לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1032610,326 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכון השבוע ממולאים '
מתכון השבוע ממולאים
<< ההודעה הנוכחית
12/06/2013 | 06:48
78
1728


בכל מטבח יש את סוד ההצלחה לממולאים ..

    ישנם וריאציות שונות לתבשיל ..בהתאם לסוג המילוי והירק כך מקבלים מגוון רחב של טעמים וצבעים שונים .

בואו נרים כפפה ונעלה כאן מתכונים

יום טובלינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרוב שלם ממולא '
כרוב שלם ממולא
12/06/2013 | 07:18
2
196



המתכון התקבל מחברתי נמושקה המדהימה ..







ועוד קצת הקדמה על המתכון: את הרעיון שאבתי מחוברת על השולחן ושיניתי אותו.הופיע במילוי בשר טחון ,אנשובי ביצים ,חזה עוף.פרות יבשים.בשר אני לא אוהבת..אנשובי ובשר? לא הולך דגים ובשר. ולכן אתן את מה שאני הכנתי ואתם תשתוללו לפי מה שבני הבית אוהבים. הרבה עבודה ומתאים לאירוח.אבל כדי להאכיל אורחים צריך לנסות קודם את התבשיל אז בני הבית היו שפני ניסיון שלי.ואמרו לא רק ל אירוח!.וכשהם יבקשו שוב שהם יכינו את העבם הזה מכינים לשמחות.יצא מעדן



חומרים:
========

כרוב אחד גדול ויפה.

למילוי הכרוב:

בצל קצוץ לקוביות

חופן צימוקים

חופן חמוציות

3-4 מישמשים חתוכים לקוביות קטנות

4 שיזיפים יבשים מגולענים

חופן קטן של צנוברים קלויים

200 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות

300 גרם חזה עוף טחון

כוס אורז

פיטרוזיליה

פלפל שחור

מלח

רוטב צילי מתוק

כמובן את הכל אתם יכולים לשנות לפי טעמכם

לציר הכרוב המלא,
==============

שתי קופסאות רסק עגבניות

קורט סוכר

מיץ מחצי לימון

בצל קצוץ דק

שתי כפות דבש

כף סילאן

פלפל שחור

מלח.

כמובן אלו שלא אוהבים מתוק שיורידו את המתוק אבל...את הקורט סוכר להשאיר כדי לשבור את החומציות של הרסק

אופן ההכנה:
===========

להרתיח מים בסיר גדול.להוציא את הקלח מהכרוב.כשהמים רותחים להכניס בזהירות את הכרוב ולהרתיח כ8 דקות.להוציא את הכרוב ולתת לו להתקרר.בנתיים מכינים את המילוי.

המילוי::
======

לטגן את הבצל,להוסיף את העוף הטחון לטגן עד שמשנה צבעו.להוסיף את הכבדים הצלויים לטגן עוד כמה דקות להוסיף את שאר המצרכים והתיבול לטגן עוד כמה דקות.ולצנן.

הכנת הרוטב:
===========

לטגן את הבצל להוסיף את הרסק הסוכר מלח ופלפל שחור לטגן כמה דקות.להוסיף את שאר המצרכים ומים. המים צריכים לכסות את חצי וקצת יותר מהכרוב בשעת הבישול

כאן מתחילה המלאכההפשילו שרוולים.לקחת קערה ולהניח בה בד חיתול או כל בד אחר כשהבד יוצא מהשוליים של הקערה. להתחיל לפרק את הכרוב ולהניח את העלים בחפיפה מסביב לדפנות הקערה.כשאתם מרגישים שהנחתם מספיק עלים ונשארו העלים הקטנים.סיימתם.שימו גם כמה עלים באמצע.עכשו אפשר לשים את המילוי .ולקשור את החיתול כמה שיותר צמוד לכרוב .

הביאו לרתיחה את הציר והכניסו את הכרוב הקשור בבד. הביאו שוב לרתיחה .והנמיכו את הלהבה.לבשל שעה וחצי.כשמידי פעם אתם מנענים את הסיר כדי שהציר יחלחל לתוך הכרוב.

להוציא את הכרוב מהסיר לשים במסננת להגרת הנוזלים אחרי שהתקרר מוציאים את הכרוב על צלחת בזהירות. בזמן ההגשה שמים את הרוטב על הכרוב.

טייפ קטן שלי לקחתי נילון ניצמד והנחתי אותו על קערה גדולה ושמתי את הכרוב ואחרי המילוי הרמתי את השולים של הנילון עטפתי כמו סוכריה עגולה וכך בישלתי בלי פחד ...


הרבה עבודה אבל טעים ומרשים..תהנו
תודה לחברתי טובה היקרה על המתכון ...

באהבה.
לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'הנה עוד תמונה ..'
הנה עוד תמונה ..
12/06/2013 | 07:22
1
113
תיראו את המילוי מציץ ..

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לינודש נראה מדהים'
לינודש נראה מדהים
13/06/2013 | 09:45
17
לצפיה ב-'כרוב ממולא נוסח מזרחי..'
כרוב ממולא נוסח מזרחי..
12/06/2013 | 07:40
8
418
כרוב בניחוח מזרחי מתכון של מוטי בראון

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
את עלי הכרוב יש להפריד בזהירות ולהסיר מכל עלה את החלק האמצעי הקשה של העלה.

דרך נוחה ביותר להפרדת העלים היא להקפיא את הכרוב ואז להפריד את העלים.

יש כאלה שמעדיפים להרתיח את הכרוב במים ואז להפריד את העלים

החומרים לתערובת הבשר

800 גר` בשר בקר טחון

3/4 כוס אורז

1 בצל קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

כמון

פפריקה מתוקהבשמן

בהרט

קינמון

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

4 שיני שום קצוצות

הכנת המילוי:

להשרות את האורז במים רותחים לחצי שעה .

לערבבאת הבצל ,האורז ( ללא מי ההשריה ) התבליניםוהפטרוזיליה הקצוצה עם הבשר

ו 2-3 כפות מהרוטב שהכנו . להשאיר את התערובת לחצי שעה לספיגת טעמים.

חומרי הרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4-5 שיני שום קצוצות דק

4 עגבניות בשלות מגורדות

100 גר` רסק עגבניות

1 כף סוכר

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כוסות מרק עוף

מלח , פלפל שחור

כמון , בהרט

מעט קינמון

הכנת הרוטב:

לטגן בצל בינוני קצוץ דק בשמן עד הזהבה. להוסיף 4-5 שיני שום קצוצות דק לשתי דקות תוך כדי

ערבוב.להוסיף את העגבניות מגורדות ,הסוכר ורסק העגבניות.

להרתיח ולהוסיף 2 כוסות מרק עוף . פטרוזיליה קצוצה ולתבל בנדיבות .

את הרוטב לבשל על אש נמוכה כ 10 דקות לאחר הרתיחה

הכנה:

להניח את המלית במרכז העלה ,לקפל את צדו הימני והשמאלי של העלה פנימה על המלית ולאחר מכן

לגלגל את העלה מחלקו התחתון כלפי מעלה עד שנוצר גליל סגור בצדדים .

להניח את גלילות הכרוב הממולא בסיר רחב בשכבה אחת ,לפזר מעל את שאריות הכרוב שנותרו לאחר

שקצצנו אותם דק . תוספת שאריות הכרוב מעשירה את התבשיל ומסמיכה את הרוטב .

לצקת את הרוטב מעל הממולאים עד כיסוי ,להביא לרתיחה , להמשיך בבישול כחצי שעה על אש

נמוכה מאד.

להעביר לתנור בחום של 170 מעלות לעוד שעה וחצי עם מכסה סגור . אוהב את שלב התנור אשר אופה

את התבשיל היטב מכל צדדיו , מקנה לו גוון שחום ומסמיך היטב את הנוזלים .

מי שרוצה לוותר על שלב התנור יכול להמשיך לבשל על הכיריים על אש נמוכה כשעה וחצי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'סירות קישואים ..'
סירות קישואים ..
12/06/2013 | 14:19
88
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
סירות קישואים
סירות קישואים ממולאים בשר
10 קישואים קטנים חצויים מרוקניםמתוכן
1/2 קג בשר בקר
1בצל מגורד
פלפל שחור, מלח
אבקת מרק עוף
1/2צרור פטרוזליה

מעט קמח

1ביצה

לערבב את הבשר עם התבלינים ,למלא את הקישואים לטבול כל קישוא

בקמח ובביצה לטגן ולהניח בצד.

רוטב
2כפות גדושות רסק עגבנית
1כף אבקת מרק עוף
מלח,פלפל שחור, אגוז מוסקט
2שיני שום ,11/2 כוסות מים ,להביא לרתיחה להוסיף בעדינות את הקישואים לבשלעל להבה נמוכה בערך שעה,
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארטישוק ממולא ...'
ארטישוק ממולא ...
12/06/2013 | 14:22
92
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
ראשי ארטישוק עם בשר- - -סימה.ד :

לתערובת הבשר-

1/2 קילו בשר בקר טחון
בצל גדול מגורר גס וסחוט היטב
פטרוזיליה קצוצה
1 תפו"א מגורר דק וסחוט היטב
ביצה אחת גדולה
2 שיני שום כתושות
מלח/פלפל שחור
כפית תבלין לקציצות
כפית שטוחה פפריקה מתוקה

** מערבבים את כל המצרכים לכדי עיסה אחידה. מניחים במקרר כחצי שעה.

2 חבילות ארטישוק קפוא (או 17 יח' טריים)
חצי לימון סחוט

לרוטב -

5 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים (קצוצים וגבעולים חצויים)
2 בצלים גדולים חתוכים גס
5 שיני שום (3 כתושות + 2 פרוסות)
מלח/פלפל
כפית שטוחה פפריקה
כפית אבקת מרק בצל/ עוף
כורכום (לפי הטעם)


** במידה ומשתמשים בארטישוק קפוא, חולטים אותו במים רותחים עם מיץ הלימון למס' שניות.
מייבשים היטב וממלאים בבשר (מהדקים היטב).
תובלים בפירורי לחם/קמח מצה ומיד בביצה (מתובלת). מטגנים עד להזהבה מכל הצדדים. מניחים בצד.
מטגנים את הבצל בשמן הנותר (אם חסר ניתן להוסיף) עד לשקיפות, מוסיפים את השום והסלרי
ומטגנים דקה. מוסיפים תיבול ו-1.5 -2 כוסות מים.
מסדרים את הארטישוקים בתבנית פיירקס גדולה, יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור בחום 170 מעלות כ- 45 דקות עד שעה (מביאים לרתיחה בתנור ולאחר מכן מכסים בנייר אפייה).
הערות שלי,אני לא טיגנתי את הארטישוק אחרי המילוי ,בשלתי בסיר על הגז .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מדיאס חצילים '
מדיאס חצילים
12/06/2013 | 14:24
70
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
מדיאס חצילים/אתי כק

2 חצילים בנונים

1 בצל

חצי קילו בשר טחון

2ביצים

מעט קמח

3 כפות רסק עגבניות (מי שאוהב יותר אפשר)

מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף,2 כפות פפריקה מתוקה,

אופן ההכנה:


לקלף את החצילים להשאיר מעט קליפה כמו זברה לחתוך לעיגולים כמו סנדוויץ,להניח בצד,

בקערה לגרד את הבצל להוסיף את הבשר ולתבל במלח ,פלפל שחור ,אגוז מוסקט,אבקת מרק  לערבב טוב

למלא את החצילים ,


בקערה נוספת לערבב 2ביצים עם מעט מים` מלח, ופפריקה מתוקה ,בצלחת לשים קמח


לטבול בקמח ובביצה לטגן משני הצדדים להניח בסיר שטוח


להכין בקערה רוטב 2כוסות מים רותחים 3 כפות רסק עגבניות ,מלח, פלפל שחור ,אבקת מרק עוף, מעט אגוז

מוסקט ,לשפוך את הרוטב על החצילים לבשל  1/2שעה להכניס לתנור לעוד 1/2 שעה עד שמשחים למעלה

החצילים חצויים וממולאים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קובה דלעת'
קובה דלעת
12/06/2013 | 14:26
66
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
 קובה דלעת /אתי כק


החומרים למעטפת:


21/2כוסות (400 גר`) סולת


1 כוס מים


1 כפית מלח


החומרים למילוי:



1/2 קילו  בשר בקר טחון


1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב


כמה עלים כרפס קצוצים דק


1/4 כפית מלח


1/2 כפית בהרט לקובה


1/2 כפית פלפל שחור, טחון


החומרים למרק:


1 בצל, קצוץ


1 כפית גדושה מלח


1כפית בהרט לקובה


1 כפית פלפל שחור



2 כפות אבקת מרק בטעם עוף


5 כוסות מים


3-2 ענפי כרפס עלים


דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות


מיץ מלימון



קופסא קטנה רסק עגבניות

3 שיניי שום


אופן הכנת הקובה:


מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20כדורים

ומניחים על מגש .

מערבבים את כל חומרי המילוי בידיים רטובות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה


(מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול)

דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק.

מניחים בחזרה על המגש המשומן.


אופן הכנת המרק:


מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים  תבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.


מוסיפים מים ,כרפס, ושום ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.ורסק עגבניות


כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה. מוסיפים את מיץ

הלימון,


כשכל הקובה בפנים מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קובה סלק'
קובה סלק
12/06/2013 | 14:28
57
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
קובה אדומה סלק /אתי כק

למעטפת:


1/2 ק"ג סולת (2 וחצי כוסות(


1 כפית מלח


מעט שמן


בערך כוס וחצי מים להוסיף בהדרגה


למלית:

1/2 קילו בשר טחון


חופן עלי כרפס קצוצים


1 בצל קצוץ דק


1 שן שום כתושה


1/2 כפית מלח


קורט פלפל שחור


כפית בהרט לקובה,

למרק:


3 כפות שמן


1 בצל קטן קצוץ


3 סלק בינוניים קלופים חתוכים


קופסא קטנה רסק עגבניות


4-5 גבעולי כרפס


כפית שטוחה מלח לימון


3כפות סוכר


1/2 כפית מלח



אבקת מרק עוף



כפית בהרט לקובה

מים

אופן הכנה:

המעטפת :יוצקים את הסולת לקערה מוסיפים מלח ושמן, מוסיפים מיםבהדרגה עד יצירת

בצק דליל, ממתינים 5 דקות לספיגת המים.


המלית:


מערבבים את חומרי המלית ושמים 10 דקות בצד לספיגת הטעמים.
המרק:


מחממים את השמן מטגנים את הבצל עד השחמה.

מוסיפים את הסלק ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים רסק וגבעולי כרפס.


מוסיפים את הסוכר, מלח, מלח לימון,בהרט, ומערבבים.


יוצקים את המים מרתיחים מוסיפים את האבקת מרק עוף, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.


הקובה:


מרטיבים מגש במים, מחלקים את התערובת לכדורים קטנים בגודל אגוז, מניחים על המגש הרטוב.


בידיים רטובות נוטלים כדור ומשטחים על כף היד.


נוטלים כפית גדושה מהמלית ומניחים במרכז, סוגרים את הקצוות ומגלגלים בעדינות.


מניחים על המגש וממשיכים כך את כל שאר הכדורים.


מניחים במרק הרותח 7-8 כדורים,מחכים דקה ומוסיפים עוד 7-8 כדורים, בזהירות

למניעת הידבקות הקובות.


מבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, מכסים עוד 10 דקות...בתאבון.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוף ממולא בסיגנון דרוזי'
עוף ממולא בסיגנון דרוזי
12/06/2013 | 14:32
1
82
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
עוף ממולא בסגנון דרוזי/אתי כק

החומרים לעוף אחד:
עוף שלם טרי


מעט שמן


3/4 כוס אורז


2 כפות שמן זית


כף וחצי בהרט


1/2 1כפית מלח


כפית וחצי פלפל שחור


כפית וחצי כמון


1/4 כוס כוסברה יבשה


1/4 כוס פטרוזיליה יבשה


2 כפות שקדים פרוסים


2 כפות צנוברים


קיסמי שיניים לסגירת העוף

ההכנה:

שוטפים את האורז ומסננים. מחממים את שמן הזית, מכניסים את האורז, 1/2 כפית בהרט, , 1/2 כפית

מלח, 1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים עד שצבע האורז נהיה אטום. מוסיפים 1 כוס מים רותחים ,  

, מנמיכים את האש ומבשלים כשש דקות. האורז צריך להיות כמעט מוכן.

קולים את הצנוברים ואת השקדים בנפרד זה מזה במחבת עם מעט שמן.

שמים בקערה את האורז החצי מוכן, השקדים, הצנוברים, הכוסברה והפטרוזיליה. מערבבים. ממלאים את

העוף היטב בתערובת האורז,יש להפריד מעט את העור בקצה התחתון של העוף ניתן למלא גם שם אורז,

סוגרים את העוף: לרוב העופות השלמים יש עור עודף סביב לפתח שלהם. מושכים את העור מעט משני

הצדדים ומניחים אותו אחד על השני כך שיסוכך על הפתח ויסגור אותו. מהדקים בקיסם. מחממים תנור

לחום גבוה (180 מעלות). מעבירים את העוף לתבנית אפייה. מפזרים על העוף את יתר התבלינים

היבשים ,מורחים מעט שמן זית ומעסים היטב את העוף מבחוץ,

מכסים בנייר אפיה ומעליו נייר כסף,מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי ,אפשר לאפות בסיר חרס

כשעתיים .מסירים את הנייר כסף ונייר האפייה ,ממשיכים לאפות עד שהעוף זהוב .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אתי הכל נראה ונקרא מושלם'
אתי הכל נראה ונקרא מושלם
13/06/2013 | 09:45
9
לצפיה ב-'לינדוש נפלא הכללללל תודה'
לינדוש נפלא הכללללל תודה
12/06/2013 | 19:57
11
לצפיה ב-'בצל ועגבניות ממולאים ..'
בצל ועגבניות ממולאים ..
12/06/2013 | 07:42
130
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
בצל ממולא/אתי כק

3 בצלים גדולים

5עגבניות מרוקנות מתוכן

1/2 קילו בשר טחון

1/2 כוס אורז עגול שטוף

קופסא קטנה רסק עגבניות

1בצל קצוץ מטוגן

מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף,2 כפות סילאן,שתי כפות מיץ לימון טרי

1 עגבנייה מגורדת

הוראות הכנה:

קולפים את הבצלים ועושים חתך עמוק לאורכם ,מכניסים למיקרו ל2-3דקות מקררים מתחת לברז מים,מפרידים את שכבות הבצל ,

בקערה מערבבים ,בשר טחון ,אורז,בצל מטוגן יחד עם השמן,עגבנייה מגורדת,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק עוף ,

ממלאים כל עלה בצל בתערובות המילוי,מסדרים בצד ,ממלאים את העגבניות ,מניחים בסיר שטוח ,את הבצל והעגבניות ,

רוטב:

בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות מים,רסק עגבניות,מלח,פלפל שחור,אגוז מוסקט,אבקת מרק,2 כפות סילאן,ושתי כפות מיץ לימון,יוצקים את הרוטב על הבצלים והעגבניות ,מבשלים על להבה גבוה עד לרתיחה ,ואז מעבירים ללהבה נמוכה מבשלים שעה ,אפשר לסדר בתבנית פיירקס ולהכניס לתנור מכוסה ,לאפות שעה ,שעה ורבע ,
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'בצל ממולא..'
בצל ממולא..
12/06/2013 | 07:45
158
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
מתכון /אתי כק

4  בצלים עגולים בינוניים

למילוי:

1 כוס אורז

1/4 קילו בשר טחון

1 בצל גדול קצוץ

2 עגבניות קצוצות

חופן פטרוזיליה, קצוצה

חופן כוסברה, קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1 כף אבקת מרק עוף

2 כפות שמן

לרוטב:

פירות יבשים:, משמשים, שזיפים

3 שיני שום פרוסות

4-5 כוסות מים רותחים

1 כף אבקת מרק עוף

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס רכז רימונים

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

אופן ההכנה :

קולפים את הבצלים ,חורצים בעזרת סכין לאורך הבצלים עד האמצע ,מניחים את הבצלים

במיקרו מפעילים למשך 3-4 דקות ,הבצלים מתרככים ,מקררים מעט מפרידים את הבצלים .

ממלאים במילוי סוגרים את הבצל לפי צורתו .מסדרים בסיר רחב ,מפזרים את הפירות

היבשים מעל ,מערבבים את המים עם התבלינים והרסק לרוטב מוסיפים לסיר ,מביאים

לרתיחה מנמיכים את הלהבה ,מבשלים כשעה וחצי .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קישואים ממולאים ללא בשר'
קישואים ממולאים ללא בשר
12/06/2013 | 07:47
104
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
קישואים ממולאים:/אתי כק

10 קישואים קטנים

1 כוס אורז שטוף

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום

חצי חבילה נענע טרייה קצוצה

מיץ מלימון שלם

מלח,פלפל שחור

אבקת מרק עוף

1/2 כפית כורכום

מעט שמן קנולה

3 כוסות מים

אופן ההכנה :

בסיר רחב ושטוח לטגן את הבצל עם מעט שמן עד לשקיפות ,להוסיף את השום לטגן מעט ,להוציא חצי מכמות

הבצל והשום להניח בקערה ,

לשטוף את האורז ולסנן ,להעביר לקערה עם הבצל והשום, להוסיף גם מעט מהשמן שטיגנו את הבצל להוסיף

את התבלינים ו3/4 מכמות הנענע ,

לקטום את הקישואים ולרוקן מתוכן בעזרת מכשיר ,למלא את הקישואים במילוי ,להניח בסיר צפוף,לטגן מעט

את הקישואים משני הצדדים ,להוסיף מים ותבלינים למעט מיץ לימון ונענע ,להביא לרתיחה להוסיף את המיץ

לימון ואת יתרת הנענע הקצוצה (בשלב הזה אם נשאר אורז מהמילוי אפשר לפזר אותו בין הקישואים)לבשל על

אש קטנה מכוסה כ1/2 שעה עד שהאורז מוכן,אפשר להכניס לתנור לעוד 10 דקות .

סליחה מראש על איכות הצילום המצלמה שלי בשביתה :D
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עלי מנגולד ממולאים'
עלי מנגולד ממולאים
12/06/2013 | 07:50
87
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
מתכון /אתי כק

חבילות עלי מנגולד

מילוי:
1כוס אורז
1/2 קילו בשר טחון
1 סלק מגורר
1 בצל קצוץ דק
כף רסק עגבניות
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב:
קופסה קטנה  רסק עגבניות
כוס וחצי מים
1כף סוכר

חצי מיץ מלימון

מלח,פלפל שחור ,אבקת מרק .

אופן הכנה:
מרתיחים מים בסיר מכניסים את העלים ומיד מוציאיםחותכים את הגבעול הלבן ושומרים ,

ממלאים את עלי המנגולד,שמים מעט שמן בסיר ,מרפדים בעלים הלבנים ,ומעל מסדרים את העלים הממולאים,

יוצקים את הרוטב ,ומבשלים כשעה עד שהאורז מבושל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפלים ממולאים..'
פלפלים ממולאים..
12/06/2013 | 07:53
3
127
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
מתכון /אתי כק

6 פלפלים ירוקים בהירים לקטום את הראש ולנקות מגרעינים .

1/4 קילו בשר טחון

2 בצלים קצוצים דק

2 שיני שום כתושות

3 עגבניות  מרוסקות

3  כפות רסק עגבניות

3/4 כוס אורז

שמן לטיגון

1/4 חבילה פיטרוזליה קצוצה דק

1/4 חבילה כוסברה קצוצה דק

3 כפות אבקת מרק עוף

1 כפית מלח

2  כפיות פפריקה

1  כפית פלפל שחור

1 כפית בהרט

1 כפית כורכום

1 כפית סוכר

ליטר וחצי מים רותחים

אופן ההכנה :

לשטוף את האורז ולבשל חצי בישול לקרר ,לטגן בסיר גדול ורחב את הבצל  עד לשקיפות

להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד מספר דקות .להוציא חצי מהכמות לקערה לשמור בצד

להוסיף לסיר 1/2 מכמות העגבניות המרוסקות ,2 כפות רסק עגבניות ,1/2 כפית מלח ,

כפית פפריקה מתוקה ,1/2 כפית פלפל שחור ,1/2 כפית בהרט ,1/2 כפית כורכום ,2 כפות

אבקת מרק עוף ,כפית סוכר .להוסיף ליטר וחצי מים להביא לרתיחה לטעום לתקן תיבול

,לבשל על להבה נמוכה .

בינתיים לערבב בקערה עם הבצל את האורז ,הבשר ,העגבניות ,רסק ,ושאר התבלינים ,

והירק ,לערבב היטב למלא את הפלפלים עד 3/4 גובה,לסדר בסיר צמודים אחד לשני ,

לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי ,להעביר לתבנית לתנור בחום 180 מעלות לעוד שעה .

בתאבון .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זוקיני ממולא בשר'
זוקיני ממולא בשר
12/06/2013 | 08:41
1
67
מצרכים  

10 זוקיני

750 קג` בשר בקר טחון

צרור כוסברה

2 בצלים קצוצים

1 קופסת עגבניות  מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח(1 לבשר)

1 כפית פלפל לבן

1 כפית ראס אל חנות

3 גבעולי כרפס קצוץ דק

ההכנה

טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה

מוסיפים לבשר עוד מוסיפים מלח,כורכום,פלפל לבן,וראס אל חנות. מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הזוקיני

חותכים את הזוקיני לפרוסות באורך 4 ס"מ מרוקנים את הזוקיני מהתוכן ושומרים

ממלאים את הזוקיני בבשר.

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים כרפס מערבבים  מוסיפים את העגבניות,פפריקה מתוקה וחריפה ומלח

מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הזוקיני הממולאים  ואת התוכן בסיר ומבשלים

כשעה על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יאמייייייייייייייייייי'
יאמייייייייייייייייייי
13/06/2013 | 09:46
7
לצפיה ב-'תודה אתי איזה תמונות ומתכונים הבאת לנו'
תודה אתי איזה תמונות ומתכונים הבאת לנו
12/06/2013 | 19:59
10
וואווו
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נעלם לי המתכון שולחת שוב'
נעלם לי המתכון שולחת שוב
12/06/2013 | 08:46
1
71
זוקיני ממולא בשר
מצרכים

10 זוקיני

750 קג` בשר בקר טחון

צרור כוסברה

2 בצלים קצוצים

1 קופסת עגבניות  מרוסקות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 כפית כורכום

2 כפיות מלח(1 לבשר)

1 כפית פלפל לבן

1 כפית ראס אל חנות

3 גבעולי כרפס קצוץ דק

ההכנה

טוחנים במעבד מזון בצל(אחד) וכוסברה

מוסיפים לבשר עוד מוסיפים מלח,כורכום,פלפל לבן,וראס אל חנות. מערבבים ומניחים בצד עד להכנת הזוקיני

חותכים את הזוקיני לפרוסות באורך 4 ס"מ מרוקנים את הזוקיני מהתוכן ושומרים

ממלאים את הזוקיני בבשר.

מטגנים בצל עד להזהבה מוסיפים כרפס מערבבים  מוסיפים את העגבניות,פפריקה מתוקה וחריפה ומלח

מערבבים היטב ומבשלים כ-10 דקות.

מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.מניחים את הזוקיני הממולאים  ואת התוכן בסיר ומבשלים

כשעה על להבה נמוכה עד לספיגת הנוזלים.

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה יפצוק נראה יאמייייי'
תודה יפצוק נראה יאמייייי
12/06/2013 | 20:05
7
לצפיה ב-'גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,, '
גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,
12/06/2013 | 08:54
94
גלילות חצילים ממולאים בשר ברוטב..חבל”ז,,  
-4  חצילים ארוכים ויפים -לקלוף ולפרוס פרוסות [אני פרסתי פרוסות מאורכות] לפזר מלח גס ולתת במיסננת כמה שעות או למשך לילה, למחרת לשטוף לנגב, לשמן בשני הצדדים ולהניח על נייר אפיה צמודים בתבנית האפייה, לאפות במשך כ-12 דקות בתנור חם, - מתרכך וגמיש לעבודה]
המלית:
 200 גרם בקר טחון
כפית שומן כבש
בצל בינוני מגורר
 2-3 שיני שום כתוש
כף רסק עגבניות
ביצה
 2-3 כפות פירורי לחם
מעט פלפל שחור, מלח
אבקת גריל עוף מעט
אבקת פלפל אנגלי מעט וגם מעט קינמון
כמה טיפות רכז רימונים
כמה טיפות דאייט טיפ, או כפית שטוחה סוכר.
~לערבב יחד לעיסה הומוגנית, לקחת כפית גדושה ליצור קבבונים להניח בקצה פרוסת חציל ולגלגל, להניח בתבנית פיירקס על תפר החיבור צמודים זה לזה, אם נשארתם עם בשר גלגלו והניחו בין הגלילות חצילים הממולאים.
~הרוטב:
 2-4 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס עגבניות מרוסקות טריות
כף שטוחה אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מעט מלח,
מעט [כף] שמן
כ-2 כוסות מים רותחים
קמצוץ סוכר, או מעט דאייט טיפ נוזלי לבישול ולאפיה.
*לערבב היטב [הרוטב צריך להיות מעט סמיך], לשפוך את הרוטב מעל גלילות החצילים ולהכניס לתנור חם למשך כ-40 דקות בחום של 175 מ', לא מכוסה...להתענג..עד שמקבל גוון בורדו עמוק...טעים כמו ריבה....תהנו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מדיאס או מפרום...טעיםםםם'
מדיאס או מפרום...טעיםםםם
12/06/2013 | 09:00
88
מדיאס/מפרום של גילה
   
2 חצילים עגולים ומאורכים – לפרוס פרוסות של 2 ס"מ כל פרוסה, לזרות מלח גס ולהשהות במיסננת כשעה ליציאת הנוזלים המרירים, לנגב היטב בנייר מגבת ולהניח בצד, באמצע לפתוח לא עד הסוף למעין סנדויץ’.

2-3 תפו"א עם קליפה אדומה – אני משאירה בסוף, ובודקת כמה מלית נותר למילוי, ולפי זה מכינה את תפו"א, פרוסות דקות, ללא קליפה....(מכינה לשבת, הפעם רק מחצילים)

המלית:
750 גרם בשר בקר
אפשר להוסיף מעט שומן כבש
2 בצלים קצוצים דק – להזהיב עם מעט שמן
2 קישואים – לגרר דק ולסחוט
תפו"א קטן לגרר דק ולסחוט
2 גזרים בינוניים – לגרר דק
ביצה גדולה
2-3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות רסק עגבניות
מל"פ
1/2 כפית אב' פלפל אנגלי
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אב' גריל עוף
מעט פפריקה מתוקה וגם קצת חריפה
מעט כורכום

אופן ההכנה:
2 ביצים טרופות + 3 כפות מים
קמח מצה או פירורי לחם
3-4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר או דאייטיפ
מים לכיסוי
בקערה לערבב, בשר, ירקות מגוררים, בצל מטוגן, תבלינים, ביצה ופירורי לחם, רצוי להשהות שעה במקרר או למשך לילה.
למלא בשיכבה לא עבה מידי כל סנדויץ חציל, לטבול את פרוסות החציל בביצה ובפירורי לחם/מצה עד שכל הפרוסה מכוסה.
לטגן בשמן חם משני הצדדים ולהניח על נייר סופג, להניח בתבנית אפיה את הפרוסות המטוגנות.
לערבב רסק עגבניות בחצי ליטר מים בערך, להוסיף פלפל שחור גרוס ומלח וכפית סוכר/דאייטיפ, לערבב ולשפוך מעל החצילים.
להכניס לתנור אפיה שחומם מראש בחום 160 מעלות לכשעה עד שעה וחצי, עד שהכך רך.
מידי פעם להרטיב את פרוסות המפרום ברוטב בעזרת כף.
בתיאבון....תהנו.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כרוב ממולא בנוסח רומני של אמא בוצי'
כרוב ממולא בנוסח רומני של אמא בוצי
12/06/2013 | 09:05
76
כרוב ממולא בנוסח רומני של אמא בוצי
הכרוב מרככים במיקרו כ-15 דקות – מכניסים לשקית ניילון, ועושים כמה חורים, מורידים את הליבה מכניסים למיקרו למשך 7 דקות – ומורידים עלים עליוניים, שוב מכניסים למיקרו ל-5 דקות נוספות ושוב מורידים עלים עליוניים וההמשך דומה.
(גילה) - למדתי מניסיון של אחרים, לשטוף היטב את הכרוב השלם ליבש ולהכניס עטוף להקפאה למשך יומיים לפחות, להוציא כשצריך ולתת לו להפשיר, כל העלים יוצאים בקלות ללא צורך להפעיל מכשירים וגז..גם חסכוני...
המלית:
500 גרם בשר טחון – רצוי עגל טרי
3/4 כוס אורז
בצל גדול מגורר, או קצוץ במעבד מזון
תפו"א – מגורר
כף רסק עגבניות
תבלינים: מל"פ, פפריקה מרוקאית, קצת אבקת מרק עוף
טיפה סוכר/דאייטיפ

בתחתית הסיר שמים את שאריות הכרוב, ומסדרים את גלילות הכרוב הממולא מעל בצפיפות, עם התפר כלפי מטה, מוזגים את הרוטב.

הרוטב:
קופסת רסק עגבניות – לשים בקערה ולהוסיף:
1-2 כפות תמר הינדי / רכז רימונים
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, אב' מרק, מלח, סוכר/דאייטיפ
מים רותחים לכדי כמעט כיסוי מלא
צלחת שטוחה ומכסה.

מבשלים על להבה נמוכה, שעה עד שעה ורבע, מכניסים את הסיר לתנור, ללא הצלחת, וללא כיסוי, על 150 מעלות, עד קבלת גוון חום יפה וצמצום הרוטב.
תהנו...בתיאבון.

רוטב נוסף לכרוב:
3 כוסות מים (רצוי חמים)
300 גרם רסק עגבניות
4 כפות חומץ
4 כפות מיץ לימון
4-5 כפות סוכר
כפית מלח
כפית פלפל שחור


תהנו..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות'
מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות
12/06/2013 | 09:10
79
כנסו לקובץ ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות'
מיקס סירות ממולאים עם כל הסודות
12/06/2013 | 09:10
66
כנסו לקובץ ותהנו....גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפלים ממולאים שטרם טעמתם.......טעים... '
פלפלים ממולאים שטרם טעמתם.......טעים...
12/06/2013 | 09:18
105
פלפלים ממולאים שטרם עשיתם.......טעים...   
12-14 פלפלים אדומים מתוקים קטנים [לא גדולים]לחורר
בתחתית כל פלפל עם סכין חד פעמיים.(אדומים כי הם מתוקים וטעימים יותר...נסו כדאי..)
המלית:
2 בצלים גדולים קצוצים להזהיב בסיר עם מעט שמן.
כוס ורבע אורז שטוף ומסונן –להוסיף
גזר/בטטה קטנה/או חתיכה דלעת - לגרר גס
כ-400 גר’ בשר טחון + מעם שומן כבש
תבלינים: פלפל שחור, פלפל אנגלי, שום, קארי כפית שטוחה לפחות, 2 כפות רסק עגבניות לפחות, מעט אב’ מרק עוף+ בשר, מעט סוכר, או דאייטיפ.
3/4 חב’ כוסברה + מעט שמיר לקצוץ דק, כ1/4 חב’

להזהיב את הבצל, להוסיף את האורז לערבב ולהוסיף את הבשר הטחון ושומן הכבש, התבלינים והרסק,
בסיר או תבנית גבוהה מניחים את הפלפלים הממולאים ולכל פלפל מוסיפים 2 כפות רוטב וסוגרים עם פרוסת עגבנייה, [אם יש צורך חותכים בהתאם לגודל הרצוי]אפשר גם לסגור עפ כובע הפלפל.. אגב אני הכנתי הכל באותו סיר סוטאז'...תחילה את המלית, הוצאתי והכנתי את הרוטב, מלאתי את הפלפלים והכנסתי לרוטב.

הרוטב:
בסיר נוסף שמים מעט שמן רסק עגבניות כ-3 כפות, מים, פלפל, שום, מלח, מעט סוכר, מבשלים מעט יחד ומוסיפים לפלפלים ולסיר, מביאים לרתיחה, ומכניסים לתנור בחום ביינוני כ- 3/4 שעה עד שעה, ועוד כ-20 דקות ללא כיסוי  או עד שהפלפל רך...בתיאבון...!!!
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רולדות בשר וחצילים עטופות בבצק עלים'
רולדות בשר וחצילים עטופות בבצק עלים
12/06/2013 | 09:31
72
רולדות בשר וחצילים חגיגיות / גילה


המלית:
1/2 ק”ג בקר טחון + מעט שומן כבש
2 בצלים גדולים קצוצים - להזהיב ולהוסיף את הבשר ושומן הכבש, למעוך שלא יהיו גושים, מוסיפים פלפל, מלח, מעט פלפל אנגלי באבקה מעט אב’ מרק בצל
מוסיפים חופן צימוקים (מיוחדים לממולאים, כהים קטנטנים)מושרים במים חמים ומסוננים או חמוציות.
וגם את החציל [ביינוני - גדול קלוי, מסונן קצוץ ומעוך]
לקרר את המלית, עד שפושר.
גליל בצק עלים, מחלקים ל-3, על שיש עם מעט שמן וידיים משומנות ומותחים מעט לאורך ולרוחב, כשהבצק בטמפרטורה של החדר כמעט, ממלאים בשליש כמות המלית, וסוגרים את הרולדה, מניחים על התפר של הבצק וכך עושים עוד שתיים.
בקערית טורפים בייצה עם 1/4 כפית אב’ נס-קפה ומורחים את הרולדות, בוזקים שומשום ואופים בתנור חם בחום ביינוני 180 מ’ כחצי שעה, או עד קבלת גוון שזוף...בתיאבון...כדאי לעשות כמות כפולה, ראו הוזהרתם...!!!

תהנו...גילה

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קישואים ממולאים בנוסח סורי-חאלב'
קישואים ממולאים בנוסח סורי-חאלב
12/06/2013 | 09:38
155
קישואים ממולאים בנוסח העידה הסורית-חאלבית
הטעם חמוץ מתוק, ובקושי הצלחתי להשאיר ממולא אחד לשכן.

250 גרם חזה עוף טחון
250 גרם בקר טחון
כוס אורז שטוף ומסונן
חופן פטרוזיליה קצוצה
מעט שומן כבש
כף גדושה רסק עגבניות
2 כפות רכז רימונים
תיבול: פלפל שחור, אב’ פלפל אנגלי, פפריקה מתוקה, מעט אב’ גריל עוף, מעט סוכר או דאייט-טיפ
לערבב הייטב ולהשהות מכוסה כמה שעות או למשך לילה - לספיגת הטעמים.
למחרת, מגררים את קליפת הקישואים ומרוקנים אותם בעדינות מתוכן, ממלאים במלית ומשכיבים בסיר רחב ועמוק מטגנים מעט כמו שהם....א(אם נשארת מלית ממלאים בצל)

הרוטב:
 3-2 כפות רסק עגבניות
עגבניה טריה ואדומה - מרוסקת
כ-1/4 כוס רכז רימונים ועוד טיפה....
פלפל, מלח
כף שטוחה קונפיטורת מישמשים
מים רותחים
טועמים ומשפרים טעם..
מפזרים על הממולאים פירות יבשים: מישמשים, שזיפים, דבלות, תמרים, כ-12 סה”כ...מוסיפים את הרוטב ומביאים לרתיחה, מפזרים 1-2 נענע יבשה...
מנמיכים להבה, ומבשלים כשעה..עד שהבית מתמלא ריחחחח...טובב...אפשר להכניס לתנור בחום 160 מ’ כשעתיים...בהצלחה..!(זה מה שאני עושה)
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קובה אדומה'
קובה אדומה
12/06/2013 | 09:49
58
קובה אדומה של אבי שף מקצועי   עם מעט שינויים שלי            

מתכון לכ-30 כופתאות .
1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קמח
2-3 כוסות מי בישול אדומים מהסיר [או מים פושרים],פשוט כל הבצק מקבל צבע וטעם נפלא.

למילוי (לכמות יותר גדולה ) 1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1  בצל בינוני קצוץ +  חתיכת פרסה קצוצה – להזהיב יחד
1/2 חבילה של כוסברה קצוצה ו/או עלי סלרי קצוצים
מלח, פלפל שחור,מעט אב' פלפל אנגלי, מעט כמון.
מעט שמן לטיגון +  כפית שומן כבש.
אפשר להוסיף כמה גבעולי נענע לטעם נוסף

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים היבשים של הכופתאות ומוסיפים מים בהדרגה .
עד לקבלת בצק במידה והבצק קשה מידי יש להוסיף עוד מים .
מניחים בצד מכוסה היטב בניילון ניצמד

הכנת המילוי:
מטגנים קלות את הבצל ומוסיפים את הבשר מטגנים תוך כדי ערבוב רצוי מאד לעבוד בשלב זה עם מטרפה כך נוצרים פרורי בשר מטוגנים .
מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש .
מצננים ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה הכמון ואת הנענע אם מעוניינים .
במידה ויש נוזלים בבשר מסננים מעט

 שלב הכנת הקובה :יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדור בגודל כדור פינג פונג ,ובו יוצרים חור בעזרת האגודל מגלגלים בעדינות וממלאים בכפית עם בשר .סוגרים ומגלגלים בעדינות .

לא להתיאש בהתחלה זה קשה כמו כל דבר
לאט לאט בא הנסיון .
מכינים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
משאירים חלק למרק של היום.

   מרק קובה אדום
1-2 עצמות [עצמות סוכר+מח]
3 יחידות סלק קלופות וחתוכות לרצועות דקות או מגררים גס
 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה גסה
1-2 כפות רסק עגבניות [גילה]
בצל גדול חתוך לחצאי טבעות .
כ-2  ליטר מים
2  כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור, מלח
מיץ משני לימונים.
2-4 כפות סוכר, או דאייט טיפ .
מעט שמן לטיגון

 אופן הכנת המרק:
מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העצמות הסלק והגזר מוסיפים את המים ומבשלים כ-15 דקות או עד שהסלק רך והרוטב מבעבע.
  אני מוסיפה קצת יותר מים לסיר, ואח"כ מרטיבה את הסולת עם הרוטב והכדורים יוצאים אדומים יותר...
לוקחים מעט מהנוזל ומערבבים עם אבקת המרק ומוסיפים לשאר .
מוסיפים את מיץ הלימון בהדרגה עד לחזרת צבע הסלק לבורדו כהה .
מוסיפים סוכר לשבירת חמיצות המרק ומתבלים בפלפל שחור .

מבשלים את הקובה בתוך המרק כ 15 עד 20 דקות ומגישים

לוקחים בחשבון כ 3 קובה לכל מנה של מבוגר אני מכיר כאלה שאכלו גם יותר באותה ארוחה.
אורז לבן מתאים מאוד ליד...תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חמה קובה אורז לפי יפנית ושידרוג שלי'
חמה קובה אורז לפי יפנית ושידרוג שלי
12/06/2013 | 10:03
3
60
קובה אורז של יפנית ממרילין
מצויין
מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים

המתכון מעולה, מציעה לכן להכין תחילה מחצי כמות

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
4 כוסות אורז שטופים
8 כוסות מים
2 פרוסות חזה עוף - טחונות
ביצה אחת
כוס וחצי קמח - ואפשר עוד חצי כוס אם צריך
1/2כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי:
4 בצלים גדולים קצוצים
ארבע כפות שמן
600 גרם בשר טחון
כפית כורכום
כפית תבלין ראס אל חנות
חופן צנוברים קלויים
מלח ופלפל
(גילה) הוספתי תיבול מעט מכל דבר
פפריקה מתוקה, גריל עוף, קורט קינמון, קורט כמון, כורכום

הכנת המעטפת:
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מוסיפים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור והכורכום מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי:
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות מצננים

הכנת הקובות:
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כף מהמלית
מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים
(גילה)טבלתי בפירורי לחם רגילים ואז טיגנתי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילוש תודההההה נראה מיליון דולר'
גילוש תודההההה נראה מיליון דולר
12/06/2013 | 20:06
1
10
לצפיה ב-'בכיף טובל'ה, זה טעיםםם מאוד'
בכיף טובל'ה, זה טעיםםם מאוד
13/06/2013 | 07:21
20
קצת פצ'קריי (עבודה) אבל שווה כל רגע...אני מחלקת את העבודה ליומיים...

בתמונה קובה אורז וקציצות פרסה מציצות למטה....
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גילוש הכל כל כך טעים תודה על השיתוף'
גילוש הכל כל כך טעים תודה על השיתוף
13/06/2013 | 09:47
7
לצפיה ב-'כרוב שלם ממולא בכל טוב בשרי'
כרוב שלם ממולא בכל טוב בשרי
12/06/2013 | 11:09
13
60
לצפיה ב-'"עוגת" כרוב ממולאת בבורגול '
"עוגת" כרוב ממולאת בבורגול
12/06/2013 | 11:25
11
55
לצפיה ב-'סירות תפוחי אדמה ממולאות בפטריות'
סירות תפוחי אדמה ממולאות בפטריות
12/06/2013 | 11:29
10
51
לצפיה ב-'קובה ממולא בפטריות'
קובה ממולא בפטריות
12/06/2013 | 11:35
9
34
לצפיה ב-'תפוחי אדמה במילוי שקדים טעם בשר'
תפוחי אדמה במילוי שקדים טעם בשר
12/06/2013 | 11:53
6
45
לצפיה ב-'חינקאלי ממולא בפטריות'
חינקאלי ממולא בפטריות
12/06/2013 | 12:02
4
42
לצפיה ב-'פטריות ועוף ממולא בבצק פילו ברוטב קברנה'
פטריות ועוף ממולא בבצק פילו ברוטב קברנה
12/06/2013 | 12:11
3
54
לצפיה ב-'טובהלה הרגת אותי עם כל המתכונים '
טובהלה הרגת אותי עם כל המתכונים
13/06/2013 | 09:48
1
11
קשה לבחור
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אושרתי תודה מאמי'
אושרתי תודה מאמי
13/06/2013 | 10:57
3
לצפיה ב-'וואהו מעולה '
וואהו מעולה
12/06/2013 | 14:09
8
לצפיה ב-'תורמת את חלקי גם לממולאים '
תורמת את חלקי גם לממולאים
12/06/2013 | 16:36
49


דפי עגבניה וטונה או סרדינים / monday


החומרים:

4-5 עגבניות גדולות
2 קופ' טונה (160 גר' כל אחד)
2 כפות מיונז
2 גבעולי בצל ירוק קצוץ או חופן עירית קצוצה
1-2 כפות קטשופ
פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה לקישוט

טיפונת מיונז לקישוט מעל



אופן הכנה:
מעמידים את העגבניות על קרש חיתוך כשצד הגבעול כלפי מטה. בעזרת סכין חדה, עושים 7-8 חתכים עמוקים
בעגבניה כמעט עד בסיסה, אבל בלי להפריד לגמרי את הפרוסות. פותחים מעט את הפרוסות כמו דפי ספר.
מסננים את הטונה מנוזלי השימור שבה ומפוררים במזלג. מערבבים את הטונה או הסרדינים עם המיונז,
הבצל הירוק והקטשופ, ומתבלים בפלפל עפ"י הטעם. ( אפשר לערבב קלות, ולהשאיר פתיתי טונה או
סרדינים גדולים ואפשר גם למעוך הכל יחד לתערובת אחידה, לפי ההעדפה האישית ).
בעזרת כף ממלאים מעט מתערובת הטונה או הסרדינים בכל חתך בעגבניות. מעבירים את
העגבניות הממולאות לצלחות הגשה מרופדות בעלי חסה.
מעל העגבניות מקשטים במעט מיונז ופטרוזיליה קצוצה מעל.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גלילי סביח על מצע סלט עגבניות ובצל סגול '
גלילי סביח על מצע סלט עגבניות ובצל סגול
12/06/2013 | 16:50
47


גלילי סביח על מצע סלט עגבניות ובצל סגול / בני סיידא


החומרים:
3 חצילים פרוסים ל- 12 פרוסות אורך ומטוגנים


למלית הסביח:
200 גרם טחינה ירוקה מוכנה
4 ביצים קשות חתוכות לקוביות
1 כפית אריסה
3 כפות צנוברים קלויים


לסלט העגבניות:
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל סגול קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
מלח
שמן זית לפי הטעם
מיץ לימון לפי הטעם


לעיטור:
3 כפות צנוברים קלויים


אופן הכנה:

* מערבבים את כל מרכיבי הסלט, טועמים ומשפרים תיבול. מחלקים ל- 6 צלחות.

* מערבבים בקערה את מלית הסביח. שמים על משטח עבודה פרוסת חציל. שמים בקצה מעט מהמלית ומגלגלים לגליל. ממלאים את שאר החצילים באותו אופן.

* שמים בכל צלחת 2 גלילים, מעטרים בצנוברים הקלויים ומגישים עם פיתות חמות.


הערות monday למתכון:
הבאתי לכם כאן את המתכון ככתבו וכלשונו מהספר: ''על הדקה'' - מתכונים קלים להכנה - בני סיידא.
את השינויים שעשיתי אני רושמת לכם כאן, אז את החצילים צליתי על מחבת פסים ללא טיפת שמן,
כמו שאתם יודעים...הטחינה הכנתי בעצמי עם 1 כוס טחינה גולמית, מים
( שמה מעט, כי אוהבת את הטחינה סמיכה ולא מיימית כמו במסעדות, ואל תשכחו גם שיש תוספת מיץ לימון ),
מיץ מלימון טרי סחוט, שום כתוש, מלח, 2 כפות מלאות אריסה, כפית סחוג אדום ופטרוזיליה טריה קצוצה דק.
הוספתי אל הטחינה שניים מהביצים הקשות,
ו-2 מהביצים הקשות פרסתי לפלחים ומילאתי בהם את גלילי החצילים. לא הוספתי צנוברים,
כי לא ''מתים'' על זה אצלי. מנה מעולה במינימום עבודה, במינימום קלוריות
לפחות מבחינת טיגון החצילים ויוצאת טעימה ומופלאה, תיהנו !!!


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות'
עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות
12/06/2013 | 16:59
38

עגבניות ממולאות ביצי עין ומוקרמות / monday



החומרים:
עגבניות כמס' הסועדים
ביצים כמס' הסועדים
מלח פלפל שחור
חתיכת חמאה
פרוסות פרומעז כמס' הסועדים
גבינה צהובה מגוררת

לקישוט:
טבעות בצל ירוק


אופן הכנה:
מוציאים את תוכן העגבניות, הופכים את העגבניות כדי שיצאו כל הנוזלים.
מתבלים את פנים העגבניות במלח ופלפל שחור.
מחליקים פנימה לכל עגבניה חתיכת חמאה ומעל שוברים ביצה, מוסיפים בצד העגבניה,
פרוסת גבינת פרומעז. מפזרים מעל טבעות בצל ירוק ושולחים לאפיה לחצי שעה בחום בינוני של 180
מעלות או עד שהביצה נקרשת והגבינה התרככה מעט. לפני סיום המאפה, מוציאים ומוסיפים מעל הכל
גבינה צהובה מגוררת ואופים עוד כדקה רק עד להמסת הגבינה מעל.


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'דלעת אקזוטית ממולאת בקוסקוס ותערובת ירקות'
דלעת אקזוטית ממולאת בקוסקוס ותערובת ירקות
12/06/2013 | 17:17
80


דלעת אקזוטית ממולאת בקוסקוס ותערובת ירקות / monday


החומרים לדלעת:
1 דלעת ערמונים בינונית
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט שמן זית


החומרים לקוסקוס:
1 חב' קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


החומרים למלית הירקות:
2 בצלים סגולים חתוכים לחצאי טבעות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
2 פלפלים ירוקים חתוכים לקוביות
2 גזרים גדולים מגוררים גס
3 כפות שמן זית לטיגון הבצל ואידוי הפלפלים והגזר
1 חציל גדול מטוגן ( ללא שמן ) וחתוך לרבעים
מלח פלפל


לפיזור מעל:
גרעיני דלעת


אופן הכנת הדלעת:
שוטפים היטב היטב את הדלעת, חותכים את ''כובע'' הדלעת, מוציאים ומנקים את הגרעינים מתוך הדלעת
ומה''כובע'' בעדינות בעזרת כף. משמנים מעט את הדלעת
ואת ה''כובע'' בשמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור ושולחים לאפיה בחום של 180 מעלות ללא כיסוי
רדיד אלומיניום בקליפתו. אופים במשך 55 דקות ומוציאים להתקרר.


אופן הכנת הקוסקוס:
מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית.
בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן,
המלח, פלפל שחור, פפריקה, כורכום, והכמון. מערבבים הכל היטב יחד,
וכשרותח מוזגים מיד מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים
מיד עם מכסה מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים.
כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.


אופן הכנת המלית:
מטגנים את הבצלים עד להתרככותם ושקיפותם. מוסיפים את הפלפלים
ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להתרככותם ואז מוסיפים את הגזר וממשיכים
לטגן עוד מס' דקות עד להתרככות הגזר.
מתבלים במלח ופלפל. מורידים מהאש ומוסיפים את החצילים המטוגנים.
את כל הירקות מעבירים לקוסקוס המוכן ומערבבים בעדינות הכל יחדיו.


אופן ההגשה:
לוקחים את תערובת הקוסקוס וממלאים בתוך הדלעת האפויה
ומגישים כמו צלחת מרק. מפזרים מעל גרעיני דלעת ומגישים.


בתיאבון



אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי'
סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי
12/06/2013 | 17:28
4
42


סלק ממולא בקוסקוס וירקות אפוי / monday


החומרים לסלק:
5 סלק גדולים
1 כפית מלח
2 כפות חומץ בן יין לבן


לקוסקוס:
1 חב' קוסקוס עבה
1 כוס מים רותחים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
2 כפיות אבקת מרק בצל
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית כמון


לירקות:
כרוב לבן מאודה ( בסוף המתכון מצורף מתכון הכנה )
4 גזרים בינוניים מגוררים גס
1 פלפל צהוב גדול חתוך לקוביות
פנים הסלק חתוך לקוביות


לכרוב לבן מאודה:
1 כרוב גדול
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות סוכר
מיץ מלימון אחד



אופן הכנת הסלק:
משפשפים בעזרת מברשת היטב את הסלק, ממלאים סיר במים ומערבבים את החומץ והמלח היטב עם המים.
מכניסים את הסלק על קליפתו ומבשלים אותו חצי בישול, במשך שעה על להבה בינונית,
עד שנועצים מזלג בסלק ורואים שהמזלג נכנס בסלק, אבל עדיין הסלק קשה.


אופן הכנת הקוסקוס:
מניחים בקערה את הקוסקוס מהשקית. בינתיים מרתיחים מים, מערבבים בקערה עם הקוסקוס את השמן,
המלח, אבקת מרק הבצל, הפפריקה, הכורכום, הכמון והמלח. מערבבים הכל היטב יחד, כשרותח מוזגים מיד
מעל הקוסקוס. מערבבים מעט את הקוסקוס וסוגרים מיד את מכסה הסיר מעל הקוסקוס ל-5-6 דקות לספיגת הנוזלים.
כשמוכן לוקחים מזלג ומפוררים את הקוסקוס.


אופן הכנת כרוב לבן מאודה:
לטגן בצל עד להזהבה, לחתוך את הכרוב לרצועות דקות, ולאדות את הכרוב על האש עם הבצל ( כמובן ללא מים )
עד שנעשה זהוב. לאחר השחמת הכרוב להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון. לערבב מעט ולאדות עוד בערך כ-10 דקות.
אם רוצים אחרי שלב הוספת הסוכר והלימון אפשר להוסיף גזר מגורר, פלפלים ואז יש לכם סלט כרוב מאודה עם תוספות למיניהם.


אופן הכנת הסלק עם הסלטים:
לאחר שהסלק בושל חצי בישול, חותכים את ''כובע'' הסלק ושומרים בצד בתור מכסה ( רק כקישוט אם רוצים ),
מגרדים את הקליפה בעדינות מהסלק ומי שרוצה גם מה''כובע''. בעזרת כף פריזיאן מוציאים בזהירות את פנים הסלק.
שומרים את פנים הסלק שהוצאנו ואח''כ חותכים אותו לקוביות שישמשו אותנו בסלט הקוסקוס ושאר הירקות.
לאחר שהכרוב המאודה עם הירקות מוכן והקוסקוס מוכן, מעבירים אל קערה גדולה את הקוסקוס המוכן,
אליו מוסיפים את כל מלית הסלק שהוצאנו, כמחצית מסלט הכרוב המאודה ומערבבים הכל ביחד. ממלאים את הסלק
בתערובת הקוסקוס, אם רוצים שמים את ה''כובע'' מעל ומניחים בתוך תבנית פיירקס מרופדת בנייר אפיה. שולחים לאפיה
בחום של 175 מעלות ל-30 דקות לא יותר! מוציאים ומגישים.


בתיאבון


אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'דליוש תודה הכל נראה מעדן'
דליוש תודה הכל נראה מעדן
12/06/2013 | 19:55
1
11
לצפיה ב-'תודה מותק, יש ממה להנות '
תודה מותק, יש ממה להנות
13/06/2013 | 08:49
6
לצפיה ב-'דליה תודה על השיתוף הכל נקרא ונראה מושלם'
דליה תודה על השיתוף הכל נקרא ונראה מושלם
13/06/2013 | 09:50
1
9
לצפיה ב-'תודה אושרת, בשמחה ולהנאה'
תודה אושרת, בשמחה ולהנאה
13/06/2013 | 10:27
10
לצפיה ב-'עלי גפן טריים ממולאים'
עלי גפן טריים ממולאים
12/06/2013 | 20:17
2
39
עלי גפן ממולאים וטריים,
שקטפתי בחצר האחורי של חברה....
בואו איתי לסיור בגן עדן בחצר האחורית,
עם מתכון ממכר לעלי גפן טריים וממולאים @
סוכריות מן הטבע !
המתכון והתמונות המקסימות - עכשיו בבלוג ♥
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'נפלא רותי ירוק מדהים'
נפלא רותי ירוק מדהים
12/06/2013 | 20:43
1
4
לצפיה ב-'תודה טובה, חיבוק גדול '
תודה טובה, חיבוק גדול
12/06/2013 | 21:26
7
לצפיה ב-'יאמיייייייייי'
יאמיייייייייי
13/06/2013 | 09:55
5
לצפיה ב-'עגבניות ממולאות בקוסקוס ירוק'
עגבניות ממולאות בקוסקוס ירוק
13/06/2013 | 10:00
72
עגבניות ממולאות בקוסקוס ירוק- מעיתון ישראל היום /מיה דרין

8 עגבניות קטנות עם העוקץ
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזליה
2 שיני שום (גם אחת מספיק במיוחד עם ילדים צרכים לאכול מזה)
2 כפות שמן זית
1/2 כוס קוסקוס מוכן לאכילה
3 כפות גבינת פרמז'ן (לא חובה )
מלח/ פלפל לפי טעם
2 כפות שמן זית להברשה

אופן הכנה
1. בעזרת  סכין חדה פורסים בעדינות את חלקה העליון של העגבנייה, אך שומרים את העוקץ המחובר מניחים את "המכסים" בצד.
2. מרוקנים בזהירות את תוכן העגבניה
3. במעבד מזון טוחנים פירורי לחם, פטרוזליה, שום, ושמן הזית לתערובת פירורית לחה.מתבלים במלח פלפל שחור.
4. מערבבים את הקוסקוס המוכן עם תערובת פירורי הלחם. מוספים את גבינת הפרמז'ן המגוררת.
5. בעזרת כפית ממלאים את העגבניות בתערובת עד קצותיהן וקצת יותר,כך שתישאר תלולית מעל, מניחים "מכסים" על כל עגבנייה ומברישים בשמן זית.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 10 דקות עד שהעגבניות מתרככות אך לא נסדקות.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ביצים ממלואות באבוקדו'
ביצים ממלואות באבוקדו
13/06/2013 | 10:04
3
36
את המתכון קבלתי מאילנית 12 (דליה) אצלנו הולך המון בקיץ....

ביצים ממולאות באבוקדו

חומרים

4 ביצים קשות

1 אבוקדו

4 כפות מיץ לימון

1 כף שמן זית

מלח/פלפל לפי טעם

אופן ההכנה

חותכים בזהירות את הביצים לאורך מוצאים את החלמון

מועכים את האבוקדו מוספים את שאר החומרים ומערבבים.

ממלאים בסלט את החור של הביצה (אילנית 12 עשתה עם צנטר) אני במזלג.

הערות:

אפשר לקשט עם חצי עגבנית שרי או להגיש ע"י עגבנית שרי שלמה וזיתים....

אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יקירתי חגיגה לעיניים'
יקירתי חגיגה לעיניים
13/06/2013 | 15:49
1
5
נראה כל כך טעים
תודה אושרתי
שבת שלום

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם לך טובהלה'
גם לך טובהלה
13/06/2013 | 16:03
6
לצפיה ב-' מעולה .תודה על'
מעולה .תודה על
14/06/2013 | 08:21
2
ההמלצה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם לי יש ממולאים ....'
גם לי יש ממולאים ....
13/06/2013 | 13:39
3
48
ארטישוק ממולא...בסגנון של מפרום רק בלי טיגון - אני אופה את הארטישוק לפני הרוטב (בתמונה הבאה)
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארטישוק נכנס לרוטב'
ארטישוק נכנס לרוטב
13/06/2013 | 13:40
44
לצפיה ב-'ארטישוק נכנס לרוטב'
ארטישוק נכנס לרוטב
13/06/2013 | 13:40
32
לצפיה ב-'ארטישוק נכנס לרוטב'
ארטישוק נכנס לרוטב
13/06/2013 | 13:40
24
לצפיה ב-'עוף ממולא (בלי עצם)'
עוף ממולא (בלי עצם)
13/06/2013 | 13:43
42
לצפיה ב-'כונכיות ממולאות'
כונכיות ממולאות
13/06/2013 | 13:44
54
בבולונז
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גולת הכותרת אצלנו-הפלפל הממולא!'
גולת הכותרת אצלנו-הפלפל הממולא!
13/06/2013 | 13:46
57
לצפיה ב-'וכמובן הכרוב של נמושקה'
וכמובן הכרוב של נמושקה
13/06/2013 | 13:48
2
51
אמנם המילוי הוא בשר עם אורז אבל הרעיון שלך פשוט מקסים ומככב אצלנו באירועים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'איזה יופי שירקה ולא סיפרת לי'
איזה יופי שירקה ולא סיפרת לי
13/06/2013 | 15:47
1
23
הכל נראה כל כך טעים...אהבתי את העוף הממולא.
תודה יקירה
שבת שלום

טובה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-''
15/06/2013 | 22:44
2
לצפיה ב-' כרובית ממולאת בבשר'
כרובית ממולאת בבשר
13/06/2013 | 19:58
69
כרובית ממולאת בבשר ברוטב עגבניות ... להנהתכם !!!      

המצרכים:
כרובית שלמה, מפורקת לפרחים

למילוי:

•500 גרם בשר טחון
•פטרוזיליה קצוצה
•3 כפות פירורי לחם
•1 ביצה
•קינמון לפי הטעם
•תבלין ראס אל חנות לפי הטעם
•מלח
•פלפל שחור
•שמן לטיגון
•פירורי לחם לציפוי הכרוביות
לרוטב:


•1 בצל קצוץ
•3-4 כפות רסק עגבניות
•כפית קינמון
•מלח
•פלפל שחור
•ראס אל חנות
•מים


אופן ההכנה :

•מפרידים את הכרובית לפרחים לא גדטלים שוטפים ומיבשים.
•מערבבים את כל חומרי המילוי.
•לוקחים חופן מהבשר הטחון ועוטפים איתו את הכרובית מכדררים כמו לקציצה ומניחים בצד.
•במחבת מעט עמוקה מחממים שמן לטיגון הקציציות.
•בצלוחים מעט עמוקה שמים פרורי לחם , עוטפים כל קציצה בפירורי הלחם ומטגנים היטב מכל הצדדים.מוציאים ומניחים על נייר סופג.
•מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-3 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים חמימים, מערבבים, מתבלים. כשהרוטב רותח מסדרים את פרחי הכרובית בסיר, אחד ליד השני, מביאים לרתיחה ,מכסים ומבשלים על אש נמוכה 45-60 דקות.
אוכל כשר >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ