קרמבל אגסים וגלידת וניל
עוגה קלילה ופשוטה להכנה משלבת פרי ופירורי בצק פריך ...מתאימה לימי הקיץ החמים בליווי גלידת וניל , הקינוח המושלם
הנה לפניכם המתכון לקרמבל אגסים ...להנאתכם !!!
קרדיט למתכון - מגזין דרך האוכל 7/2008 במדור של פסקל , במקור המתכון עם תפוחים אני שיניתי לאגסים...
החומרים :
לתבנית בקוטר 24 או 2 אישיות :
•7 אגסים, קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות
•50 גרם חמאה (או מרגרינה)
•1 כפית קליפת לימון
•1/3 כוס סירופ מייפל
•1 כפית מיץ לימון
•1/4 כפית קינמון
לפירורי הבצק:
•1 כוס קמח מנופה
•2 כפות שיבולת שועל
•1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
•100 גרם חמאה (או מרגרינה)
•3 כפות סוכר חום דמררה
•1/4 כפית מלח
להגשה:
•שמנת חמוצה או גלידת וניל
אופן ההכנה:
1.להכנת האגסים -ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את קוביות האגסים ומטגנים קלות. מוסיפים את הסוכר החום, המייפל, מיץ וקליפת הלימון והקינמון. מרככים כדקה-שתיים ומסירים מהאש.
2.מעבירים את האגסים לתבניית משומנת וממלאים בשכבה אחת עד ל-3/4 מגובה התבניות.
3.להכנת הפירורים -מערבבים את כל חומרי פירורי הבצק בקערה נפרדת לתערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה ,מפזרים את הפירורים על האגסים.
4.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-20-15 דקות עד שהפירורים מזהיבים ונוזלי האגסים מבעבעים.
5.מגישים עם מעט שמנת חמוצה או כדור גלידה .
טיפים -
•אפשר להחליף את האגסים ב5 תפוחים גרני סמית ,
•אפשר להשתמש באגסים משומרים לכך צריך לוותר על שלב בישול האגסים