מתכון השבוע מנה עיקרית

נמושקה1

New member
בוודקה ולימון

עוף ששתה ואנחנו משתכרים מהטעמים
:

4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק

חופן שמיר קצוץ דק

3 כפות סוכר חום

4 שיני שום פרוס

מלח גס

2 כפות שמן

פלפל לבן

4 כפות וודקה


אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.

2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.

3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.

4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.

5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.

6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף

בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )

מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.

בטוחה שתהנו קישור לרשומה בבלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2349616
 

נמושקה1

New member
מחמר תקצרו מחמאות

תכינו אל תפספסו פשוט מעדן
מה צריך:

5-6 פרגיות או כרעיים של עוף

5 בצלים גדולים

6 גמבות אדומות גדולות

קילו תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

כמון

אופן ההכנה:

במעבד מזון לקצוץ את הבצל ואת הגמבות (לא דיסתי) קצוץ דק.

לשים שמן בסיר חסין אש או בתבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפיה.

להוסיף את הגמבות והבצל . להוסיף את התבלינים.

מי שרוצה חריף אפשר להוסיף פלפל שאטה.

להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב.

להניח את העוף בתוך הרוטב.

לחמם תנורל200 מעלות. ולאפות בערך כשעה.

לבדוק עם מזלג אם תפוחי האדמה מוכנים.

זהו...

קשה להאמין כמה שהתבשיל טעים בעיקר הרוטב

לכן תכינו הרבה לחם .

בהצלחה ...ותתענגו .
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2484924&r=1
 

נמושקה1

New member
טונה מוקפץ .תנו כבוד גם לדג

מנה נפלאה ומשביעה והנה מתקרבים הימים שאסור לאכול בשרי, הכנתי את הטונה המוקפצת ולא חשבתי שתהיה
לו הצלחה אצל ילדי. הנה כי כן כולם אהבו, מנה טעימה ומשביעה.

המצרכים:

4 סטייקים של טונה אדומה או לבנה חתוכות לרצועות של 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב מושרות במרינדה שעה ואפשר לילה


למרינדה:

רבע כוס רוטב סויה

מעט מלח גס ( לא להגזים רוטב הסויה מלוח )

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

חצי כוס יין אדום חצי יבש


לירקות:

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות ( גפרורים )

3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות דקות ( אני אוהבת לשים מכל צבעי הפלפלים )

פלפל חריף אחד קצוץ דק דק ( אפשר לוותר לאלה שסובלים מחריף )

כרוב חתוך לרצועות

2 קישואים חתוכים לגפרורים

1 קופסה של פטריות פרוסות

1 קופסת נבטים עבים


איך נכין את המנה:

אחרי שהשרנו את הדג, נחמם שמן בווק. כשעולה עשן מהשמן שמים את רצועות הטונה, ללא המרינדה כמובן.
( זהירות השמן משפריץ )

4-5 דקות של טיגון על אש גבוהה מכל צד של הדג מספיק בהחלט.

להוציא את הדג מהווק ולשים בצד.

להוסיף שמן לווק, ולהתחיל לטגן כל ירק לפי סדר הרשימה. תחילה הבצל 3-4 דקות, ולהמשיך עם שאר הירקות.
לא לטגן הרבה כדי שלא יהיו סמרטוטיים.

בסיום טיגון הירקות להוסיף את הדג ששמנו בצד.

להוסיף תיבול אם חסר. מלח, רוטב סויה, קורט סוכר ומשהו חריף.


הערות:
כמובן שאפשר לפסוח על סוג ירק שבני הבית לא אוהבים.

תהנו

ובהצלחה
קישור לבלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2347422
 

נמושקה1

New member
סלונה דג בנוסח יהודי עירק

הסלונה זהו תבשיל דגים חמוץ מתוק עם בצל ועגבניות של העירקים.
זהו גם חלק מהצד העירקי שבי. הכנה לא מסובכת התבשיל מאוד טעים לאוהבי הדגים.


מה צריך:

1 ק"ג דגים אני השתמשתי בדג קוד אפשר עם דניס, קרפיון, מושט או בורי

כוס וחצי קמח לקימוח הדג

שמן לא עמוק לטיגון הדג

שבעה בצלים גדולים פרוסים לפרוסות

8 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי חצי ס"מ + 2 עגבניות חתוכות לקוביות



לרוטב הדג:

שלושת רבעי כוס מים

חצי כוס מיץ לימון טרי

כף גדושה סוכר

2-3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור אפשר יותר ואפשר פחות אני שמתי צ`ילי חריף ופלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה או פפריקה מרוקאית

לדג עירקי פפריקה מרוקאית שילוב קטלני

כף גדושה רסק עגבניות

תבלין בהרת ( לא של חמוצים ) כפית גדושה



אופן ההכנה:

להמליח את הדג במלח גס. להניח כחצי שעה בצד, לשטוף את הדג היטב ולייבש אותו בנייר סופג.

לקמח את הדג היטב ולטגן בשמן לא עמוק, טיגון קצר של 2 דקות מכל צד.

בסיר גדול ושטוח, מניחים את פרוסות הבצל ועליהן את פרוסות העגבניות. מפזרים מעט מלח.
מדליקים את הגז ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה ושמים את הדג על העגבניות הפרוסות. על הדג את קוביות העגבניות.



אופן הכנת הרוטב:

לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב: מיץ לימון, מים, סוכר, פלפל שחור, בהרת, רסק העגבניות והפפריקה.

שופכים את הרוטב בתנועות סיבוביות על כל הדג. מגביהים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על להבה גבוהה.

כשהסיר מכוסה, מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט והבצל שחום.

מגישים עם הרבה אורז לבן.



בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2359306
 

נמושקה1

New member
פרות יבשים ופרגיות

אני נותנת כאן את הכמויות שהכנתי .ואם אתם רוצים פחות מתוק פשוט תפחיתו בכמות הסילאן והדבש.

המצרכים:

6 נתחים נקיים משומן.

2 כפות גדושות סילאן

2 כפות דבש

כף גדושה סוכר חום

רבע כוס יין מתוק .

כף רוטב סויה

כפית פלפל צ`ילי חריף.

חופן צימוקים בהירים/ כהים

10 מישמשים יבשים

10 שזיפים יבשים מגולענים

חופן שקדים קלופים מהקליפה הדקה (משרים את השקדים 10 דקות במים רותחים הקליפה יורדת בציק)

מים עד כיסוי הפרגיות.

להסמכת הרוטב:

רבע כוס מים

שתי כפיות גדושות קורנפלור.

ההכנה:

להכניס לסיר את הפרגיות כשהן מגולגלות צמוד אחת לשניה.

להשרות את הפרגיות לילה או כמה שעות לפני הבישול במרכיבי המרינדה

שהם: סילאן,יין ,דבש ,סוכר, צ`ילי חריף, רוטב סויה והמים.

להוסיף את הפרות היבשים.

להדליק להבה גבוה להביא לרתיחה. להנמיך להבה לכסות את הסיר ולבשל כ45 דקות.

לערבב היטב את הקורנפלור והמים וליצוק על הפרגיות שבסיר, להמשיך לבשל עד הסמכת הציר שנשאר בסיר.

זהו.....להגיש עם אורז לבן.. והמחמאות יגיעו

כמובן שאפשר להכין ללא הפרות היבשים.או להוציא כל פרי שאתם לא אוהבים.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2487831
 

נמושקה1

New member
אלו תרנגולות שאבי סיים להכין

שבועיים לפני פטירתו.( מעיסת נייר.) הביאו לי אותם לשבעה.אז עסקנו הרבה בעופות ורציתי להעלות תמונה. יום השנה לפטירה מתקרב.
אם תרצו עוד מנות לטעימה
כנסו לבלוג שלי לביקור.
שיהיה לכם המשך ליום טוב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1
 

צלשף

New member
אני ממש מרגיש כמו במשתה כל כך הרבה מנות

טעימות ונאות מזמינות אין לי מקום לקינוח ממש אוהב את השילוב
במנות בין חריף ומתוק והדגים הרסת לי את הבריאות
כל הכבוד ידי זהב
9 בסולם צלשף
 

נמושקה1

New member
תודה צלשף- האמת שאצלי בארוחות שבת

אין קינוחים .למי יש מקום?

תודה על הפרגון
המשך ליום טוב
 

נמושקה1

New member
אלו

שבועיים לפני פטירתו.( מעיסת נייר.) הביאו לי אותם לשבעה.אז עסקנו הרבה בעופות ורציתי להעלות תמונה. יום השנה לפטירה מתקרב.
אם תרצו עוד מנות לטעימה
כנסו לבלוג שלי לביקור.
שיהיה לכם המשך ליום טוב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1
 

לינדה7

New member
תודה טובה"לה על המתכונים


ראיתי קראתי ונהנתי היתי מזמינה כל יום מנה אחרת ואני מסודרת .


לינדה.
 

monday

New member
טובהל'ה אחת אחת המנות

שלך וכולן ביחד נ-ה-ד-ר-ו-ת !!!

אפשר להזמין מהקייטרינג שלך? את עושה משלוחה למרכז??....
 

monday

New member
שנתחיל....יש לי המון בשבילכם...


כרעי עוף בדבש וחרדל / monday

החומרים:
1/2 1 קילו כרעי עוף או חלקי עוף שלם


למרינדה:
3 כפות דבש
2 כפיות גדושות חרדל דיז`ון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
2 כפיות שום כתוש
3 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כף בערך אבקת מרק בצל - לא חובה


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה. לוקחים את כרעי עוף או ירכי העוף,
ומשרים במרינדה לכ-3 שעות. מסדרים את העוף על גבי תבנית מרופדת
בנייר אפיה, או בכלי חסין אש. מורחים את חלקי העוף ברוטב זה בנדיבות רבה.
אופים בחום בינוני כשעה או עד שהעוף משחים היטב, תוך כדי הפיכת העוף
בתנור להשחמתם מצידם השני.


הערות monday למתכון:
אם רוצים, אתם יכולים כמובן לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה יבשה או טריה,
או עירית קצוצה כאוות נפשכם...מעדן של עוף ובכלום עבודה...
ותמיד גורף מחמאות...
 

נמושקה1

New member
תודה גברת מונדי


ראיתי ושבעתי
מחר תכבדי אותנו בעוד עודדדדד.
הכל נראה משובח

 

monday

New member
תודה יקירה

אם את שבעה, דיינו אני את שלי עשיתי...


מחר תקבלי את ההמשך לפתיחת התיאבון....


לילה טוב יקירה
ו
פז
 

monday

New member
כרעיים בדבש וקטשופ

כרעיים בדבש וקטשופ / monday



החומרים:

4 כרעיים או חלקי עוף שלם



לרוטב:
4 כפות קטשופ
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז`ון
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 שיני שום כתושות
2 כפיות אבקת מרק עוף – אופציה



לתוספת לעוף:
תפוחי אדמה קטנטנים או בטטות
2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות



אופן הכנה:
שוטפים את הכרעיים או חלקי העוף, ומנקים אותם היטב. מכינים תערובת אחידה מחומרי הרוטב , ומברישים על הכרעיים,
הבטטות או תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם ורצועות הבצל. מכסים ברדיד אלומיניום,
אופים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות, מורידים את נייר האלומיניום, ואופים עוד כ-15 דקות להשחמה.


בתיאבון
 

monday

New member
עוף ממולא בקוסקוס ובטטות

עוף ממולא בקוסקוס ובטטות / monday


החומרים:
1/2 1 ק``ג עוף טרי שלם

למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז`ון
2 כפות מלאות קטשופ
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס


למלית הקוסקוס:
1 חב` קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
2 בטטות בינוניות קלופות


הכנת העוף:
מנקים את העוף היטב, מורחים במרינדה ומשרים לילה במקרר.


הכנת הירקות:
מטגנים עם שמן הזית את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את הבטטות כ-15 דקות לחצי בישול,
ומוציאים מהמים. פורסים את הבטטות לחצאי טבעות.


הכנת מלית הקוסקוס:
מתבלים את הקוסקוס בכל חומרי התיבול, מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שבו, את הבטטות
ומערבבים בעדינות הכל ביחד, שיכנס שמן הבצל ותערובת התבלינים לתערובת אחידה.
אחרי שהקוסקוס ספוג מהשמן, מוזגים כוס מים רותחים ומערבבים מיד כדקה, ערבוב עדין,
וסוגרים את הסיר עם מכסה ומעמידים ל-5 דקות של אידוי.
מרימים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג.
ממלאים את העוף המושרה במרינדה, קושרים אותו, ואופים כשעה על חום של 180 מעלות,
כאשר לאחר 30 דקות אפיה הופכים לצד השני עד להשחמה יפה.



בתיאבון
 

לינדה7

New member
מונדי תודה יקירה על המתכונים..


תודה על השיתוף למתכונים מעולים אהבתי ....


לינדה.
 

monday

New member
לינדוש בכייף ובשמחה


תעלי את המתכונים אח''כ למתכונים בפורום תחת הכותרת מנות עיקריות, שישמרו ואפשר יהיה לעשות חיפוש לטובת הכלל
 

monday

New member
עוף עם ארטישוק ירושלמי לימון וזיתים

עוף עם ארטישוק ירושלמי לימון וזיתים / monday


החומרים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולפים ושטופים
4 רבעי עוף חתוכים לשניים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
20 עלי בזיליקום חתוכים גס
10 שיני שום קלופות
1/4 כפית כורכום
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים


אופן הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים מעט את הארטישוקים והשום. מוסיפים את מיץ הלימון,
הכורכום והזיתים, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת,
מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה וחצי. מוסיפים את הבזיליקום, ומבשלים 5 דקות נוספות.
אפשר להגיש על מצע של אורז לבן.



הערות monday למתכון:
את העוף לפני בישולו טיגנתי מעט בשמן זית, משדרג את הטעם והשתמשתי בכ-1/2 ק``ג ארטישוק ירושלמי
ובהחלט מספיק...ולגבי הבזיליקום אני אישית לא הוספתי אלא רק לקישוט...



בתיאבון
 
למעלה