תבשיל בשר כבש
תבשיל בשר כבש ברוטב/אילנית12
תבשיל הודי מבית בעלי
מאוד טעים!
החומרים:
500 גרם בשר כבש טרי חתוך לקוביות(השתמשתי בשוק).אפשר גם בשר כתף מס` 5 טרי
תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפות רסק עגבניות
תבלינים:
2 כפות גדושות ממרח מאסלה ירוק (מתכון בהמשך)(לא חובה,אבל מומלץ)
תבלין לבשר,/לסטייק
כוסברה טחונה
1 כוס כוסברה קצוצה טריה
מלח
פלפל שחור
שום כתוש
ההכנה:
משחימים את הבצל"סוגרים "את הבשר בבצל עד שהבשר משנה את ציבעו
מוסיפים את התבלינים,ומערבבים היטב.מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים שוב.
מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה התבשיל מנמיכים את הלהבה.לאחר חצי שעה להוסיף את התפוחי אדמה.
לבשל עד להתרככות.לבדוק מדי פעם אם לא חסר מים.
לעיתים אני מוסיפה בצל גדול חתוך לטבעות,במהלך הבישול.
ממרח מסאלה ירוק הודי: תמונה
בבלוג
טוחנים במכונת בשר,כוסברה,שורש גי`ינג`ר,שום,פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מערבבים,מוסיפים מלח,מעט שמן קנולה.לחלק למנות וישר למקפיא.
טעים במרק ,קטניות,דגים ירקות ,עוף בשר ועוד..
בהצלחה./אילנית12
.