תוספות .. פשטידות..סלטים...לפסח.

ninga 3

New member
פשטידת מצות מהממת שאיש לא מזהה את מרכיביה

טובה במיוחד לשארית המצות שנשארות בסוף החג....תהנו...גילה
 

לינדה7

New member
גילוש תעלי לנו את המתכון בבקשה...


נישמח למתכון לחזרת ....


לינדה.
 

ninga 3

New member
לינדוש אין לי כמויות


אני קונה שורש- שניים של חזרת ומשרה במים, כל יום מחליפה מים, כך כשלושה ימים, מקלפת, וחותכת בזהירות לחתיכות קטנטנות, שמה בבלנדר, יוצקת חומץ ומי סלק במבושל וטוחנת.דק דקיק.

קונה ראשי סלק טרי ומבריק, מקלפת חוצה לשניים ושמה בסיר, מכסה במים מבשלת כרבע שעה עד 20 דקות מכבה את האש ומכסה את הסיר, כך זה נשאר על אותה להבה עד הבוקר, הסלק ממשיק קצת להתבשל אך לא מידיי.

בבוקר מרסקת את הסלק בפומפיה השבורה (לא גסה ולא דקה, יש פומפיה עם שיניים מפוצלות-שבורות), מוסיפה חומץ סוכר (אני שמה דאייטיפ) קצת מלח ולבסוף מוסיפה את החזרת, מערבבת היטב, טועמת ומשפרת אם יש צורך ... ושולחת לצינצנות...
גילה
.
 

שדמת

New member
קציצות כרישה צמחוניות

משמשות תחליף גפילטע פיש לצמחוניים, ותוספת למנה העיקרית לטורפים.
אלה קציצות מאוד טעימות לדעתי. אם משנים את היחסים ושמים הרבה יותר קמח מצה, ואופים במקום לטגן, מקבלים מעין לחמניות רכות ומתקתקות לפסח.

חומרים:
10 יחידות כרישה
5 בצלים
5 תפ"א
5 ביצים
5 כפות קמח מצה + קמח מצה בצלחת לטבילה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
שמן זית עז טעם לטיגון הבצל
שמן חסר טעם (כמו שמן קנולה) לטיגון הקציצות

הכנה:
1. חותכים מהכרישות רק את החלק הלבן + ירוק בהיר של השורש ותחתית הגבעול.
מסירים את קצה השורש, מפרידים את הגלדים, רוחצים ומנקים ובודקים כל גלד בנפרד מחול ותולעים.
מבשלים את הגלדים המופרדים בסיר עם מי מלח (כף מלח) עד שמתרככים, כרבע שעה מהרתיחה.
מסננים ומשאירים להתקרר.
אחרי שמתקרר - סוחטים מעודפי מים.

2. במקביל:
א. קוצצים 5 בצלים גס ומאדים בכמה כפות שמן זית עד שמתרככים (שמן זית בנדיבות, כי הוא גם תיבול).
ב. מבשלים 5 תפ"א במי מלח, ואחרי שרכים מועכים לפירה.

3. בפוס פרוססור או בבלנד מוט טוחנים את הכרישה הסחוטה עם הבצל המטוגן.
4. מוסיפים את הפירה, 5 ביצים שלמות, 5 כפות קמח מצה (או קצת יותר, אם נוזלי מדי), פפריקה אדומה בנדיבות ומעט פלפל שחור. אפשר להוסיף קצת מלח (היה גם במי הבישול).

5. יוצרים קציצות, טובלים אותן בקמח מצה מבחוץ. מטגנים לזמן קצר (עד שמשחים) משני הצדדים.

6.לפני ההגשה מחממים/אופים רבע שעה בתנור כדי לוודא שלא נותרה ביצה לא מבושלת בפנים.
 
למעלה