תוספות .. פשטידות..סלטים...לפסח.

לינדה7

New member
תוספות .. פשטידות..סלטים...לפסח.


העלו כאן מתכונים ..ושמרו על הסדר.

תודה.


תוספות...

פשטידות...

סלטים....

לינדה
 

לינדה7

New member
3מתכונים לסלטים קלים לפסח


סלטים קלילים לצד אוכל כבד

מאת: מערכת וואלה!
יום ראשון, 10 במרץ 2013,


מתחילים לתכנן את ארוחת ליל הסדר? לצד הקניידלך, המצות והאוכל הכבד, אל תשכחו להכין גם כמה סלטים קלילים ורעננים. השף דוחול ספאדי מרשת "דיאנא בעיר" מגיש כמה הצעות




כרובית בטחינה......

אמנם סלט קטן וצנוע, אך כשאוכלים ממנו – אי אפשר להפסיק, וגם קשה לשכוח את הטעם המופלא.

חומרים:
1 ראש כרובית
כף חומץ רגיל
שמן זית לטיגון
1 כוס טחינה גולמית
¼ כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח


אופן ההכנה:
1. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים. משרים בקערת מים עם מעט חומץ, לסילוק המזיקים. שוטפים ומסננים. מייבשים.

2. מחממים במחבת שמן זית בעומק 3 ס"מ בערך. כשהשמן חם, מטגנים בו את פרחי הכרובית עד שהם רכים ושחומים. מעבירים לנייר סופג לסילוק עודפי השמן.

3. מכינים טחינה מהטחינה הגולמית, הלימון והמלח. מוסיפים ¾ כוס מים פושרים, כדי לדלל אותה.

4. מעבירים את פרחי הכרובית המטוגנים לקערה, יוצקים עליהם את הטחינה, ומערבבים היטב. מסדרים בצלחת הגשה ומגישים מיד.




סלט מלפפוני בלאדי......

הכי פשוט והכי מרענן. סלט חובה בארוחה כבדה.

חומרים ל-2 מנות:
1 קופסת מלפפוני טעם - המלפפונים הקטנטנים הנמכרים במארז
2 גבעולי בצל ירוק
חופן נענע טרייה
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
שמן זית


אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב חבילה של מלפפוני טעם וקוטמים את הקצוות.

2. פורסים לפרוסות עגולות, או חוצים ומחלקים לרבעים.

3. קוצצים את גבעולי הבצל הירוק. קוצצים גם נענע טרייה. מערבבים הכל בקערה. מתבלים במלח גס ובפלפל שחור. רק בסוף מוסיפים שמן זית, ומערבבים את הכל .




סלט עלי רוקט........


אם יש לכם גרגירי רימון, הם ינקדו לכם את הסלט בארגמן בוהק. אבל אפשר להסתדר גם בלי, אם לא הצלחתם למצוא אותם עכשיו.

חומרים ל-2 מנות:
1 שקית עלי רוקט טריים ורעננים
1/4 כוס בצל סגול קצוץ
1/2 כוס פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות
מיץ מלימון טרי, שנסחט במקום
3 כפות שמן זית
קורט מלח
גרגרים מ-1/2 רימון (אם יש)


אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את עלי הרוקט עם הבצל הסגול וקוביות הפלפל האדום.

2. מערבבים בקערית קטנה את מיץ הלימון, השמן והמלח. יוצקים את הרוטב לסלט רק בעת ההגשה, ומערבבים היטב.

3. אם משתמשים בגריגירי רימון, זה הזמן להוסיף אותם ולפזר על הקערה.

4. אפשר להגיש על צלחת, שעליה מסודרים גם שני עלי חסה טריים.


המתכונים נלקחו מאתר וואלה....

לינדה
 

לינדה7

New member
עבד קצוץ לפסח


כבד קצוץ
הסוד להצלחה: הרבה בצל קצוץ שטוגן באיטיות עד להזהבה. כף ברנדי (או קוניאק).

החומרים ל-6 מנות:

1/4 כוס שמן קנולה
3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
1 כף ברנדי או קוניאק
3 ביצים קשות
מלח ופלפל שחור גרוס


כבד קצוץ. כף ברנדי עושה את ההבדל

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה. אחרי הצליה להורדת הדם.

2. מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4. מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5. מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

מתכון מאתר מאקו

לינדה
 

לינדה7

New member
חריימה לפסח


חריימה
הסוד להצלחה: רוטב עשיר בשום כתוש, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל. בישול קצר רק עד שהדג מוכן.

החומרים ל-6 מנות:

1 ק"ג דג לבן טרי (לוקוס, בורי, מוסר ים) פרוס לנתחים בעובי 2 ס"מ עם העצמות והאדרה
1/4 כוס שמן קנולה
10 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/4 כפית קימל טחון
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
מלח

להגשה:
2 כפות מיץ לימון
כוסברה קצוצה גס


חריימה. מבשלים רק עד שהדג מוכן

אופן ההכנה:


1. מוציאים את הדגים מהמקרר כ-20 דקות לפני ההכנה.

2. מחממים סיר רחב על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה, שום, פפריקה מתוקה וחריפה, כמון וקימל, מערבבים ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה (נזהרים לא לשרוף). מוסיפים מים ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מוסיפים את נתחי הדג ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות ללא כיסוי. הופכים את הדגים ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שמוכנים.

5. יוצקים מיץ לימון ומערבבים. מפזרים כוסברה קצוצה ומגישים

המתכון מאתר מאקו

לינדה
 

לינדה7

New member
קציצות פרסה ...

קציצות פרסה לפסח
קציצות כרשה הן אחת מהמנות הראשונות הכי אהובות בליל הסדר. אם אצלכם היא לא חלק מהסדר, יש לכם עוד זמן לתקן את המעוות. מתכון משפחתי שאי אפשר להפסיק לחטוף
דנה אלמוסני | אוכל טוב | פורסם 18/03/13 12:14

זמן הכנה
שעה ורבע
זמן עבודה
חצי שעה
כשרות
כשר בשרי
רמת קושי
כל אחד יכול
את ההודו אפשר להחליף בכל בשר אחר שאוהבים, ואפילו לוותר אם רוצים גרסה צמחונית. מי שרוצה לא להתעסק עם הפרסה, יכול לקנות אותה מוכנה וקפואה מראש.
מרכיבים (35 מנות):

15 יחידות פרסה (כרשה)
500 גרם בשר הודו אדום טחון
4-5 ביצים
מלח
פלפל שחור
חופן בזיליקום (לא חובה)
5 כפות קמח מצה
אופן ההכנה:
1. מנקים את הפרסה - מסירים את הקצה חותכים לאורך וקוצצים לחתיכות קטנות. מכניסים לקערה עם מים, ושוטפים היטב מהחול.

2. מבשלים את הפרסה כשלושת רבעי שעה. מסננים היטב וברגע שהיא מתקררת סוחטים אותה היטב משאריות המים.

3. מעבירים למעבד המזון ומוסיפים את הביצים, המלח, הפלפל והבזיליקום ומעבדים. אפשר להפסיק את פעולת המכשיר אחרי שהכל קצוץ היטב.

4. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבשר וקמח המצה. מערבבים היטב ויוצרים קציצות.

5. מטגנים בשמן כ-2-3 דקות מכל צד עד שמזהיב.
 
פשטדת תירס כשרה לפסח

פשטדת תירס /אוריתוש 5

2 קופסאות תירס ללא הנוזלים
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 אשל
1 קוטג'
מלח ופלפל
2 כפות קמח תירס (אני הוספתי קמח תפחי אדמה כי לא היה קמח תירס
אבקת מרק בצל (לא הןספתי)


מערבבים את הכול ושופכים לתבנית (עגולה או מלבנית בינונית)
אופים בחום בינוני עד שמזהיב.
 

אילנית12

New member
מצה ברייט עם עלי מנגולד

לביבות מצה/מצה ברייט

או מצה בריי
מקור ותמונות:אילנית12
לעוד תמונה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1948452

הפעם עם עלי מנגולד קצוצים

מי שלא אוהב אפשר :פטרוזליה קצוצה



חומרים:כ20 יחידות



4 מצות רטובות מסוננות מהמים ושבורות למרובעים קטנים

ביצים: בין 4 ל 5

כמון

מלח

פלפל שחור

פטרוזליה קצוצה./עלי מנגולד קצוצים

לערבב את כל החומרים היטב היטב לצקת בכף ולטגן בשמן לא עמוק.

(במהלך הטיגון יש צורך להפוך.)

טעים גם קר.
בהצלחה/אילנית12
 

נמושקה1

New member
מי לא אוהב מצה ברייט????

ועוד עם עלי סלק...פשוט נפלא
תודה יקירה- אהבתי
 

שדמת

New member
אני משתמשת במצה ברייט בתור "לחם" בפסח

כלומר מכינה מצה ברייט גדולים ולא עבים בגודל מחבת גדול, מקררת במקרר, ואחרי הקירור חותכת לריבועים. הריבועים משמשים בתור "פרוסות לחם". אפשר למרוח עליהם גבינה או כל ממרח אחר, וזה מאוד טעים ונוח לקחת לטיולים ופקניקים.
טעים לטגן המצה ברייט בשמן זית - מוסיף טעם.
 

אתיקולה

New member
חלת מפתח

בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
 

אתיקולה

New member
חלת מפתח

בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
 

אתיקולה

New member
חלת מפתח

בשבת שלאחר הפסח נוהגים לאפות חלה בצורת מפתח כסגולה מיוחדת לפרנסה
 

אילנית12

New member
"מעקוד" פשטידה טוניסאית

"מעקוד"-פשטידה טוניסאית(תבנית: 24-26

או 2 תבניות אינגלייש קייק/תבנית מרובעת בינונית.

הכנה ותמונות:אילנית12

לכל התמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1683476







חומרים:

6 תפוחי אדמה בינונים מבושלים מסוננים ומעוכים כמו פירה

בערך 1 קילו 400

6 ביצים

2 ביצים קשות חתוכות

1 כף מיץ מלימון טרי

חצי כפית מלח(אני שמתי מעט יותר)

חצי כפית כורכום

חצי כפית פלפל שחור.



(לעיתים אני מוסיפה פטרוזליה קצוצה.)



הכנה:

מאחדים את כל החומרים היטב בקערה רחבה,יוצקים לתבנית

משומנת ואופים כ-30 25 דקות או עד שהפשטידה מתיצבת.



הערות:

חותכים את הפשטידה רק שהיא קרה.

אומנם עם הרבה ביצים אבל אם כל אחד אוכל פרוסה אחת זה

סביר.

יש הנוהגים לא לאפות ,אלא לטגן את הפשטידה על הגז בסיר .

טעימה מאוד !.

סופ"ש נעים לכולם.

מקור:מספר של פסקל

בהצלחה/אילנית12
 
למעלה