כרוב ממולא נוסח מזרחי..
כרוב בניחוח מזרחי מתכון של מוטי בראון
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2479958
את עלי הכרוב יש להפריד בזהירות ולהסיר מכל עלה את החלק האמצעי הקשה של העלה.
דרך נוחה ביותר להפרדת העלים היא להקפיא את הכרוב ואז להפריד את העלים.
יש כאלה שמעדיפים להרתיח את הכרוב במים ואז להפריד את העלים
החומרים לתערובת הבשר
800 גר` בשר בקר טחון
3/4 כוס אורז
1 בצל קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקהבשמן
בהרט
קינמון
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
4 שיני שום קצוצות
הכנת המילוי:
להשרות את האורז במים רותחים לחצי שעה .
לערבבאת הבצל ,האורז ( ללא מי ההשריה ) התבליניםוהפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר
ו 2-3 כפות מהרוטב שהכנו . להשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת טעמים.
חומרי הרוטב:
1 בצל קצוץ דק
4-5 שיני שום קצוצות דק
4 עגבניות בשלות מגורדות
100 גר` רסק עגבניות
1 כף סוכר
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות מרק עוף
מלח , פלפל שחור
כמון , בהרט
מעט קינמון
הכנת הרוטב:
לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן עד הזהבה. להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי
ערבוב.להוסיף את העגבניות מגורדות ,הסוכר ורסק העגבניות.
להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף . פטרוזיליה קצוצה ולתבל בנדיבות .
את הרוטב לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות לאחר הרתיחה
הכנה:
להניח את המלית במרכז העלה ,לקפל את צדו הימני והשמאלי של העלה פנימה על המלית ולאחר מכן
לגלגל את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה עד שנוצר גליל סגור בצדדים .
להניח את גלילות הכרוב הממולא בסיר רחב בשכבה אחת ,לפזר מעל את שאריות הכרוב שנותרו לאחר
שקצצנו אותם דק . תוספת שאריות הכרוב מעשירה את התבשיל ומסמיכה את הרוטב .
לצקת את הרוטב מעל הממולאים עד כיסוי ,להביא לרתיחה , להמשיך בבישול כחצי שעה על אש
נמוכה מאד.
להעביר לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה וחצי עם מכסה סגור . אוהב את שלב התנור אשר אופה
את התבשיל היטב מכל צדדיו , מקנה לו גוון שחום ומסמיך היטב את הנוזלים .
מי שרוצה לוותר על שלב התנור יכול להמשיך לבשל על הכיריים על אש נמוכה כשעה וחצי