מנות ראשונות לחג

לינדה7

New member
מנות ראשונות לחג


החג בפתח בואו שתפו אותנו במתכונים למנות ראשונות ..


ולאחר החג העלה את הקישור" להודעות נבחרות "

לינדה
 

לינדה7

New member
כבד קצוץ בטעם של עוד.

כבד קצוץ ...מעדן
כבד קצוץ
הסוד להצלחה: הרבה בצל קצוץ שטוגן באטיות עד להזהבה. כף ברנדי (או קוניאק).



החומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס


כבד קצוץ. כף ברנדי עושה את ההבדל

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. אחרי הצליה להורדת הדם.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4. מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.
http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/כמנה ראשונה או תוספת.

לינדה
 

ninga 3

New member
אחת המנות הראשונות אצלי קציצות גפילטע-פיש

דג קרפיון (קציצות גפילטע-פיש מבית אמא בוצי...טעים ביותר) בנוסח רומני – גילה

2 דגים בגודל קילו עד 1.300 ק”ג כל אחד.
לבקש ממוכר הדגים להסיר את עור הדג [חובה, אחרת יהיו נקודות כהות דוחות בקציצות הדג] - ולטחון.
בבית טוחנים שנית במעבד מזון את בשר הדג, [את הראש משאירים למילוי מאוחר יותר]...ומוסיפים על שני דגים בזרם איטי כ-1/4כוס שמן קנולה [השמן מלבין את הדגים].
בשלב זה אפשר להקפיא, אם לא ממשיכים בהכנת המלית, להכניס לתוך קערה:
2 בצלים גדולים לקצוץ דק במעבד מזון להכניס לתוך מיסננת ולסחוט, להוסיף את הבצל לקערת הדג...
4 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, להוסיף את החלמונים [הצהובים] לקערת בשר הדג, את החלבונים להניח בצד....כמה דקות להמשך...

תיבול:

כפית פלפל שחור, מלח,....1/2 כפית סודה לשתיה
סוכר..כף או יותר תלוי איך אוהבים [אצלי יוצא מתקתק חריף...בייתי בית ספרדי-רומני]
כף אב’ מרק עוף פרווה
3-5 כפות שטוחות קמח מצה [או פירורי לחם שלא בפסח]- תלוי במשקל הדג.
החלבונים + כף שטוחה סוכר - להקציף חזק.
לערבב את כל העיסה להוסיף את קצף החלבונים בזהירות עד היווצרות אחידות אוורירית..שהקצף תורם לו.
צריך להיות אוורירי ורך לא קשה...אחרת יוצאים קציצות קשות, לכן לא להוסיף הרבה קמת מצה, או פירורי לחם.......

בשלב זה מניסיוני אני מכסה בניילון נצמד ולמקרר ללילה.....חבל על הזמן...לספיגת הטעמים.
למחרת לוקחים סיר רחב וגדול....ומתחילים בבישול הדגים....
2 בצלים - לחתוך לחצי - ורצועות, להכניס לסיר ולהזהיב במעט שמן, מוסיפים כ-4 כוסות מיי ברז, 3-4 גזרים קלופים, מלח, פלפל שחור, מעט סוכר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים להבה מכינים קערית מיי ברז, להרטבת הידיים, לוקחים כף ובעזרתה נעזרים להוצאת כמות של קציצה מהקערה, בידיים רטובות יוצרים צורת קציצה רצויה ומכניסים לרוטב בסיר, יוצרים את כל הקציצות כך.

מניחים מעל את אידרת הדג, הזנבות {יש בהם ג'לטין טבעי} הביצים וחלב הדג, מוסיפים כוס מיי ברז קרים [המים צריכים לכסות את הקציצות], מביאים לרתיחה ומנמיכים, מבשלים כשעתיים על להבה נמוכה, כל חצי שעה מוסיפים חצי כוס מיי ברז, מגביהים את הלהבה וכשרותח מנמיכים, וזה לשם התייצבות הקציצות.....
משפרים תיבול אם צריך...
אצלינו (הרומנים) נהוג כ-3/4 שעה לפני סיום הבישול להוסיף לסיר הבישול פרוסות ת”א ברוחב של ס”מ... טעים וגם יפה בהגשה...
בתיאבון...
 

ninga 3

New member
מרק עוף עשיר של אמא בוצי

מרק עוף לערב החג...טעיםםםם במיוחדד.... גילה

חלקי עוף והודו, עצם שתיים ונתח (לא גדול) של בשר בקר רצוי שפונדרה(לטעם עשיר עדיף שלושה סוגי בשר)עצמות הודו זכר להביא לרתיחה ולשפוך את המים הראשוניים

לשטוף הייטב ולהניח בסיר מים חדשים ולהוסיף :

2 בצלים ביינוניים בשלמותם
שן שום
5-7 גזרים
בטטה בינונית גדולה
1-2 קישוא שלם
ראש סלרי ושורש פטרוזיליה
פלפל צהוב מתוק ונקי
פלפל אדום מתוק ונקי [אפשר לחצום לשני חצאים]
קולרבי
שומר
2 עלי דפנה
לקראת סוף הבישול חתיכת דלעת
2 כפות אבקת מרק עוף(אני משתמשת עם קנור)
זר פטרוזיליה שמיר, כוסברה וגבעולי סלרי אמריקאי, קשורים,
לבשל על להבה נמוכה אחרי רתיחה שנייה, לשפר תיבול, להוסיף מלח.
כשהמרק מוכן לסננו, ולהשאיר את הנוזלים לחוד, את כל מה שאתם לא אוכלים לזרוק
להכין, איטריות או אורז או קניידעלך או מה שאוהבים.
תהנו.

אנחנו מכינים קרפעלך וגומבוץ (כדורי חזה עוף הונגריים) ומוסיפים בעת ההגשה למרק.

הגומבוץ עוף של אמא בוצי
(גומבוץ=כופתאות)
400 גרם חזה עוף טחון
1-2 קישואים – לגרר ולסחוט
בצל גדול לקצוץ במעבד מזון – ולסחוט
ת"א קטן – לגרר ולסחוט
תבלינים:
פלפל שחור, מלח
1/2 כפית שטוחה אב' סודה לשתיה [לא חייבים, אך בהחלט מוסיף לטעם ורכות]
כף אבקת מרק עוף
2 ביצים (רצוי להפריד,להוסיף החלמונים לבשר ולערבב, את החלבונים להקציף לחוד עם כף מים וקמצוץ מלח + 2 טיפות מיץ לימון ולהוסיף בסוף)
3-4 כפות פירורי לחם או קמח מצה.

מערבבים הייטב, מכסים ומשהים לכמה שעות במקרר לספיגת הטעמים או למשך הלילה..

כשהמרק רותח יוצרים כדורים בגודל פינג פונג בידיים רטובות וזורקים פנימה לתוך המרק.
מבשלים כחצי שעה יחד, ללא מיכסה..

קרפעלאך


מרכיבים לבצק:
2 כוסות קמח,
2 ביצים,
2 כפות שמן,
1/4 כוס מים,
1/4 כפית מלח.
אופן הכנת הקרפלאך:
לשים יחד על מנת ליצור בצק גמיש ולא דביק. משהים במקרר כשעה
מרכיבים להכנת מלית הבשר:
250 גרם בשר טחון בקר/עוף מבושלים(אפשר שניהם)
1 בצל קצוץ דק ומוזהב
1 שן שום
פלפל ומלח לפי הטעם
גילה – מעט כבד מבושל וטחון
אופן ההכנה:

מוציאים הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק לשניים.
מרדדים את הבצק לעלה דק ועושים עיגולים בעזרת כוס מתאימה.
שמים במרכז כל עיגול מהמלית שהכנו ומדביקים את השוליים
ממלאים סיר עם ליטר מים ומרתיחים.
מוסיפים כף מלח ומוסיפים את הקרפעלאך .
מבשלים כ- 20 דקות על אש בינונית
שמים במסננת ומקררים...
מגישים את הקרפעלעך בתוך מרק העוף.

תהנו...
גילה
 

ninga 3

New member
כבד עוף בנוסח הונגרי

כבד קצוץ בנוסח הונגרי... 17/9/2005

1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
2-3 ביצים קשות
3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז

להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]

במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.

תהנו...
גילה
 

לינדה7

New member
כרוב ממולא


כרוב ממולא .
הנה מתכון לכרוב ממולא שנולד מבלי תכנון למתכון...

קניתי ראש כרוב ענק למטרה לעשות כבוש .ישב אצלי על המדף וכל פעם קרץ לי נו מה איתי מתי אני יוצא מהקור לחום ...

מצרכים :
ראש כרוב לבן יפה .
המילוי:
כוס אורז רגיל
2בצל יבש
2עגבניות

4שיני שום
פלפל שחור,
אבקת מרק לטעם
רסק עגבניות
אופן ההכנה למילוי :
לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות לטגן במעט שמן (כף שמן )להוסיף את העגבניות שחתוכות לקוביות לתת מין בישול קטן לספיגת הטעמים להוסיף את האורז ואת השום לערבב שוב ולהניח בצד.
בנתיים לשחרר עלים יפים מהרכוב למילוי את הלא יפים לא זורקים חלקם מניחים בתחתית הסיר מין מצע .לקחת עלה למלא כף לגלגל למין סיגר וליגור את הפינות שלא יצוץ המילוי החוצה....

אחרי שהכל מוכן לקחת רסק עגבניות בתוספת מים פושרים לערבב היטב להוסיף פלפל שחור
אבקת מרק לטעם לא חובה כי גם במילוי יש אבקת מרק (אני מאוד אוהבת להוסיף מרק בצל במילוי)
לבשל על אש גבוה עד לרתיחה להנמיך את האש לתת בישול נוסף של חצי שעה בערך או עד שהכרוב מוכן.!!

טיפ קטן :להניח צלחת מעל הרכוב בכדי שהם לא יאבדו מצורתם .

לפני סגירת האש לסחוט חצי לימון זה מוסיף ומשדרג את התבשיל...
תהנה ממנה טעימה וקלה להכנה בלי בשר .
בואו לבקר אותי במטבחי ותהנה ממטעמי.

http://lindushfood.blogspot.co.il/search/label/מנה ראשונה
לינדוש באהבה
 
לוביה- אחד המהסימנים ומשמשת גם כתוספת

אצלינו הסימנים מהווים מנה ראשונה- שאחריה בדרך כלל כולם מלאים...
קונים במשך הקיץ {יותר נכון, חמותי קונה בשוק תלפיות בחיפה} כמות גדולה של לוביה, בוחרים את התרמילים היבשים והגדולים ביותר
פותחים את התרמילים, ואוספים את כל הגרגירים לתוך קערה. את התרמילים הדקים שלא ניתן לפתוח חותכים לשתים שלוש חתיכות ומוסיפים לערמת הגרגירים.
שוטפים את הכל במים, ומסננים.

שופכים שמן קנולה לסיר קטן, ומטגנים בו בצל אחד גדול וקצוץ עד שמזהיב.
על הבצל שמים שתים שלוש כנפי עוף, ומערבבים רק עד לציפוי הכנפיים בשמן ובבצל.
על כל זה שופכים את גרגירי השעועית, מוסיפים מלח, ופלפל שחור גרוס.
ומעל שופכים מים עד שהמים מכסים את כל השעועית.
מבשלים על אש קטנה כשעתיים, ובודקים מדי פעם שיש עדיין מספיק מים- ובמקרה הצורך מוסיפים עוד שיהיו מספיק מים עד לגובה השעועית.
בסוף הבישול השעועית צריכה להיות חומה רכה ונימוחה.

ואין אין אין מה להשוות את הלוביה הטריה עם זו המיובשת.
המתכון כמובן של חמותי שתחיה, שכל קיץ קונה כמות מספקת וגם מקלפת עבור כל המשפחה!!!,
 

לינדה7

New member
לבבות ארטישוק ממולא בבשר .


לבבות ארטישוק במילוי בשר .
החג אחרינו.... תמונות עדין אין ..אך מתכון יש ..לכל מי שרוצה להנות ממנה טעימה.
מצרכים :
=======
2חבילות לבבות ארטישוק קפואות של סנפרוס.
חצי קילו בשר טחון.
חצי חבילה פיטרוזיליה קצוצה.
1בצל יבש קצוץ.
תיבול.מלח.פלפל שחור.ותבלין לקציצות ראס אל חנות.


לטיגון הלבבות:
=========
לוקחים כוס פירורי לחם עם חצי כוס קמח מערבבים היטב.
בצלוחית לוקחים 2ביצים בתוספת חצי כפית חרדל לא חובה מערבלים היטב .ולוקחים כל ארטישוק מתבלים בתערובת היבשה ומתבלים בביצה ומטגנים משני הצדדים .


לרוטב:
======
4עגבניות אדומות רכות חתוכות לקוביות קטנות..2-3 שיני שום קצוצים.1בצל קצוץ.
2כפות רסק עגבניות. כף סוכר,כפית מלח,כפית פלפל שחור. מטגנים מעט עד לאידוי מוסיפים .
2-3 כוסות מים. נותנים רתיחה ואחרי זה מוסיפים את הלבבות לבישול.

אופן ההכנה:
=========
מפשירים את הלבבות מרתיחים אותם בסיר במים וכף חומץ כ10 דקות בלבד מסננים ומניחים בצד.
מכינים את עיסת הבשר מוסיפים לבשר את הבצל הקצוץ ואת הפיטרוזיליה מתבלים לוקחים חופן מהעיסה וממלאים את הלבבות מכינים את כולם . מטגנים אחרי הטיגון = =מכניסים אותם לסיר של הרוטב מכסים בסיר ונותנים בישול של חצי שעה .
או עד שהמילוי מוכן.

זו מנה עשירה ומיוחדת לכל אירוע .

מלינדה באהבה.
 
מנה מרשימה לחג, ממני


מביאה לכם מנה ברוח החג המתקרב,
מקווה שתאהבו, אההה @
פילה עוף צרוב על תבשיל של טנזיה פירות יבשים + נגיעות טחינה ירוקה !
המתכון עכשיו בבלוג ♥ בקישור פה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2597737

פילה עוף צרוב,
על טנזיה פירות יבשים
לצד נגיעות טחינה ירוקה

מצרכים:

לפילה העוף:

10 רצועות פילה עוף, נקי ושטוף
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
שליש כפית פלפל שאטה גרוסה
1 כף רוטב צ`ילי מתוק
1 כפית שמן

לטנזיה פירות יבשים:

חצי כוס משמש מיובש, חתוך לרצועות קטנות
חצי כוס שזיפים מיובשים, חתוך לרצועות קטנות
חצי כוס חמוציות
חצי כוס צימוקים
1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
מלח לפי טעם
רבע כפית פלפל שחור
שליש כפית קינמון
רבע כפית פפריקה מתוקה
רבע כפית גרגירי צ`ילי חריף גרוס
1 וחצי כפות סויה יאמאסה
1 כפית דבש
1 כף רוטב צ`ילי חריף
2 כפות שמן

עוד נדרש:

* פטרוזיליה קצוצה לקישוט
* נבטי חמניה לקישוט
* אורז לבן מבושל - לפי בחירתכם ולטעמכם (מוגש לצד המנה)
* 1 כף טחינה ירוקה להגשה
* שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

בקערה יש להניח את רצועות פילה העוף,
לערבב אותו עם התיבול ולהניח בצד כ-15 דקות.

במחבת פסים לוהטת, (ללא שומן),
להניח רצועת פילה עוף, אחת אחת ולצרוב משני הצדדים, עד לצבע יפה.
כך עם כל העוף.
להוציא ולהניח בצלחת למנוחה בצד.

בינתיים נעבור להכנת תבשיל הטנזיה:
במחבת חמה עם השמן, יש לטגן את רצועות הבצל באיטיות עד לצבע מוזהב ויפה,
להוסיף לאט לאט את הפירות היבשים ולטגן יחדיו עוד כמה דקות,
להוסיף את התיבול ורוטב הסויה ולערבב היטב בעדינות,
כך שכל התיבול יעטוף הכל.
יש לבשל כמה דקות על אש בינונית עד נמוכה ולכבות האש.

להרכבת המנה:

בצלחת הגשה יפה יש להניח כף גדושה של טחינה ירוקה ומעליה כמה טיפות סויה.

להניח בצד מנה יפה מתבשיל הטנזיה של הפירות היבשים,
מעל הפירות שתי רצועות יפות של פילה עוף.

בצד השני של הצלחת לצד מנת הטנזיה,
להניח אורז כתוספת. (או כל תוספת שתבחרו),
מעל האורז, קישוט פטרוזיליה.

על מנת פילה העוף אפשר לקשט עם נבטי חמניה רעננים.

ומעל לכל המנה אפשר לפזר שומשום לקישוט נוסף.
 

נמושקה1

New member
אצלנו המנה הראשונה לפי בקשתו


של בעלי כשהתחתנו זה הסימנים.
ככה כמו שהם לבשל במים. מה שיש צורך בבישול.
אנחנו נוהגים לבשל תפוח בסוכר כלומר ריבה. ובצד למי שאוהב תפוח ודבש.
אחרי הסימנים באה המנה השניה.קינוח לאף אחד אין מקום בבטן
הנה המתכון לריבת תפוחי עץ.
מה צריך להכנת הריבה.

1 ק"ג תפוחי עץ נקיים מהלינה וחתוכים לארבע

800 גרם סוכר

קינמון או הל או ציפורן

אופן ההכנה:

לחתוך את התפוחים .לשים את התפוחים בסיר.

לשים את הסוכר על התפוחים .

לכסות את הסיר ולהניח בצד לשעתיים.

לשים את התבלין שבחרתם.

להדליק להבה נמוכה ולבשל תוך כדי השגחה שלא ישרף הסוכר.

לבשל כשעה.ללא מכסה. או עד שהריבה מסמיכה.


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2384973













בברכת שנה טובה וחג
 

golan heights

New member
האם זה יוצא ממש ריבתי?

אני מעדיפה שיצא חתיכות תפוח מבושלות בסוכר. אפשרי לעשות דבר כזה?
 

נמושקה1

New member
זה יוצא כמו מרמלדות ראי בתמונה

גם אני אוהבת חתיכות ולא דיסתי.
תשאירי את הקליפה וכך התפוח שומר על צורתו

טובה
 
למעלה