מתוק עם הקפה

לינדה7

New member
מתוק עם הקפה


הפינה השבועית "משהו מתוק עם הקפה"


בכל בית יש את העוגיה מבית אמא "שתפו אותנו במתכונים .


נשמח למתכון מלא ותמונה ..ואם זה מתכון מבלוג או אתר תנו גם קישור ...

יאלה תרימו את הכפפה ונכבד את דיירי הבית עם מתכונים והקפה עלינו...

יום טוב

לינדה
 

לינדה7

New member
עוגיות לקפה ...

עוגיות לקפה....

המרכיבים:

200 גר` חמאה או מרגרינה קרה

1/2 כוס סוכר חום

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפיה

3 כפות אבקת קפה נמס

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח


אופן ההכנה:

מנפים את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הקפה נמס והמלח.
חותכים את החמאה לקוביות, ומכניסים לקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר, הקמח, אבקת האפיה ותמצית הוניל. מעבדים עד לקבלת פירורי בצק. מפעילים עוד מספר שניות עד שהתערובת מתגבשת לבצק. אוספים את הבצק לכדור, ועוטפים בניילון. מאחסנים לשעה במקרר.
מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.

מרדדים את הבצק לעלה בעובי 6 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות קורצים עוגיות. אוספים את השאריות ומרדדים שוב. קורצים עוגיות, מניחים את העוגיות על נייר האפיה ואופים כ-15 דקות או עד להתקשות העוגיות. מוציאים ומצננים על רשת.


עוגיות טעימות ניתן להקפיא ...

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1861348&r=1

תהנו עם העוגיות והקפה
לינדה
 
נראות מצויינות, תודה

אני עצלנית בלהכין עוגיות... מעדיפה לערבב עוגה בחושה ולתנור...
 

רותי410

New member
לינדה, תבורכי על השרשור הזה!!

אני מחפשת המון זמן מתכון לעוגיות יבשות - אבל שיהיו באמת מעולות - לא סתם טעימות.
ויכול להיות שמהשרשור הזה אני אקבל את התשובה.
אני לא מצליחה ליפול על מתכון לעוגיות יבשות מהממות.
כל מה שאני מכינה יוצא ג'יפה.
יש לי מתכון מעולה לאוזני המן - של ברי סייג.
האוזניים יוצאות מעלפות!!!
והבצק שלהן מעולה.
אז אמרתי לעצמי שאם האוזניים כל כך טעימות, אני אקח את הבצק ואכין ממנו עוגיות. הגיוני, נכון?
אז זהו, שלא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא יודעת למה, אבל העוגיות יצאו מגעילות.
בפעם הראשונה הכנתי עוגיות - חלק לבנות וחלק שחורות - והן ממש לא היו טעימות.
בפעם השנייה החלטתי למלא אותן - הכנתי עוגיות כמו קרואסונים קטנים ומילאתי בממרח נוגט - מגעילות.
ואני שוברת את הראש למה - פשוט אין לי תשובה.
מיקי שמו בשטח?
אם אתה קורא את זה - או כל קונדיטור מומחה - אשמח מאוד אם תפתרו לי את התעלומה.

וסליחה על החפירה - אבל המון זמן לא ממש נכנסתי, ואני מנצלת כמה רגעים של זמן (מתעצלת לעבוד), כדי לחפור
 

לינדה7

New member
רותי נכון התגעגענו הית חסרה ...


קודם כל תודה על הפירגון והכל בזכותכם ...

אני העלתי מתכון ממליצה לך על המתכון היום הכנתי עם הנכדות כמות כפולה יצא מעולה ..את יכולה להוסיף טעמים אני הפעם גרדתי בפומפיה שוקולד מריר זה מוסיף צבע וטעם ...

אני בטוחה שבסוף תימצאי את המתכון המוצלח ...

לינדה.
 

רותי410

New member
כרוכיות מהבצק הלבן של פירגה

חומרים לבצק:
200 גרם מרגרינה רכה, כך במקור

1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים מהברז
3 כפות סוכר
4 כוסות קמח אבל מתחילים ללוש עם 3 כוסות ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי לישה.
שקית אבקת אפיה
וניל לטעם
אופן ההכנה:
ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-4 כדורים שווים.
לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל במה שרוצים.
אופים בחום 175 לא יותר מ-30 דקות , את המאפים מניחים על ניר אפיה במרווחים כי הם תופחים.
מקררים ומאבקים באבקת סוכר.
"טיפ"
רצוי לשים את הבצק במקרר לפחות שעה לפני ההכנה.
(אני, רותי, מילאתי בממרח תמרים ופיזרתי למעלה קינמון ואגוזים, וחלק בממרח שוקולד - או תערובת שוקולד שהכנתי כך: שלוש כפות קקאו, ארבע כפות סוכר, לבשל יחד עם מעט מים או שמנת צמחית - כמה שנכנס כדי ליצור תערובת משחתית - רק כמה דקות על האש. על הממרח פיזרתי פירורי חלווה.)

http://www.pirge.co.il/בצקים-שונים/מגוון-עוגיות-צורות-או-ממולאות-בבצק-הלבן
 

לינדה7

New member
רק עוגיות..

הרעיון הוא שנעלה מתכונים לעוגיות בלבד...

לפני כמה שבועות העלנו מתכונים לעוגות ...

אשמח אם תוכלי לעלות מתכון לעוגיות שאת אוהבת.

לינדה.
 
באסה

אין לי מיקסר/מעבד מזון
אז לא תמיד יש לי כח ללוש בידיים.
ויש מתכונים שזה לא אפקטיבי.
 

אילנית12

New member
עוגיות אלפחורס מבצק שמתפצח בפה

לכל התמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2331141

מתכון לאלפחורס
מקור: בני סיידא

הכנה ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.

עוגיות מעולות מבצק פריך שמתפצח בפה.

קשה להפסיק לנשנש אותן

כמות לקריצת העוגיות-40 יח'-כוס מידה 240-250 סמ"ק.

הכנתי גדולים הם מתפשטים באפיה

להבא אכין עיגולים יותר קטנים.

הערות שלי אילנית12 באדום


לבצק:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
150 גר' קורנפלור
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה


מלית:
ריבת חלב
קוקוס

מקציפים את החמאה והסוכר 2 דקות (הקצפתי בבלון הקצפה )מוסיפים את הביצה והחלמון, ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון, קורנפלור, קמח ואבקת אפיה ולשים לקבלת בצק פריך ללוש כ2 דקות אני המשכתי ללוש ביד כדקה בערך.מניחים בצד לשעה.(שמתי במקרר כשעה בערך)
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ (יש לקמח מערוך ומשטח עבודה)קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
אופים עד להזהבה 15 דקות.

מקררים
מורחים מעט ריבת חלב בין שתי העוגיות ומעט בקו התפר ומגלגלים את קו התפר בקוקוס.

(מורחים כמות נדיבה של הריבה מצמידים עוגיה לוחצים קלות כדי שהריבה תצא וישר מצפים בקוקוס)

בהצלחה./אילנית12

המלצה על ספר חדש של בישול ואפיה עיראקים אותנטים

כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

 
 

אילנית12

New member
עוגיות ספירלה


עוגיות ספירלה

עוגיות שיש בשתי צבעים

הכנה ותמונות:אילנית12







לחמם את התנור ל180 190 מעלות



הערות שלי אילנית בסוגריים.



רכיבים:


2 1/4 כוסות קמח לבן (כוס עם הידית 200 מ"ל)


1/2 כוס סוכר


2 חלמונים


1 כף תמצית וניל


1 כף קליפת לימון מגורדת



קורט מלח


200 גר´ מרגרינה /חמאה קרה חתוכה לקוביות



לצבע החום:



2 כפות קקאו



הכנה:

לשים את כל החומרים בקערה ולפזר את החמאה/מרגרינה.

ללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק(לא כדאי להרבות בלישה)

אם הבצק נדבק לידיים להוסיף מעט מאוד קמח.

לחלק את הבצק לשתי חלקים.

חלק ראשון לבן לשטח על מישטח מקומח עלה בעובי כ1 ס"מ(אני

שיטחתי על נייר אפיה מעט מקומח)

לחלק השני של הבצק להוסיף את הקקאו,ללוש מעט עד שכל הבצק

משנה את ציבעו(אני הוספתי בנוסף 50 גרם שוקולד מריר

מגורד,וכפית סוכר כדי שהבצק החום לא יהיה תפל,אפשר להוסיף

רק את הכפית סוכר ללא השוקולד))



לשטח את הבצק החום על מישטח מקומח גם לעלה בעובי 1 ס"מ

להניח את הבצק החום על הצבע הלבן.(2 הבצקים צריכים להיות באותו גודל)

לגלגל כמו רולדה ולהדק היטב היטב

עוטפים בניר אפיה או ניילון נצמד ומכניסים להקפאה כ25-20 דקות או שעה במקרר.



לחתוך לפרוסות דקות בסכין חדה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ולהניח

בתבנית אפיה (מרופדת בנייר אפיה) במרחק של 1 ס"מ זה מזו.



לאפות בחום גבוה כ10 דקות ,העוגיות מוכנות כאשר הבצק הלבן

מזהיב(לשים לב העוגיות נאפות מהר)

(אפשר להכין בדרך הפוכה)

מבוסס על מתכון של נירה שויאר עם שינויים שלי.
בהצלחה/אילנית12

לתמונות נוספות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1674345
 
עגיות שושנים

החומרים

לבצק

200 גרם חמאה

1 גביע שמנת חמוצה

21/12 כוסות קמח תופח

למלית

5 חלבונים

1/12 כוסות סוכר (אני הוספתי רק כוס)

1 חבילת אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מערבל בעל 11 לישה את החמאה, השמנת והקמח ומערבלים כמה דקות לקבלת בצק חלק. (לחילופין שמים את כל המרכיבים בקערה ולשים ידנית לבצק חלק). מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים.

2. המלית: שמים את החלבונים ואת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצף קשה ומבריק מוספים את אבקת הפודינג ומערבבים בעדינות לקרם אחיד.

3. מחממים תא התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפיה.

4. מוציאים את הצבק מהמקרר מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 50*40 ס"מ, מורחים מחצית מכמות המלית על כל חלק, מגלגלים ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ. מניחים את העוגיות בשכיבה בתבניות ואופים אותן 12 דקות מצננים וגישים.
 
עגיות לימון

עוגיות לימון
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
2 כפות שמן
1 כוס סוכר (או פחות לפי הטעם)
2 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3 כוסות קמח (אם בצק דביק אפשר להוסיף עוד חצי כוס)
קליפת לימון מלימון אחד (אני מוסיפה גם 2 כפיות מיץ לימון סחוט)

אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בקערה ולשים לבצק (אני עושה עובד ראשוני במיקסר ואחר כך לשה מעט ביד עד לאיחוד הבצק)
2. מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק ועם כוס לא גדולה קורצים עיגולים בבצק.
3. את העיגולים מניחים בתבנית משומנת או עטופה בנייר אפייה.
4. אופים בחום של כ- 150 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעוגיות מוזהבות.
 
מקלות/כעכות מלוחות

הנה לפניכם המתכון לכעכי/מקלות שומשום מלוחים ...להנאתכם !!!


את העוגיות המלוחות הללו הכנתי כמקלות במטחנת בשר .ידנית ...

המצרכים ל כ- 30 מקלות

1/2 ק"ג קמח
אבקת אפייה
100 ג' חמאה
1/2 כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
כוס מים
1 ביצה
מעט מים
שומשום לטבילה

אופן ההכנה :

•מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה. מוסיפים חמאה, שמן, סוכר, מלח ומים ולשים לקבלת בצק אחיד.
•לוקחים כדור מהבצק ומכיניסים למטחנת הבשר עם חותכן לדוגמא הרצויה .
•טורפים בצלחת ביצה ומים, ובצלחת שנייה מניחים שומשום.
•טובלים את המקלות מצדם האחד בביצה ואחר כך בשומשום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
•אופים כ-30 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהכעכים בצבע חום בהיר.
 
עוגיות לימונענע כמו לשתות תה עם נענע

עוגיות לימונענע - כמו לשתות כוס תה עם נענע


החומרים לכ -50 עוגיות =

• 2כוסות (280 גר') קמח
•2 כפות שטוחות קורנפלור
•1 כפית אבקת אפייה
•1/2 כפית מלח
•1 כוס (200 גר') סוכר
•1 כוס עלי נענע, שטופים ומיובשים היטב
•קליפה מגוררת מ-1 לימון
•100 גר' חמאה, רכה
•1ביצה
•3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
•מעט סוכר


אופן ההכנה:

שמים במעבד מזון את כל החומרים היבשים, הנענע וקליפת הלימון המגוררת. מפעילים במהירות גבוהה כמה שניות, עד שהנענע קצוצה דק מאוד.

מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים בכמה פולסים עד קבלת בצק פירורי. אם יש צורך מוסיפים מעט מיץ לימון או מעט קמח. מוציאים את הבצק ומעבדים ידנית לבצק אחיד.

יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ ומשטחים מעט כל כדור. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומועכים כל עוגייה בעזרת מזלג טבול בסוכר. מפזרים מעט סוכר על העוגיות ומכניסים את התבנית למקרר ל-20 דקות

אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-12 דקות, עד שהן מזהיבות מעט בשוליים. ממליצה לא לאפות יותר מדיי זמן העוגיות מתקשות ומאבדות מהפריכותן .

מקררים היטב ושומרים בקופסה.
 

ninga 3

New member
מתוק ליד הקפה


רולדות תמרים ואגוזים (סגנון מעמול) של גילה

הבצק: רך ומשגע...
קילו קמח רגיל
2 שקיות אבקת אפיה
2 מחמאה רכה (ניסיתי מחמאה אחת + כוס וחצי שמן = מוצלח)
3/4 כוס שמן (כולל השמן בסוגריים, סה"כ כוס וחצי שמן)
2 סוכר ווניל
1/3 כוס סוכר
כ- כוס מיי ברז
ללוש בצק אחיד, את המים להוסיף בהדרגה.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים.

המלית [מתאים גם כמילוי לאוזני המן]
חב’ תמרים ללא גרעינים [בוואקום] לתת בקערה
כ- 200 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס
1/2 כוס שומשום
11/2 כפות שמן
1/3 כוס סוכר
כמה טיפות מיי זאער [מיי וורדים]
ללוש הייטב יחד, ולחלק ל- 8 כדורים שווים.

לוקחים כדור בצק, ופותחים עם מארוך או עם הידיים לאליפסה, בגודל 20 / 10 ס”מ, לוקחים כדור תמרים, ומרדדים לגליל [נקניק] באורך הבצק, עוטפים את הגליל עם הבצק ומרדדים מעט יחד, מביאים ע”י הרידוד את הרולדה לאורך התבנית, ומניחים 4 רולדות בכל תבנית.
לפני האפייה קורצים פרוסות אלכסוניות, כמעט עד הסוף [כי הבצק מתפורר]
אופים בתנור חם, בחום ביינוני כ-20 דק’, הרולדות מזהיבות מעט...מאוד...לקרר ולבזוק אבקת סוכר
תהנו...גילה
 

רותי410

New member
ולמי שבא מלוח ליד הקפה...

אני מאודדדד אוהבת את העוגיות המלוחות, אבל לא ליד הקפה. סתם כך לנשנש.

עוגיות מלוחות ביין לבן – שולמית ליבנה מהאתר "על השולחן"

המצרכים

1 כוס יין לבן
1 כוס שמן
1 כף שטוחה מלח
200 גרם שומשום (ניתן להוסיף פרג או קצח, כל אחד לפי טעמו)
3 כוסות קמח

ההכנה

לשים את כל החומרים לבצק אחיד,
מחלקים לשניים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה למלבן בעובי 0.5 ס"מ.
בסכין או בגלגלת של פיצה יוצרים צורות. אפשר ליצור משולשים כמו המשולשים של אוסם.
מכניסים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות.
 
למעלה