מחפשת פשטידה קלה

לינדה7

New member
התמונה של הסלט...


סלט קישואים מעדן ...


לינדה.
 

רותי410

New member
סלט טונה

סלט שכולם מכינים - אבל שיהיה

המרכיבים
1-2 קופסאות טונה בשמן
1-2 כפות מיונז
2 מלפפונים כבושים חתוכים לקוביות קטנות
1-2 כפות טבעות זיתים ירוקים
כמה עלי בצל ירוק קצוצים
1/2 פלפל חריף ירוק (לאוהבי החריף) קצוץ דק-דק
מלח
פלפל לבן
פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה - למי שרוצה עוד יותר חריף

ההכנה
מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים את הטונה בקערה
מוסיפים מלפפונים קצוצים, טבעות זיתים, בצל קצוץ ופלפל חריף קצוץ ומערבבים.
מוסיפים את המיונז ומערבבים.
מתבלים, טועמים ומשפרים תיבול.
בתיאבון
 
סלט עגבניות וכמון

עגבניות חתוכות לקוביות או חצאי פרוסות (או רבעים, איך שבא לכם...)
שיני שום קצוצות
מלח
פלפל
כמון
שמן עדיף זית
מיץ לימון טרי

להניח את העגבניות בכלי הגשה
עליהם את השום
לערבב את התבלינים והנוזלים
לבזוק מעל
לערבב מעט

הולך טוב לצד דגים עם חומוס
 

נמושקה1

New member
כמו סלט - טעים ומרענן

החומרים:

חציל אחד ארוך ושמנמן

שתי עגבניות מוצקות פרוסות

קישוא שמנמן פרוס לפרוסות

מלח פלפל

מיץ לימון

כמה עלי בזיליקום שלמים


אופן ההכנה :

1. לפרוס את החציל עם הקליפה לפרוסות דיי עבות.

2. להניח נייר אפיה במגש, למרוח את פרוסות החציל בשמן משני צדדיו. לאפות ב-180 מעלות עד שמזהיב.

3. לפרוס את הקישואים עם הקליפה, למרוח שמן משני צידי פרוסות הקישוא ולטגן במחבת טפלון משני הצדדים עד שמזהיב משחים.

4. לפרוס את העגבניה לפרוסות ולטגן אותה עם טיפונת שמן כמה דקות.


לרוטב:

צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק ללא הגבעולים

חבילת עלי בזיליקום שנשארו קצוצים דק ללא הגבעולים

שלוש שיני שום כתושות

שמן זית


אופן הכנה:

לערבב את הכל.

1. לקחת צלוחית או קערה עמוקה. להתחיל להניח בתחתית הקערה עגבניות חופפות. מעליה למרוח מעט מהרוטב, להמליח ולפלפל.

2. להניח כמה עלי בזיליקום צמודים לדופן הקערה.

3. להניח פרוסות קישואים להמליח ולפלפל, למרוח מעט מהרוטב.

4. להניח שכבה של חצילים. להמליח, לשים מעט מהרוטב.

5. כך להכין בסדר עד שנגמרים הירקות.

6. לסחוט מיץ לימון לפי טעמכם, ולהניח על הקערה צלחת או כל כלי אחר קצת כבד שתלחץ על היצירה. להשאיר כשעה במקרר.

7. לפני ההגשה להפוך על צלחת, לשים בצידי הצלחת מהרוטב.

8. להביא לחם טרי טרי ולטרוף בשמחה


הערות:

את החציל אין צורך להמליח לפני האפיה, רק לשמן. ככה הוא לא מצטמק.

כמובן אפשר את כל הירקות לטגן וזה הכי טעים, אבל אז תצטרכו ו לעשות ריצה אחרי הזלילה להורדת קלוריות.

אפשר כמובן להעשיר בפלפלים צלויים שמסירים את קליפתם, ולשים גם בין השכבות.

אם אתם מכינים ליותר סועדים אז תצטרכו כמובן יותר ירקות... עם קערה יותר גדולה כמובן.


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2340649


בטוחה שתהנו
 

נמושקה1

New member
סלט תפוזים ושומר

זהו סלט טעים בריא לא משמין הכנה מהירה ומתחסל במהירות. עכשו זה הזמן לסלט כשהשומר והתפוזים בעונה. תכינו לא תתאכזבו.

מה צריך



שומרים שטופים ופרוסים דק

תפוז קלוף ומפורק לפלחים

חמוציות

מיץ מתפוז אחז

קורט סוכר

אופן ההכנה:

לפרוס את השומר דק

לחתוך את פילחי התפוז לגודל הרצוי לכם

להוסיף חמוציות

לסחוט את התפוז להוסיף קורט סוכר.

ולהנות

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2428961



טובה
 

נמושקה1

New member
קישואים - בתחמיץ

זהו סלט מעדן! הקישואים אינם סופגים בטיגון הרבה שמן. תקופה ארוכה לשבת בבוקר הייתי מטגנת חצילים ואוכלים אותם בפיתה עם סלט טחינה ביצה ופיטרוזיליה. עד שגילינו שהחצילים עושים לנו צרבות איומות. עברתי לטגן קישואים. וזה טעים....ומכאן בא הרעיון להכין קישוא בתחמיץ.וגם הבעל מצא בשוק קישואים בזול אז הוא הביא כמותתתתת

המצרכים:

קישואים בינוניים

שמן עמוק לטיגון הקישואים

לרוטב:

מיץ לימון /או חומץ לאוהבים

מלח

שיני שום כתושות

פלפל שחור

מעט שמן זית לזילוף

פיטרוזיליה קצוצה.





אני לא מציינת כמיות כי כאן אתם יכולים לשחק לפי הטעמים האהובים על בני הבית

אופן ההכנה:

לשטוף את הקישואים (לא לקלוף)

לפרוס את הקישואים בעובי של 4-5 מ"מ

לטגן משני הצדדים להזהבה

לשים בקערה.

לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפוך על הקישואים המטוגנים.

לזלף מעט שמן זית מלמעלה.

לעטוף בנילון נצמד.

להניח כלי כבד על הנילון כדי שהקישואים יטבלו ברוטב.

לאשפז במקרר לפחות לילה .

אם אתם שמים חומץ במקום מיץ לימון יש למהול את החומץ במים.

זהו.....וזה טעיםםםם

בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2496330
 

נמושקה1

New member
חצילים בטטות ופלפל


ולמה אני מכריזה ב כי אתם חייבים לנסות להכין אותו.פשוט סלט נפלא וגם לא קשה להכנה.

וחייבת גם לספר לכם סיפור קטן על מקור המתכון.

אז ככה הבטחנו לנכדים לקחת אותם למסעדה לפני שנתיים. במסעדה קיבלנו מנה מקדימה לחם חם טרי טרי ושלוש מיני צלוחיות באחת מהן היה הסלט הזה שחוסל בצ'יק. ביקשתי עוד מהסלט ושוב הביאו לי מיני צלוחית. התביישתי להגיד להם שאני רוצה צלחת גדולה עם הסלט. בקיצור.שיחזרנו את הסלט בבית כשנתתי לחברה מהסלט היא אמרה שהסלט הזה הוא אחד מהסלטים הטובים שהיא אכלה.

אני נותנת לכם רק את המצרכים ואתם תכינו כמות כרצונכם לפי הסועדים.וגם אם הכנתם כמות .ובא לכם לפנק את השכנה עם צלוחית עם הסלט הזה ,זה יעשה לכם טוב כי בפעם הבאה שתקישו בדלת של השכנה, היא תפתח לכם בשמחה את הדלת

לפני שנגש למתכון הערה שלי כל הירקות היו מטוגנים בהרבה שמן ואני אפיתי את הירקות עם שמן זית ,אפשר גם בקנולה. נכון שהטיגון טעים יותר מאפיה.אבל אני לא ראיתי שנגרע טעמו של הסלט באפיה.כל אחד יעשה כרצונו.

מה צריך:

בטטות חתוכות לקוביות בינוניות

חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות.

פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות.

רוטב צ'ילי מתוק.

שמן

אופן ההכנה :

כל ירק שימי בקערה נפרדת שימי שמן ונערי את הקערה שהשמן יתערבב עם הירק.

שימי במגשים נפרדים ואפי ב180 מעלות.צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות .

צנני את הירקות ומזגי עליהם רוטב צ'ילי מתוק שאגב יש בו חריפות פיקנטית.

זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים

תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי

שיהיה בהצלחה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2357364
 

נמושקה1

New member
סלט כרובית על מצע של טחינה

אחרי שמצאתי כרובית ללא חרקים הכנתי כרובית על מצע טחינה.אם כבר מצאנו כרובית אז עד הסוף.

מצרכים:

כרובית אחת בינונית.

מים לבישול הכרובית

1 כף מלח

לבשל את הכרובית במים עם כף מלח 8-9 דקות

לטחינה

טחינה גולמית

מים קרים

מיץ לימון

פיטרוזיליה

מלח

הכל למעבד מזון

ההכנה

אחרי שבישלנו את הכרובית.נפריד לפלחים.נשים רשת על הגז

וניתן צליה קלילה לפרחי הכרובית.

לסחוט בעדינות מיץ לימון על הפרחים טיפ טיפונת שמן זית - מעט מעט מלח - וקורט אבקת שום.לצנן.

זהו סדרו צלחת שימו את הטחינה המוכנה פזרו מעט עלי בזיליקום קצוצים.

כמה עגבניות שרי חציות (לא חובה)

שימו את הכרובית על הטחינה. ותהנו

נראה מי לא ינגב את הטחינה עם הכרובית

ומי לא יהנה...
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2484599
 
סלט חצילים שהכינותי הערב

שני חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים אפויים בתנור (ללא מלח, ללא שמן, ככה, כמו שהם: עיגולים עם קליפה)
חמישה בצלים גדולים חתוכים לקוביות שטוגנו במחבת גדולה (השתדלתי לא הרבה שמן. חבל על היקף המותניים) עד להשחמה כהה.
שלוש ביצים קשות.

זהו. הכל ביחד למעבד מזון עם להב הסכינים ומלח לפי הטעם.
מעולה.
והכי כיף ששואלים אותי אצל ההורים למה אצלי זה יוצא יותר טוב מאחרים. אולי כי הם מטגנים את זה בים שמן ואני לא...
 
למעלה