מתכון השבוע ממולאים

עגבניות ממולאות בקוסקוס ירוק

עגבניות ממולאות בקוסקוס ירוק- מעיתון ישראל היום /מיה דרין

8 עגבניות קטנות עם העוקץ
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזליה
2 שיני שום (גם אחת מספיק במיוחד עם ילדים צרכים לאכול מזה)
2 כפות שמן זית
1/2 כוס קוסקוס מוכן לאכילה
3 כפות גבינת פרמז'ן (לא חובה )
מלח/ פלפל לפי טעם
2 כפות שמן זית להברשה

אופן הכנה
1. בעזרת סכין חדה פורסים בעדינות את חלקה העליון של העגבנייה, אך שומרים את העוקץ המחובר מניחים את "המכסים" בצד.
2. מרוקנים בזהירות את תוכן העגבניה
3. במעבד מזון טוחנים פירורי לחם, פטרוזליה, שום, ושמן הזית לתערובת פירורית לחה.מתבלים במלח פלפל שחור.
4. מערבבים את הקוסקוס המוכן עם תערובת פירורי הלחם. מוספים את גבינת הפרמז'ן המגוררת.
5. בעזרת כפית ממלאים את העגבניות בתערובת עד קצותיהן וקצת יותר,כך שתישאר תלולית מעל, מניחים "מכסים" על כל עגבנייה ומברישים בשמן זית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10 דקות עד שהעגבניות מתרככות אך לא נסדקות.
 
ביצים ממלואות באבוקדו

את המתכון קבלתי מאילנית 12 (דליה) אצלנו הולך המון בקיץ....

ביצים ממולאות באבוקדו

חומרים

4 ביצים קשות

1 אבוקדו

4 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

מלח/פלפל לפי טעם

אופן ההכנה

חותכים בזהירות את הביצים לאורך מוצאים את החלמון

מועכים את האבוקדו מוספים את שאר החומרים ומערבבים.

ממלאים בסלט את החור של הביצה (אילנית 12 עשתה עם צנטר) אני במזלג.

הערות:

אפשר לקשט עם חצי עגבנית שרי או להגיש ע"י עגבנית שרי שלמה וזיתים....
 

שירהק1

New member
גם לי יש ממולאים ....

ארטישוק ממולא...בסגנון של מפרום רק בלי טיגון - אני אופה את הארטישוק לפני הרוטב (בתמונה הבאה)
 

שירהק1

New member
וכמובן הכרוב של נמושקה

אמנם המילוי הוא בשר עם אורז אבל הרעיון שלך פשוט מקסים ומככב אצלנו באירועים
 

נמושקה1

New member
איזה יופי שירקה ולא סיפרת לי


הכל נראה כל כך טעים...אהבתי את העוף הממולא.
תודה יקירה
שבת שלום

טובה
 
כרובית ממולאת בבשר

כרובית ממולאת בבשר ברוטב עגבניות ... להנהתכם !!!

המצרכים:
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים

למילוי:

•500 גרם בשר טחון
•פטרוזיליה קצוצה
•3 כפות פירורי לחם
•1 ביצה
•קינמון לפי הטעם
•תבלין ראס אל חנות לפי הטעם
•מלח
•פלפל שחור
•שמן לטיגון
•פירורי לחם לציפוי הכרוביות
לרוטב:


•1 בצל קצוץ
•3-4 כפות רסק עגבניות
•כפית קינמון
•מלח
•פלפל שחור
•ראס אל חנות
•מים


אופן ההכנה :

•מפרידים את הכרובית לפרחים לא גדטלים שוטפים ומיבשים.
•מערבבים את כל חומרי המילוי.
•לוקחים חופן מהבשר הטחון ועוטפים איתו את הכרובית מכדררים כמו לקציצה ומניחים בצד.
•במחבת מעט עמוקה מחממים שמן לטיגון הקציציות.
•בצלוחים מעט עמוקה שמים פרורי לחם , עוטפים כל קציצה בפירורי הלחם ומטגנים היטב מכל הצדדים.מוציאים ומניחים על נייר סופג.
•מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים חמימים, מערבבים, מתבלים. כשהרוטב רותח מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מביאים לרתיחה ,מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45-60 דקות.
 
למעלה