מנות עקריות לחג

לינדה7

New member
מנות עקריות לחג


שתפו אותנו במתכונים למנות עיקריות לערב החג "


אני בטוחה שבכל בית יש מתכון שאוכלים ואומרים


אחרי החג מעלה את הקישור של המתכונים "להודעות נבחרות "

ערב נעים
לינדה
 

נמושקה1

New member
פרגיות ופרות יבשים

אחת מהמנות שבני הבית אוהבים מאוד
אני נותנת כאן את הכמויות שהכנתי .ואם אתם רוצים פחות מתוק פשוט תפחיתו בכמות הסילאן והדבש.

המצרכים:

6 נתחים נקיים משומן.

2 כפות גדושות סילאן

2 כפות דבש

כף גדושה סוכר חום

רבע כוס יין מתוק .

כף רוטב סויה

כפית פלפל צ`ילי חריף.

חופן צימוקים בהירים/ כהים

10 מישמשים יבשים

10 שזיפים יבשים מגולענים

חופן שקדים קלופים מהקליפה הדקה (משרים את השקדים 10 דקות במים רותחים הקליפה יורדת בציק)

מים עד כיסוי הפרגיות.

להסמכת הרוטב:

רבע כוס מים

שתי כפיות גדושות קורנפלור.

ההכנה:

להכניס לסיר את הפרגיות כשהן מגולגלות צמוד אחת לשניה.

להשרות את הפרגיות לילה או כמה שעות לפני הבישול במרכיבי המרינדה

שהם: סילאן,יין ,דבש ,סוכר, צ`ילי חריף, רוטב סויה והמים.

להוסיף את הפרות היבשים.

להדליק להבה גבוה להביא לרתיחה. להנמיך להבה לכסות את הסיר ולבשל כ45 דקות.

לערבב היטב את הקורנפלור והמים וליצוק על הפרגיות שבסיר, להמשיך לבשל עד הסמכת הציר שנשאר בסיר.

זהו.....להגיש עם אורז לבן.. והמחמאות יגיעו

כמובן שאפשר להכין ללא הפרות היבשים.או להוציא כל פרי שאתם לא אוהבים.

בהצלחה


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2487831

שנה טובה לכולם
 

נמושקה1

New member
פשטידת עלי גפן

עוד מנה שתוגש באחת מהארוחות. מנה מדהימה .הפעם אכין בגירסת הפרווה
לצמחונים שביניכם אפשר לוותר על הבשר ולמלא בפטריות עם אפונה, גזר, צימוקים, אגוזים וצנוברים. נשמע מעניין לא?

מה צריך:

1 צנצנת על גפן כבושים ( אני קניתי במשקל ובישלתי אותם יותר מחצי שעה שיהיו ראויים לאכילה )

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות

4 שיני שום כתושות

100 גרם אגוזי מלך קלויים

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים קצוצים

500 גרם בשר טחון ( לפי דעתי גם עם חזה עוף אפשר להכין )

מלח

פלפל שחור גרוס

חופן עלי נענע קצוצים - לא לוותר !

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

2 כוסות אורז עגול



לרוטב:

4 כוסות מים

מיץ מלימון טרי

2 כפות שמן

4-5 שיני שום פרוסים דק

מלח

פלפל שחור

2 עגבניות קלופות ומרוסקות



איך נכין:

שוטפים את עלי הגפן מהמליחות. אפשר לערות עליהם מים רותחים, אחר כך לערות עליהם מים קרים.
לשים לב שהמליחות נעלמה.
אני כאמור קניתי בשוק במשקל ובישלתי אותם הרבה זמן. שפכתי את המים ושטפתי במים קרים.



הכנת המלית:

מטגנים את הבצל עד שיזהיב, מוסיפים את השום והבשר עד שמשנה את צבעו. מוסיפים חצי מכמות העגבניות המיובשות,
ואת אגוזי המלך הקלויים. מערבבים, מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הנענע והפטרוזיליה ובסוף את האורז.



ההכנה:

מרפדים תבנית אפיה בגודל 20X30 ס``מ בנייר אפיה.

מפזרים את מחצית העגבניות המיובשות שנותרו בתחתית המגש.

מרפדים בעלי גפן את התבנית וגם את הדפנות כשהשדרה כלפי מעלה.

שמים שכבת בשר ואורז ומכסים שוב בעלי גפן. שוב שכבת בשר, ושוב שכבת עלי גפן כשאת השוליים מכניסים פנימה..

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מביאים לרתיחה את המים. מוסיפים מלח, פלפל שחור, עגבניות מרוסקות, שום, מיץ לימון ושמן.

יוצקים על המאפה. אופים חצי שעה, מוציאים את המגש ומכסים בנייר כסף. ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.

בגמר האפיה, נותנים לנוח חצי שעה והופכים על מגש מתאים לגודל. הרי לכם היצירה הטעימה.



**הערה אני שמתי את הפשטידה בשני מגשי כסף כי הפשטידה קצת כבדה והמגש דקיק.

מש שנשאר לכם זה לקצור מחמאות

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2359873
בברכת שנה טובה לכולם
 

נמושקה1

New member
מנה ליום ב' דראש השנה
עם בטטה

מה צריך לעוף :

עוף שלם לא חשוב הגודל.

בצל גדול פרוס לפרוסות.

4 כפות שמן

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות סוכר חום.

פפריקה מרוקאית מתוקה.

צ`ילי חריף גרוס

כפית גדושה אבקת שום.

מעט כורכום.

מים עד כיסוי העוף.

בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות

אופן ההכנה:

קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.

פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.

להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .

להנמיך להבה להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.

להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

יוצא עוף עסיסי וטעים.

תהנו

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2557983
בברכת שנה טובה
טובה
 

נמושקה1

New member
מנה נוספת שכנראה אכין - עוף שיכור

ועדיין אין מתכון לצערי.
מקווה שאספיק לפני החג להקליד את המתכון.
העוף מבושל בהרבה יין.. ומגיע שיכור לשולחן
 

ninga 3

New member
נתחי אוסובוקו כבש בפירות יבשים

מתכון מנצח, בערוץ 22 בתוכנית של גיל חובב..
10 דקות עבודה והשאר עושה התנור....פשוט ללקק את האצבעות, לא מוותרים לי על המתכון הזה...


כנסו לקובץ ותהו...גילה
 

אילנית12

New member
ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירק

ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירקות

מנה הודית

אילנית12

לכל התמונות וההסברים:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1954288



שלושה מתכונים הודיים פיקנטיים אותנטים מחמותי ההודית שתחיה.

תבשיל בשר כבש(אפשרי עם צלעות כבש)

ביריאני אורז ובשר -אורז עשיר עם בשר וירקות

ומאסלה ירוק-מעין סחוג חריף.מוסיפים אותו לתבשלים.

לא הצלחתי בדיוק לדעת מה הכמויות היא מכינה הכל לפי "העין"

רשמתי פחות או יותר.

כמות התבלינים לפי טעמכם האישי.אני רשמתי בערך.



תבשיל בשר כבש עם רוטב.



חומרים והכנה:

בערך 1 ק"ג בשר כבש טרי מוכשר חתוך לקוביות אפשר גם צלעות.(אם החלטתם לשים צלעות משך הבישול יתקצר)

אפשר בשר בקר טרי למי שלא אוהב כבש.

1 בצל גדול או 2 בינונים קצוצים דק

אבקת גי'נג'יר(בערך חצי כפית)

אבקת שום(בערך 1 כפית)-אפשר גם שום טרי קצוץ

מלח

כורכום כחצי כפית

1 כף חומץ

כ 2 -3 כפות רסק עגבניות

פפריקה חריפה מתוקה

מסאלה ירוק-מתכון בהמשך 1 כף

אם אין אפשר לשים כ1 כפית כוסברה טחונה

תבלין הודי "מסאלה בשר" (לפי הטעם זה חריף)

קוביות תפו"א אדמה אופציונלי(מוסיפים כ30 דקות לפני גמר הבישול)

מים רותחים.

הכנה:

מזהיבים בצל בשמן מוסיפים את התבלינים המסאלה והרסק והחומץ מערבבים

מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו עד שיקבל צבע.

מוסיפים מים רותחים עד גובה התבשיל

מביאים לרתיחה .

מנמיכים ומבשלים עד שהבשר רך בערך שעה עד שעה וחצי

אם החלטתם להוסיף תפו"א ,להוסיף כחצי שעה לפני גמר בישול הבשר.



אורז ביריאני עם בשר

חומרים והכנה:



אורז בסמטי

תבלינים: מלח,כורכום,אבקת ג'ינג'ר ,מסאלה ירוק ,מעט מיץ לימון,אבקת שום.

לבשל את האורז איך שאתם רגילים.

ברתיחה להוסיף בשר שבישלנו,קוביות סלק מבושל,אפונה.

לעיתים מוסיפים גם טבעות בצל ותפו"א מטוגנים.

לערבב ולהנמיך את הלהבה.

לכסות את הסיר ולשים מעל המכסה מגבת.



מסאלה ירוק:משמש לתבשילים וגם כסחוג

ניתן להקפיא.

חומרים:אין כמויות.



טוחנים במכונת בשר:

כוסברה טריה

פלפל ירוק חריף.

שום טרי

שורש ג'ינג'ר טרי (שמים מעט)(אם אין אפשר להשתמש באבקת ג'ינג'ר.)

הכנה:

לאחר הטחינה מוסיפים מלח מערבבים היטב.

שמים בצנצנת ומוסיפים מעט שמן לכיסוי .שמים במקרר.

אם מעונינים להקפיא,אין צורך בשמן.

המשך חג שמח לכולם ./אילנית12
 
למעלה