קינוח לפינוק בשניים

לינדה7

New member
קינוח לפינוק בשניים


קינוחים שכייף לאכול בשניים


בואו ושתפו אותנו במתכונים קלים להכנה ומומלצים בחום ...


על כן תעלו אך ורק מתכון מלא
ואם ניתן גם תמונה .אולי המתכון יעלה ויקודם בערוץ האוכל בתפוז ובפייסבוק.

אם המתכון לא מקורי שלכם תעלו גם קישור או תנו קרדיט לבעל/ת המתכון.

המשך יום נפלא
לינדה
 

ninga 3

New member
קינוח מרענן ונפלא לקיץ עם אופציות


כנסו לקובץ ותהנו.....גילה..

אני מאמינה שאת הסורבה ניתן להכין עם כל פרי שיש בעונה ושאוהבים..
 

נוגה63

New member
קינוח כמו "מילקי"

אני אוהבת קינוחים קטנים,
שמנת מתוקה מוקצפת עם שוקולד חלב מומס - לערבב יחד
שמנת מתוקה נוספת מוקצפת עם 4 כפות אבקת סוכר
ולמעלה פירורי שוקולד
להזליף עם שקית זילוף
קל וטעים
 

ninga 3

New member
מלבי מהממם של אהרוני

מלבי של אהרוני

להכנה

3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור
מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים(לא שמתי)
להגשה:

תרכיז רימונים עשוי בית (יש לקנות סירופ מוכן למלבי)
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים גס (שמתי אגוזי מלך קצוצים ופיזרתי מעט קוקוס)
הכנה:

שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב.
יוצקים מעל סירופ רימונים, גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים

לרוטב "מבוגרים": (מתוך התוכנית שלך אודטה עם אוראל קמחי)

200 גרם פטל קפוא
50 גרם סוכר
100 מ"ל מים

לרוטב "מבוגרים":

מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה טוחנים ומגישים.

לגיוון ההגשה ניתן להגיש עם מרשמלו, תותים או פירות יער טריים, מרנגים או כל העולה על הדעת.

לגיוון ההגשה ניתן להגיש עם מרשמלו, תותים או פירות יער טריים, מרנגים או כל העולה על הדעת.

תהנו...
גילה
 

ninga 3

New member
רוטב למלבי שהכנתי - טעיםםם

רוטב למלבי (גם אותו יש להכין מראש על מנת שיהייה קר) (מקור המתכון-קרין גורן)

כוס וחצי סוכר וכוס מים מביאים לרתיחה
מבשלים 5-8 דקות על אש נמוכה
ומסירים מהאש.
מוסיפים כף מי ורדים
ו - 2 כפות תרכיז פטל (בעיקר בשביל הצבע)
מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

הרוטב הזה יכול להישמר חודשים ארוכים במקרר - בתנאי שהוא נמצא בכלי אטום לריחות !
 
קרמבל אגסים וגלידת וניל

עוגה קלילה ופשוטה להכנה משלבת פרי ופירורי בצק פריך ...מתאימה לימי הקיץ החמים בליווי גלידת וניל , הקינוח המושלם

הנה לפניכם המתכון לקרמבל אגסים ...להנאתכם !!!


קרדיט למתכון - מגזין דרך האוכל 7/2008 במדור של פסקל , במקור המתכון עם תפוחים אני שיניתי לאגסים...

החומרים :

לתבנית בקוטר 24 או 2 אישיות :

•7 אגסים, קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
•50 גרם חמאה (או מרגרינה)
•1 כפית קליפת לימון
•1/3 כוס סירופ מייפל
•1 כפית מיץ לימון
•1/4 כפית קינמון
לפירורי הבצק:

•1 כוס קמח מנופה
•2 כפות שיבולת שועל
•1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
•100 גרם חמאה (או מרגרינה)
•3 כפות סוכר חום דמררה
•1/4 כפית מלח
להגשה:

•שמנת חמוצה או גלידת וניל
אופן ההכנה:

1.להכנת האגסים -ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את קוביות האגסים ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, מיץ וקליפת הלימון והקינמון. מרככים כדקה-שתיים ומסירים מהאש.
2.מעבירים את האגסים לתבניית משומנת וממלאים בשכבה אחת עד ל-3/4 מגובה התבניות.
3.להכנת הפירורים -מערבבים את כל חומרי פירורי הבצק בקערה נפרדת לתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה ,מפזרים את הפירורים על האגסים.
4.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים ונוזלי האגסים מבעבעים.
5.מגישים עם מעט שמנת חמוצה או כדור גלידה .
טיפים -

•אפשר להחליף את האגסים ב5 תפוחים גרני סמית ,
•אפשר להשתמש באגסים משומרים לכך צריך לוותר על שלב בישול האגסים
 
למעלה