מתכונים לחג השבועות

ninga 3

New member
עוגת גבינה אוורירית הנאפת במים וללא קמח

עוגה מצויינת שאני מכינה כל השנה ושאמא שלי הכריזה שזו העוגה הטעימה ביותר...אזז בשבילך אמא יקרה שלי.
יש גם תוספות מעניינות של חברותיי.
בקובץ...גילה
 

ninga 3

New member
מאפה תפוחי אדמה עם גבינות מדהים של אמא בוצי

עם תוספות שלי...כל פעם כמעט... משדרגת מעט, ...גילה
כנסו לקובץ.
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה ללא אפייה עם ציפוי שוקולד לבן

של יהודית ל.צ. חברתי הטובה....עוגה בטעם מוס משגעת....תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה בעטיפה שלא נופלת של בתיה גולן

של חברתי הטובה בתיה, עוגה וותיקה מאוד יפה וטעימה לאירוח....תהנו..גילה.
כנסו לקובץ.
 

ninga 3

New member
עוגת גבינה עם פירורים ופירות יער

עוגה מצויינת שמתיישת לבד....תהנו גילה
כנסו לקובץ בצד שמאל.
 

ninga 3

New member
עוגת הגבינה המנצחת של אביבה ממאסטר שף 1

טרם הכינותי, היא נראת מעולה עם מרכיבים טובים, מתאימה מאוד לאירוח מיוחד...תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
 

ninga 3

New member
גומבוץ - כופתאות גבינה הונגריות מבית אבא

תהנו...גילה
כנסו לקובץ.
 
פלטת חצילים וגבינה

לפרוס חצילים לאורך. לטגן או לקלות עדיף עם פסים (אפשר גם קישוא למי שאוהב)
לחתוך רצועות מלפפון חמוץ גמבה בצל ירוק וכו
לפורר גבינה בולגרית פטה או גבינה אחרת שאוהבים עם מליחות
לתבל שמנת חמוצה עם שום שמיר
להכין רוטב משמן מיץ לימון שום כתוש פטרוזיליה קצוצה
לגלגל פרוסת חציל ובפנים לשים רצועות ירקות ופירורי גבינה
להניח בעיגול מסביב בצלחת ובאמצע את השמנת
את הרוטב לפזר על החצילים וחלק להשאיר בכלי הגשה
ולהגיש!
לא לשכוח צנימים...
 
עוגת גבינה

עוגת גבינה
קערה א'
3 גבינות 5%
1/2 שקית איסטנט פודינג
5 חלמונים
2 כפות קורנפלור
*מערבבים ביחד

קערה ב'
5 חלבונים
1 כוס סוכר
*להקציף לקצף קשה

אופן ההכנה
1. לערבב את תוכן קערה ב' לקערה א' בעדינות.
2. לשפוך את התערובת לתבנית משומנת להכניס את התבנית עם התערובת לתוך תבנית גדולה יותר עם 2 כוסות מים בתוכה ולאפות בחום של 150 מעלות
3. לציפוי הקציפו את חצי החבילת איסטנט פודינג+ מיכל שמנת מתוקה, לשפוך על העוגה שהיא קרה
 
זו עוגה הכי טעימה גם אני מכינה אבל אני נותנת

בתחילת האפיה מכת חום- חום גבוהה 10 דקות ומנמיכה -150 מעלות עוד שעה.היא לא נופלת ונשארת גבוה ויפה
 
ראיתי עכשיו כבר כמה מתכונים שנותנים

בהתחלה מכת חום. ולא הבנתי מה זה נותן. אני תמיד אופה עגות גבינה ב160 העלות בין שעה לשעה ורבע ואף פעם לא שוקע לי.
 

רותי410

New member
גם אני נותנת מכת חום - אבל להגיד את האמת?

אני בכלל לא בטוחה אם זה באמת פועל (ושכחתי למה בדיוק זה תורם).
זה התחיל מעוגת הגבינה של דודו חמוד - והיא באמת לא נפלה לי.
אם כי אני לא יודעת אם זה בגלל מכת החום או בגלל דברים אחרים.
ואז המשכתי גם עם עוגות אחרות.
גם את אמבטיות המים לקחתי מהמתכון הזה.
ואני מעבירה כמעט כל עוגת גבינה אמבטיית מים.
אני אופה בחום של בין 165 ל-175. חום נמוך מזה לא אפקטיבי אצלי.
 
פשטדת אטריות וגבינה/קובי בר

ומרים
250 גרם אטריות רחבות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח רגיל
11/2 כוסות חלב
3 ביצים טרופות
1 גביע גבינה לבנה שמנה
100 גרם גבינה צהובה מגוררת
1/2 כפית אגוז מוסקט
פלפל לבן לפי טעם
מלח לפי טעם

תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני
מבשלים את האטריות במי מלח , לפי הוראות היצרן, עד שיתרככו. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש בינונית
מוסיפים את הקמח ובוחשים.
מוסיפים בהדרגה את החלב ובוחשים על אש נמוכה עד שהתערובת תסמיך.
מוסיפים את רוטב החלב אל האטריות.
מוסיפים את הביצים, הגבינות, החמאה ואגוז המוסקט בוחשים בעדינות. מתבלים במלח פלפל לפי טעם ובוחשים שוב
מעבירים אל התבנית ואופים במרכז התנור 30-40 דקות או עד שהפשטדה תזהיב.
 
ירקות ממולאים בגבינות

רקות ממולאים בגבינת שמנת ועירית.

ירקות כמו עגבניות פלפלים מלפופנים
גבינת שמנת אני משתמשת בסינפוניה
עירית קצוצה
מעט מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה

חוצים את הירקות מוצאים את התוכן (אפשר לשמור לקציצות קוקוס, או לעגבניות ממלאות קוסקוס ירוק).
מתבלים את הגבינה בתבלנים ובעירית מערבבים טוב וממלאים את הירקות, מסדרים בצלחת הגשה שמים במקרר .
 

אתי כק

New member
כיסוני בצק שמרים במילוי תרד וגבינות ..

מתכון של בני סיידא
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2324980
חומרים:
לבצק:
4 כוסות קמח
30 גרם שמרי שמרית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
5 כפות שמן זית
1/2 1 כוסות מים פושרים(לשפוך לאט לאט לראות כמה צריך)

מעט שמן לשימון הבצק

למלית:
1/2 ק"ג עלי תרד טריים שטופים היטב
200 גרם גבינת פטה מפוררת
150 גרם קשקבל מגוררת
1 ביצה
מלח ופלפלשחור

לעיטור:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
שומשום

הכנה:
להכנת הבצק-שמים בקערה גדולה אתהקמח+שמרים+סוכר+מלח+ביצה+שמן.
מוסיפים את המים בהדרגה,תוך לישה,ולשים עד קבלת בצק רך ואחיד.
מורחים את הבצק במעט שמן,
מכסים במגבת ומניחים במקום חם עד שיכפיל את נפחו.
חובטים בבצק לשטחו,ולשים שוב בידיים משומנות.
מכסים במגבתומשאירים לתפיחה שנייה.
לשים פעם נוספת והבצק מוכן למילוי.

להכנת המלית:
קוצצים את התרד,ומעבירים לסיר.
מוסיפים מים עד כיסוי התרד,מתבלים במעט מלח ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים מהאש מסננים,מצננים וסוחטים היטב.
שמים בקערה את התרד והגבינות ומוסיפים את הביצה,
מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
מחממים תנור לחום בינוני ומחלקים אתהבצק ל-26 כדורים.
משמנים צלחת גדולה במעט שמן,מניחים במרכזה כדור בצק,
באצבעות משומנות "פותחים" לעלה דק.
מניחים במרכז העלה כף גדושה מהמלית,
סוגרים וצרים כדור.
מניחים את הכדור בתבנית כשה"תפר" כלפי מטה.
טורפים את הביצה והשמן,מברישים את כדורי הבצק
וזורים מעל שומשום.
אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב.
 
למעלה