מתכון השבוע מנה עיקרית

monday

New member
שוק כבש במרינדה אפוי בתנור

שוק כבש במרינדה אפוי בתנור /eingedi

החומרים:
4 ק"ג נתח שוק כבש


למרינדה:
כוס יין אדום איכותי יבש ובעל חמיצות בינונית
כוס שמן זית
שום טרי כתוש הרבה
רוזמרין
מלח גס
כמון טחון


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, משאירים לילה במרינדה. הופכים כל 2-3 שעות עם עיסוי טוב.
מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל-30 דקות. מורידים חום ל-160 מעלות לעוד שעתיים על נתח כזה של 4 ק"ג.



הערות monday למתכון:
הכנתי את המרינדה עם 10 שיני שום גדולות ו-1/2 כוס שמן זית לנתח כתף שוק כבש במשקל של 1/2 2 ק``ג,
שמתי בתנור בחום גבוה מאוד של 250 מעלות למשך 30 דקות מכוסה בנייר אלומיניום ואח"כ הנמכתי לחום
של 150 מעלות לעוד שעה. הסרתי את הנייר לאחר כשעה וצליתי עוד כ-30 דקות לצליית הכתף.


בתיאבון
 

monday

New member
שניצל משוכלל בציפוי שבבי בצל מטוגן

שניצל משוכלל בציפוי שבבי בצל מטוגן / ישראל אהרוני


החומרים למנת השניצל:
שלושה חזות עוף חצויים לשישה שניצלים
קמח
2-3 ביצים
פירורי לחם
כף מלאה של תבלין "עוף ועשבי תיבול"
כ-70 גר` שבבי בצל מטוגן מוכן
כ-3 כפות מלאות שומשום


למרינדה:
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כפית קליפת לימון
1 כפית עלי טימין
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור טחון טרי


הכנת השניצל והמרינדה:
1. מערבבים את חומרי המשרה בכלי שטוח ומשרים את חזות העוף לחצי שעה לפחות.

2. שמים מחבת טפלון עם שמן זית על הכיריים. מסדרים ליד הכיריים על פי הסדר הבא:
הכי קרוב למחבת את פירורי הלחם, לידם, רחוק יותר, קערה שטוחה עם ביצה טרופה,
לידה קערה שטוחה עם קמח ולבסוף, הכי רחוק מהמחבת, את חזות העוף.

3. טובלים את העוף בקמח, בביצה הטרופה, בפירורי הלחם ומניחים בזהירות בשמן החם.
מטגנים משני הצדדים עד שהציפוי שחום מאד. מניחים על נייר סופג.



הערות monday למתכון:
הכנתי תערובת של פירורי לחם שבתוכם הוספתי כף מלאה של תבלין "עוף ועשבי תיבול" כ-70 גר` שבבי בצל
מטוגן מוכן וכ-3 כפות מלאות שומשום שעורבבו ביחד עם פירורי הלחם לתערובת אחידה.

השניצל יוצא עסיסי ולא יבש והתיבול פשוט מעלה אותו לליגת העל...


המתכון הוא מבית מטבחו של ישראל אהרוני מיודענו...ואני הבאתי אותו לכאן עם השינויים שלי.
ובפוסט הבא שמיד יפורסם השניצל על אותו בסיס רק עם תפוצ`יפס שגם הוא יוצא נפלא.
האמת אפשר לשדרג כאן עם הרבה טעמים שונים של ציפויים שונים כל אחד עפ"י טעמו הוא.


בתיאבון
 

monday

New member
ירכי עוף במרינדה

ירכי עוף במרינדה / רפי אהרונוביץ'


החומרים:
1 ק"ג ירכי עוף

למרינדה:
1/2 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שום כתוש טרי
1 כף מים


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב, משרים את העוף במרינדה למשך לילה שלם,
וצולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כשעה כאשר מדי פעם הופכים מצד לצד.


הערות למתכון:
אני הוספתי עוד כף חומץ בלסמי ועוד כף מים למרינדה...אוהבת את הטעם של חומץ הבלסמי.
קישטתי מעל בגרגרי שומשום ופתיתי פטרוזיליה יבשה. יצא נפלא.

בתיאבון
 

monday

New member
קרפיון בנוסח מרוקאי

קרפיון בנוסח מרוקאי / monday


החומרים:
3/4 ק``ג דג קרפיון חתוך לפרוסות ( כ-9 פרוסות )
מיץ לימון
מים
3 עגבניות חלוטות ומגוררות דק
שיני שום מראש של שום קצוצות גס
2 כפות שמן זית
1/4 חב` פטרוזיליה קצוצה גס
7 גבעולי עלי נענע קצוצים גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות חווייאג`
1 כפית מלח


אופן הכנה:
משרים את פרוסות הדג במים ומיץ הלימון כשעה ( להוצאת ריח וגם טעם בדג ).
בינתיים מכינים את כל תערובת הירקות. לתוך סיר בינוני מוסיפים את שיני השום
הקצוצות, עם שמן הזית, ומטגנים כדקה שתיים ולא יותר ! מוסיפים את העגבניות
המגוררות ואת כל עשבי התיבול, את התבלינים והפלפל החריף. מערבבים הכל
יחדיו לרוטב אחיד. שוטפים את הדגים מהמים ומיץ הלימון שבו שהו, ומוסיפים לסיר עם הרוטב.
מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה, ומבשלים עם מכסה
כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים.


בתיאבון
 

צלשף

New member
מה קרה בנות אחרי הצום מכינים משתה ולא ידעתי

מה זה כל שטף מתכונים נראה לכם שאני כזה אנמי
שמפטמים אותי איזה מנות מונדי ממש ארוע
9 בסולם צלשף וזאת מכיוון שלא טעמתי מאף מתכון
 

monday

New member
צלשף זו רק ההתחלה....


זה קדימון לארוע....ותודה על הפרגון

 

monday

New member
קוביות חזה הודו עם זיתים

קוביות חזה הודו עם זיתים / monday


החומרים:
כ-800 גר` חזה הודו טרי


לתבלינים:
1 כפית מעט מלאה פפריקה מתוקה עם שמן
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית כמון
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס
ככפית צ`ילי גרוס
2 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי רצועות
2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
2-3 כפות רסק עגבניות
מעט מים
מלח פלפל
1 קופ` זיתים ירוקים מגולענים שהושרו במים רותחים


אופן הכנה:
חותכים את נתח ההודו לקוביות, מוסיפים את כל התבלינים, ומשהים את חזה ההודו עם התבלינים לכשעה במקרר.
בינתיים מטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות, מוסיפים אליהם את קוביות ההודו, רסק העגבניות, המים ומתבלים.
מבשלים את החזה תוך כדי ערבוב עד לריכוך הבשר,
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הזיתים ונותנים עוד ערבוב קל, מורידים מהאש ומגישים.


בתיאבון
 

monday

New member
אגרולס ממולאים חזה עוף וגזר

אגרולס ממולאים חזה עוף וגזר / monday


החומרים:
1 חב` עלי סיגר מרוקאיים


למלית:
1 ק"ג נתחי פילה עוף או חזה עוף טרי חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים גס
2 גזרים בינוניים מגוררים גס
2-3 שיני שום פרוסים דק
מלח פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות פתיתי פטרוזיליה יבשים
1 כפית גריל עוף
1/2 כפית כמון


להדבקת עלי הסיגר:
חלבון אחד



אופן הכנה:
מטגנים את נתחי חזה העוף עד שהופכים את צבעים ללבן. מוציאים מעל נייר סופג, ובינתיים מטגנים את הבצלים
ביחד עם שיני השום עד לשקיפותם. מוסיפים אליהם תוך כדי טיגון את הגזר המגורר לעוד מס` דקות של טיגון
עד להתרככותם. מוציאים את תערובת הבצל לקערה ומערבבים ביחד עם נתחי החזה. מתבלים,
ממלאים מעט מהתערובת באמצע עלה הסיגר, סוגרים בעזרת הברשת חלבון בצידי עלה הסיגר ומדביקים
מעל המלית משני הצדדים המקבילים ומגלגלים לרולדה. כך מכינים את כל השאר ומטגנים עד להזהבה יפה.


בתיאבון
 

monday

New member
גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין

גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין / monday


החומרים:
10-12 גזרים חתוכים באמצע לשניים
5-7 לפתות


לבשר הטחון:
1 ק``ג בשר בקר ועוף טחון מעורבבים יחדיו
2 בצל חי קצוץ דק
1 חב` כוסברה קצוצה דק דק
1/2 חב` פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שום כתושה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים
6 כפיות קמח מצה


לציפוי והברשה:
4 כפות שמן זית
4 כפיות מלאות סילאן


לרוטב היין:
4 עגבניות מעט רכות חלוטות וחתוכות לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4-5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות
1/4 כפית סוכר
1 כוס מים מהברז
2 כפות רסק עגבניות
מעט כמון
מלח פלפל שחור
כפית בזיליקום יבש


אופן הכנת הגזרים והלפתות:
מרוקנים את תוכן הגזרים בעדינות ואת הלפתות. את תוכן
הלפתות והגזרים אפשר לצרף אל רוטב היין ולבשל אותם
יחדיו. מניחים בצד ומכינים בינתיים את הבשר הטחון
ואח``כ את הרוטב.


אופן הכנת הבשר הטחון:
לתוך קערה להכניס את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים
וללוש ביד לתערובת אחידה. למלא את הגזרים והלפתות,
להניח על נייר אפיה ולהבריש בתערובת השמן זית והסילאן.
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה בחום של 175 מעלות.
להסיר את הנייר לאחר שעה ולאפות עוד כ-20 דקות
למעט השחמה.


אופן הכנת רוטב היין:
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ולקראת סוף הטיגון
להוסיף את שיני השום הקצוצות, העגבניות הקצוצות וכל
שאר החומרים. אם רוצים מוסיפים גם את תוכן הגזרים
והלפתות. מבשלים כחצי שעה ומגישים עם הגזר והלפת
הממולאים.


הערות monday למתכון:
אין צורך לבשל קודם את הלפת או הגזר. יש צורך לבחור כמה שאפשר בגזר רחב כדי שיהיה קל יותר
להוציא את התוכן ולחתוך את הגזר רק עד איפה שהצד השני גם רחב,
כי צריך להוציא את תוכן הגזר משני צדדיו ולהשאיר את הגזר חלול.


בתיאבון
 

monday

New member
שוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל

שוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל / דנית סלומון


החומרים:
16 שוקי עוף
4 כפות שמן
2 בצלים קלופים וקצוצים
2 שיני שום מעוכות
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי טרי או מרכז קפוא
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות ליקר תפוזים משובח
4 כפות אבקת מרק בצל - 70 גר`
1 קליפת תפוז קטן
1 כף עלי טרגון טריים - השתמשתי בעלי טימין טריים


אופן הכנה:
* מנקים היטב את שוקי העוף ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית גדולה, כשצד העור כלפי מטה.


* מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד שיתרככו. מוסיפים את השום ומערבבים.
יוצקים פנימה מיץ תפוזים, יין וליקר. זורים על התערובת את אבקת המרק ובוחשים היטב כדי להמיס
את הגושים. מביאים לרתיחה.


* מסירים את השכבה הצבעונית מקליפת התפוז בסכין חדה או במקלף ירקות, וחותכים לרצועות דקיקות.
שמים כף רצועות בקערית קטנה ושומרים בצד. מוסיפים את שאר הרצועות לרוטב התפוזים.
מבשלים את הרוטב עד שיסמיך מעט.


* יוצקים את הרוטב על שוקי העוף שבתבנית וצולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות, במשך 45 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את שוקי העוף בזהירות. מחזירים את התבנית לתנור וצולים
במשך 45 דקות נוספות, או עד שהשוקיים מקבלות גוון חום-זהוב.
מרטיבים את השוקיים ברוטב פעם או פעמיים במהלך הצליה.


* יוצקים על רצועות הקליפה שבקערית כוס מים רותחים, משהים דקה ושופכים את המים.
חוזרים על התהליך פעם נוספת. מפזרים רצועות קליפה ועלי טרגון קצוצים ושלמים על שוקי העוף המוכנות.
מגישים חם.


בתיאבון
 
למעלה