לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1033210,332 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

לצפיה ב-'מתכונים לחג השבועות '
מתכונים לחג השבועות
05/05/2013 | 06:39
47
1234
עוד תשעה ימים מגיע אלינו אורח ושמו בישראל חג שבועות חג מתן תורה ...

בואו שתפו אותנו במתכונים   שאתם מכינים לכבוד האורח הלבן ..

.

שמרו על השרשור ועל הסדר כך נוכל אחרי החג לעלות ולשמור על השירשור לשנה הבא ב"ה

מנמושקה אושרת סבתא נעמי ואנוכי ..


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'חוברת מתכונים של תנובה'
חוברת מתכונים של תנובה
05/05/2013 | 06:42
1
147
http://shavuot.tnuva.co.il/files/recipes.pdf

קישור לחוברת מתכונים מתנובה..


לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קרמבל פטריות ואגוזים (אהרוני 7 ימים)'
קרמבל פטריות ואגוזים (אהרוני 7 ימים)
<< ההודעה הנוכחית
06/05/2013 | 18:12
46
זה מתכון מלפני שנתיים שהיתה לו הצלחה גדולה אצלי.
החומרים הדרושים:
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק.
3 שיני שום קצוצות.
6 עלי מרווה או בזיליקום
2 סלסילות פטריות צ'מפניון טריות חצויות.
3 פטריות פורטבלו חצויות (אני עשיתי בלי)
חצי כוס גבינת אמנטל מגוררת גס.
3/4 כוס אגוזי מלך שבורים.
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
3 כפות פירורי לחם.
מלח ופלפל שחור גרוס.
לבצק:
150 גר. חמאה.
כוס וחצי קמח. (אני אוהבת תופח)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
מלח ופלפל גרוס.
אופן ההכנה:
מאדים בשמן את הבצל שום ומרווה 3 דקות.
מוסיפים פטריות מלח ופלפלפ ומאדים עוד 3 דקות.
מעבירים לכלי חסין חום (כמו פיירקס)מוסיפים גבינה פטרוזיליה פירורי לחם ואגוזים ומערבבים טוב.
מכינים בצק פירורים ומפזרים מעל בצורה אחידה.
אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה.
טיפ: את הפירורים טוב לעשות עם חמאה קרה חתוכה לקוביות והכי טוב במעבד מזון בלהב הפלדה בפולסים.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה גבינה עם עשבי תיבול'
מאפה גבינה עם עשבי תיבול
05/05/2013 | 07:18
71
2 - ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)

1 כף - עלי כוסברה טחונים

1 כף - תערובת עשבי טוסקנה

קמצוץ מלח

125 מ"ל - חלב

100 גר` - גבינה צהובה מגורדת (השתמשתי ב"פיצרלה")

4 כפות גדושות - קמח תופח



מחממים את התנור (180 מעלות).

מקציפים בעזרת מטרפה ידנית את החלבונים עם המלח.

מוסיפים חצי מהכמות של חלב וטורפים עוד כדקה.

טורפים מעט את החלמונים,מוסיפים את עשבי תיבול,את הקמח ואת החלב שנשאר ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה עם החלמונים את תערובת החלבונים,מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה (השתמשתי בתבנית סיליקון 25 ס"מ) ואופים בין 25 ל-30 דקות.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'קרפעלעך גבינה או קלסונס'
קרפעלעך גבינה או קלסונס
05/05/2013 | 07:27
143
כנסו לקובץ ותהנו, אני הכנתי אמש שני מגשים גדולים, כעת מכינה עוד בצק, יש אורחים
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטידת בניצה מעולה של רות אוליבר'
פשטידת בניצה מעולה של רות אוליבר
05/05/2013 | 07:38
213
עם תוספות שלי....כנסו לקובץ ותהנו...קל מאוד להכנה והתוצאות מדברות בפני עצמן...המחמאות זורמות מכל כיוון.
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מרק שעועית צהובה הונגרי קר לשבועות'
מרק שעועית צהובה הונגרי קר לשבועות
05/05/2013 | 07:44
208
המרק הזה זכור לי היטב מבית ההורים, תמיד חיכינו לשבועות בגללו, היה טעים, לא חם אלא דיי פושר, היה מרווה וטוב...
תהנו...
גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלפלים ממולאים בגבינה ומטוגנים כשניצל/תמר'
פלפלים ממולאים בגבינה ומטוגנים כשניצל/תמר
05/05/2013 | 07:48
51
מתכון מנצח לאירוח של תמר, חברתי היקרה, קצת עבודה אך מעולה, יש היום לקנות את הפלפלים בצנצנת כבר מוכנים למילוי למי שרוצה.
תהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שטרודל פרומעז של פירגוש הגדולה'
שטרודל פרומעז של פירגוש הגדולה
05/05/2013 | 07:58
62
מאפה מיוחד במינו, טעים בטירוף, מתאים מאוד לאירוח..אפשר להכין מראש להקפיא ובבוא העת לאפות ולהנות..ממליצה בחום..כנסו לקובץ ותהנו...גילה.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'לזניה חלבית מעולה של חברתי תמרוש-רננות'
לזניה חלבית מעולה של חברתי תמרוש-רננות
05/05/2013 | 08:15
89
כנסו לקובץ ותהנו, קל מאוד להכנה...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מתבלי גבינה שונים מעולים שלי ושל אחרים'
מתבלי גבינה שונים מעולים שלי ושל אחרים
05/05/2013 | 08:26
2
56
מתבלים מובחרים למי שמחפש לאירוח...באמת מיוחדים...תהנו...בקובץ המצורף..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'את כותבת קובץ מצורף אבל אני לא מוצאת את'
את כותבת קובץ מצורף אבל אני לא מוצאת את
05/05/2013 | 16:59
1
30
הקובץ ויש לך דברים חבל על הזמןאז בבקשה תעזרי לי - תודה ותמשיכי להפגיז במתכונים כאלה נפלאים.......
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'אלו קובצי וורד. תפתחי את הקובץ במקום שאת '
אלו קובצי וורד. תפתחי את הקובץ במקום שאת
06/05/2013 | 09:04
33
רואה את המילה DOC, על יד כותרת ההודעה.
ייפתח לך הקובץ של המתכון.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קובניות'
קובניות
05/05/2013 | 08:40
4
139
1 ק"ג קמח

50 גרם חמאה

כף מלח

חצי כוס סוכר.

1 ביצה

1 כף גדושה שמרים יבשים

שתיים ורבע כוסות מים (בערך אולי תצטרכו להוסיף מעט מים)

למריחה על הבצק 50 גרם חמאה מומסת וקרה או בטמפרטורת החדר

למילוי :

1 חבילה גבינת חמד 5% מעוכה

200 גרם גבינה צפתית מגורדת

חצי קילו גבינה 5% מסוננת מנוזלים לפחות 3 שעות.

פלפל שחור (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח,  מלח ,סוכר כמה דקות להוסיף את החמאה  והביצה ולערבב להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך נעים למגע וקצת דביקי.(אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).לכסות את הבצק בנילון ומגבת ולהתפיח כשעה וחצי.

להכנת הגבינה:

בקערה לערבב את כל  הגבינות .

להרכבת הקובניות:

לחלק את הבצק ל6 חלקים שווים.

למרוח מעט שמן על משטח עבודה ולשטח את כדור הבצק עם כף היד.

למרוח בחמאה  בטמפרטורת החדר (או מומסת אבל קרה)

למרוח בחלק מהגבינה .

לגלגל לרולדה ולחתוך  באורך של4 ס"מ.

להניח במגש במרחקים קטנים.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות בערך כ35-40 דקות.

לא מתפיחים את הקובניות הממולאות .

כשאתם מחממים את המאפה פזרו מעט קוביות קטנות של חמאה בין הקובניות וואוווו זה יאמיייייי

זהו תכינו תהנו וספרו איך יצא.

המאפה נשמר טוב  בהקפאה

שלכם מכל ה

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קאדה מאפה כורדי'
קאדה מאפה כורדי
05/05/2013 | 08:55
3
198
לבצק

1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .

למילוי:

3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.

גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.

קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.

לערבב הכל ביחד.

אופן ההכנה:

לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את  המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהניח להתפחה .

ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.

לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .

עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.

לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.

הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .

אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .

מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן

אבל את הראשון חובה עליכם לאכול

כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.

בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך  יצא.

שלכם מכל ה לב

טובה.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה עירקי'
מאפה עירקי
05/05/2013 | 09:03
2
187
1 ח` בצק עלים

למילוי:

1 ח ` גבינת חמד- מגורדת

150 גרם גבינה עירקית- מגורדת

50 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קוטג` 5%

1 בצל קצוץ

חבילה עלי סלק הירוק ומעט מהגבעולים הלבנים

10 פטריות פרוסות לפרוסות  (לא חובה)

3 שיני שום כתושות

ביצה אחת

מעט שמן

פלפל שחור.מעט מלח

אופן ההכנה:

את כל סוגי הגבינות לערבב ביחד ולהוסיף ביצה מלח ופלפל שחור. להניח בצד.

לחלוט את עלי הסלק 3 דקות .ולשים במסננת להגרת הנוזלים.(לסחוט היטב ולקצוץ)

במחבת לטגן את הבצל והשום כמה דקות ,להוסיף את הפטריות לטגן עוד כמה דקות.להוסיף את עלי הסלק ולטגן עוד כמה דקות. להוריד מהאש ולצנן.

להוסיף את תערובת הירק לגבינות ולערבב היטב.

לשמן תבנית להניח את הבצק בקוטר המגש שיכסה את הדפנות- לחתוך שאריות.לא לזרוק הרצועות ישמשו אותנו לפסים שתי וערב על המילוי.

אפשרות -למרוח רוטב פסטו על הבצק.(לא חייבים) מעשיר את הטעם

לשים מהמילוי של הגבינה .

יש שתי אפשריות לכסות את הבצק.

1 להניח את  הבצק שנשאר לנו על המילוי ולחתוך חריצים או משולשים בבצק .

2 להכין רצועות ולשים על הבצק לאורך ולרוחב.

למרוח בביצה או בטחינה גולמית מעורבבת במים.ולפזר שומשום וקצח (למי שאוהב)

לאפות ב180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

לא לשכוח שהמילוי הספיק לי לשני מאפים.

בהצלחה.. ונפגש במתכון הבא

שלכם מכל הלב

טובה



חנות בשוק מחנה יהודה במבחר גבינות


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...





















הלכתי למכולת במיוחד לצלם את הגבינה העירקית

אז תפרגנו לעירקים
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה בלקן'
מאפה בלקן
05/05/2013 | 09:17
1
100
מאפה מדהים שאפשר למלא בו הכל חייבת להודות לחברתי רוזה אשה יקרה מיוחדת במינה על מתכון נפלא זה שאני עושה בו שימושים רבים.במילויים שונים הקרדיט לנותנת המתכון היקרה רוזה . תודה לך רוזה

http://www.rosmarin-kitchen.com/2011/10/28/%D7%9E%... כנסו לבלוג שלה תמצאו מאכלים מיוחדים במינם.

רוצה רק לציין שעשיתי שינויים קלים בהכנת הבצק.בכל מקרה הבצק והמילוי

משהו מיוחד ואתם יכולים למלא כרצונכם.לבנתיים המילויים שלי הם

כרוב,

דלעת ועישבי תיבול

בטטה ועשבי תיבול

תפוח אדמה + עלי סלק +פטריות

טונה וירקות

ירקות מוקפצים

סוגי גבינות.

כמו שתמיד אני אומרת לכם תתפרעו

הולכת לכם להיות רשימה ארוכההה                   

אבל התוצאה טעימה ותקצרו מחמאות.                                                                      

                         





                                





                        ואפילו מאפה בלקן במילוי גבינה




















בלקן גבינה בתבנית









                                                                      מילוי הגבינה                                        

                

                         



















מילוי בלקן גבינה                                                                 

      







                                                                                         ואפילו מילאתי שארית של בצק באגוזים ומרחתי עליו סירופ















וגם הכנתי סלט בלקן שקראתי לו "סלט בלקן של רוזה" יאמיייי

בבקשה להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד.

לבצק( לפי שינויים קלים שלי)

500 גרם קמח

3 ביצים

100 גרם שמן                (רוזה לא שמה סוכר ומלח, והוסיפה כפית חומץ )

כפית מלח

כפית סוכר

מעט מים.

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה וללוש בצק שיהיה אלסטי כמובן להוסיף מים עד שהבצק רך וגמיש.

למילוי כרוב:                                                            

שקית כרוב של גוש קטיף.

או כרוב אחד בינוני    



1 בצל קצוץ

3 ביצים קשות       לא חובה                                                    

חבילת שמיר קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

קורט סוכר

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל עד הזהבה

להוסיף את הכרוב התבלינים והשמיר לאדות על אש נמוכה עד לריכוך הכרוב. לצנן. לגרד את הביצים על מגרדת דקה ולערבב עם הכרוב

לשים במסננת להגרת נוזלים

אופן ההכנה :

לרדד את הבצק לשים מהמילוי .להכין כל צורה שעולה לכם בדמיון

להניח בתבנית על גבי נייר אפיה .למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום ,או קצח.או גרעיני דלעת,או גרעיני חמניה.

לאפות 25-30 דקות בחום 189 מעלות.

מילוי דלעת.

בערך 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות     

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום פרוס דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק

מעט מלח

קורט קינמון

פלפל שחור

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל עד הזהבה

להוסיף את השום לטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את הדלעת לטגן תוך כדי עירבוב. להוסיף רק את התבלינים

לשים על להבה נמוכה לכסות את הסיר ולבשל ללא תוספת נוזלים תוך כדי השגחה מתמדת.עד לריכוך הדלעת.

לשים את הדלעת במסננת להגרת נוזלים.

אחרי הצינון למעוך למחית לא ממש חלקה שישארו גושים קטנטנים.

להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה.

להכין לאפיה כמו שכתוב בכרוב.

בטטה.

אותם המרכיבים  של הדלעת.

את הבטטה יש לבשל במים  עם הקליפה עד לריכוך לסנן למעוך.

להוסיף את הבצל תבלינים ועישבי תיבול.

תפוחי אדמה +פטריות +עלי סלק                     



 4 תפוחי אדמה  מבושלים עם הקליפה

1 קופסת פטריות קצוצות

1 חבילת עלי סלק רק הירוק

בצל קצוץ

4 שיני שום פרוסות דק

מלח, פלפל שחור ,כורכום ,קורט כמון

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך.

לשלוק את עלי הסלק במים רותחים כדקה לסנן מנוזלים ולקצוץ דק

לטגן את הבצל וה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קנלוני במילוי גבינות'
קנלוני במילוי גבינות
05/05/2013 | 09:32
168
מה צריך:

1 ח קנלוני(בדיוק מספיק למילוי)

למילוי:

חבילה של עלי תרד .או חבילה של עלי סלק העלים בלבד.

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון הבצל

250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קופסה קוטג'

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח ,פלפל שחור,

אופן ההכנה :

מרתיחים מים ומערים על עלי התרד.משאירים דקה מסננים ומקררים.

מטגנים את הבצל. עד הזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות.מצננים.

מערבבים את הגבינות ,הקמח .הביצים מלח פלפל שחור.ומוסיפים את הבצל והתרד.ולערבב.

ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף. ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

להשאיר רווחים שלא ידבקו.

להקרמה :

2 מיכלי שמנת מתוקה לבישול

1כפית מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט קורט

כף קמח

רבע כוס חלב.

בצל ירוק (לא חייב)

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עם התבלינים.

מערבבים היטב את הכף קמח ברבע כוס החלב ושופכים לשמנת הרותחת ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.

למזוג על הקנלוני הממולא.

לפזר למעלה בצל ירוק. לא חייב.ומעט גבינה צהובה .

לאפות 25- 30 דקות ב180 מעלות.

נאכל בשמחה והנאה חם או קר.

בהצלחה

שלכם מכל ה לב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'משקה צזיקי בלקני או ז'אז'יק טורקי'
משקה צזיקי בלקני או ז'אז'יק טורקי
05/05/2013 | 09:03
58
כנסו לקובץ ותהנו...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'רולדות שמרים במלית גבינות שלי'
רולדות שמרים במלית גבינות שלי
05/05/2013 | 09:08
75
רולדות שמרים שנולדו מכל מיני שינויים עקב חוסר במוצרים וחשק לאפות דווקא בעות הערב המאוחרות כשהכל סביבי סגור....חחחח..והתוצאה מדהימה בטעמה...תהנו בקובץ..גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אוורירית הנאפת במים וללא קמח'
עוגת גבינה אוורירית הנאפת במים וללא קמח
05/05/2013 | 09:32
87
עוגה מצויינת שאני מכינה כל השנה ושאמא שלי הכריזה שזו העוגה הטעימה ביותר...אזז בשבילך אמא יקרה שלי.
יש גם תוספות מעניינות של חברותיי.
בקובץ...גילה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'מאפה תפוחי אדמה עם גבינות מדהים של אמא בוצי '
מאפה תפוחי אדמה עם גבינות מדהים של אמא בוצי
05/05/2013 | 09:46
72
עם תוספות שלי...כל פעם כמעט... משדרגת מעט, ...גילה
כנסו לקובץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה ללא אפייה עם ציפוי שוקולד לבן '
עוגת גבינה ללא אפייה עם ציפוי שוקולד לבן
05/05/2013 | 10:31
49
של יהודית ל.צ. חברתי הטובה....עוגה בטעם מוס משגעת....תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בעטיפה שלא נופלת של בתיה גולן'
עוגת גבינה בעטיפה שלא נופלת של בתיה גולן
05/05/2013 | 10:35
1
52
של חברתי הטובה בתיה, עוגה וותיקה מאוד יפה וטעימה לאירוח....תהנו..גילה.
כנסו לקובץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם פירורים ופירות יער'
עוגת גבינה עם פירורים ופירות יער
07/05/2013 | 10:12
19
עוגה מצויינת שמתיישת לבד....תהנו גילה
כנסו לקובץ בצד שמאל.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת הגבינה המנצחת של אביבה ממאסטר שף 1'
עוגת הגבינה המנצחת של אביבה ממאסטר שף 1
05/05/2013 | 10:40
1
104
טרם הכינותי, היא נראת מעולה עם מרכיבים טובים, מתאימה מאוד לאירוח מיוחד...תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'שלבים מרובים מייגעת'
שלבים מרובים מייגעת
05/05/2013 | 15:54
31
לצפיה ב-'גומבוץ - כופתאות גבינה הונגריות מבית אבא'
גומבוץ - כופתאות גבינה הונגריות מבית אבא
05/05/2013 | 10:46
84
תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פלטת חצילים וגבינה'
פלטת חצילים וגבינה
05/05/2013 | 11:24
32
לפרוס חצילים לאורך. לטגן או לקלות עדיף עם פסים (אפשר גם קישוא למי שאוהב)
לחתוך רצועות מלפפון חמוץ גמבה בצל ירוק וכו
לפורר גבינה בולגרית פטה או גבינה אחרת שאוהבים עם מליחות
לתבל שמנת חמוצה עם שום שמיר
להכין רוטב משמן מיץ לימון שום כתוש פטרוזיליה קצוצה
לגלגל פרוסת חציל ובפנים לשים רצועות ירקות ופירורי גבינה
להניח בעיגול מסביב בצלחת ובאמצע את השמנת
את הרוטב לפזר על החצילים וחלק להשאיר בכלי הגשה
ולהגיש!
לא לשכוח צנימים...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה'
עוגת גבינה
05/05/2013 | 13:28
3
149
עוגת גבינה
קערה א'
3 גבינות 5%
1/2 שקית איסטנט פודינג
5 חלמונים
2 כפות קורנפלור
*מערבבים ביחד

קערה ב'
5 חלבונים
1 כוס סוכר
*להקציף לקצף קשה

אופן ההכנה
1. לערבב את תוכן קערה ב' לקערה א' בעדינות.
2. לשפוך את התערובת לתבנית משומנת להכניס את התבנית עם התערובת לתוך תבנית גדולה יותר עם 2 כוסות מים בתוכה  ולאפות בחום של 150 מעלות
3. לציפוי  הקציפו את חצי החבילת איסטנט פודינג+ מיכל שמנת מתוקה, לשפוך על העוגה שהיא קרה


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'זו עוגה הכי טעימה גם אני מכינה אבל אני נותנת'
זו עוגה הכי טעימה גם אני מכינה אבל אני נותנת
05/05/2013 | 17:12
2
81
בתחילת האפיה מכת חום- חום גבוהה 10 דקות ומנמיכה -150 מעלות עוד שעה.היא לא נופלת ונשארת גבוה ויפה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ראיתי עכשיו כבר כמה מתכונים שנותנים'
ראיתי עכשיו כבר כמה מתכונים שנותנים
06/05/2013 | 12:56
1
52
בהתחלה מכת חום. ולא הבנתי מה זה נותן. אני תמיד אופה עגות גבינה ב160 העלות בין שעה לשעה ורבע ואף פעם לא שוקע לי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'גם אני נותנת מכת חום - אבל להגיד את האמת?'
גם אני נותנת מכת חום - אבל להגיד את האמת?
06/05/2013 | 15:50
39
אני בכלל לא בטוחה אם זה באמת פועל (ושכחתי למה בדיוק זה תורם).
זה התחיל מעוגת הגבינה של דודו חמוד - והיא באמת לא נפלה לי.
אם כי אני לא יודעת אם זה בגלל מכת החום או בגלל דברים אחרים.
ואז המשכתי גם עם עוגות אחרות.
גם את אמבטיות המים לקחתי מהמתכון הזה.
ואני מעבירה כמעט כל עוגת גבינה אמבטיית מים.
אני אופה בחום של בין 165 ל-175. חום נמוך מזה לא אפקטיבי אצלי.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'פשטדת אטריות וגבינה/קובי בר'
פשטדת אטריות וגבינה/קובי בר
05/05/2013 | 13:37
1
51
ומרים
250 גרם אטריות רחבות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח רגיל
11/2 כוסות חלב
3 ביצים טרופות
1 גביע גבינה לבנה שמנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית אגוז מוסקט
פלפל לבן לפי טעם
מלח לפי טעם

תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני
מבשלים את האטריות במי מלח , לפי הוראות היצרן, עד שיתרככו. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית
מוסיפים את הקמח ובוחשים.
מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים על אש נמוכה עד שהתערובת תסמיך.
מוסיפים את רוטב החלב אל האטריות.
מוסיפים את הביצים, הגבינות, החמאה ואגוז המוסקט בוחשים בעדינות. מתבלים במלח פלפל לפי טעם ובוחשים שוב
מעבירים אל התבנית ואופים במרכז התנור 30-40 דקות או עד שהפשטדה תזהיב.
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ירקות ממולאים בגבינות'
ירקות ממולאים בגבינות
05/05/2013 | 13:42
90
רקות ממולאים בגבינת שמנת ועירית.

ירקות כמו עגבניות פלפלים מלפופנים
גבינת שמנת אני משתמשת בסינפוניה
עירית קצוצה
מעט מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה

חוצים את הירקות מוצאים את התוכן (אפשר לשמור לקציצות קוקוס, או לעגבניות ממלאות קוסקוס ירוק).
מתבלים את הגבינה בתבלנים ובעירית מערבבים טוב וממלאים את הירקות, מסדרים בצלחת הגשה שמים במקרר .
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'ארוחת שבועות '
ארוחת שבועות
05/05/2013 | 15:08
137
מבחר מתכונים לשבועות מארוחה שנערכה אצלי
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'כיסוני בצק שמרים במילוי תרד וגבינות ..'
כיסוני בצק שמרים במילוי תרד וגבינות ..
05/05/2013 | 15:12
145
מתכון של בני סיידא
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
חומרים:
לבצק:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים(לשפוך לאט לאט לראות כמה צריך)

מעט שמן לשימון הבצק

למלית:
1/2 ק"ג עלי תרד טריים שטופים היטב
200 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפלשחור

לעיטור:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
שומשום

הכנה:
להכנת הבצק-שמים בקערה גדולה אתהקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.
מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.
מורחים את הבצק במעט שמן,
מכסים במגבת ומניחים במקום חם עד שיכפיל את נפחו.
חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.
מכסים במגבתומשאירים לתפיחה שנייה.
לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.

להכנת המלית:
קוצצים את התרד,ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי התרד,מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים מהאש מסננים,מצננים וסוחטים היטב.
שמים בקערה את התרד והגבינות ומוסיפים את הביצה,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
מחממים תנור לחום בינוני ומחלקים אתהבצק ל-26 כדורים.
משמנים צלחת גדולה במעט שמן,מניחים במרכזה כדור בצק,
באצבעות משומנות "פותחים" לעלה דק.
מניחים במרכז העלה כף גדושה מהמלית,
סוגרים וצרים כדור.
מניחים את הכדור בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה.
טורפים את הביצה והשמן,מברישים את כדורי הבצק
וזורים מעל שומשום.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.


אוכל כשר >>
לצפיה ב-' עוגת גבינה עם תותים '
עוגת גבינה עם תותים
05/05/2013 | 19:46
159

עוגת גבינה עם תותים ...עוגה נוסטלגית
שאין חג שבועות בלעדיה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-' בצק עלים ממולא בגבינות ותרד '
בצק עלים ממולא בגבינות ותרד
05/05/2013 | 20:01
1
88
לא רק בשבועות ...
המאפה הזה מככב הרבה פעמים בארוחת בוקר של שבת ...

ממולץ באהבה ...תהנו!!!

בצק עלים ממולא בגבינות ותרד


אוכל כשר >>
לצפיה ב-'קיש אישי במבחר מליות'
קיש אישי במבחר מליות
06/05/2013 | 12:30
4
114
קישור למתכון  קיש אישי
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'יופי של קישים, רויטל, יבורכו ידייך.'
יופי של קישים, רויטל, יבורכו ידייך.
06/05/2013 | 12:39
1
22
לצפיה ב-'תודה רותי '
תודה רותי
06/05/2013 | 17:19
15
לצפיה ב-'מדהים תודה מתוקה על המתכון.'
מדהים תודה מתוקה על המתכון.
06/05/2013 | 12:42
1
25
ינוסה אצלי בקרוב ...

אני כל הרבה מתכונים רוצה לנסות ברגע האמת כל התוכניות משתנות לי

לינדה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'תודה רבה לינדוש '
תודה רבה לינדוש
06/05/2013 | 17:21
12
כן מוכרת לי ההרגשה הזו מרוב אפשרויות גם אני מלאה התלבטויות
העיקר שיהיה טעים ובחברה טובה ונעימה
אוכל כשר >>
לצפיה ב-'טורטיות גבינה'
טורטיות גבינה
07/05/2013 | 20:56
66
1 כוס = 250 מ"ל



1 כוס - רויון

1/2 כפית - סוכר

1/2 כפית - מלח (לאוהבי מלוח אפשר להגדיל את הכמות)

1 כוס - גבינה צהובה מגורדת

2 כוסות - קמח חיטה לבן + למשטח עבודה



מערבבים בקערה את הרויון יחד עם הסוכר והמלח.

מוסיפים את הגבינה והקמח ומערבבים.

מקמחים את משטח העבודה,חותכים חתיכות מהבצק,מרדדים ומטגנים על מחבת עם מעט שמן חם.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מאפה גבינה עם אפרסקים ללא קמח'
מאפה גבינה עם אפרסקים ללא קמח
12/05/2013 | 07:18
17
1 קופסת (490 גר`)  - שימורי אפרסקים

250 גר` - גבינת טוורוג "טוב טעם"

1 יח` (125 גר`) - קרם גבינה סקי בטעם וניל

2 - ביצים

3 כפות - סירופ של שימורי אפרסקים

3 כפות - שמנת חמוצה

2 כפות - סוכר חום

1 כף - סולת



טורפים בסביבות דקה-דקה וחצי את כל המצרכים,חוץ מפרוסות אפרסים,עד לקבלת הקרם.

מסדרים על תחתית תבנית אפייה (השתמשתי בתבנית סיליקון 25 ס"מ) את פרוסות אפרסקים,יוצקים את הקרם ואופים בחום של 180 מעלות בסביבות 40-45 דקות.

מצננים לגמרי,הופכים וחותכים.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'בלינצ'סים עם פטריות'
בלינצ'סים עם פטריות
12/05/2013 | 20:52
84
טעים מאוד:

למילוי:

1 - בצל (מקולף,שטוף וקצוץ)

1 סלסלת - פטריות  שמפיניון

מלח

פלפל

1 כף - אבקת פטריות



לבלינצ`סים:

1 כוס (250 מ"ל) - קמח

קמצוץ - מלח

1 כף - סוכר

2 - ביצים

1 כוס - חלב

1 כוס - מים רותחים

2 כפות - זמן זית



מכינים את המילוי:

מטגנים כ-2-3 דקות את הבצל.מוסיפים את הפטריות,מתבלים,מערבבים ומטגנים עוד כ-3 דקות.

מכינים את הבלינצ`סים:

מנפים את הקמח.

מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים.

מוסיפים את המים והשמן ומערבבים היטב.

מחממים את המחבת,משמנים (רק לפני הטיגון הראשון.א"כ אין צורך בשמן) ומטגנים משני צדדים.
אוכל כשר >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ