מתכון השבוע ממולאים

yafchuk1

New member
נעלם לי המתכון שולחת שוב

זוקיני ממולא בשר

מצרכים

10 זוקיני

750 קג` בשר בקר טחון

צרור כוסברה

2 בצלים קצוצים

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח(1 לבשר)

1 כפית פלפל לבן

1 כפית ראס אל חנות

3 גבעולי כרפס קצוץ דק

ההכנה

טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה

מוסיפים לבשר עוד מוסיפים מלח,כורכום,פלפל לבן,וראס אל חנות. מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הזוקיני

חותכים את הזוקיני לפרוסות באורך 4 ס"מ מרוקנים את הזוקיני מהתוכן ושומרים

ממלאים את הזוקיני בבשר.

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים כרפס מערבבים מוסיפים את העגבניות,פפריקה מתוקה וחריפה ומלח

מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הזוקיני הממולאים ואת התוכן בסיר ומבשלים

כשעה על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים.
 

ninga 3

New member
גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,

גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,
-4 חצילים ארוכים ויפים -לקלוף ולפרוס פרוסות [אני פרסתי פרוסות מאורכות] לפזר מלח גס ולתת במיסננת כמה שעות או למשך לילה, למחרת לשטוף לנגב, לשמן בשני הצדדים ולהניח על נייר אפיה צמודים בתבנית האפייה, לאפות במשך כ-12 דקות בתנור חם, - מתרכך וגמיש לעבודה]
המלית:

200 גרם בקר טחון
כפית שומן כבש
בצל בינוני מגורר
2-3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
ביצה
2-3 כפות פירורי לחם
מעט פלפל שחור, מלח
אבקת גריל עוף מעט
אבקת פלפל אנגלי מעט וגם מעט קינמון
כמה טיפות רכז רימונים
כמה טיפות דאייט טיפ, או כפית שטוחה סוכר.
~
לערבב יחד לעיסה הומוגנית, לקחת כפית גדושה ליצור קבבונים להניח בקצה פרוסת חציל ולגלגל, להניח בתבנית פיירקס על תפר החיבור צמודים זה לזה, אם נשארתם עם בשר גלגלו והניחו בין הגלילות חצילים הממולאים.
~
הרוטב:

2-4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות טריות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט מלח,
מעט [כף] שמן
כ-2 כוסות מים רותחים
קמצוץ סוכר, או מעט דאייט טיפ נוזלי לבישול ולאפיה.
*
לערבב היטב [הרוטב צריך להיות מעט סמיך], לשפוך את הרוטב מעל גלילות החצילים ולהכניס לתנור חם למשך כ-40 דקות בחום של 175 מ', לא מכוסה...להתענג..עד שמקבל גוון בורדו עמוק...טעים כמו ריבה....תהנו.
 

ninga 3

New member
מדיאס או מפרום...טעיםםםם

מדיאס/מפרום של גילה

2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה....(מכינה לשבת, הפעם רק מחצילים)

המלית:

750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:

2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו.
 

ninga 3

New member
כרוב ממולא בנוסח רומני של אמא בוצי

כרוב ממולא בנוסח רומני של אמא בוצי
הכרוב מרככים במיקרו כ-15 דקות – מכניסים לשקית ניילון, ועושים כמה חורים, מורידים את הליבה מכניסים למיקרו למשך 7 דקות – ומורידים עלים עליוניים, שוב מכניסים למיקרו ל-5 דקות נוספות ושוב מורידים עלים עליוניים וההמשך דומה.
(גילה) - למדתי מניסיון של אחרים, לשטוף היטב את הכרוב השלם ליבש ולהכניס עטוף להקפאה למשך יומיים לפחות, להוציא כשצריך ולתת לו להפשיר, כל העלים יוצאים בקלות ללא צורך להפעיל מכשירים וגז..גם חסכוני...

המלית:

500 גרם בשר טחון – רצוי עגל טרי
3/4 כוס אורז
בצל גדול מגורר, או קצוץ במעבד מזון
תפו"א – מגורר
כף רסק עגבניות
תבלינים: מל"פ, פפריקה מרוקאית, קצת אבקת מרק עוף
טיפה סוכר/דאייטיפ

בתחתית הסיר שמים את שאריות הכרוב, ומסדרים את גלילות הכרוב הממולא מעל בצפיפות, עם התפר כלפי מטה, מוזגים את הרוטב.

הרוטב:

קופסת רסק עגבניות – לשים בקערה ולהוסיף:
1-2 כפות תמר הינדי / רכז רימונים
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אב' מרק, מלח, סוכר/דאייטיפ
מים רותחים לכדי כמעט כיסוי מלא
צלחת שטוחה ומכסה.

מבשלים על להבה נמוכה, שעה עד שעה ורבע, מכניסים את הסיר לתנור, ללא הצלחת, וללא כיסוי, על 150 מעלות, עד קבלת גוון חום יפה וצמצום הרוטב.
תהנו...בתיאבון.

רוטב נוסף לכרוב:

3 כוסות מים (רצוי חמים)
300 גרם רסק עגבניות
4 כפות חומץ
4 כפות מיץ לימון
4-5 כפות סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור


תהנו..גילה
 

ninga 3

New member
מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות

כנסו לקובץ ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות

כנסו לקובץ ותהנו....גילה
 

ninga 3

New member
פלפלים ממולאים שטרם טעמתם.......טעים...

פלפלים ממולאים שטרם עשיתם.......טעים...
12-14 פלפלים אדומים מתוקים קטנים [לא גדולים]לחורר
בתחתית כל פלפל עם סכין חד פעמיים.(אדומים כי הם מתוקים וטעימים יותר...נסו כדאי..)
המלית:

2 בצלים גדולים קצוצים להזהיב בסיר עם מעט שמן.
כוס ורבע אורז שטוף ומסונן –להוסיף
גזר/בטטה קטנה/או חתיכה דלעת - לגרר גס
כ-400 גר’ בשר טחון + מעם שומן כבש
תבלינים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, שום, קארי כפית שטוחה לפחות, 2 כפות רסק עגבניות לפחות, מעט אב’ מרק עוף+ בשר, מעט סוכר, או דאייטיפ.
3/4 חב’ כוסברה + מעט שמיר לקצוץ דק, כ1/4 חב’

להזהיב את הבצל, להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף את הבשר הטחון ושומן הכבש, התבלינים והרסק,
בסיר או תבנית גבוהה מניחים את הפלפלים הממולאים ולכל פלפל מוסיפים 2 כפות רוטב וסוגרים עם פרוסת עגבנייה, [אם יש צורך חותכים בהתאם לגודל הרצוי]אפשר גם לסגור עפ כובע הפלפל.. אגב אני הכנתי הכל באותו סיר סוטאז'...תחילה את המלית, הוצאתי והכנתי את הרוטב, מלאתי את הפלפלים והכנסתי לרוטב.

הרוטב:

בסיר נוסף שמים מעט שמן רסק עגבניות כ-3 כפות, מים, פלפל, שום, מלח, מעט סוכר, מבשלים מעט יחד ומוסיפים לפלפלים ולסיר, מביאים לרתיחה, ומכניסים לתנור בחום ביינוני כ- 3/4 שעה עד שעה, ועוד כ-20 דקות ללא כיסוי או עד שהפלפל רך...בתיאבון...!!!
 

ninga 3

New member
רולדות בשר וחצילים עטופות בבצק עלים

רולדות בשר וחצילים חגיגיות / גילה


המלית:

1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים (מיוחדים לממולאים, כהים קטנטנים)מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.
גליל בצק עלים, מחלקים ל-3, על שיש עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
קישואים ממולאים בנוסח סורי-חאלב

קישואים ממולאים בנוסח העידה הסורית-חאלבית
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:

3-2 כפות רסק עגבניות
עגבניה טריה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
קובה אדומה

קובה אדומה של אבי שף מקצועי עם מעט שינויים שלי

מתכון לכ-30 כופתאות
.
1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי (לכמות יותר גדולה ) 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ + חתיכת פרסה קצוצה – להזהיב יחד
1/2 חבילה של כוסברה קצוצה ו/או עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט כמון.
מעט שמן לטיגון + כפית שומן כבש.
אפשר להוסיף כמה גבעולי נענע לטעם נוסף

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד

הכנת המילוי:

מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים .
מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט

שלב הכנת הקובה :יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר .סוגרים ומגלגלים בעדינות .

לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.

מרק קובה אדום

1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
1-2 כפות רסק עגבניות [גילה]
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות .
כ-2 ליטר מים
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ משני לימונים.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

אופן הכנת המרק:

מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהסלק רך והרוטב מבעבע.
אני מוסיפה קצת יותר מים לסיר, ואח"כ מרטיבה את הסולת עם הרוטב והכדורים יוצאים אדומים יותר...
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .

מבשלים את הקובה בתוך המרק כ 15 עד 20 דקות ומגישים

לוקחים בחשבון כ 3 קובה לכל מנה של מבוגר אני מכיר כאלה שאכלו גם יותר באותה ארוחה.
אורז לבן מתאים מאוד ליד...תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
חמה קובה אורז לפי יפנית ושידרוג שלי

קובה אורז של יפנית ממרילין
מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

המתכון מעולה, מציעה לכן להכין תחילה מחצי כמות


מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות

4 כוסות אורז שטופים
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף - טחונות
ביצה אחת
כוס וחצי קמח - ואפשר עוד חצי כוס אם צריך
1/2כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:

4 בצלים גדולים קצוצים
ארבע כפות שמן
600 גרם בשר טחון
כפית כורכום
כפית תבלין ראס אל חנות
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום

הכנת המעטפת:

מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור והכורכום מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:

מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:

עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כף מהמלית
מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים
(גילה)טבלתי בפירורי לחם רגילים ואז טיגנתי.
 

ninga 3

New member
בכיף טובל'ה, זה טעיםםם מאוד

קצת פצ'קריי (עבודה) אבל שווה כל רגע...אני מחלקת את העבודה ליומיים...


בתמונה קובה אורז וקציצות פרסה מציצות למטה....
 
למעלה