מנות עקריות לפסח

זרוע כבש בתנור

לנקות היטב את הזרוע ולשטוף עם מים רותחים.
ולהשרות במרינדה של תבלינים עם שמן זית וקצת חומץ או יין אדום יבש.
כל אחד לפי טעמו.
אני עושה עם פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, הרבה שום טרי כתוש ואבקת ג'ינג'ר. וכוס יין אדום.ו2 כפות רסק עגבניות.
כדאי להשרות 24 שעות.
אחר כך מניחים את הזרוע בתבנית גדולה ואופים בתנור חם מאד 240 מעלות כעשרים דקות עד חצי שעה.
מכסים את הזרוע בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד 3 שעות לפחות ואפשר גם יותר ב100 מעלות.
הזרוע יוצאת רכה מאד ונופלת מן העצמות.
אפשר להוסיף גם ירקות שורש אם אוהבים כמו שעשיתי באסאדו שכבר הכנסתי כאן.
 
אתי,תודה על מתכוני העוף

הסופריטו והעוף הממולא נראים נפלא ומגרים לעשייה....
תודה,אורית מאילת
 
אתי יקרה, אחלה מתכונים שלחת לנו כאן

על חלק הגבתי בבלוג, אבל כולם מוצליחם וטובים.
 

אילנית12

New member
צלי בשר מבושל ברוטב

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1585945

תבשיל צלי כתף ברוטב עגבניות.


מקור ותמונות:אילנית12

החומרים:

1 קילו צלי כתף מס` 5 טרי חתוך לפרוסות.או חלק אחר( טרי מתבשל מאוד מהר)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 בצלים גדולים חתוכים לטבעות עבות(מוסיפים באמצע הבישול)
6 שיני שום כתושות/פרוסות
1 כוס כוסברה טריה קצוצה (באמצע הבישול)
1 עגבניה גדולה מגורדת (ללא הקליפה)
1 קופסא קטנטנה של רסק עגבניות(100 גרם)

תבלינים:תבלין לשווארמה/תבלין לבשר,פפריקה חריפה/מתוקה.
מלח,פלפל שחור,כוסברה טחונה.
(כול התיבלון לפי הטעם האישי).
לעיתים אני מוסיפה במקום הרסק ,קופסא קטנה פלסטיק בצבע אדום 260 גרם של עגבנית מרוסקות ומוותרת על העגבניה והגירוד העגבניה)
הכנה:

להזהיב את הבצל הקצוץ להוסיף את הבשר עד שהוא משנה את ציבעו
מוסיפים את הרסק,התבלינים השום .מוסיפים בערך 2 כוסות מים (להתחיל עם כוס אחת ואם יש צורך להוסיף את השאר),מערבבים ומביאים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים להבה מכסים.
לאחר חצי שעה מוסיפים את טבעות הבצל,הכוסברה הטרייה בשלב זה ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה.(לבדוק מדי פעם אם לא חסר מים,אם חסר ,להוסיף רק מים רותחים)
לאחר 50 דקות או יותר בודקים אם הבשר התבשל ,ומתקנים תיבול אם צריך.


אם בחרתם להשתמש בבשר קפוא,קחו בחשבון שזמן התבשיל יתארך.
בתיאבון.!/אילנית12


מוזמנים לבלוג הנוסף שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=ilanit
 

אילנית12

New member
תבשיל בשר כבש

תבשיל בשר כבש ברוטב/אילנית12

תבשיל הודי מבית בעלי

מאוד טעים!



החומרים:

500 גרם בשר כבש טרי חתוך לקוביות(השתמשתי בשוק).אפשר גם בשר כתף מס` 5 טרי
תפוחי אדמה חתוכים לרבעים.
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפות רסק עגבניות

תבלינים:
2 כפות גדושות ממרח מאסלה ירוק (מתכון בהמשך)(לא חובה,אבל מומלץ)
תבלין לבשר,/לסטייק
כוסברה טחונה
1 כוס כוסברה קצוצה טריה
מלח
פלפל שחור
שום כתוש
ההכנה:
משחימים את הבצל"סוגרים "את הבשר בבצל עד שהבשר משנה את ציבעו
מוסיפים את התבלינים,ומערבבים היטב.מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים שוב.
מוסיפים מים רותחים קצת מעל גובה התבשיל מנמיכים את הלהבה.לאחר חצי שעה להוסיף את התפוחי אדמה.
לבשל עד להתרככות.לבדוק מדי פעם אם לא חסר מים.
לעיתים אני מוסיפה בצל גדול חתוך לטבעות,במהלך הבישול.


ממרח מסאלה ירוק הודי: תמונה בבלוג
טוחנים במכונת בשר,כוסברה,שורש גי`ינג`ר,שום,פלפל ירוק חריף (לא חובה)
מערבבים,מוסיפים מלח,מעט שמן קנולה.לחלק למנות וישר למקפיא.
טעים במרק ,קטניות,דגים ירקות ,עוף בשר ועוד..

בהצלחה./אילנית12
.
 

ninga 3

New member
רוצה לשתף במתכון מנצח וקל להכנה

מתכון פשוט שניתן להחליף את מנות הבשר בכל מה שאוהבים ואפילו לערבב בינהם, המנה טעימה, פיקנטית והראשונה שנגמרת על השולחן....
כנסו לקובץ ותהנו....גילה
 
למעלה