ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירק
ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירקות
מנה הודית
אילנית12
לכל התמונות וההסברים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1954288
שלושה מתכונים הודיים פיקנטיים אותנטים מחמותי ההודית שתחיה.
תבשיל בשר כבש(אפשרי עם צלעות כבש)
ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירקות
ומאסלה ירוק-מעין סחוג חריף.מוסיפים אותו לתבשלים.
לא הצלחתי בדיוק לדעת מה הכמויות היא מכינה הכל לפי "העין"
רשמתי פחות או יותר.
כמות התבלינים לפי טעמכם האישי.אני רשמתי בערך.
תבשיל בשר כבש עם רוטב.
חומרים והכנה:
בערך 1 ק"ג בשר כבש טרי מוכשר חתוך לקוביות אפשר גם צלעות.(אם החלטתם לשים צלעות משך הבישול יתקצר)
אפשר בשר בקר טרי למי שלא אוהב כבש.
1 בצל גדול או 2 בינונים קצוצים דק
אבקת גי'נג'יר(בערך חצי כפית)
אבקת שום(בערך 1 כפית)-אפשר גם שום טרי קצוץ
מלח
כורכום כחצי כפית
1 כף חומץ
כ 2 -3 כפות רסק עגבניות
פפריקה חריפה מתוקה
מסאלה ירוק-מתכון בהמשך 1 כף
אם אין אפשר לשים כ1 כפית כוסברה טחונה
תבלין הודי "מסאלה בשר" (לפי הטעם זה חריף)
קוביות תפו"א אדמה אופציונלי(מוסיפים כ30 דקות לפני גמר הבישול)
מים רותחים.
הכנה:
מזהיבים בצל בשמן מוסיפים את התבלינים המסאלה והרסק והחומץ מערבבים
מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שיקבל צבע.
מוסיפים מים רותחים עד גובה התבשיל
מביאים לרתיחה .
מנמיכים ומבשלים עד שהבשר רך בערך שעה עד שעה וחצי
אם החלטתם להוסיף תפו"א ,להוסיף כחצי שעה לפני גמר בישול הבשר.
אורז ביריאני עם בשר
חומרים והכנה:
אורז בסמטי
תבלינים: מלח,כורכום,אבקת ג'ינג'ר ,מסאלה ירוק ,מעט מיץ לימון,אבקת שום.
לבשל את האורז איך שאתם רגילים.
ברתיחה להוסיף בשר שבישלנו,קוביות סלק מבושל,אפונה.
לעיתים מוסיפים גם טבעות בצל ותפו"א מטוגנים.
לערבב ולהנמיך את הלהבה.
לכסות את הסיר ולשים מעל המכסה מגבת.
מסאלה ירוק:משמש לתבשילים וגם כסחוג
ניתן להקפיא.
חומרים:אין כמויות.
טוחנים במכונת בשר:
כוסברה טריה
פלפל ירוק חריף.
שום טרי
שורש ג'ינג'ר טרי (שמים מעט)(אם אין אפשר להשתמש באבקת ג'ינג'ר.)
הכנה:
לאחר הטחינה מוסיפים מלח מערבבים היטב.
שמים בצנצנת ומוסיפים מעט שמן לכיסוי .שמים במקרר.
אם מעונינים להקפיא,אין צורך בשמן.
המשך חג שמח לכולם ./אילנית12