קינוחים ועוגות לחג

נמושקה1

New member
עוגת שקדים ואגוזים

עוגת שקדים ואגוזים. עוגה מעולה ורטובה למרות שאין בה נוזלים.

6 ביצים

1 ורבע כוסות סוכר

200 גרם שקדים טחונים

100 גרם אגוזים טחונים

1 כף תמצית וניל

1 כף מיץ לימון

גרידה מתפוז אחד

2 כפות קורנפלור/ קמח תפוחי אדמה.

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים עם הסוכר עם וו הגיטרה

במהירות גבוהה עד שהתערובת מסמיכה ומקבלת גוון בהיר (עשר דקות)

מערבבים את השקדים הקורנפלור והאגוזים, בקערה נפרדת.

מכבים את המיקסר ומערבבים בכף עץ את האגוזים,תמצית וניל,הלימון וגרידת התפוז

בזהירות כדי לא לשבור את תפיחת הביצים.

משמנים תבנית מס 26.ואני קימחתי את התבנית במעט קורנפלור.

אופים ב170 מעלות בער כ45 דקות.או עד שקיסם הננעץ בה יוצא יבש

אם ראיתם שהעוגה משחימה ועדיין לא אפויה.כסו בנייר אלומיניום קלות

את העוגה .

מצננים ומפזרים אבקת סוכר

ונהנים מעוגה טעימה

בהצלחה

וזה הזמן כבר לאחל לכם גם

חג שמח וכשר

שלכם מכל ה


טובה
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=2503905&r=1
 
טובה'לה - עוגה מצויינת

אבל אני הייתי מפרידה את הביצים ומקציפה את החלבונים. ואופה ב160 מעלות זו עוגה עדינה מאד ועדיף יותר נמוך מגבוה.
 

נמושקה1

New member
סבתא נעמי אין צורך להפריד את הביצים

ניסיתי פעם ממש אותה תוצאה יוצא אז בשביל מה להוסיף עבודה ?
חום יותר נמוך אולי.
המשך ליום טוב
טובה
 

לינדה7

New member
עוגת וניל כשרה לפסח


עוגת פודינג וניל כשרה לפסח

אין פה קמח, אפילו לא קמח מצה או תפוחי אדמה, וגם לא אגוזים. המרכיב המרכזי בעוגה הזו הוא אינסטנט פודינג וניל, והוא עושה עבודה מעולה. שתי דקות עבודה והיא שלכם

אביבה פיבקו | אוכל טוב |
יש לי המון מתכונים של עוגות לפסח, אבל אני חייבת להגיד לכם שאחרי כל הניקיונות, הקניות והבישולים אני תמיד מוצאת את עצמי מעדיפה את הדברים הפשוטים יותר, כאלה לא מצריכים יותר מדי מאמץ או אנרגיות שכבר אין לי. המתכון הזה הוא דוגמה מצוינת: הוא קל להכנה, ובכל זאת טעים ומרשים. ומה שהכי מגניב זה שאין בו שום סוג של קמח - לא תפוחי אדמה ולא מצה - ואפילו לא אגוזים או קוקוס: המרכיב העיקרי פה הוא אבקת אינסטנט פודינג. כן כן, מה ששמעתם.



עוגת פודינג וניל כשרה לפסח


המצרכים :
(2 אינגליש קייק):

6 חבילות אינסטנט פודינג וניל

כוס שמן (200 מ"ל)

200 גרם סוכר (1 כוס)

שקית אבקת אפייה

6 ביצים

לציפוי:

=======
1 אינסטנט פודינג ווניל

2 חבילות שמנת מתוקה

כפית קקאו




אופן ההכנה:
=========
1. מערבבים את כל החומרים במיקסר ידני או מטרפה, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 50 דקות לשעה (בודקים עם קיסם כבר אחרי 45 דקות).

3. לאחר שהעוגות התקררו לגמרי, מוציאים מהתבניות ומכינים את הציפוי: מקציפים בקערה את האינסטנט פודינג עם השמנת המתוקה, ומקשטים את העוגה מלמעלה (עם שק זילוף, או פשוט במרית). בוזקים אבקת קקאו ושומרים במקרר.

חג שמח וכשר

לינדה.
 
פודינג אינסטנט וניל

בסך הכל עשוי מקורנפלור, או לחילופין מקמח תפוחי אדמה, כך ש6 חבילות אינסטנט יכול להיות מקביל לכוס עד כוס וחצי קמח תפוחי אדמה.
 

לינדה7

New member
3עוגות כשרות לפסח.

מתכונים לפסח: עוגות כשרות לפסח
מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה!





ניחוח תפוזים, אגסים מבושלים בעדינות או חופן פירות יבשים - אלינוער רבין מכניסה לתנור 3 עוגות פסח פשוטות להכנה וממלאת את הבית בריחות מפתים

טורט עם מיץ תפוזים


חומרים:
לעוגה:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס מיץ תפוזים
1/3 שמן
1 כוס קמח מצה עדין
½ כוס קמח תפוחי אדמה
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 כף קליפת לימון מגוררת


אופן ההכנה:
1. טורפים היטב את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין את הנוזלים, הקמחים ואבקת האפייה עם קליפת הלימון.

2. בקערה נפרדת מקציפים היטב את החלבונים תוך הוספת הסוכר הנותר. מקפלים את הקצף עם תערובת החלמונים. שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ, או בתבנית טורט עם חור, מבלי לשמן.

3. אופים כ-50 דקות בחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, בתנור שלא חומם מראש. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי. לא לאפות יותר מדי, כדי לא לייבש.

4. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים מיד על רשת, בתוך התבנית, כדי לשמור על הגובה. הופכים חזרה רק לאחר שהעוגה צוננת.





עוגת פרג ואגסים


חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
4 אגסים
2 כפות מיץ לימון
1/3 1 כוסות סוכר
200 גרם חמאה
4 ביצים מופרדות
200 גרם פרג טחון טרי
2/3 כוס אגוזים קצוצים
3/4 כפית אבקת אפייה
3 כפות שקדים מולבנים טחונים
קליפה מגוררת מלימון
3 כפות ברנדי


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. קולפים את האגסים, חוצים ומרחיקים ליבה וגרעינים, פורסים בעובי 2 ס"מ. מבשלים כחמש דקות במים רותחים עם כף ממיץ הלימון ושתי כפות מהסוכר. מצננים מעט ומסננים בעדינות.

3. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה ומורחים בחמאה. מסדרים את האגסים על תחתית התבנית ומזלפים כף מיץ לימון.

4. במיקסר עם וו מקצף מקציפים כוס סוכר עם החמאה, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף היטב.

5. מערבבים בקערה את הפרג עם האגוזים, אבקת האפייה, השקדים הטחונים וקליפת הלימון המגוררת. מקפלים עם תערובת החמאה ומוסיפים את הברנדי.

6. מקציפים היטב את החלבונים עם הסוכר הנותר, מקפלים עם תערובת הפרג. יוצקים על האגסים.

7. אופים כשעה בתנור ומוציאים כשקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט יבש.




עוגת פירות מיובשים



חומרים:
300 גרם תערובת אגוזים ושקדים קלויים
300 גרם תערובת צימוקים, משמשים מיובשים ותאנים מיובשות
2 ביצים
3/4 כוס שקדים מולבנים טחונים
1/2 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים במהירות איטית.

3. מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן בניחוח חמאה. שוטחים את התערובת בתבנית. אופים כשעה. מורידים את חום התנור ל-150 מעלות.

4. מצננים ומוציאים מהתבנית. פורסים את העוגה לפרוסות דקות.

5. מניחים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומייבשים כרבע שעה בתנור. אוספים את הפרוסות בצורה מסודרת ועוטפים ברדיד אלומיניום. אפשר לשמור זמן ממושך במקפיא או במקרר.

המתכונים מתוך הספר "מתכוני פסח" מאת אלינוער רבין, הוצאת קוראים
נילקח מאתר וואלה .
לינדה
 

לינדה7

New member
לפתן ...פירות יבשים לפסח


לפתן
הסוד להצלחה: יין אדום משובח.

החומרים ל-6 מנות:

2 כוסות (480 מ"ל) יין אדום יבש
1 כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כוס (240 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מקל קינמון גדול שבור ל-3
2 מסמרי ציפורן
12 שזיפים מיובשים
12 משמשים מיובשים
4 תפוחים גרני סמית בינוניים, קלופים וחתוכים לשמיניות



אופן ההכנה:

1. מבשלים יין, מיץ תפוזים, מים, סוכר, מקל קינמון וציפורן בסיר בינוני על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.

2. מוסיפים שזיפים מיובשים, משמשים מיובשים ותפוחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות ללא כיסוי, עד שהתפוחים רכים אך עדיין מוצקים. מצננים היטב.

3. שומרים במקרר עד 4 ימים.

מתכון מאתר מאקו

לינדה
 
עוגת מצות

עוגת מצות
מאת: אושרת מלמד
22/03/10 07:29
5 מצות
2 כוסות תירוש
1 שמנת מתוקה (פרווה)
1 חבילת שוקולד מריר
7 כפות סוכר
קוקוס לקישוט

אופן ההכנה:

1) מחממים את השמנת הסוכר ושוקולד עד שהשוקולד נמס לגמרה

2) טובלים מצה בתירוש מוציאים ומנחים בתבנית שופכים מעט מהקרם מיישרים כך עושים אם שאר המצות במצה אחרונה על הקרם מפזרים קוקוס מאשפזים במקרר לפחות לשעתיים.
 
עוגת מוס עשירה / קוקי

עוגת מוס עשירה / קוקי
מצרכים:
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כוס קוקוס
50 גרם אגוזי מלך חתוכים דק

מוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר- (לשבור לקוביות).
2 שמנת מתוקה (אנחנו השתמשנו ב חבילה 1 ושמנת של ריץ כדי שתהיה פרווה)
ההכנה:
1. להקציף את החלבונים תוך הוספת סוכר בהדרגה, עד לקבלת קצף יציב,
2. לקפל את הקוקוס והאגוזים החתוכים
אל הקצף. (לערבב בתנועות קיפול, בעירבוב טוב ועדין ) ,לתערובת אחידה.
להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, (170 מעלות חום),
ולאפות עד הזהבה יפה כ- 20-30 דקות,
להוציא ולהשאיר להצטנן.
2. להמיס את השוקולד בסיר אדים, (קוביות שוקולד מניחים בסיר קטן , ואותו להניח בסיר גדול עם מים רותחים שמתחממים על האש).להוריד מהאש ולהוסיף את החלמונים אחד אחד תוך בחישה מהירה (שהם לא יקרשו) לאחר שסיימת להניח את השוקולד להצטנן
ובמיקסר להקציף שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
לקפל את השוקולד המומס לקצף השמנת.
לצקת את קרם השוקולד לתבנית הקוקוס האפוי ,
ומאשפזים במקרר.


לקישוט :
אפשר לפזר מעט קוקוס ולהוסיף כמה אגוזים שלמים או חצי עוגה קוקוס וחצי אגוזי מלך שבורים.
 
טירמיסו כשרה לפסח

2 חבילות עוגיות יין

לרוטב:
חצי כוס מים רותחים
כף נס קפה חזק
1 כף סוכר
2-3 כפות ליקר תפוזים

למלית:
1 שמנת מתוקה
חצי ק"ג גבינת שמנת
3-4 כפות סוכר
קליפת תפוז מגוררת
מעט תמצית וניל טהור או גרגרים מתרמיל וניל שלם
3-4 כפות ליקר תפוזים
2-3 כפות פודינג אינסטנט וניל
ציפוי:
אבקת קקאו

הוראות הכנה:
1. להקציף את שמנת המתוקה יחד עם הגבינה, הסוכר, אבקת הפודינג ולהוסיף את הליקר, הוניל
קליפת התפוז.
2. לטבול את העגיות יין ברוטב ולסדר בתחתית התבנית
3. למרוח חצי מכמות הגבינה על הבישקוטים
לחזור על הפעולה שוב. כך יוצא 2 שכבות בישקוטים ו ?2 שכבות גבינה
4. לקרר למשך כ ? 12 שעות
5. לפני ההגשה לזרות מעל הטרמיסו אבקת קקאו דרך מסננת.
 

shron17

New member
עוגת מוס שאצלנו מכינים בכול פסח,ללא החלמונים.

בפסח בכול מאפה ובכל תבשיל משתמשים בהמון ביצים,
ולכן,
היכן שניתן לקזז חלמונים ,אני מקזזת,למען בריאותנו .(פחות חלמונים צהובים, פחות כולסטרול).
עוגת המוס שהקלדת ממש מוצלחת ,וניתן להכינה שבוע מראש.
וטעימה מאוד גם לאחר ההקפאה וההפשרה.
בהחלט מומלצת בחום.
 
עוגת פאדג' שוקולד


http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2296704

עוגת שוקולד פאדג' - כשרה לפסח

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר

300 גרם חמאה

חצי כוס שמנת מתוקה 38%

2 כפות שוקולית

1 אינסטנט פודינג שוקולד או וניל

2 שקיות סוכר וניל

3/4 כוס סוכר חום

1/3 כוס סוכר

6 ביצים מופרדות

אופן ההכנה:

בקערה שמתאימה למיקרוגל יש להמיס, השוקולד, החמאה,השמנת, השוקולית ולערבב לבלילה.

להוסיף את הסוכר וניל, הסוכר החום ואת החלמונים לאט ולערבב.

להוסיף את הפודינג ולערבב לתערובת אחידה.

בקערה נפרדת יש להקציף את החלבונים עם 1/3 כוס הסוכר, לקצף יציב ולהוסיף לתערובת השוקולד,

לערבב בתנועות קיפול עדינות.

ליצוק התערובת לתבנית ולהעביר לתנור.

לאפות 180 מעלות במשך כ- 50 דקות.

העוגה תופחת בתנור אך ביציאתה מהתנור היא מורידה מנפחה..וזה בסדר,

היא די קריספית מבחוץ ובפנים היא עדיין קרמית...כך היא מוכנה...!

חג שמח,
רותי
 

לינדה7

New member
טובה"לה את צודקת העוגה של רותי מושחתת.....

תודה יקירה על השיתוף...

המשך לערב נעים
לינדה.
 

שדמת

New member
טורט אגוזים ותפוזים

אחי נולד בליל הסדר, וזו עוגת יום ההולדת שאני לרוב מכינה לו, אבל אף פעם לא צילמתי אותה - אז אין תמונה.
כראוי לעוגת יום הולדת, היא רבת שלבים. מורכבת מטורט, סירופ וקרם.

הכנות - תפוזים:
סוחטים 2-3 כוסות מיץ תפוזים.
את הקליפות לא זורקים אלא משרים בקערה עם 2 כוסות ליקר למשך שעה (אני משתמשת בליקר דובדבנים). אח"כ סוחטים את הקליפות ומגררים לקבלת 2 כפיות קליפה מגוררת.את הליקר שומרים ולא זורקים.

חומרים לטורט:
התפוזים שהוזכרו לעיל + הליקר
2 כוסות קמח מצה
חצי כוס קמח תפ"א
6-7 כפות אגוזים קצוצים דק
6 חלבונים
12 חלמונים
2 כפות שמן חסר טעם (אצלנו שמן קנולה לא נחשב קטניות אז משתמשב בו. לחילופין, אפשר שמן אגוזים).
1.5 כוסות סוכר
חצי כפית מלח

הכנת הטורט:
מערבלים במהירות נמוכה במערבל: חלמונים, קליפת התפוז, אגוזים, שמן, מלח, 3 כפיות מהליקר.
מוסיפים בהדרגה את קמח המצה, קמח התפ"א והסוכר (כף אחר כף) לסירוגין עם מיץ התפוזים. מוסיפים מיץ ד שהבצק מעט נוזלי.
בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עם כפית מים לקצף נוקשה.
מקפלים הזהירות את החלבונים עם יתר החומרים.
הכמויות מתאימות לתבנית 26. משמנים אותה, ואופים בחום 5 בתנור שלי (150 מעלות?) כשעה.
משהים את הטורט רבע שעה בתנור בתום האפיה לפני שמוציאים.

מצננים את העוגה וחולצים לרוחב לשני חצאים. מניחים את שני החצאים כך שהצד הפנימי פונה למעלה (כדי למרוח את הסירופ).

הכנת הסירופ:
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס מים קרים
1/2 כוס הליקר מהתפוזים לעיל.

מרתיחים את הסוכר והמים בסיר קטן או פינג'אן על אש קטנה תוך כדי בחישה עד להמסת הסוכר. מרתיחים עוד 5 דקות ללא מכסה על אש גדולה.
מכבים את האש, מצננים מעט, מוסיפים את הליקר ובוחשים.

דוקרים עם מזלג את פני העוגה ושופכים את הסירופ על שני החצאים.

הסירופ גורם לך שהקרם יחלחל לתוך העוגה והיא לא תהיה יבשה. אם רוצים שהקרם יהיה נפרד ולא יחלחל פנימה - אז לשים מעט מאוד סירופ.
יכול להיות שהכמות של הסירופ לעיל גדולה מדי, זה תלוי באיך העוגה יצאה (דחוסה יותר או פחות). לטפטף לפי העין כדי ללחלח ושלא תהיה מדי רטובה.

קרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
אני מוסיפה קקאו מר + סוכר לפי הטעם (כמה כפות מכל אחד - זה אמור להחליף שוקולית שמשום מה מסווגת כקטניות, ואמור להפוך את השוקולד המריר למשהו יותר עדין בסגנון שוקולד חלב. מי שאוהב שוקולד מריר, לא צריך להוסיף את זה)
0.5 כוס יין מהול במים (כדי שהקרם יהיה נוזלי). אם העוגה יכולה להיות חלבית - לשים 0.5 כוס חלב
0.5 כוס ליקר
100-200 גר' מרגרינה ללא מלח (ככל ששמים יותר מרגרינה הקרם יותר קשה. אני אוהבת קרם נוזלי).

במתקן בן מרי (סיר קטן בתוך סיר יותר גדול עם מים) ממיסים את השוקולד עם הקקאו, הסוכר וחצי הכוס של היין המהול או החלב.
לאחר שהכל נמס ואין גושים, מוציאים את הסיר הפנימי לשיש ומוסיפים את המרגרינה.
לאחר שהמרגרינה נמסה והכל הצטנן קצת, מוסיפים את השרי-ברנדי (אם יש ילדים קטנים, אפשר לוותר עליו).

מחצית מהקרם שופכים כמלית בין 2 חצאי העוגה בעודו חם.
מרכיבים את שני חצאי העוגה זה על זה ומצננים את הקרם במקרר עד שמתקשה מעט. אז מורחים אותו על העוגה מבחוץ.


צריך לקרר את העוגה לפחות 6-8 שעות במקרר להתייצבות לפני ההגשה.
אפשר לקשט בדובדבנים ואגוזים.
 
למעלה