לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
99669,966 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכון השבוע מנה עיקרית '
מתכון השבוע מנה עיקרית
<< ההודעה הנוכחית
26/06/2013 | 06:44
50
353
השבוע נעלה ונשתף את דיירי הבית במתכונים שהכנתם וכולם היו ב

במנות עיקריות :

מחכה ליראות ולהתענג במתכונכם .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קלופס ...מנה מיוחדת .'
קלופס ...מנה מיוחדת .
26/06/2013 | 07:38
2
74
החומרים לקלופס:
קילו בשר טחון (אני השתמשתי בחצי בקר וחצי הודו)
4 חצילים בינוניים
4 בצלים
חצי חבילה פטרוזיליה
כמה עלי נענע (זה נותן טעם מיוחד) - לא חובה
2 ביצים
2 כפות שמן
כף כמון
כף פלפל שחור
כף אבקת מרק
כף מלח
חצי כוס מים פושרים + כף אבקת מרק
6 ביצים קשות

אופן ההכנה:
לקלף את החצילים, לחתוך לקוביות, ולבשל בתוך סיר מים עם כף מלח.
לתת בישול קל, עד שהחצילים מתרככים מעט. לקרר, לסנן, ולהניח בצד.
בינתיים לשים את הבשר בקערה גדולה, להוסיף את התבלינים, הבצלים הקצוצים
דק, הפטרוזיליה והנענע הקצוצים דק. להוסיף את הביצים והשמן. לערבב היטב את העיסה, ולהוסיף את החצילים. להמשיך לערבב. להכניס למקרר לספיגת הטעמים.
בינתיים לחמם תנור לחום בינוני של 180 מעלות. לקחת 3 תבניות אינגליש קייק ולשמן אותם מעט. לקלף את הביצים הקשות, לפרוס אותם לחצי,
כך שמכל ביצה יש שני חצאים. להוציא את העיסה ולערבב שוב היטב.
לחלק את העיסה ל-3 כדורים!! לשטח כל כדור בעזרת כף יד מעט לחה.
לקחת את חצאי הביצים, ולהניח אותם במרכז העיסה. לגלגל לרולדה, ולהניח כל רולדה בתבנית. לקחת את המים הפושרים, להוסיף את כף אבקת המרק ולערבב היטב. לצקת על כל הרולדה כמה כפות מרק.
לאפות כשעה. לאחר האפיה, להוציא מהתנור ולתת להתקרר.
לפרוס פרוסות לפי מס' הסועדים. (ניתן לטגן כל פרוסה במעט שמן משני הצדדים)

ניתן ליראות את התמונות בקישור
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קציצות קיפוד.'
קציצות קיפוד.
26/06/2013 | 07:41
1
52

לפני כמה שנים שהילדודס שלי היו קטנים תמיד ביקשו את הקציצות קיפוד.
האמת הם המציאו את השם.
הנה אני משתפת אותכם במתכון קל להכנה ומאוד טעים




החומרים:
קילו בשר בקר טחון - הפעם הכנתי בחזה עוף טחון ולא רואים
את הקיפוד


2 כוסות אורז רגיל או אורז הודי של סוגת
1 כף גדושה מיונז
1 כף פלפל שחור
1 כף כמון
1 כף תבלין לקציצות או גריל עוף
1 כפית מלח

לרוטב:
בצל אחד קצוץ
תפוח-אדמה אחד
4 שיני שום
2 כפות שמן
4 כפות רסק עגבניות או קופסא קטנה
כף פלפל שחור
כף סוכר
כף מלח
ליטר מים

אופן ההכנה:
את הבשר הטחון להוסיף לקערה גדולה, להוסיף את האורז השטוף ולערבב היטב. להוסיף גם את יתר התבלינים.

לאחר שהעיסה מוכנה לשמור במקרר לשעה בערך.

בינתיים לקחת סיר גדול, להוסיף את הבצל, תפוח-אדמה חתוך לקוביות קטנות וכמה שיני שום. לטגן ב-2 כפות שמן,

להוסיף את המים ולערבב היטב. להוסיף את רסק העגבניות
או 4 כפות רסק, סוכר, פלפל שחור ומלח. לערבב היטב עד לרתיחה.

להוציא את העיסה מהמקרר, להרטיב את הידיים ולהכין כדורים קטנים. להכניס אותם לרוטב הרותח...ולבשל כשעה או עד שהקציצות מוכנות. ניתן להגיש עם ספגטי או פירה.

באהבה ממטבחי ..לינדה
רוצים ליראות תמונות יש קישור
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה לינדוש- מנות נפלאות'
תודה לינדוש- מנות נפלאות
26/06/2013 | 15:36
7
גם אני מכינה קלופס אבל  שונה ללא החצילים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בבקשה מנה עיקרית לשבוע זה'
בבקשה מנה עיקרית לשבוע זה
26/06/2013 | 09:32
10
151

4 דלעות ערמונים
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
50 גרם צנוברים
50 גרם צימוקים שחורים קטנים
1 ביצה
1 כף גדושה פירורי לחם
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית הל טחון


אופן ההכנה:

להכנת הדלעות-
להכניס את הדלעות עטופות בנייר כסף לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ולאפות כ-30 דקות.
לאחר מכן להוציאם מהתנור. בשלב הזה אם הוחלט להכין אותם כמנה ראשונה- נחצה אותם ל-2. ובעזרת כף נוציא את הגרעינים שבתוך הדלעת.
אם החלטנו להכין אותם כמנה עיקרית יש להסיר את ה"כיפה" ולרוקן בעזרת כף את תכולת הדלעת.
לצנן את הדלעות וכשאר הן קרות נמלא אותן.

להכנת המלית-
להכניס לקערה את כל מצרכי המילוי, לערבב היטב ולמלא את הדלעות.

לסגור כל דלעת בנייר כסף שוב (ללא המכסה). את המכסים אפשר לארוז בנייר כסף בנפרד ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת באותו חום לזמן של 45 דקות עד שעה.
להוציא מנייר הכסף, להניח בצלחות הגשה. כתוספת המתאימה למנה אפשר לצקת מעל טחינה סמיכה.

בתאבון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מנה מעלפת...'
מנה מעלפת...
26/06/2013 | 09:55
5
38
תודה על המתכון נראה מעולה ...

אפשר להכין עם ירק אחר ...(אשמח לישמוע)

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ברור שאפשר את יכולה למלא'
ברור שאפשר את יכולה למלא
26/06/2013 | 12:02
4
34
עגבניות בצלים תפו״א באותה שיטה לאפות
סגנון נוסף את יכולה למלא קולורבי עכשיו זאת העונה
שלהם ולבשל ברוטב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מכיוון שאני חבר מושב מצרף לכם תמונה של'
מכיוון שאני חבר מושב מצרף לכם תמונה של
26/06/2013 | 12:07
3
92
קולורבי סגול שקבלתי אתמול מחבר יש
כמובן להשיג גם בסופרים בקרוב תמונות של
מתכונים שנכין עם המוצר החדש
המשך יום נעים לכולם
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מדהים ..תודה על השיתוף לתמונה.'
מדהים ..תודה על השיתוף לתמונה.
26/06/2013 | 12:25
7
לצפיה ב-'צלשף איזה צבע מדהים'
צלשף איזה צבע מדהים
26/06/2013 | 15:53
1
11
עדיין לא פגשתי בשוק קולורבי סגול.
גם הפרי סגול ?או שרק הקליפה?
תודה על השיתוף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם מבפנים צבוע סגול בהיר יותר'
גם מבפנים צבוע סגול בהיר יותר
26/06/2013 | 16:24
16
כשאשתמש בהם הצלם תמונה בכדי להמשחיש את צבוע
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הויי ניראה משגע צלשף....'
הויי ניראה משגע צלשף....
26/06/2013 | 11:44
64
תודה רבה..ינוסה...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צלשף תודה על המנה הטעימה'
צלשף תודה על המנה הטעימה
26/06/2013 | 15:40
2
13
שבוע שעבר ראיתי מרחוק בשוק את הדלעות האלו ולא הלכתי לקנות (לא היה כח). חבל.
בטוח אכין את המנה אבל בלי טלה (אני רגישה נפשית לבשר טלה).
תודה על השיתוף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את יודעת למרות היותי קצב ושף מוצא את עצמי '
את יודעת למרות היותי קצב ושף מוצא את עצמי
26/06/2013 | 16:19
1
35
יותר ויותר בשנים האחרונות מתרחק מאכילת גורי חיות טלאים, עגלים ובמיוחד עגלי חלב,
גדיים, מאחר שאני מאוד קרוב לנושא השחיטה במשחטות ורואה את הלוגיסטיקה
שעוברים בעלי החיים עד השחיטה, זה הופך עם השנים קשה יותר כמובן
שישנם המון סרטונים בעולם שממחישים את ההתעללות בבעלי החיים.
כך שאני מאוד מתחבר לצד הזה שלך, בכל אופי ניתן להחליף את בשר הטלה
בבשר בקר ומעט שומן כבש או רק בשר בקר.
בהצלחה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אצלי זה גם שחיטה וגם ריגשי'
אצלי זה גם שחיטה וגם ריגשי
26/06/2013 | 16:30
17
בהיותי ילדה קטנה קנו לי הורי כבש וכבשה. וגידלתי אותם כמו ילדים. והם היו קשורים אלי מאוד .והיו רצים אחרי לכל מקום במושב, ומשחקים איתי. מאוד אהבתי אותם.
עד ש....יום בהיר הודיעו לי הורי ששוחטים את הכבשה .הכבש הרגיש שמשהו קורה למרות שהיה רחוק והוא בכה אוי כמה שהוא בכה.
מאז יש לי טראומה  לכבשים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עם כרובית וגרגרי חומוס - טעיםםםם'
עם כרובית וגרגרי חומוס - טעיםםםם
26/06/2013 | 11:29
3
96
***אני מתחילה עם הכרובית, טובלת בביצה טרופה ואח"כ בפירורי לחם ומעט קמח בערך כף מניחה על נייר אפיה ולתנור ב-180 מ' כ-40 דקות, אפשר לטגן...

בסיר שיכול לשאת את חום התנור מזהיבה :
1 בצל גדול קצוץ גס –  וגם את חלקי העוף
ולהוסיף: {אני שמתי 5 כרעים
 מפורקות}
+ כ-2 כוסות מים רותחים
+  כפית שטוחה כורכום
+ קמצוץ מלח, פלפל שחור {לשים ממש טיפה או להמתין
    לרתיחה, ואז להוסיף אם צריך, לי יצא טיפה מלוח}
+ מעט קינמון
+ כף אבקת מרק עוף
+ כף אבקת מרק בצל
+ כפית שטוחה אב' גריל עוף
 + שיני שום שלמים מפוזרים מעל התבשיל.

להביא לרתיחה, ולבשל על אש נמוכה עד שהכל רך...לשפר תיבול.
מוסיפה מים רותחים ותיבול ומביאה לרתיחה, ואז מוסיפה את הכרובית וכוס וחצי גרגרי החומוס שיש לי בהקפאה, אפשר מקופסת שימורים.

מרטיבים עם כף את הכרובית והגרגרים מכסים ולתנור, במהלך הזמן מוציאה עוד כפעמיים על מנת להרטיב שוב את הכרובית, וכל זה כשעתים..או קצת יותר....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שני דברים אהבתי במתכון במיוחד'
שני דברים אהבתי במתכון במיוחד
26/06/2013 | 12:00
1
42
האחד המנה נראת ונקראת מעולה הייתי מבקש מנה לעצמי והשנייה
אהבתי שאת לא מתביישת לעבוד עם אבקת מרק למרות כול הסתייגות שקיימת בשנים האחרונות אני בעד השימוש באבקות מרק במיוחד אלו שנמצאות היום על המדפים ללא מונוסודיום
תודה על המתכון 9 בסולם צלשף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עבור המחמאות'
עבור המחמאות
26/06/2013 | 14:25
16
המנה בהחלט טעימה מאוד, האמת ששכחתי לציין שהמתכון נלקח מהתוכנית טלויזיה עם מרגלית צנעני שנכנסה לבתים בעידות שונות ובישלה עם בעלות הבית.
כמדומני שהמתכון הזה הוא ממרוקו.
אני קצת שיניתי תיבול, אך לא זוכרת כרגע כי לא רשום לי...מה ששיניתי בנוסף הוא אפיית הכרובית ולא טיגונה, כי במקור מטגנים את הכרובית.

לגבי אבקות מרק, אומר לך את דעתי האישית,
1) אני אוהבת את טעם אבקת המרק, חושבת שזה מוסיף טעם מעולה לתבשילים.
2) אני משתמשת באבקות מרק של חב' "קנור", בזמנו אודטה עשתה סקר ונאמר שהן הכי טובות מבחינת המרכיבים הטובים.
3) איך אומר גיל חובב לגבי אבקות המרק..??? .."אז שימותו הפלצנים"...אני לא אומרת כך, איש איש באמונתו יחיה, ואני אמשיך לקבל מחמאות על הבישולים...מהמשפחה והחברים...אני משתמשת הרבה באבקת מרק עוף, ובצל, מעט באב' מרק פיטריות ומרק עוף פרווה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה גילוש- מנה עם כרובית'
תודה גילוש- מנה עם כרובית
26/06/2013 | 15:42
14
אני תמיד קונה. נראה נפלא
אימצתי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' ממולא בבטטות'
ממולא בבטטות
26/06/2013 | 14:05
12
75
מנה נפלאה שהכנתי וקצרה שבחים והכל בגלל שלא היה לי מלח בבית

מה צריך לעוף :

עוף שלם לא חשוב הגודל.

בצל גדול פרוס לפרוסות.

4 כפות שמן

3 כפות רוטב סויה

1 כף סילאן

1 כף דבש

2 כפות סוכר חום.

פפריקה מרוקאית מתוקה.

צ`ילי חריף גרוס

כפית גדושה אבקת שום.

מעט כורכום.

מים עד כיסוי העוף.

בטטות קטנות /לכל סועד 1.קלופות ושטופות

אופן ההכנה:

קודם לנקות את העוף כל אחד בדרכו. אני מרתיחה מים שמה את העוף בסיר לכמה דקות מוציאה ומקררת, מנקה אותו מהנוצות ושומנים מיותרים.

פורסים את הבצל שמים בסיר עם השמן מוסיפים פפריקה מתוקה. ומניחים את העוף. מכסים את הסיר ל5 דקות והופכים את העוף שוב ל5 דקות עם מכסה סגור. זהו תוסיפו את שאר התבלינים לכסות את הסיר לעוד 5 דקות.

להוסיף מים. להגביה להבה ולבשל ברתיחה חצי שעה .

להנמיך להבה  להרים מעט את העוף מהנוזל ולהכניס  את הבטטות ומה שלא נכנס מהבטטות שימו בצידי הסיר.

להמשיך לבשל על להבה גבוה עד שמרבית הנוזלים מתאדים.

יוצא עוף עסיסי וטעים.

תהנו

בהצלחה
קישור לבלוג

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בוודקה ולימון'
בוודקה ולימון
26/06/2013 | 14:17
11
51
עוף ששתה ואנחנו משתכרים מהטעמים:

4 חזה עוף בינוניים עם עצם

3 לימונים פרוסים דק

חופן שמיר קצוץ דק

3 כפות סוכר חום

4 שיני שום פרוס

מלח גס

2 כפות שמן

פלפל לבן

4 כפות וודקה


אופן ההכנה:

1. מערבבים היטב את השמיר, הסוכר, המלח, הפלפל, השמן והוודקה.

2. טובלים היטב את העופות משני הצדדים.

3. שמים במגש שטוח או במגש בעל שוליים נמוכים.

4. מכסים בפרוסות הלימון וגם מתחתיו.

5. משאירים שעתיים לפחות לספיגת טעמים.

6 .מחממים תנור ל-250 מעלות. מכניסים לתנור לרבע שעה. מוציאים מהתנור, מכסים בנייר אפיה ועליו נייר כסף

בערך עוד כ-40 דקות או לבדוק עם סכין אם החזה אפוי. ( חותכים חריץ עד העצם ובודקים אם השתנה צבעו של העוף מוורוד ללבן )

מוציאים מהתנור עושים חתכים בעוף ומגישים.

בטוחה שתהנו    קישור לרשומה בבלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' מחמר תקצרו מחמאות'
מחמר תקצרו מחמאות
26/06/2013 | 14:39
10
67
תכינו אל תפספסו פשוט מעדן
מה צריך:

5-6 פרגיות או כרעיים של עוף

5 בצלים גדולים

6 גמבות אדומות גדולות

קילו תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות

שמן זית

מלח

פלפל שחור

כמון

אופן ההכנה:

במעבד מזון לקצוץ את הבצל ואת הגמבות (לא דיסתי) קצוץ דק.

לשים שמן בסיר חסין אש או בתבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפיה.

להוסיף את הגמבות והבצל . להוסיף את התבלינים.

מי שרוצה חריף אפשר להוסיף פלפל שאטה.

להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב.

להניח את העוף בתוך הרוטב.

לחמם תנורל200 מעלות. ולאפות בערך כשעה.

לבדוק עם מזלג אם תפוחי האדמה מוכנים.

זהו...

קשה להאמין כמה שהתבשיל טעים בעיקר הרוטב

לכן תכינו הרבה לחם .

בהצלחה ...ותתענגו .
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...

אוכל כשר >>
לצפיה ב-' טונה מוקפץ .תנו כבוד גם לדג'
טונה מוקפץ .תנו כבוד גם לדג
26/06/2013 | 14:51
9
46
מנה נפלאה ומשביעה          והנה מתקרבים הימים שאסור לאכול בשרי, הכנתי את הטונה המוקפצת ולא חשבתי שתהיה
לו הצלחה אצל ילדי. הנה כי כן כולם אהבו, מנה טעימה ומשביעה.

המצרכים:

4  סטייקים של טונה אדומה או לבנה חתוכות לרצועות של 4 ס"מ אורך, 2 ס"מ רוחב מושרות במרינדה שעה ואפשר לילה


למרינדה:

רבע כוס רוטב סויה

מעט מלח גס ( לא להגזים רוטב הסויה מלוח )

2-3 כפות רוטב צ`ילי מתוק

חצי כוס יין אדום חצי יבש


לירקות:

בצל גדול חתוך לרצועות

2 גזרים חתוכים לרצועות דקות ( גפרורים )

3-4 פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות דקות ( אני אוהבת לשים מכל צבעי הפלפלים )

פלפל חריף אחד קצוץ דק דק ( אפשר לוותר לאלה שסובלים מחריף )

כרוב חתוך לרצועות

2 קישואים חתוכים לגפרורים

1 קופסה של פטריות פרוסות

1 קופסת נבטים עבים


איך נכין את המנה:

אחרי שהשרנו את הדג, נחמם שמן בווק. כשעולה עשן מהשמן שמים את רצועות הטונה, ללא המרינדה כמובן.
( זהירות השמן משפריץ )

4-5 דקות של טיגון על אש גבוהה מכל צד של הדג מספיק בהחלט.

להוציא את הדג מהווק ולשים בצד.

להוסיף שמן לווק, ולהתחיל לטגן כל ירק לפי סדר הרשימה. תחילה הבצל 3-4 דקות, ולהמשיך עם שאר הירקות.
לא לטגן הרבה כדי שלא יהיו סמרטוטיים.

בסיום טיגון הירקות להוסיף את הדג ששמנו בצד.

להוסיף תיבול אם חסר. מלח, רוטב סויה, קורט סוכר ומשהו חריף.


הערות:
כמובן שאפשר לפסוח על סוג ירק שבני הבית לא אוהבים.

תהנו

ובהצלחה
קישור לבלוג
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' סלונה דג בנוסח יהודי עירק'
סלונה דג בנוסח יהודי עירק
26/06/2013 | 15:00
8
56
הסלונה זהו תבשיל דגים חמוץ מתוק עם בצל ועגבניות של העירקים.
זהו גם חלק מהצד העירקי שבי. הכנה לא מסובכת התבשיל מאוד טעים לאוהבי הדגים.


מה צריך:

1 ק"ג דגים אני השתמשתי בדג קוד אפשר עם דניס, קרפיון, מושט או בורי

כוס וחצי קמח לקימוח הדג

שמן לא עמוק לטיגון הדג

שבעה בצלים גדולים פרוסים לפרוסות

8 עגבניות פרוסות לפרוסות בעובי חצי ס"מ + 2 עגבניות חתוכות לקוביות



לרוטב הדג:

שלושת רבעי כוס מים

חצי כוס מיץ לימון טרי

כף גדושה סוכר

2-3 כפות שמן

חצי כפית פלפל שחור אפשר יותר ואפשר פחות אני שמתי צ`ילי חריף ופלפל שחור

כפית פפריקה מתוקה או פפריקה מרוקאית

לדג עירקי פפריקה מרוקאית שילוב קטלני

כף גדושה רסק עגבניות

תבלין בהרת ( לא של חמוצים ) כפית גדושה



אופן ההכנה:

להמליח את הדג במלח גס. להניח כחצי שעה בצד, לשטוף את הדג היטב ולייבש אותו בנייר סופג.

לקמח את הדג היטב ולטגן בשמן לא עמוק, טיגון קצר של 2 דקות מכל צד.

בסיר גדול ושטוח, מניחים את פרוסות הבצל ועליהן את פרוסות העגבניות. מפזרים מעט מלח.
מדליקים את הגז ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה ושמים את הדג על העגבניות הפרוסות. על הדג את קוביות העגבניות.



אופן הכנת הרוטב:

לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב: מיץ לימון, מים, סוכר, פלפל שחור, בהרת, רסק העגבניות והפפריקה.

שופכים את הרוטב בתנועות סיבוביות על כל הדג. מגביהים את הלהבה וממשיכים לבשל עוד חמש דקות על להבה גבוהה.

כשהסיר מכוסה, מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט והבצל שחום.

מגישים עם הרבה אורז לבן.



בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פרות יבשים ופרגיות'
פרות יבשים ופרגיות
26/06/2013 | 15:17
7
66
אני נותנת כאן את הכמויות  שהכנתי .ואם אתם רוצים פחות מתוק פשוט תפחיתו בכמות הסילאן והדבש.

המצרכים:

6 נתחים נקיים משומן.                                  

2 כפות גדושות סילאן

2 כפות דבש

כף גדושה סוכר חום

רבע כוס יין מתוק .

כף רוטב סויה

כפית פלפל צ`ילי חריף.

חופן צימוקים בהירים/ כהים

10 מישמשים יבשים

10 שזיפים יבשים מגולענים

חופן שקדים קלופים מהקליפה הדקה (משרים את השקדים 10 דקות במים רותחים הקליפה יורדת בציק)

מים עד כיסוי הפרגיות.

להסמכת הרוטב:

רבע כוס מים

שתי כפיות גדושות קורנפלור.

ההכנה:

להכניס לסיר את הפרגיות כשהן מגולגלות צמוד אחת לשניה.

להשרות את הפרגיות לילה או כמה שעות לפני הבישול במרכיבי המרינדה

שהם: סילאן,יין ,דבש ,סוכר, צ`ילי חריף, רוטב סויה והמים.

להוסיף את הפרות היבשים.

להדליק להבה גבוה להביא לרתיחה. להנמיך להבה לכסות את הסיר ולבשל  כ45 דקות.

לערבב היטב את הקורנפלור והמים וליצוק על הפרגיות שבסיר, להמשיך לבשל עד הסמכת הציר שנשאר בסיר.

זהו.....להגיש עם אורז לבן.. והמחמאות יגיעו

כמובן שאפשר להכין ללא הפרות היבשים.או להוציא כל פרי שאתם לא אוהבים.

בהצלחה

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אלו תרנגולות שאבי סיים להכין'
אלו תרנגולות שאבי סיים להכין
26/06/2013 | 15:30
55
שבועיים לפני פטירתו.( מעיסת נייר.) הביאו לי אותם לשבעה.אז עסקנו הרבה בעופות ורציתי להעלות תמונה. יום השנה לפטירה מתקרב.
אם תרצו עוד מנות לטעימה כנסו לבלוג שלי לביקור.
שיהיה לכם המשך ליום טוב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אני ממש מרגיש כמו במשתה כל כך הרבה מנות'
אני ממש מרגיש כמו במשתה כל כך הרבה מנות
26/06/2013 | 15:31
1
15
טעימות ונאות מזמינות אין לי מקום לקינוח ממש אוהב את השילוב
במנות בין חריף ומתוק והדגים הרסת לי את הבריאות
כל הכבוד ידי זהב 9 בסולם צלשף
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה צלשף- האמת שאצלי בארוחות שבת'
תודה צלשף- האמת שאצלי בארוחות שבת
26/06/2013 | 15:45
23
אין קינוחים .למי יש מקום?
תודה על הפרגון
המשך ליום טוב
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אלו'
אלו
26/06/2013 | 15:31
3
38
שבועיים לפני פטירתו.( מעיסת נייר.) הביאו לי אותם לשבעה.אז עסקנו הרבה בעופות ורציתי להעלות תמונה. יום השנה לפטירה מתקרב.
אם תרצו עוד מנות לטעימה כנסו לבלוג שלי לביקור.
שיהיה לכם המשך ליום טוב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/manageBlog.asp?sp=1
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על המתכונים '
תודה טובה"לה על המתכונים
26/06/2013 | 16:39
2
11
ראיתי קראתי ונהנתי היתי מזמינה כל יום מנה אחרת ואני מסודרת .

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
26/06/2013 | 16:47
1
6
לצפיה ב-'טובהל'ה אחת אחת המנות'
טובהל'ה אחת אחת המנות
26/06/2013 | 23:38
6


שלך וכולן ביחד נ-ה-ד-ר-ו-ת !!!

אפשר להזמין מהקייטרינג שלך? את עושה משלוחה למרכז??....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שנתחיל....יש לי המון בשבילכם...'
שנתחיל....יש לי המון בשבילכם...
26/06/2013 | 17:13
2
64



כרעי עוף בדבש וחרדל / monday

החומרים:
1/2 1 קילו כרעי עוף או חלקי עוף שלם


למרינדה:
3 כפות דבש
2 כפיות גדושות חרדל דיז`ון
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
מלח פלפל
1/2 כפית כורכום
2 כפיות שום כתוש
3 כפות חומץ בן יין אדום
1/2 כף בערך אבקת מרק בצל - לא חובה


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה. לוקחים את כרעי עוף או ירכי העוף,
ומשרים במרינדה לכ-3 שעות. מסדרים את העוף על גבי תבנית מרופדת
בנייר אפיה, או בכלי חסין אש. מורחים את חלקי העוף ברוטב זה בנדיבות רבה.
אופים בחום בינוני כשעה או עד שהעוף משחים היטב, תוך כדי הפיכת העוף
בתנור להשחמתם מצידם השני.


הערות monday למתכון:
אם רוצים, אתם יכולים כמובן לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה יבשה או טריה,
או עירית קצוצה כאוות נפשכם...מעדן של עוף ובכלום עבודה...
ותמיד גורף מחמאות...


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'תודה גברת מונדי '
תודה גברת מונדי
26/06/2013 | 19:37
1
10
ראיתי ושבעתי מחר  תכבדי אותנו בעוד עודדדדד.
הכל נראה משובח

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יקירה'
תודה יקירה
26/06/2013 | 23:33
7


אם את שבעה, דיינו אני את שלי עשיתי...

מחר תקבלי את ההמשך לפתיחת התיאבון....

לילה טוב יקירה
ו פז

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרעיים בדבש וקטשופ'
כרעיים בדבש וקטשופ
26/06/2013 | 17:17
44


כרעיים בדבש וקטשופ / monday



החומרים:

4 כרעיים או חלקי עוף שלם



לרוטב:
4 כפות קטשופ
4 כפות שמן זית
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז`ון
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 שיני שום כתושות
2 כפיות אבקת מרק עוף – אופציה



לתוספת לעוף:
תפוחי אדמה קטנטנים או בטטות
2 בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות



אופן הכנה:
שוטפים את הכרעיים או חלקי העוף, ומנקים אותם היטב. מכינים תערובת אחידה מחומרי הרוטב , ומברישים על הכרעיים,
הבטטות או תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם ורצועות הבצל. מכסים ברדיד אלומיניום,
אופים כשעה וחצי בחום של 180 מעלות, מורידים את נייר האלומיניום, ואופים עוד כ-15 דקות להשחמה.


בתיאבון






אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוף ממולא בקוסקוס ובטטות '
עוף ממולא בקוסקוס ובטטות
26/06/2013 | 17:31
2
46


עוף ממולא בקוסקוס ובטטות / monday


החומרים:
1/2 1 ק``ג עוף טרי שלם

למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפות חרדל דיז`ון
2 כפות מלאות קטשופ
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס


למלית הקוסקוס:
1 חב` קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
3 כפות שמן זית
2 בטטות בינוניות קלופות


הכנת העוף:
מנקים את העוף היטב, מורחים במרינדה ומשרים לילה במקרר.


הכנת הירקות:
מטגנים עם שמן הזית את רצועות הבצל עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את הבטטות כ-15 דקות לחצי בישול,
ומוציאים מהמים. פורסים את הבטטות לחצאי טבעות.


הכנת מלית הקוסקוס:
מתבלים את הקוסקוס בכל חומרי התיבול, מוסיפים את הבצל המטוגן עם השמן שבו, את הבטטות
ומערבבים בעדינות הכל ביחד, שיכנס שמן הבצל ותערובת התבלינים לתערובת אחידה.
אחרי שהקוסקוס ספוג מהשמן, מוזגים כוס מים רותחים ומערבבים מיד כדקה, ערבוב עדין,
וסוגרים את הסיר עם מכסה ומעמידים ל-5 דקות של אידוי.
מרימים את המכסה ומפוררים את הקוסקוס בעזרת מזלג.
ממלאים את העוף המושרה במרינדה, קושרים אותו, ואופים כשעה על חום של 180 מעלות,
כאשר לאחר 30 דקות אפיה הופכים לצד השני עד להשחמה יפה.



בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מונדי תודה יקירה על המתכונים..'
מונדי תודה יקירה על המתכונים..
26/06/2013 | 18:11
1
7
תודה על השיתוף למתכונים מעולים אהבתי ....

לינדה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינדוש בכייף ובשמחה '
לינדוש בכייף ובשמחה
26/06/2013 | 23:43
6


תעלי את המתכונים אח''כ למתכונים בפורום תחת הכותרת מנות עיקריות, שישמרו ואפשר יהיה לעשות חיפוש לטובת הכלל
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוף עם ארטישוק ירושלמי לימון וזיתים'
עוף עם ארטישוק ירושלמי לימון וזיתים
26/06/2013 | 18:06
33


עוף עם ארטישוק ירושלמי לימון וזיתים / monday


החומרים:
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולפים ושטופים
4 רבעי עוף חתוכים לשניים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
20 עלי בזיליקום  חתוכים גס
10 שיני שום קלופות
1/4 כפית כורכום
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים


אופן הכנה:
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים מעט את הארטישוקים והשום. מוסיפים את מיץ הלימון,
הכורכום והזיתים, מכסים במים, ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת,
מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה וחצי. מוסיפים את הבזיליקום, ומבשלים 5 דקות נוספות.
אפשר להגיש על מצע של אורז לבן.



הערות monday למתכון:
את העוף לפני בישולו טיגנתי מעט בשמן זית, משדרג את הטעם והשתמשתי בכ-1/2 ק``ג ארטישוק ירושלמי
ובהחלט מספיק...ולגבי הבזיליקום אני אישית לא הוספתי אלא רק לקישוט...


בתיאבון




אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שוק כבש במרינדה אפוי בתנור'
שוק כבש במרינדה אפוי בתנור
26/06/2013 | 18:13
28


שוק כבש במרינדה אפוי בתנור /eingedi

החומרים:
4 ק"ג נתח שוק כבש


למרינדה:
כוס יין אדום איכותי יבש ובעל חמיצות בינונית
כוס שמן זית
שום טרי כתוש הרבה
רוזמרין
מלח גס
כמון טחון


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה, משאירים לילה במרינדה. הופכים כל 2-3 שעות עם עיסוי טוב.
מכניסים לתנור בחום הכי גבוה ל-30 דקות. מורידים חום ל-160 מעלות לעוד שעתיים על נתח כזה של 4 ק"ג.



הערות monday למתכון:
הכנתי את המרינדה עם 10 שיני שום גדולות ו-1/2 כוס שמן זית לנתח כתף שוק כבש במשקל של 1/2 2 ק``ג,
שמתי בתנור בחום גבוה מאוד של 250 מעלות למשך 30 דקות מכוסה בנייר אלומיניום ואח"כ הנמכתי לחום
של 150 מעלות לעוד שעה. הסרתי את הנייר לאחר כשעה וצליתי עוד כ-30 דקות לצליית הכתף.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שניצל משוכלל בציפוי שבבי בצל מטוגן '
שניצל משוכלל בציפוי שבבי בצל מטוגן
26/06/2013 | 18:20
53


שניצל משוכלל בציפוי שבבי בצל מטוגן / ישראל אהרוני


החומרים למנת השניצל:
שלושה חזות עוף חצויים לשישה שניצלים
קמח
2-3 ביצים
פירורי לחם
כף מלאה של תבלין "עוף ועשבי תיבול"
כ-70 גר` שבבי בצל מטוגן מוכן
כ-3 כפות מלאות שומשום


למרינדה:
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
1 כפית קליפת לימון
1 כפית עלי טימין
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל שחור טחון טרי


הכנת השניצל והמרינדה:
1. מערבבים את חומרי המשרה בכלי שטוח ומשרים את חזות העוף לחצי שעה לפחות.

2. שמים מחבת טפלון עם שמן זית על הכיריים. מסדרים ליד הכיריים על פי הסדר הבא:
הכי קרוב למחבת את פירורי הלחם, לידם, רחוק יותר, קערה שטוחה עם ביצה טרופה,
לידה קערה שטוחה עם קמח ולבסוף, הכי רחוק מהמחבת, את חזות העוף.

3. טובלים את העוף בקמח, בביצה הטרופה, בפירורי הלחם ומניחים בזהירות בשמן החם.
מטגנים משני הצדדים עד שהציפוי שחום מאד. מניחים על נייר סופג.



הערות monday למתכון:
הכנתי תערובת של פירורי לחם שבתוכם הוספתי כף מלאה של תבלין "עוף ועשבי תיבול" כ-70 גר` שבבי בצל
מטוגן מוכן וכ-3 כפות מלאות שומשום שעורבבו ביחד עם פירורי הלחם לתערובת אחידה.

השניצל יוצא עסיסי ולא יבש והתיבול פשוט מעלה אותו לליגת העל...


המתכון הוא מבית מטבחו של ישראל אהרוני מיודענו...ואני הבאתי אותו לכאן עם השינויים שלי.
ובפוסט הבא שמיד יפורסם השניצל על אותו בסיס רק עם תפוצ`יפס שגם הוא יוצא נפלא.
האמת אפשר לשדרג כאן עם הרבה טעמים שונים של ציפויים שונים כל אחד עפ"י טעמו הוא.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'ירכי עוף במרינדה'
ירכי עוף במרינדה
26/06/2013 | 18:31
41


ירכי עוף במרינדה / רפי אהרונוביץ'


החומרים:
1 ק"ג ירכי עוף

למרינדה:
1/2 כוס רוטב צ`ילי מתוק
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שום כתוש טרי
1 כף מים


אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב, משרים את העוף במרינדה למשך לילה שלם,
וצולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כשעה כאשר מדי פעם הופכים מצד לצד.


הערות למתכון:
אני הוספתי עוד כף חומץ בלסמי ועוד כף מים למרינדה...אוהבת את הטעם של חומץ הבלסמי.
קישטתי מעל בגרגרי שומשום ופתיתי פטרוזיליה יבשה. יצא נפלא.

בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קרפיון בנוסח מרוקאי '
קרפיון בנוסח מרוקאי
26/06/2013 | 18:39
2
40


קרפיון בנוסח מרוקאי / monday


החומרים:
3/4 ק``ג דג קרפיון חתוך לפרוסות ( כ-9 פרוסות )
מיץ לימון
מים
3 עגבניות חלוטות ומגוררות דק
שיני שום מראש של שום קצוצות גס
2 כפות שמן זית
1/4 חב` פטרוזיליה קצוצה גס
7 גבעולי עלי נענע קצוצים גס
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות חווייאג`
1 כפית מלח


אופן הכנה:
משרים את פרוסות הדג במים ומיץ הלימון כשעה ( להוצאת ריח וגם טעם בדג ).
בינתיים מכינים את כל תערובת הירקות. לתוך סיר בינוני מוסיפים את שיני השום
הקצוצות, עם שמן הזית, ומטגנים כדקה שתיים ולא יותר ! מוסיפים את העגבניות
המגוררות ואת כל עשבי התיבול, את התבלינים והפלפל החריף. מערבבים הכל
יחדיו לרוטב אחיד. שוטפים את הדגים מהמים ומיץ הלימון שבו שהו, ומוסיפים לסיר עם הרוטב.
מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה, ומבשלים עם מכסה
כ-30 דקות על אש נמוכה ומגישים.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מה קרה בנות אחרי הצום מכינים משתה ולא ידעתי'
מה קרה בנות אחרי הצום מכינים משתה ולא ידעתי
26/06/2013 | 19:15
1
23
מה זה כל שטף מתכונים נראה לכם שאני כזה אנמי
שמפטמים אותי איזה מנות מונדי ממש ארוע
9 בסולם צלשף וזאת מכיוון שלא טעמתי מאף מתכון
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'צלשף זו רק ההתחלה....'
צלשף זו רק ההתחלה....
26/06/2013 | 23:26
10


זה קדימון לארוע....ותודה על הפרגון

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'המשך מחר בבוקר בע''ה...'
המשך מחר בבוקר בע''ה...
26/06/2013 | 19:08
7
לצפיה ב-'קוביות חזה הודו עם זיתים'
קוביות חזה הודו עם זיתים
27/06/2013 | 08:10
41


קוביות חזה הודו עם זיתים / monday


החומרים:
כ-800 גר` חזה הודו טרי


לתבלינים:
1 כפית מעט מלאה פפריקה מתוקה עם שמן
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית כמון
2 כפות חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס
ככפית צ`ילי גרוס
2 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים חתוכים לחצאי רצועות
2 כפות שמן זית לטיגון הבצל
2-3 כפות רסק עגבניות
מעט מים
מלח פלפל
1 קופ` זיתים ירוקים מגולענים שהושרו במים רותחים


אופן הכנה:
חותכים את נתח ההודו לקוביות, מוסיפים את כל התבלינים, ומשהים את חזה ההודו עם התבלינים לכשעה במקרר.
בינתיים מטגנים את רצועות הבצל עד לשקיפות, מוסיפים אליהם את קוביות ההודו, רסק העגבניות, המים ומתבלים.
מבשלים את החזה תוך כדי ערבוב עד לריכוך הבשר,
לקראת סוף הבישול מוסיפים את הזיתים ונותנים עוד ערבוב קל, מורידים מהאש ומגישים.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'אגרולס ממולאים חזה עוף וגזר'
אגרולס ממולאים חזה עוף וגזר
27/06/2013 | 08:18
29


אגרולס ממולאים חזה עוף וגזר / monday


החומרים:
1 חב` עלי סיגר מרוקאיים


למלית:
1 ק"ג נתחי פילה עוף או חזה עוף טרי חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים קצוצים גס
2 גזרים בינוניים מגוררים גס
2-3 שיני שום פרוסים דק
מלח פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפיות פתיתי פטרוזיליה יבשים
1 כפית גריל עוף
1/2 כפית כמון


להדבקת עלי הסיגר:
חלבון אחד



אופן הכנה:
מטגנים את נתחי חזה העוף עד שהופכים את צבעים ללבן. מוציאים מעל נייר סופג, ובינתיים מטגנים את הבצלים
ביחד עם שיני השום עד לשקיפותם. מוסיפים אליהם תוך כדי טיגון את הגזר המגורר לעוד מס` דקות של טיגון
עד להתרככותם. מוציאים את תערובת הבצל לקערה ומערבבים ביחד עם נתחי החזה. מתבלים,
ממלאים מעט מהתערובת באמצע עלה הסיגר, סוגרים בעזרת הברשת חלבון בצידי עלה הסיגר ומדביקים  
מעל המלית משני הצדדים המקבילים ומגלגלים לרולדה. כך מכינים את כל השאר ומטגנים עד להזהבה יפה.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין '
גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין
27/06/2013 | 08:23
25


גזר ולפת ממולאים בשר טחון בתנור עם רוטב יין / monday


החומרים:
10-12 גזרים חתוכים באמצע לשניים
5-7 לפתות


לבשר הטחון:
1 ק``ג בשר בקר ועוף טחון מעורבבים יחדיו
2 בצל חי קצוץ דק
1 חב` כוסברה קצוצה דק דק
1/2 חב` פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כפית מלח
1 כפית כמון
1 כפית פלפל שחור
1 כפית שום כתושה
1 כפית פפריקה מתוקה
2 ביצים
6 כפיות קמח מצה


לציפוי והברשה:
4 כפות שמן זית
4 כפיות מלאות סילאן


לרוטב היין:
4 עגבניות מעט רכות חלוטות וחתוכות לקוביות
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4-5 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כפית מלאה אבקת מרק פטריות
1/4 כפית סוכר
1 כוס מים מהברז
2 כפות רסק עגבניות
מעט כמון
מלח פלפל שחור
כפית בזיליקום יבש


אופן הכנת הגזרים  והלפתות:
מרוקנים את תוכן הגזרים בעדינות ואת הלפתות. את תוכן
הלפתות והגזרים אפשר לצרף אל רוטב היין ולבשל אותם
יחדיו. מניחים בצד ומכינים בינתיים את הבשר הטחון
ואח``כ את הרוטב.


אופן הכנת הבשר הטחון:
לתוך קערה להכניס את הבשר הטחון עם כל שאר החומרים
וללוש ביד לתערובת אחידה. למלא את הגזרים והלפתות,
להניח על נייר אפיה ולהבריש בתערובת השמן זית והסילאן.
לכסות בנייר אלומיניום ולאפות כשעה בחום של 175 מעלות.
להסיר את הנייר לאחר שעה ולאפות עוד כ-20 דקות
למעט השחמה.


אופן הכנת רוטב היין:
מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה ולקראת סוף הטיגון
להוסיף את שיני השום הקצוצות, העגבניות הקצוצות וכל
שאר החומרים. אם רוצים מוסיפים גם את תוכן הגזרים
והלפתות. מבשלים כחצי שעה ומגישים עם הגזר והלפת
הממולאים.


הערות monday למתכון:
אין צורך לבשל קודם את הלפת או הגזר. יש צורך לבחור כמה שאפשר בגזר רחב כדי שיהיה קל יותר
להוציא את התוכן ולחתוך את הגזר רק עד איפה שהצד השני גם רחב,
כי צריך להוציא את תוכן הגזר משני צדדיו ולהשאיר את הגזר חלול.


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל '
שוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל
27/06/2013 | 08:30
116


שוקי עוף ברוטב תפוזים ובצל / דנית סלומון


החומרים:
16 שוקי עוף
4 כפות שמן
2 בצלים קלופים וקצוצים
2 שיני שום מעוכות
2 כוסות מיץ תפוזים טבעי טרי או מרכז קפוא
1/2 כוס יין לבן יבש
2 כפות ליקר תפוזים משובח
4 כפות אבקת מרק בצל - 70 גר`
1 קליפת תפוז קטן
1 כף עלי טרגון טריים - השתמשתי בעלי טימין טריים


אופן הכנה:
* מנקים היטב את שוקי העוף ומסדרים אותן בצפיפות בתבנית גדולה, כשצד העור כלפי מטה.


* מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצלים עד שיתרככו. מוסיפים את השום ומערבבים.
יוצקים פנימה מיץ תפוזים, יין וליקר. זורים על התערובת את אבקת המרק ובוחשים היטב כדי להמיס
את הגושים. מביאים לרתיחה.


* מסירים את השכבה הצבעונית מקליפת התפוז בסכין חדה או במקלף ירקות, וחותכים לרצועות דקיקות.
שמים כף רצועות בקערית קטנה ושומרים בצד. מוסיפים את שאר הרצועות לרוטב התפוזים.
מבשלים את הרוטב עד שיסמיך מעט.


* יוצקים את הרוטב על שוקי העוף שבתבנית וצולים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות, במשך 45 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את שוקי העוף בזהירות. מחזירים את התבנית לתנור וצולים
במשך 45 דקות נוספות, או עד שהשוקיים מקבלות גוון חום-זהוב.
מרטיבים את השוקיים ברוטב פעם או פעמיים במהלך הצליה.


* יוצקים על רצועות הקליפה שבקערית כוס מים רותחים, משהים דקה ושופכים את המים.
חוזרים על התהליך פעם נוספת. מפזרים רצועות קליפה ועלי טרגון קצוצים ושלמים על שוקי העוף המוכנות.
מגישים חם.


בתיאבון




אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ