביקוריך פה מפעם בפעם.

ותודה גם ללינדוש
 

אילנית12

New member
בכמה מתכוני בצק נתקלתי

בחומץ.
האם מוסיפים כדי להלבין את הבצק ? או סיבה שונה?
תודה.
 

רמי טל112

New member
תוספת חומץ בבצק

שלום רב אילנית 12 מה שלומך
תפקיד תוספת חומץ בחלק מבצקים הוא הפרדה בעלים ( בצק עלים ),החומץ גורם למעין גז וזה משחרר עם האפייה .
יש הנוהגים להוסיף כף חומץ לבישול אורז לבן, הדבר מלבין את האורז.
בהצלחה
 

shron17

New member
שאלה לרמי טל בקשר להכנת כרוב ניצנים,,,

הכנתי כרוב ניצנים קפוא מספר פעמים ,
ותמיד התוצאה מרירה,וזאת למרות שתיבלתי במיץ -לימון ,מלח ושום.

השאלה שלי:
איך מנטרלים את הטעם המריר ?

אשמח לקבל מתכון מוצלח שלא יוצא מריר מדי.

בתודה,
שרון.
 
שלום לך ושאלה :אשמח לדעת מה אני עושה לא נכון

בבצק פריך, מדוע יוצא לי רך ולא מתפורר קראנצי כמו שכולם אוהבים,? היכן אני טועה?
תודה רבה. אשמח למתכון מוצלח.
 
שאלה לגבי מיקסר, ותבנית קוגלהוף

בתור מישהי שאופה הרבה לחם מ-2 קילו בצק, על איזה מיקסר היית ממליץ? אני כבר חודש מחפשת המלצות למיקסר מקצועי
והבנתי שקיצ'ן אייד וקנווד הם המועמדים הנבחרים של השוק, אך האם הם מסוגלים לעמוד בכמות כזו של קמח?

שאלה נוספת, קניתי לאחרונה תבנית קוגלהוף עם החור באמצע מסיליקון, הכנתי עוגת שיש והמילוי לא הספיק למלא את כולה, בנוסף חצי ממנה נאפה והחצי השני נשאר לא אפוי
איך אוכל לדעת איזה מתכונים כן מתאימים לתבנית הזו , וגם ימלאו את כל התבנית?
 

רמי טל112

New member
רכישת מיקסר

שלום לך רועת צאן 1 , (לא נראה לי שיש עוד אחת זה תפקיד לגברים ).

מניסיוני שניהם עושים עבודה מצוינת אבל עד קילו וחצי של בצק אח"כ זה מתחיל להסתובב על המלוש והבצק לא מתאחד בתחתית.
ולכן כדאי להכין בצק מקילו אחד של קמח ( אני הכנתי פעם בצק משני קילו ונאלצתי להמשיך ללוש אותו על השיש ).

תבנית סיליקון:
לא סתם אומרים אין חכם כבעל ניסיון, והכוונה היא שעכשיו את יודעת שצריך להכפיל את כמות החומר עבור התבנית הנ"ל. בקשר לאפיה, קשה לשער האם חום התנור היה גבוה ?, אולי בתנור שלך צריך להפוך את התבנית או המאפה ?, בקשר למתכונים לתבנית הנ"ל , כל מתכון יכול להתאים לתבנית.

אני סבור שתצליחי
 

רמי טל112

New member
בצק פריך מוצלח

היי דובשנית 72 , עם שם כמו שלך חייבים להצליח
להלן מתכון לבצק פריך :
1/2 כוס סוכר , 200 ג"ר חמאה / מרגרינה, 1 ביצה / רבע כוס מים קרים , 2.5 כוסות קמח מנופה , שקית אבקת אפייה.
אופן הכנה:
סוכר+חמאה / מרגרינה+ביצה מערבבים לקבלת ממרח ( לא מקציפים ), מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפייה עד לקבלת בצק שנפרד מהדפנות , לא ללוש הרבה.
מקררים ומעבדים לצורה רצויה.
אם רוצים שהבצק לא יתפורר אז לא מוסיפים אבקת אפיה לקמח.
בהצלחה
 

shron17

New member
אשמח למתכון מבושל של כרוב אדום,ללא מתוק.

במתכונים רבים ראיתי שמכינים כרוב אדום מבושל ,
בתוספת דבש /סוכר צימוקים,והמתיקות לא לטעמי .
אשמח למתכון כרוב אדום מבושל -ללא תיבול מתוק.
 

רמי טל112

New member
כרוב אדום מבושל

שלום שרון 17 מה נשמע ?
תבשיל כרוב אדום בדר"כ בא מתקתק אבל אתן לך גרסה נוספת :
קוצצים בצל בינוני ומאדים במעט שמן רגיל , מוסיפים חתיכות הכרוב לסיר עם מעט מים ומכסים עד לריכוך.
מתבלים במלח, פלפל שחור , מעט אבקת מרק או ציר עוף , מעט מיץ לימון , כף סוכר ( זה לא מתוק ), אפשר במקום הסוכר כף דבש,
כף רוטב סויה או רוטב טריאקי , או רוטב גריל .
אפשר להוסיף חריפות לפי הטעם.
ניתן גם לבשל כרוב לבן
בהצלחה
 
למעלה