מתכון השבוע ממולאים

monday

New member
תורמת את חלקי גם לממולאים


דפי עגבניה וטונה או סרדינים / monday


החומרים:

4-5 עגבניות גדולות
2 קופ' טונה (160 גר' כל אחד)
2 כפות מיונז
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ או חופן עירית קצוצה
1-2 כפות קטשופ
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

טיפונת מיונז לקישוט מעל



אופן הכנה:
מעמידים את העגבניות על קרש חיתוך כשצד הגבעול כלפי מטה. בעזרת סכין חדה, עושים 7-8 חתכים עמוקים
בעגבניה כמעט עד בסיסה, אבל בלי להפריד לגמרי את הפרוסות. פותחים מעט את הפרוסות כמו דפי ספר.
מסננים את הטונה מנוזלי השימור שבה ומפוררים במזלג. מערבבים את הטונה או הסרדינים עם המיונז,
הבצל הירוק והקטשופ, ומתבלים בפלפל עפ"י הטעם. ( אפשר לערבב קלות, ולהשאיר פתיתי טונה או
סרדינים גדולים ואפשר גם למעוך הכל יחד לתערובת אחידה, לפי ההעדפה האישית ).
בעזרת כף ממלאים מעט מתערובת הטונה או הסרדינים בכל חתך בעגבניות. מעבירים את
העגבניות הממולאות לצלחות הגשה מרופדות בעלי חסה.
מעל העגבניות מקשטים במעט מיונז ופטרוזיליה קצוצה מעל.


בתיאבון
 

monday

New member
גלילי סביח על מצע סלט עגבניות ובצל סגול

גלילי סביח על מצע סלט עגבניות ובצל סגול / בני סיידא


החומרים:
3 חצילים פרוסים ל- 12 פרוסות אורך ומטוגנים


למלית הסביח:
200 גרם טחינה ירוקה מוכנה
4 ביצים קשות חתוכות לקוביות
1 כפית אריסה
3 כפות צנוברים קלויים


לסלט העגבניות:
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
מלח
שמן זית לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם


לעיטור:
3 כפות צנוברים קלויים


אופן הכנה:

* מערבבים את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומשפרים תיבול. מחלקים ל- 6 צלחות.

* מערבבים בקערה את מלית הסביח. שמים על משטח עבודה פרוסת חציל. שמים בקצה מעט מהמלית ומגלגלים לגליל. ממלאים את שאר החצילים באותו אופן.

* שמים בכל צלחת 2 גלילים, מעטרים בצנוברים הקלויים ומגישים עם פיתות חמות.


הערות monday למתכון:
הבאתי לכם כאן את המתכון ככתבו וכלשונו מהספר: ''על הדקה'' - מתכונים קלים להכנה - בני סיידא.
את השינויים שעשיתי אני רושמת לכם כאן, אז את החצילים צליתי על מחבת פסים ללא טיפת שמן,
כמו שאתם יודעים...הטחינה הכנתי בעצמי עם 1 כוס טחינה גולמית, מים
( שמה מעט, כי אוהבת את הטחינה סמיכה ולא מיימית כמו במסעדות, ואל תשכחו גם שיש תוספת מיץ לימון ),
מיץ מלימון טרי סחוט, שום כתוש, מלח, 2 כפות מלאות אריסה, כפית סחוג אדום ופטרוזיליה טריה קצוצה דק.
הוספתי אל הטחינה שניים מהביצים הקשות,
ו-2 מהביצים הקשות פרסתי לפלחים ומילאתי בהם את גלילי החצילים. לא הוספתי צנוברים,
כי לא ''מתים'' על זה אצלי. מנה מעולה במינימום עבודה, במינימום קלוריות
לפחות מבחינת טיגון החצילים ויוצאת טעימה ומופלאה, תיהנו !!!


בתיאבון
 

monday

New member
עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות

עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות / monday



החומרים:
עגבניות כמס' הסועדים
ביצים כמס' הסועדים
מלח פלפל שחור
חתיכת חמאה
פרוסות פרומעז כמס' הסועדים
גבינה צהובה מגוררת

לקישוט:
טבעות בצל ירוק


אופן הכנה:
מוציאים את תוכן העגבניות, הופכים את העגבניות כדי שיצאו כל הנוזלים.
מתבלים את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור.
מחליקים פנימה לכל עגבניה חתיכת חמאה ומעל שוברים ביצה, מוסיפים בצד העגבניה,
פרוסת גבינת פרומעז. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ושולחים לאפיה לחצי שעה בחום בינוני של 180
מעלות או עד שהביצה נקרשת והגבינה התרככה מעט. לפני סיום המאפה, מוציאים ומוסיפים מעל הכל
גבינה צהובה מגוררת ואופים עוד כדקה רק עד להמסת הגבינה מעל.


בתיאבון
 

monday

New member
דלעת אקזוטית ממולאת בקוסקוס ותערובת ירקות

דלעת אקזוטית ממולאת בקוסקוס ותערובת ירקות / monday


החומרים לדלעת:
1 דלעת ערמונים בינונית
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית


החומרים לקוסקוס:
1 חב' קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


החומרים למלית הירקות:
2 בצלים סגולים חתוכים לחצאי טבעות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
2 גזרים גדולים מגוררים גס
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל ואידוי הפלפלים והגזר
1 חציל גדול מטוגן ( ללא שמן ) וחתוך לרבעים
מלח פלפל


לפיזור מעל:
גרעיני דלעת


אופן הכנת הדלעת:
שוטפים היטב היטב את הדלעת, חותכים את ''כובע'' הדלעת, מוציאים ומנקים את הגרעינים מתוך הדלעת
ומה''כובע'' בעדינות בעזרת כף. משמנים מעט את הדלעת
ואת ה''כובע'' בשמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור ושולחים לאפיה בחום של 180 מעלות ללא כיסוי
רדיד אלומיניום בקליפתו. אופים במשך 55 דקות ומוציאים להתקרר.


אופן הכנת הקוסקוס:
מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית.
בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן,
המלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, והכמון. מערבבים הכל היטב יחד,
וכשרותח מוזגים מיד מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים
מיד עם מכסה מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים.
כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.


אופן הכנת המלית:
מטגנים את הבצלים עד להתרככותם ושקיפותם. מוסיפים את הפלפלים
ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להתרככותם ואז מוסיפים את הגזר וממשיכים
לטגן עוד מס' דקות עד להתרככות הגזר.
מתבלים במלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים את החצילים המטוגנים.
את כל הירקות מעבירים לקוסקוס המוכן ומערבבים בעדינות הכל יחדיו.


אופן ההגשה:
לוקחים את תערובת הקוסקוס וממלאים בתוך הדלעת האפויה
ומגישים כמו צלחת מרק. מפזרים מעל גרעיני דלעת ומגישים.


בתיאבון
 

monday

New member
סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי

סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי / monday


החומרים לסלק:
5 סלק גדולים
1 כפית מלח
2 כפות חומץ בן יין לבן


לקוסקוס:
1 חב' קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
כרוב לבן מאודה ( בסוף המתכון מצורף מתכון הכנה )
4 גזרים בינוניים מגוררים גס
1 פלפל צהוב גדול חתוך לקוביות
פנים הסלק חתוך לקוביות


לכרוב לבן מאודה:
1 כרוב גדול
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד



אופן הכנת הסלק:
משפשפים בעזרת מברשת היטב את הסלק, ממלאים סיר במים ומערבבים את החומץ והמלח היטב עם המים.
מכניסים את הסלק על קליפתו ומבשלים אותו חצי בישול, במשך שעה על להבה בינונית,
עד שנועצים מזלג בסלק ורואים שהמזלג נכנס בסלק, אבל עדיין הסלק קשה.


אופן הכנת הקוסקוס:
מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית. בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן,
המלח, אבקת מרק הבצל, הפפריקה, הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים הכל היטב יחד, כשרותח מוזגים מיד
מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים מיד את מכסה הסיר מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים.
כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.


אופן הכנת כרוב לבן מאודה:
לטגן בצל עד להזהבה, לחתוך את הכרוב לרצועות דקות, ולאדות את הכרוב על האש עם הבצל ( כמובן ללא מים )
עד שנעשה זהוב. לאחר השחמת הכרוב להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון. לערבב מעט ולאדות עוד בערך כ-10 דקות.
אם רוצים אחרי שלב הוספת הסוכר והלימון אפשר להוסיף גזר מגורר, פלפלים ואז יש לכם סלט כרוב מאודה עם תוספות למיניהם.


אופן הכנת הסלק עם הסלטים:
לאחר שהסלק בושל חצי בישול, חותכים את ''כובע'' הסלק ושומרים בצד בתור מכסה ( רק כקישוט אם רוצים ),
מגרדים את הקליפה בעדינות מהסלק ומי שרוצה גם מה''כובע''. בעזרת כף פריזיאן מוציאים בזהירות את פנים הסלק.
שומרים את פנים הסלק שהוצאנו ואח''כ חותכים אותו לקוביות שישמשו אותנו בסלט הקוסקוס ושאר הירקות.
לאחר שהכרוב המאודה עם הירקות מוכן והקוסקוס מוכן, מעבירים אל קערה גדולה את הקוסקוס המוכן,
אליו מוסיפים את כל מלית הסלק שהוצאנו, כמחצית מסלט הכרוב המאודה ומערבבים הכל ביחד. ממלאים את הסלק
בתערובת הקוסקוס, אם רוצים שמים את ה''כובע'' מעל ומניחים בתוך תבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה. שולחים לאפיה
בחום של 175 מעלות ל-30 דקות לא יותר! מוציאים ומגישים.


בתיאבון
 
למעלה