מתכונים לחג השבועות

לינדה7

New member
מתכונים לחג השבועות


עוד תשעה ימים מגיע אלינו אורח ושמו בישראל חג שבועות חג מתן תורה ...

בואו שתפו אותנו במתכונים שאתם מכינים לכבוד האורח הלבן ..


.

שמרו על השרשור ועל הסדר כך נוכל אחרי החג לעלות ולשמור על השירשור לשנה הבא ב"ה


מנמושקה אושרת סבתא נעמי ואנוכי ..

 
קרמבל פטריות ואגוזים (אהרוני 7 ימים)

זה מתכון מלפני שנתיים שהיתה לו הצלחה גדולה אצלי.
החומרים הדרושים:
5 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק.
3 שיני שום קצוצות.
6 עלי מרווה או בזיליקום
2 סלסילות פטריות צ'מפניון טריות חצויות.
3 פטריות פורטבלו חצויות (אני עשיתי בלי)
חצי כוס גבינת אמנטל מגוררת גס.
3/4 כוס אגוזי מלך שבורים.
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
3 כפות פירורי לחם.
מלח ופלפל שחור גרוס.
לבצק:
150 גר. חמאה.
כוס וחצי קמח. (אני אוהבת תופח)
1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת.
מלח ופלפל גרוס.
אופן ההכנה:
מאדים בשמן את הבצל שום ומרווה 3 דקות.
מוסיפים פטריות מלח ופלפלפ ומאדים עוד 3 דקות.
מעבירים לכלי חסין חום (כמו פיירקס)מוסיפים גבינה פטרוזיליה פירורי לחם ואגוזים ומערבבים טוב.
מכינים בצק פירורים ומפזרים מעל בצורה אחידה.
אופים בחום 200 מעלות כחצי שעה.
טיפ: את הפירורים טוב לעשות עם חמאה קרה חתוכה לקוביות והכי טוב במעבד מזון בלהב הפלדה בפולסים.
 

Lena1307

New member
מאפה גבינה עם עשבי תיבול

2 - ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)

1 כף - עלי כוסברה טחונים

1 כף - תערובת עשבי טוסקנה

קמצוץ מלח

125 מ"ל - חלב

100 גר` - גבינה צהובה מגורדת (השתמשתי ב"פיצרלה")

4 כפות גדושות - קמח תופח



מחממים את התנור (180 מעלות).

מקציפים בעזרת מטרפה ידנית את החלבונים עם המלח.

מוסיפים חצי מהכמות של חלב וטורפים עוד כדקה.

טורפים מעט את החלמונים,מוסיפים את עשבי תיבול,את הקמח ואת החלב שנשאר ומערבבים היטב.

מוסיפים לקערה עם החלמונים את תערובת החלבונים,מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה (השתמשתי בתבנית סיליקון 25 ס"מ) ואופים בין 25 ל-30 דקות.
 

ninga 3

New member
קרפעלעך גבינה או קלסונס


כנסו לקובץ ותהנו, אני הכנתי אמש שני מגשים גדולים, כעת מכינה עוד בצק, יש אורחים

גילה
 

ninga 3

New member
פשטידת בניצה מעולה של רות אוליבר

עם תוספות שלי....כנסו לקובץ ותהנו...קל מאוד להכנה והתוצאות מדברות בפני עצמן...המחמאות זורמות מכל כיוון.
גילה
 

ninga 3

New member
מרק שעועית צהובה הונגרי קר לשבועות


המרק הזה זכור לי היטב מבית ההורים, תמיד חיכינו לשבועות בגללו, היה טעים, לא חם אלא דיי פושר, היה מרווה וטוב...
תהנו...
גילה
 

ninga 3

New member
פלפלים ממולאים בגבינה ומטוגנים כשניצל/תמר

מתכון מנצח לאירוח של תמר, חברתי היקרה, קצת עבודה אך מעולה, יש היום לקנות את הפלפלים בצנצנת כבר מוכנים למילוי למי שרוצה.
תהנו...גילה
 

ninga 3

New member
שטרודל פרומעז של פירגוש הגדולה

מאפה מיוחד במינו, טעים בטירוף, מתאים מאוד לאירוח..אפשר להכין מראש להקפיא ובבוא העת לאפות ולהנות..ממליצה בחום..כנסו לקובץ ותהנו...גילה.
 

ninga 3

New member
לזניה חלבית מעולה של חברתי תמרוש-רננות

כנסו לקובץ ותהנו, קל מאוד להכנה...גילה
 

ninga 3

New member
מתבלי גבינה שונים מעולים שלי ושל אחרים

מתבלים מובחרים למי שמחפש לאירוח...באמת מיוחדים...תהנו...בקובץ המצורף..גילה
 
את כותבת קובץ מצורף אבל אני לא מוצאת את

הקובץ ויש לך דברים חבל על הזמןאז בבקשה תעזרי לי - תודה ותמשיכי להפגיז במתכונים כאלה נפלאים.......
 

רותי410

New member
אלו קובצי וורד. תפתחי את הקובץ במקום שאת

רואה את המילה DOC, על יד כותרת ההודעה.
ייפתח לך הקובץ של המתכון.
 

נמושקה1

New member
קובניות

1 ק"ג קמח

50 גרם חמאה

כף מלח

חצי כוס סוכר.

1 ביצה

1 כף גדושה שמרים יבשים

שתיים ורבע כוסות מים (בערך אולי תצטרכו להוסיף מעט מים)

למריחה על הבצק 50 גרם חמאה מומסת וקרה או בטמפרטורת החדר

למילוי :

1 חבילה גבינת חמד 5% מעוכה

200 גרם גבינה צפתית מגורדת

חצי קילו גבינה 5% מסוננת מנוזלים לפחות 3 שעות.

פלפל שחור (לא חובה)

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הקמח, מלח ,סוכר כמה דקות להוסיף את החמאה והביצה ולערבב להוסיף את השמרים והמים וללוש בצק רך נעים למגע וקצת דביקי.(אולי יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים).לכסות את הבצק בנילון ומגבת ולהתפיח כשעה וחצי.

להכנת הגבינה:

בקערה לערבב את כל הגבינות .

להרכבת הקובניות:

לחלק את הבצק ל6 חלקים שווים.

למרוח מעט שמן על משטח עבודה ולשטח את כדור הבצק עם כף היד.

למרוח בחמאה בטמפרטורת החדר (או מומסת אבל קרה)

למרוח בחלק מהגבינה .

לגלגל לרולדה ולחתוך באורך של4 ס"מ.

להניח במגש במרחקים קטנים.

לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות בערך כ35-40 דקות.

לא מתפיחים את הקובניות הממולאות .

כשאתם מחממים את המאפה פזרו מעט קוביות קטנות של חמאה בין הקובניות וואוווו זה יאמיייייי

זהו תכינו תהנו וספרו איך יצא.

המאפה נשמר טוב בהקפאה

שלכם מכל ה


טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2525481&r=1
 

נמושקה1

New member
קאדה מאפה כורדי

לבצק

1 ק"ג קמח

כף מלח

כף סוכר

כף שמרים יבשים

100 גרם חמאה רכה

2 כוסות חלב ( הערכה ) או חצי חלב חצי מים. או רק מים. .

למילוי:

3 גבינת חמד 5% מפוררת או מגורדת גס.

גבינת טוב טעם. או גבינה 5% שהושמה בבד חיתול לשעתיים להגרת נוזלים.

קורט מלח לטעום ולהוסיף לפי הצורך.

לערבב הכל ביחד.

אופן ההכנה:

לשים את הקמח בקערת המיקסר להוסיף את המלח, הסוכר החמאה לערבב להוסיף את הנוזלים והשמרים וללוש בצק רך אך לא דביק.

לכסות ולהניח להתפחה .

ליצור כדורים בגודל הרצוי . לכסות שוב.

לרדד את הבצק למלא במילוי ולסגור היטב .

עם המערוך לעבור בקלילות על הקאדה כדי לשטח אותו .בזהירות שלא לעשות חור בבצק כי אז הגבינה בורחת בטיגון.

לחמם את המחבת החשמלי או הטפלון ולשים קוביה קטנטונת של חמאה (רק לקאדה הראשון ) את השאר מטגנים ללא שמן וללא חמאה.

הבצק אחרי המילוי לא צריך התפחה כדי שלא יווצר חלל בין הגבינה לבצק .

אם יש לכם את מי לצרף לצוות עוזרים עוד שתי ידיים לא יזיקו. העבודה תרוץ .

מה שנשאר לכם לעשות אם הכנתם לארוחה פשוט להחביא מתחת למגבת את הקאדה המוכן

אבל את הראשון חובה עליכם לאכול

כתוב לא? "וטועמיה חיים זכו " תנצלו ותזכו.

בהצלחה ומי שאמר ולא ניסה שינסה חבל לפספס.וגם תספרו לי איך יצא.

שלכם מכל ה לב

טובה.
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2390191
 

נמושקה1

New member
מאפה עירקי

1 ח` בצק עלים

למילוי:

1 ח ` גבינת חמד- מגורדת

150 גרם גבינה עירקית- מגורדת

50 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קוטג` 5%

1 בצל קצוץ

חבילה עלי סלק הירוק ומעט מהגבעולים הלבנים

10 פטריות פרוסות לפרוסות (לא חובה)

3 שיני שום כתושות

ביצה אחת

מעט שמן

פלפל שחור.מעט מלח

אופן ההכנה:

את כל סוגי הגבינות לערבב ביחד ולהוסיף ביצה מלח ופלפל שחור. להניח בצד.

לחלוט את עלי הסלק 3 דקות .ולשים במסננת להגרת הנוזלים.(לסחוט היטב ולקצוץ)

במחבת לטגן את הבצל והשום כמה דקות ,להוסיף את הפטריות לטגן עוד כמה דקות.להוסיף את עלי הסלק ולטגן עוד כמה דקות. להוריד מהאש ולצנן.

להוסיף את תערובת הירק לגבינות ולערבב היטב.

לשמן תבנית להניח את הבצק בקוטר המגש שיכסה את הדפנות- לחתוך שאריות.לא לזרוק הרצועות ישמשו אותנו לפסים שתי וערב על המילוי.

אפשרות -למרוח רוטב פסטו על הבצק.(לא חייבים) מעשיר את הטעם

לשים מהמילוי של הגבינה .

יש שתי אפשריות לכסות את הבצק.

1 להניח את הבצק שנשאר לנו על המילוי ולחתוך חריצים או משולשים בבצק .

2 להכין רצועות ולשים על הבצק לאורך ולרוחב.

למרוח בביצה או בטחינה גולמית מעורבבת במים.ולפזר שומשום וקצח (למי שאוהב)

לאפות ב180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב.

לא לשכוח שהמילוי הספיק לי לשני מאפים.

בהצלחה.. ונפגש במתכון הבא

שלכם מכל הלב

טובה



חנות בשוק מחנה יהודה במבחר גבינות


http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2534180&r=1





















הלכתי למכולת במיוחד לצלם את הגבינה העירקית

אז תפרגנו לעירקים
 

נמושקה1

New member
מאפה בלקן

מאפה מדהים שאפשר למלא בו הכל חייבת להודות לחברתי רוזה אשה יקרה מיוחדת במינה על מתכון נפלא זה שאני עושה בו שימושים רבים.במילויים שונים הקרדיט לנותנת המתכון היקרה רוזה . תודה לך רוזה

http://www.rosmarin-kitchen.com/2011/10/28/מאפה-הבלקן/ כנסו לבלוג שלה תמצאו מאכלים מיוחדים במינם.

רוצה רק לציין שעשיתי שינויים קלים בהכנת הבצק.בכל מקרה הבצק והמילוי

משהו מיוחד ואתם יכולים למלא כרצונכם.לבנתיים המילויים שלי הם

כרוב,

דלעת ועישבי תיבול

בטטה ועשבי תיבול

תפוח אדמה + עלי סלק +פטריות

טונה וירקות

ירקות מוקפצים

סוגי גבינות.

כמו שתמיד אני אומרת לכם תתפרעו

הולכת לכם להיות רשימה ארוכההה

אבל התוצאה טעימה ותקצרו מחמאות.













ואפילו מאפה בלקן במילוי גבינה




















בלקן גבינה בתבנית









מילוי הגבינה























מילוי בלקן גבינה









ואפילו מילאתי שארית של בצק באגוזים ומרחתי עליו סירופ















וגם הכנתי סלט בלקן שקראתי לו "סלט בלקן של רוזה" יאמיייי

בבקשה להפשיל שרוולים ולהתחיל לעבוד.

לבצק( לפי שינויים קלים שלי)

500 גרם קמח

3 ביצים

100 גרם שמן (רוזה לא שמה סוכר ומלח, והוסיפה כפית חומץ )

כפית מלח

כפית סוכר

מעט מים.

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה וללוש בצק שיהיה אלסטי כמובן להוסיף מים עד שהבצק רך וגמיש.

למילוי כרוב:

שקית כרוב של גוש קטיף.

או כרוב אחד בינוני



1 בצל קצוץ

3 ביצים קשות לא חובה

חבילת שמיר קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

קורט סוכר

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל עד הזהבה

להוסיף את הכרוב התבלינים והשמיר לאדות על אש נמוכה עד לריכוך הכרוב. לצנן. לגרד את הביצים על מגרדת דקה ולערבב עם הכרוב

לשים במסננת להגרת נוזלים

אופן ההכנה :

לרדד את הבצק לשים מהמילוי .להכין כל צורה שעולה לכם בדמיון

להניח בתבנית על גבי נייר אפיה .למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום ,או קצח.או גרעיני דלעת,או גרעיני חמניה.

לאפות 25-30 דקות בחום 189 מעלות.

מילוי דלעת.

בערך 1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות בינוניות

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום פרוס דק

חופן עלי בזיליקום קצוצים דק

חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים דק

מעט מלח

קורט קינמון

פלפל שחור

שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל עד הזהבה

להוסיף את השום לטגן עוד כמה דקות.

להוסיף את הדלעת לטגן תוך כדי עירבוב. להוסיף רק את התבלינים

לשים על להבה נמוכה לכסות את הסיר ולבשל ללא תוספת נוזלים תוך כדי השגחה מתמדת.עד לריכוך הדלעת.

לשים את הדלעת במסננת להגרת נוזלים.

אחרי הצינון למעוך למחית לא ממש חלקה שישארו גושים קטנטנים.

להוסיף את הבזיליקום והפטרוזיליה.

להכין לאפיה כמו שכתוב בכרוב.

בטטה.

אותם המרכיבים של הדלעת.

את הבטטה יש לבשל במים עם הקליפה עד לריכוך לסנן למעוך.

להוסיף את הבצל תבלינים ועישבי תיבול.

תפוחי אדמה +פטריות +עלי סלק



4 תפוחי אדמה מבושלים עם הקליפה

1 קופסת פטריות קצוצות

1 חבילת עלי סלק רק הירוק

בצל קצוץ

4 שיני שום פרוסות דק

מלח, פלפל שחור ,כורכום ,קורט כמון

אופן ההכנה:

לבשל את תפוחי האדמה עד לריכוך ולמעוך.

לשלוק את עלי הסלק במים רותחים כדקה לסנן מנוזלים ולקצוץ דק

לטגן את הבצל וה
 

נמושקה1

New member
קנלוני במילוי גבינות

מה צריך:

1 ח קנלוני(בדיוק מספיק למילוי)

למילוי:

חבילה של עלי תרד .או חבילה של עלי סלק העלים בלבד.

1 בצל גדול קצוץ

שמן לטיגון הבצל

250 גרם גבינה מלוחה חמד 5% מגורדת

250 גרם גבינה צהובה מגורדת

1 קופסה קוטג'

2 ביצים

2 כפות קמח

מלח ,פלפל שחור,

אופן ההכנה :

מרתיחים מים ומערים על עלי התרד.משאירים דקה מסננים ומקררים.

מטגנים את הבצל. עד הזהבה קלה. קוצצים את התרד ומוסיפים לבצל ומטגנים ביחד כמה דקות.מצננים.

מערבבים את הגבינות ,הקמח .הביצים מלח פלפל שחור.ומוסיפים את הבצל והתרד.ולערבב.

ממלאים את הקנלוני בעזרת שקית זילוף. ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה.

להשאיר רווחים שלא ידבקו.

להקרמה :

2 מיכלי שמנת מתוקה לבישול

1כפית מלח

פלפל שחור

אגוז מוסקט קורט

כף קמח

רבע כוס חלב.

בצל ירוק (לא חייב)

אופן ההכנה:

מרתיחים את השמנת עם התבלינים.

מערבבים היטב את הכף קמח ברבע כוס החלב ושופכים לשמנת הרותחת ממשיכים לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרוטב מסמיך.

למזוג על הקנלוני הממולא.

לפזר למעלה בצל ירוק. לא חייב.ומעט גבינה צהובה .

לאפות 25- 30 דקות ב180 מעלות.

נאכל בשמחה והנאה חם או קר.

בהצלחה

שלכם מכל ה לב

טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2366872
 

ninga 3

New member
משקה צזיקי בלקני או ז'אז'יק טורקי

כנסו לקובץ ותהנו...גילה
 

ninga 3

New member
רולדות שמרים במלית גבינות שלי

רולדות שמרים שנולדו מכל מיני שינויים עקב חוסר במוצרים וחשק לאפות דווקא בעות הערב המאוחרות כשהכל סביבי סגור....חחחח..והתוצאה מדהימה בטעמה...תהנו בקובץ..גילה
 
למעלה