מנה מרשימה לחג, ממני
מביאה לכם מנה ברוח החג המתקרב,
מקווה שתאהבו, אההה @
פילה עוף צרוב על תבשיל של טנזיה פירות יבשים + נגיעות טחינה ירוקה !
המתכון עכשיו בבלוג ♥ בקישור פה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2597737
פילה עוף צרוב,
על טנזיה פירות יבשים
לצד נגיעות טחינה ירוקה
מצרכים:
לפילה העוף:
10 רצועות פילה עוף, נקי ושטוף
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
שליש כפית פלפל שאטה גרוסה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
1 כפית שמן
לטנזיה פירות יבשים:
חצי כוס משמש מיובש, חתוך לרצועות קטנות
חצי כוס שזיפים מיובשים, חתוך לרצועות קטנות
חצי כוס חמוציות
חצי כוס צימוקים
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
שליש כפית קינמון
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית גרגירי צ`ילי חריף גרוס
1 וחצי כפות סויה יאמאסה
1 כפית דבש
1 כף רוטב צ`ילי חריף
2 כפות שמן
עוד נדרש:
* פטרוזיליה קצוצה לקישוט
* נבטי חמניה לקישוט
* אורז לבן מבושל - לפי בחירתכם ולטעמכם (מוגש לצד המנה)
* 1 כף טחינה ירוקה להגשה
* שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
בקערה יש להניח את רצועות פילה העוף,
לערבב אותו עם התיבול ולהניח בצד כ-15 דקות.
במחבת פסים לוהטת, (ללא שומן),
להניח רצועת פילה עוף, אחת אחת ולצרוב משני הצדדים, עד לצבע יפה.
כך עם כל העוף.
להוציא ולהניח בצלחת למנוחה בצד.
בינתיים נעבור להכנת תבשיל הטנזיה:
במחבת חמה עם השמן, יש לטגן את רצועות הבצל באיטיות עד לצבע מוזהב ויפה,
להוסיף לאט לאט את הפירות היבשים ולטגן יחדיו עוד כמה דקות,
להוסיף את התיבול ורוטב הסויה ולערבב היטב בעדינות,
כך שכל התיבול יעטוף הכל.
יש לבשל כמה דקות על אש בינונית עד נמוכה ולכבות האש.
להרכבת המנה:
בצלחת הגשה יפה יש להניח כף גדושה של טחינה ירוקה ומעליה כמה טיפות סויה.
להניח בצד מנה יפה מתבשיל הטנזיה של הפירות היבשים,
מעל הפירות שתי רצועות יפות של פילה עוף.
בצד השני של הצלחת לצד מנת הטנזיה,
להניח אורז כתוספת. (או כל תוספת שתבחרו),
מעל האורז, קישוט פטרוזיליה.
על מנת פילה העוף אפשר לקשט עם נבטי חמניה רעננים.
ומעל לכל המנה אפשר לפזר שומשום לקישוט נוסף.