מתכון השבוע מנה עיקרית

לינדה7

New member
מתכון השבוע מנה עיקרית


השבוע נעלה ונשתף את דיירי הבית במתכונים שהכנתם וכולם היו ב


במנות עיקריות :


מחכה ליראות ולהתענג במתכונכם .


לינדה.
 

לינדה7

New member
קלופס ...מנה מיוחדת .


החומרים לקלופס:
קילו בשר טחון (אני השתמשתי בחצי בקר וחצי הודו)
4 חצילים בינוניים
4 בצלים
חצי חבילה פטרוזיליה
כמה עלי נענע (זה נותן טעם מיוחד) - לא חובה
2 ביצים
2 כפות שמן
כף כמון
כף פלפל שחור
כף אבקת מרק
כף מלח
חצי כוס מים פושרים + כף אבקת מרק
6 ביצים קשות

אופן ההכנה:
לקלף את החצילים, לחתוך לקוביות, ולבשל בתוך סיר מים עם כף מלח.
לתת בישול קל, עד שהחצילים מתרככים מעט. לקרר, לסנן, ולהניח בצד.
בינתיים לשים את הבשר בקערה גדולה, להוסיף את התבלינים, הבצלים הקצוצים
דק, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים דק. להוסיף את הביצים והשמן. לערבב היטב את העיסה, ולהוסיף את החצילים. להמשיך לערבב. להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בינתיים לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות. לקחת 3 תבניות אינגליש קייק ולשמן אותם מעט. לקלף את הביצים הקשות, לפרוס אותם לחצי,
כך שמכל ביצה יש שני חצאים. להוציא את העיסה ולערבב שוב היטב.
לחלק את העיסה ל-3 כדורים!! לשטח כל כדור בעזרת כף יד מעט לחה.
לקחת את חצאי הביצים, ולהניח אותם במרכז העיסה. לגלגל לרולדה, ולהניח כל רולדה בתבנית. לקחת את המים הפושרים, להוסיף את כף אבקת המרק ולערבב היטב. לצקת על כל הרולדה כמה כפות מרק.
לאפות כשעה. לאחר האפיה, להוציא מהתנור ולתת להתקרר.
לפרוס פרוסות לפי מס' הסועדים. (ניתן לטגן כל פרוסה במעט שמן משני הצדדים)

ניתן ליראות את התמונות בקישור
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1991807&r=1
לינדה
 

לינדה7

New member
קציצות קיפוד.



לפני כמה שנים שהילדודס שלי היו קטנים תמיד ביקשו את הקציצות קיפוד.
האמת הם המציאו את השם.
הנה אני משתפת אותכם במתכון קל להכנה ומאוד טעים




החומרים:
קילו בשר בקר טחון - הפעם הכנתי בחזה עוף טחון ולא רואים
את הקיפוד


2 כוסות אורז רגיל או אורז הודי של סוגת
1 כף גדושה מיונז
1 כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף תבלין לקציצות או גריל עוף
1 כפית מלח

לרוטב:
בצל אחד קצוץ
תפוח-אדמה אחד
4 שיני שום
2 כפות שמן
4 כפות רסק עגבניות או קופסא קטנה
כף פלפל שחור
כף סוכר
כף מלח
ליטר מים

אופן ההכנה:
את הבשר הטחון להוסיף לקערה גדולה, להוסיף את האורז השטוף ולערבב היטב. להוסיף גם את יתר התבלינים.

לאחר שהעיסה מוכנה לשמור במקרר לשעה בערך.

בינתיים לקחת סיר גדול, להוסיף את הבצל, תפוח-אדמה חתוך לקוביות קטנות וכמה שיני שום. לטגן ב-2 כפות שמן,

להוסיף את המים ולערבב היטב. להוסיף את רסק העגבניות
או 4 כפות רסק, סוכר, פלפל שחור ומלח. לערבב היטב עד לרתיחה.

להוציא את העיסה מהמקרר, להרטיב את הידיים ולהכין כדורים קטנים. להכניס אותם לרוטב הרותח...ולבשל כשעה או עד שהקציצות מוכנות. ניתן להגיש עם ספגטי או פירה.

באהבה ממטבחי ..לינדה

רוצים ליראות תמונות יש קישור
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1982913&r=1
 

נמושקה1

New member
תודה לינדוש- מנות נפלאות

גם אני מכינה קלופס אבל שונה ללא החצילים.
 

צלשף

New member
בבקשה מנה עיקרית לשבוע זה

4 דלעות ערמונים
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
50 גרם צנוברים
50 גרם צימוקים שחורים קטנים
1 ביצה
1 כף גדושה פירורי לחם
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית הל טחון


אופן ההכנה:

להכנת הדלעות-
להכניס את הדלעות עטופות בנייר כסף לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ולאפות כ-30 דקות.
לאחר מכן להוציאם מהתנור. בשלב הזה אם הוחלט להכין אותם כמנה ראשונה- נחצה אותם ל-2. ובעזרת כף נוציא את הגרעינים שבתוך הדלעת.
אם החלטנו להכין אותם כמנה עיקרית יש להסיר את ה"כיפה" ולרוקן בעזרת כף את תכולת הדלעת.
לצנן את הדלעות וכשאר הן קרות נמלא אותן.

להכנת המלית-
להכניס לקערה את כל מצרכי המילוי, לערבב היטב ולמלא את הדלעות.

לסגור כל דלעת בנייר כסף שוב (ללא המכסה). את המכסים אפשר לארוז בנייר כסף בנפרד ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת באותו חום לזמן של 45 דקות עד שעה.
להוציא מנייר הכסף, להניח בצלחות הגשה. כתוספת המתאימה למנה אפשר לצקת מעל טחינה סמיכה.

בתאבון.
 

לינדה7

New member
מנה מעלפת...


תודה על המתכון נראה מעולה ...

אפשר להכין עם ירק אחר ...(אשמח לישמוע)

לינדה
 

צלשף

New member
ברור שאפשר את יכולה למלא

עגבניות בצלים תפו״א באותה שיטה לאפות
סגנון נוסף את יכולה למלא קולורבי עכשיו זאת העונה
שלהם ולבשל ברוטב
 

צלשף

New member
מכיוון שאני חבר מושב מצרף לכם תמונה של

קולורבי סגול שקבלתי אתמול מחבר יש
כמובן להשיג גם בסופרים בקרוב תמונות של
מתכונים שנכין עם המוצר החדש
המשך יום נעים לכולם
 

נמושקה1

New member
צלשף איזה צבע מדהים

עדיין לא פגשתי בשוק קולורבי סגול.
גם הפרי סגול ?או שרק הקליפה?
תודה על השיתוף
 

צלשף

New member
גם מבפנים צבוע סגול בהיר יותר

כשאשתמש בהם הצלם תמונה בכדי להמשחיש את צבוע
 

נמושקה1

New member
צלשף תודה על המנה הטעימה

שבוע שעבר ראיתי מרחוק בשוק את הדלעות האלו ולא הלכתי לקנות (לא היה כח). חבל.
בטוח אכין את המנה אבל בלי טלה (אני רגישה נפשית לבשר טלה).
תודה על השיתוף
 

צלשף

New member
את יודעת למרות היותי קצב ושף מוצא את עצמי

יותר ויותר בשנים האחרונות מתרחק מאכילת גורי חיות טלאים, עגלים ובמיוחד עגלי חלב,
גדיים, מאחר שאני מאוד קרוב לנושא השחיטה במשחטות ורואה את הלוגיסטיקה
שעוברים בעלי החיים עד השחיטה, זה הופך עם השנים קשה יותר כמובן
שישנם המון סרטונים בעולם שממחישים את ההתעללות בבעלי החיים.
כך שאני מאוד מתחבר לצד הזה שלך, בכל אופי ניתן להחליף את בשר הטלה
בבשר בקר ומעט שומן כבש או רק בשר בקר.
בהצלחה.
 

נמושקה1

New member
אצלי זה גם שחיטה וגם ריגשי

בהיותי ילדה קטנה קנו לי הורי כבש וכבשה. וגידלתי אותם כמו ילדים. והם היו קשורים אלי מאוד .והיו רצים אחרי לכל מקום במושב, ומשחקים איתי. מאוד אהבתי אותם.
עד ש....יום בהיר הודיעו לי הורי ששוחטים את הכבשה .הכבש הרגיש שמשהו קורה למרות שהיה רחוק והוא בכה אוי כמה שהוא בכה.
מאז יש לי טראומה לכבשים.
 

ninga 3

New member
עם כרובית וגרגרי חומוס - טעיםםםם

***אני מתחילה עם הכרובית, טובלת בביצה טרופה ואח"כ בפירורי לחם ומעט קמח בערך כף מניחה על נייר אפיה ולתנור ב-180 מ' כ-40 דקות, אפשר לטגן...

בסיר שיכול לשאת את חום התנור מזהיבה :
1 בצל גדול קצוץ גס – וגם את חלקי העוף
ולהוסיף: {אני שמתי 5 כרעים
מפורקות}
+ כ-2 כוסות מים רותחים
+ כפית שטוחה כורכום
+ קמצוץ מלח, פלפל שחור {לשים ממש טיפה או להמתין
לרתיחה, ואז להוסיף אם צריך, לי יצא טיפה מלוח}
+ מעט קינמון
+ כף אבקת מרק עוף
+ כף אבקת מרק בצל
+ כפית שטוחה אב' גריל עוף
+ שיני שום שלמים מפוזרים מעל התבשיל.

להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה עד שהכל רך...לשפר תיבול.
מוסיפה מים רותחים ותיבול ומביאה לרתיחה, ואז מוסיפה את הכרובית וכוס וחצי גרגרי החומוס שיש לי בהקפאה, אפשר מקופסת שימורים.

מרטיבים עם כף את הכרובית והגרגרים מכסים ולתנור, במהלך הזמן מוציאה עוד כפעמיים על מנת להרטיב שוב את הכרובית, וכל זה כשעתים..או קצת יותר....
 

צלשף

New member
שני דברים אהבתי במתכון במיוחד

האחד המנה נראת ונקראת מעולה הייתי מבקש מנה לעצמי והשנייה
אהבתי שאת לא מתביישת לעבוד עם אבקת מרק למרות כול הסתייגות שקיימת בשנים האחרונות אני בעד השימוש באבקות מרק במיוחד אלו שנמצאות היום על המדפים ללא מונוסודיום
תודה על המתכון 9 בסולם צלשף
 

ninga 3

New member
עבור המחמאות


המנה בהחלט טעימה מאוד, האמת ששכחתי לציין שהמתכון נלקח מהתוכנית טלויזיה עם מרגלית צנעני שנכנסה לבתים בעידות שונות ובישלה עם בעלות הבית.
כמדומני שהמתכון הזה הוא ממרוקו.
אני קצת שיניתי תיבול, אך לא זוכרת כרגע כי לא רשום לי...מה ששיניתי בנוסף הוא אפיית הכרובית ולא טיגונה, כי במקור מטגנים את הכרובית.

לגבי אבקות מרק, אומר לך את דעתי האישית,
1) אני אוהבת את טעם אבקת המרק, חושבת שזה מוסיף טעם מעולה לתבשילים.
2) אני משתמשת באבקות מרק של חב' "קנור", בזמנו אודטה עשתה סקר ונאמר שהן הכי טובות מבחינת המרכיבים הטובים.
3) איך אומר גיל חובב לגבי אבקות המרק..??? .."אז שימותו הפלצנים"...אני לא אומרת כך, איש איש באמונתו יחיה, ואני אמשיך לקבל מחמאות על הבישולים...מהמשפחה והחברים...אני משתמשת הרבה באבקת מרק עוף, ובצל, מעט באב' מרק פיטריות ומרק עוף פרווה.
 

נמושקה1

New member
ממולא בבטטות

מנה נפלאה שהכנתי וקצרה שבחים והכל בגלל שלא היה לי מלח בבית


מה צריך לעוף :

עוף שלם לא חשוב הגודל.

בצל גדול פרוס לפרוסות.

4 כפות שמן

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות סוכר חום.

פפריקה מרוקאית מתוקה.

צ`ילי חריף גרוס

כפית גדושה אבקת שום.

מעט כורכום.

מים עד כיסוי העוף.

בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות

אופן ההכנה:

קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.

פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.

להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .

להנמיך להבה להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.

להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

יוצא עוף עסיסי וטעים.

תהנו

בהצלחה
קישור לבלוג

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2557983
 
למעלה