כרובית ממולאת בבשר
כרובית ממולאת בבשר ברוטב עגבניות ... להנהתכם !!!
המצרכים:
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים
למילוי:
•500 גרם בשר טחון
•פטרוזיליה קצוצה
•3 כפות פירורי לחם
•1 ביצה
•קינמון לפי הטעם
•תבלין ראס אל חנות לפי הטעם
•מלח
•פלפל שחור
•שמן לטיגון
•פירורי לחם לציפוי הכרוביות
לרוטב:
•1 בצל קצוץ
•3-4 כפות רסק עגבניות
•כפית קינמון
•מלח
•פלפל שחור
•ראס אל חנות
•מים
אופן ההכנה :
•מפרידים את הכרובית לפרחים לא גדטלים שוטפים ומיבשים.
•מערבבים את כל חומרי המילוי.
•לוקחים חופן מהבשר הטחון ועוטפים איתו את הכרובית מכדררים כמו לקציצה ומניחים בצד.
•במחבת מעט עמוקה מחממים שמן לטיגון הקציציות.
•בצלוחים מעט עמוקה שמים פרורי לחם , עוטפים כל קציצה בפירורי הלחם ומטגנים היטב מכל הצדדים.מוציאים ומניחים על נייר סופג.
•מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים חמימים, מערבבים, מתבלים. כשהרוטב רותח מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מביאים לרתיחה ,מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45-60 דקות.