מתכון השבוע ממולאים

לינדה7

New member
מתכון השבוע ממולאים


בכל מטבח יש את סוד ההצלחה לממולאים ..


ישנם וריאציות שונות לתבשיל ..בהתאם לסוג המילוי והירק כך מקבלים מגוון רחב של טעמים וצבעים שונים .


בואו נרים כפפה ונעלה כאן מתכונים


יום טוב
לינדה
 

לינדה7

New member
כרוב שלם ממולא





המתכון התקבל מחברתי נמושקה המדהימה ..







ועוד קצת הקדמה על המתכון: את הרעיון שאבתי מחוברת על השולחן ושיניתי אותו.הופיע במילוי בשר טחון ,אנשובי ביצים ,חזה עוף.פרות יבשים.בשר אני לא אוהבת..אנשובי ובשר? לא הולך דגים ובשר. ולכן אתן את מה שאני הכנתי ואתם תשתוללו לפי מה שבני הבית אוהבים. הרבה עבודה ומתאים לאירוח.אבל כדי להאכיל אורחים צריך לנסות קודם את התבשיל אז בני הבית היו שפני ניסיון שלי.ואמרו לא רק ל אירוח!.וכשהם יבקשו שוב שהם יכינו את העבם הזה מכינים לשמחות.יצא מעדן



חומרים:
========

כרוב אחד גדול ויפה.

למילוי הכרוב:

בצל קצוץ לקוביות

חופן צימוקים

חופן חמוציות

3-4 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות

4 שיזיפים יבשים מגולענים

חופן קטן של צנוברים קלויים

200 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות

300 גרם חזה עוף טחון

כוס אורז

פיטרוזיליה

פלפל שחור

מלח

רוטב צילי מתוק

כמובן את הכל אתם יכולים לשנות לפי טעמכם

לציר הכרוב המלא,
==============

שתי קופסאות רסק עגבניות

קורט סוכר

מיץ מחצי לימון

בצל קצוץ דק

שתי כפות דבש

כף סילאן

פלפל שחור

מלח.

כמובן אלו שלא אוהבים מתוק שיורידו את המתוק אבל...את הקורט סוכר להשאיר כדי לשבור את החומציות של הרסק

אופן ההכנה:
===========

להרתיח מים בסיר גדול.להוציא את הקלח מהכרוב.כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכרוב ולהרתיח כ8 דקות.להוציא את הכרוב ולתת לו להתקרר.בנתיים מכינים את המילוי.

המילוי::
======

לטגן את הבצל,להוסיף את העוף הטחון לטגן עד שמשנה צבעו.להוסיף את הכבדים הצלויים לטגן עוד כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים והתיבול לטגן עוד כמה דקות.ולצנן.

הכנת הרוטב:
===========

לטגן את הבצל להוסיף את הרסק הסוכר מלח ופלפל שחור לטגן כמה דקות.להוסיף את שאר המצרכים ומים. המים צריכים לכסות את חצי וקצת יותר מהכרוב בשעת הבישול

כאן מתחילה המלאכההפשילו שרוולים.לקחת קערה ולהניח בה בד חיתול או כל בד אחר כשהבד יוצא מהשוליים של הקערה. להתחיל לפרק את הכרוב ולהניח את העלים בחפיפה מסביב לדפנות הקערה.כשאתם מרגישים שהנחתם מספיק עלים ונשארו העלים הקטנים.סיימתם.שימו גם כמה עלים באמצע.עכשו אפשר לשים את המילוי .ולקשור את החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב .

הביאו לרתיחה את הציר והכניסו את הכרוב הקשור בבד. הביאו שוב לרתיחה .והנמיכו את הלהבה.לבשל שעה וחצי.כשמידי פעם אתם מנענים את הסיר כדי שהציר יחלחל לתוך הכרוב.

להוציא את הכרוב מהסיר לשים במסננת להגרת הנוזלים אחרי שהתקרר מוציאים את הכרוב על צלחת בזהירות. בזמן ההגשה שמים את הרוטב על הכרוב.

טייפ קטן שלי לקחתי נילון ניצמד והנחתי אותו על קערה גדולה ושמתי את הכרוב ואחרי המילוי הרמתי את השולים של הנילון עטפתי כמו סוכריה עגולה וכך בישלתי בלי פחד ...


הרבה עבודה אבל טעים ומרשים..תהנו
תודה לחברתי טובה היקרה על המתכון ...

באהבה.
לינדה
 

אתי כק

New member
כרוב ממולא נוסח מזרחי..

כרוב בניחוח מזרחי מתכון של מוטי בראון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2479958
את עלי הכרוב יש להפריד בזהירות ולהסיר מכל עלה את החלק האמצעי הקשה של העלה.

דרך נוחה ביותר להפרדת העלים היא להקפיא את הכרוב ואז להפריד את העלים.

יש כאלה שמעדיפים להרתיח את הכרוב במים ואז להפריד את העלים

החומרים לתערובת הבשר

800 גר` בשר בקר טחון

3/4 כוס אורז

1 בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקהבשמן

בהרט

קינמון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום קצוצות

הכנת המילוי:

להשרות את האורז במים רותחים לחצי שעה .

לערבבאת הבצל ,האורז ( ללא מי ההשריה ) התבליניםוהפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר

ו 2-3 כפות מהרוטב שהכנו . להשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת טעמים.

חומרי הרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4-5 שיני שום קצוצות דק

4 עגבניות בשלות מגורדות

100 גר` רסק עגבניות

1 כף סוכר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

כמון , בהרט

מעט קינמון

הכנת הרוטב:

לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן עד הזהבה. להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי

ערבוב.להוסיף את העגבניות מגורדות ,הסוכר ורסק העגבניות.

להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף . פטרוזיליה קצוצה ולתבל בנדיבות .

את הרוטב לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות לאחר הרתיחה

הכנה:

להניח את המלית במרכז העלה ,לקפל את צדו הימני והשמאלי של העלה פנימה על המלית ולאחר מכן

לגלגל את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה עד שנוצר גליל סגור בצדדים .

להניח את גלילות הכרוב הממולא בסיר רחב בשכבה אחת ,לפזר מעל את שאריות הכרוב שנותרו לאחר

שקצצנו אותם דק . תוספת שאריות הכרוב מעשירה את התבשיל ומסמיכה את הרוטב .

לצקת את הרוטב מעל הממולאים עד כיסוי ,להביא לרתיחה , להמשיך בבישול כחצי שעה על אש

נמוכה מאד.

להעביר לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה וחצי עם מכסה סגור . אוהב את שלב התנור אשר אופה

את התבשיל היטב מכל צדדיו , מקנה לו גוון שחום ומסמיך היטב את הנוזלים .

מי שרוצה לוותר על שלב התנור יכול להמשיך לבשל על הכיריים על אש נמוכה כשעה וחצי
 

אתי כק

New member
סירות קישואים ..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2282495
סירות קישואים
סירות קישואים ממולאים בשר
10 קישואים קטנים חצויים מרוקניםמתוכן
1/2 קג בשר בקר
1בצל מגורד
פלפל שחור, מלח
אבקת מרק עוף
1/2צרור פטרוזליה

מעט קמח

1ביצה

לערבב את הבשר עם התבלינים ,למלא את הקישואים לטבול כל קישוא

בקמח ובביצה לטגן ולהניח בצד.

רוטב
2כפות גדושות רסק עגבנית
1כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט
2שיני שום ,11/2 כוסות מים ,להביא לרתיחה להוסיף בעדינות את הקישואים לבשלעל להבה נמוכה בערך שעה,
 

אתי כק

New member
ארטישוק ממולא ...

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2283023
ראשי ארטישוק עם בשר- - -סימה.ד :

לתערובת הבשר-

1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר גס וסחוט היטב
פטרוזיליה קצוצה
1 תפו"א מגורר דק וסחוט היטב
ביצה אחת גדולה
2 שיני שום כתושות
מלח/פלפל שחור
כפית תבלין לקציצות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה

** מערבבים את כל המצרכים לכדי עיסה אחידה. מניחים במקרר כחצי שעה.

2 חבילות ארטישוק קפוא (או 17 יח' טריים)
חצי לימון סחוט

לרוטב -

5 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים (קצוצים וגבעולים חצויים)
2 בצלים גדולים חתוכים גס
5 שיני שום (3 כתושות + 2 פרוסות)
מלח/פלפל
כפית שטוחה פפריקה
כפית אבקת מרק בצל/ עוף
כורכום (לפי הטעם)


** במידה ומשתמשים בארטישוק קפוא, חולטים אותו במים רותחים עם מיץ הלימון למס' שניות.
מייבשים היטב וממלאים בבשר (מהדקים היטב).
תובלים בפירורי לחם/קמח מצה ומיד בביצה (מתובלת). מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מניחים בצד.
מטגנים את הבצל בשמן הנותר (אם חסר ניתן להוסיף) עד לשקיפות, מוסיפים את השום והסלרי
ומטגנים דקה. מוסיפים תיבול ו-1.5 -2 כוסות מים.
מסדרים את הארטישוקים בתבנית פיירקס גדולה, יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור בחום 170 מעלות כ- 45 דקות עד שעה (מביאים לרתיחה בתנור ולאחר מכן מכסים בנייר אפייה).
הערות שלי,אני לא טיגנתי את הארטישוק אחרי המילוי ,בשלתי בסיר על הגז .
 

אתי כק

New member
מדיאס חצילים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2333360
מדיאס חצילים/אתי כק

2 חצילים בנונים

1 בצל

חצי קילו בשר טחון

2ביצים

מעט קמח

3 כפות רסק עגבניות (מי שאוהב יותר אפשר)

מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף,2 כפות פפריקה מתוקה,

אופן ההכנה:


לקלף את החצילים להשאיר מעט קליפה כמו זברה לחתוך לעיגולים כמו סנדוויץ,להניח בצד,

בקערה לגרד את הבצל להוסיף את הבשר ולתבל במלח ,פלפל שחור ,אגוז מוסקט,אבקת מרק לערבב טוב

למלא את החצילים ,


בקערה נוספת לערבב 2ביצים עם מעט מים` מלח, ופפריקה מתוקה ,בצלחת לשים קמח


לטבול בקמח ובביצה לטגן משני הצדדים להניח בסיר שטוח


להכין בקערה רוטב 2כוסות מים רותחים 3 כפות רסק עגבניות ,מלח, פלפל שחור ,אבקת מרק עוף, מעט אגוז

מוסקט ,לשפוך את הרוטב על החצילים לבשל 1/2שעה להכניס לתנור לעוד 1/2 שעה עד שמשחים למעלה

החצילים חצויים וממולאים
 

אתי כק

New member
קובה דלעת

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2278849
קובה דלעת /אתי כק


החומרים למעטפת:


21/2כוסות (400 גר`) סולת


1 כוס מים


1 כפית מלח


החומרים למילוי:



1/2 קילו בשר בקר טחון


1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב


כמה עלים כרפס קצוצים דק


1/4 כפית מלח


1/2 כפית בהרט לקובה


1/2 כפית פלפל שחור, טחון


החומרים למרק:


1 בצל, קצוץ


1 כפית גדושה מלח


1כפית בהרט לקובה


1 כפית פלפל שחור



2 כפות אבקת מרק בטעם עוף


5 כוסות מים


3-2 ענפי כרפס עלים


דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות


מיץ מלימון



קופסא קטנה רסק עגבניות

3 שיניי שום


אופן הכנת הקובה:


מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20כדורים

ומניחים על מגש .

מערבבים את כל חומרי המילוי בידיים רטובות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה


(מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול)

דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק.

מניחים בחזרה על המגש המשומן.


אופן הכנת המרק:


מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים תבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.


מוסיפים מים ,כרפס, ושום ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.ורסק עגבניות


כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה. מוסיפים את מיץ

הלימון,


כשכל הקובה בפנים מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות.
 

אתי כק

New member
קובה סלק

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2338221&r=1
קובה אדומה סלק /אתי כק

למעטפת:


1/2 ק"ג סולת (2 וחצי כוסות(


1 כפית מלח


מעט שמן


בערך כוס וחצי מים להוסיף בהדרגה


למלית:

1/2 קילו בשר טחון


חופן עלי כרפס קצוצים


1 בצל קצוץ דק


1 שן שום כתושה


1/2 כפית מלח


קורט פלפל שחור


כפית בהרט לקובה,

למרק:


3 כפות שמן


1 בצל קטן קצוץ


3 סלק בינוניים קלופים חתוכים


קופסא קטנה רסק עגבניות


4-5 גבעולי כרפס


כפית שטוחה מלח לימון


3כפות סוכר


1/2 כפית מלח



אבקת מרק עוף



כפית בהרט לקובה

מים

אופן הכנה:

המעטפת :יוצקים את הסולת לקערה מוסיפים מלח ושמן, מוסיפים מיםבהדרגה עד יצירת

בצק דליל, ממתינים 5 דקות לספיגת המים.


המלית:


מערבבים את חומרי המלית ושמים 10 דקות בצד לספיגת הטעמים.
המרק:


מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד השחמה.

מוסיפים את הסלק ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רסק וגבעולי כרפס.


מוסיפים את הסוכר, מלח, מלח לימון,בהרט, ומערבבים.


יוצקים את המים מרתיחים מוסיפים את האבקת מרק עוף, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.


הקובה:


מרטיבים מגש במים, מחלקים את התערובת לכדורים קטנים בגודל אגוז, מניחים על המגש הרטוב.


בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.


נוטלים כפית גדושה מהמלית ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.


מניחים על המגש וממשיכים כך את כל שאר הכדורים.


מניחים במרק הרותח 7-8 כדורים,מחכים דקה ומוסיפים עוד 7-8 כדורים, בזהירות

למניעת הידבקות הקובות.


מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, מכסים עוד 10 דקות...בתאבון.
 

אתי כק

New member
עוף ממולא בסיגנון דרוזי

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2377613
עוף ממולא בסגנון דרוזי/אתי כק

החומרים לעוף אחד:
עוף שלם טרי


מעט שמן


3/4 כוס אורז


2 כפות שמן זית


כף וחצי בהרט


1/2 1כפית מלח


כפית וחצי פלפל שחור


כפית וחצי כמון


1/4 כוס כוסברה יבשה


1/4 כוס פטרוזיליה יבשה


2 כפות שקדים פרוסים


2 כפות צנוברים


קיסמי שיניים לסגירת העוף

ההכנה:

שוטפים את האורז ומסננים. מחממים את שמן הזית, מכניסים את האורז, 1/2 כפית בהרט, , 1/2 כפית

מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים עד שצבע האורז נהיה אטום. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ,

, מנמיכים את האש ומבשלים כשש דקות. האורז צריך להיות כמעט מוכן.

קולים את הצנוברים ואת השקדים בנפרד זה מזה במחבת עם מעט שמן.

שמים בקערה את האורז החצי מוכן, השקדים, הצנוברים, הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים. ממלאים את

העוף היטב בתערובת האורז,יש להפריד מעט את העור בקצה התחתון של העוף ניתן למלא גם שם אורז,

סוגרים את העוף: לרוב העופות השלמים יש עור עודף סביב לפתח שלהם. מושכים את העור מעט משני

הצדדים ומניחים אותו אחד על השני כך שיסוכך על הפתח ויסגור אותו. מהדקים בקיסם. מחממים תנור

לחום גבוה (180 מעלות). מעבירים את העוף לתבנית אפייה. מפזרים על העוף את יתר התבלינים

היבשים ,מורחים מעט שמן זית ומעסים היטב את העוף מבחוץ,

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף,מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי ,אפשר לאפות בסיר חרס

כשעתיים .מסירים את הנייר כסף ונייר האפייה ,ממשיכים לאפות עד שהעוף זהוב .
 

אתי כק

New member
בצל ועגבניות ממולאים ..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2335123
בצל ממולא/אתי כק

3 בצלים גדולים

5עגבניות מרוקנות מתוכן

1/2 קילו בשר טחון

1/2 כוס אורז עגול שטוף

קופסא קטנה רסק עגבניות

1בצל קצוץ מטוגן

מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף,2 כפות סילאן,שתי כפות מיץ לימון טרי

1 עגבנייה מגורדת

הוראות הכנה:

קולפים את הבצלים ועושים חתך עמוק לאורכם ,מכניסים למיקרו ל2-3דקות מקררים מתחת לברז מים,מפרידים את שכבות הבצל ,

בקערה מערבבים ,בשר טחון ,אורז,בצל מטוגן יחד עם השמן,עגבנייה מגורדת,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף ,

ממלאים כל עלה בצל בתערובות המילוי,מסדרים בצד ,ממלאים את העגבניות ,מניחים בסיר שטוח ,את הבצל והעגבניות ,

רוטב:

בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות מים,רסק עגבניות,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק,2 כפות סילאן,ושתי כפות מיץ לימון,יוצקים את הרוטב על הבצלים והעגבניות ,מבשלים על להבה גבוה עד לרתיחה ,ואז מעבירים ללהבה נמוכה מבשלים שעה ,אפשר לסדר בתבנית פיירקס ולהכניס לתנור מכוסה ,לאפות שעה ,שעה ורבע ,
 

אתי כק

New member
בצל ממולא..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2531485
מתכון /אתי כק

4 בצלים עגולים בינוניים

למילוי:

1 כוס אורז

1/4 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 עגבניות קצוצות

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חופן כוסברה, קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2 כפות שמן

לרוטב:

פירות יבשים:, משמשים, שזיפים

3 שיני שום פרוסות

4-5 כוסות מים רותחים

1 כף אבקת מרק עוף

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס רכז רימונים

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

אופן ההכנה :

קולפים את הבצלים ,חורצים בעזרת סכין לאורך הבצלים עד האמצע ,מניחים את הבצלים

במיקרו מפעילים למשך 3-4 דקות ,הבצלים מתרככים ,מקררים מעט מפרידים את הבצלים .

ממלאים במילוי סוגרים את הבצל לפי צורתו .מסדרים בסיר רחב ,מפזרים את הפירות

היבשים מעל ,מערבבים את המים עם התבלינים והרסק לרוטב מוסיפים לסיר ,מביאים

לרתיחה מנמיכים את הלהבה ,מבשלים כשעה וחצי .
 

אתי כק

New member
קישואים ממולאים ללא בשר

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2437771
קישואים ממולאים:/אתי כק

10 קישואים קטנים

1 כוס אורז שטוף

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

חצי חבילה נענע טרייה קצוצה

מיץ מלימון שלם

מלח,פלפל שחור

אבקת מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט שמן קנולה

3 כוסות מים

אופן ההכנה :

בסיר רחב ושטוח לטגן את הבצל עם מעט שמן עד לשקיפות ,להוסיף את השום לטגן מעט ,להוציא חצי מכמות

הבצל והשום להניח בקערה ,

לשטוף את האורז ולסנן ,להעביר לקערה עם הבצל והשום, להוסיף גם מעט מהשמן שטיגנו את הבצל להוסיף

את התבלינים ו3/4 מכמות הנענע ,

לקטום את הקישואים ולרוקן מתוכן בעזרת מכשיר ,למלא את הקישואים במילוי ,להניח בסיר צפוף,לטגן מעט

את הקישואים משני הצדדים ,להוסיף מים ותבלינים למעט מיץ לימון ונענע ,להביא לרתיחה להוסיף את המיץ

לימון ואת יתרת הנענע הקצוצה (בשלב הזה אם נשאר אורז מהמילוי אפשר לפזר אותו בין הקישואים)לבשל על

אש קטנה מכוסה כ1/2 שעה עד שהאורז מוכן,אפשר להכניס לתנור לעוד 10 דקות .

סליחה מראש על איכות הצילום המצלמה שלי בשביתה :D
 

אתי כק

New member
עלי מנגולד ממולאים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2283019
מתכון /אתי כק

חבילות עלי מנגולד

מילוי:
1כוס אורז
1/2 קילו בשר טחון
1 סלק מגורר
1 בצל קצוץ דק
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב:
קופסה קטנה רסק עגבניות
כוס וחצי מים
1כף סוכר

חצי מיץ מלימון

מלח,פלפל שחור ,אבקת מרק .

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר מכניסים את העלים ומיד מוציאיםחותכים את הגבעול הלבן ושומרים ,

ממלאים את עלי המנגולד,שמים מעט שמן בסיר ,מרפדים בעלים הלבנים ,ומעל מסדרים את העלים הממולאים,

יוצקים את הרוטב ,ומבשלים כשעה עד שהאורז מבושל.
 

אתי כק

New member
פלפלים ממולאים..

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2531475
מתכון /אתי כק

6 פלפלים ירוקים בהירים לקטום את הראש ולנקות מגרעינים .

1/4 קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות מרוסקות

3 כפות רסק עגבניות

3/4 כוס אורז

שמן לטיגון

1/4 חבילה פיטרוזליה קצוצה דק

1/4 חבילה כוסברה קצוצה דק

3 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית מלח

2 כפיות פפריקה

1 כפית פלפל שחור

1 כפית בהרט

1 כפית כורכום

1 כפית סוכר

ליטר וחצי מים רותחים

אופן ההכנה :

לשטוף את האורז ולבשל חצי בישול לקרר ,לטגן בסיר גדול ורחב את הבצל עד לשקיפות

להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות .להוציא חצי מהכמות לקערה לשמור בצד

להוסיף לסיר 1/2 מכמות העגבניות המרוסקות ,2 כפות רסק עגבניות ,1/2 כפית מלח ,

כפית פפריקה מתוקה ,1/2 כפית פלפל שחור ,1/2 כפית בהרט ,1/2 כפית כורכום ,2 כפות

אבקת מרק עוף ,כפית סוכר .להוסיף ליטר וחצי מים להביא לרתיחה לטעום לתקן תיבול

,לבשל על להבה נמוכה .

בינתיים לערבב בקערה עם הבצל את האורז ,הבשר ,העגבניות ,רסק ,ושאר התבלינים ,

והירק ,לערבב היטב למלא את הפלפלים עד 3/4 גובה,לסדר בסיר צמודים אחד לשני ,

לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי ,להעביר לתבנית לתנור בחום 180 מעלות לעוד שעה .

בתאבון .
 

yafchuk1

New member
זוקיני ממולא בשר


מצרכים


10 זוקיני

750 קג` בשר בקר טחון

צרור כוסברה

2 בצלים קצוצים

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח(1 לבשר)

1 כפית פלפל לבן

1 כפית ראס אל חנות

3 גבעולי כרפס קצוץ דק

ההכנה

טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה

מוסיפים לבשר עוד מוסיפים מלח,כורכום,פלפל לבן,וראס אל חנות. מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הזוקיני

חותכים את הזוקיני לפרוסות באורך 4 ס"מ מרוקנים את הזוקיני מהתוכן ושומרים

ממלאים את הזוקיני בבשר.

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים כרפס מערבבים מוסיפים את העגבניות,פפריקה מתוקה וחריפה ומלח

מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הזוקיני הממולאים ואת התוכן בסיר ומבשלים

כשעה על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים.
 
למעלה